Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
én küldtem neked, innen ment hozzád...))
ma, ingyen zuhanyozhatsz..))
Volt egy fekete perzsánk, még nem az a nagyon laposfejű.
Azt mondták, azok csak alszanak. Annál nagyobb vadászt még nem láttam. Egyszer a gyerekek lementek, hogy vesznek neki karácsonyra egy pajtást. Kiengedték az egeremtyűt, és egy pillanat alatt csak a farkincája látszódött ki a szájából. Gyerekek sírtak. Nem is értem a kis agyukban mit gondoltak, hogy ezek majd barátok lesznek?
Nem tudtam mire készülnek, természetesen elmagyaráztam volna nekik.
Az a cica, olyan volt, mint egy kutya. Vittük kirándulni, követett, mint a kutyák. Megette az almát, krumplit nyersen, amit nem szabad állítólag, ő nem olvasta, hogy nem szabad. A gombát, a kedvence a főttkukorica, görögdinnye és ananász volt. Órákig feküdt a babakocsiban hanyatt tipegőben, sapkában. Biztos tetszett neki, mert kiugrott volna. Csuda jófej egy cicó volt.
Na az nem vetette meg az asztalt. Egyszer főztem gombócot, kint voltam a folyosón, jöttem be és a macskusz a meleg gombócokon a tálban összegömbölyödve sziesztázott. Nem lett gombóc ebéd. De a kát gyerek nem tudom mennyit hízott az igazi csengő kacagástól. Meg is lett örökítve. Ez a kirándulós cicó 18 évet élt.
skacok, az egyik cseri fámon piros a termés...
ma csodáltam meg...
de ez csak olyan májusi cserkó..
Na látod mire jó egy eb? 😆
Mosogat, megmozgat, lelket ápol.
Itt nem találna egeret, éhen pusztulna. Örökbefogadtam, már kialakult a szokása, majdnem 2 hétig nem adtam neki száraz eledelt, de megsajnáltam, mert inkább megdöglött volna, de nem evett meg semmit. Cserébe nem érdekli az asztal sem.
Ááááá, kezeit csókolom, volt egy szomszédom aki ezt überelte. Kutyus helyett cicája volt.
Na most.
A kutyusnak le kell tenni a tányért a földre h ki/le tudja nyalni, a cicus pedig felugrik az asztalra befejezni a "tisztogatást".
Ha úgy számoljuk h ez a művelet többször megtörténik naponta, sok kicsi sokra megy. Az idő spórolás szinte végtelen, mert azért vagyunk itt ebben a fórumban, h spóroljunk.
Hansinál is pont így működik...
én főzök, kuty meg mosogat..))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)