Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... hát biztosan vannak nálunk kedvezőbb fekvésű helyek is , ahol kicsit előbb lehet ültetni , de itt a falunk hideg !!! kolléganőm mindig mondta h nem szabad túl korán pl zöldbabnak valót ültetni mert ha jön a fagyosszentek akkor annak annyi ! és kb 1 hét alatt úgyis kikel és utoléri azt ami csak fázott a földbe :)
[Tettem fel egy kepet a gyerekeimrol, az egyik barati eskuvon tancolnak egyutt.]
Az itteni, ugyhivjak, hogy "Farmers almanach" a farmerek
'bibliaja' azt mondja, ez a nap, amikor a hazi konyhakerteket kell ultetni, mert e-hetvege utan mar nem lesz fagy.
Ha e hetvege elott merunk a konyhakertbe ultetni, az biza el fog fagyni, ha csak meg nem vedjuk valahogy.
Persze nallatok a "Szuz Maria kotenyeben, a karpatok oleben, mas az ultetesi szezon...
... Dodi ! szép emlékeid lehetnek róla , ha szívesen gondolsz vissza rá :)
... végülis igen ! nagyapám is tarkón vágta ! mikor láttam 1x azt hittem elájulok , nem akarok ilyet látni se ! inkább 1 db valamilyen húst veszek :(
Felenk pirosbetus nap van.
Az emlekezes napja.
a haborukban elesett katonak napja.
Egyben az itteni camping szezon kezdete. Ez volt az a nap, amikor osszepakoltunk es kihuztuk a lakokocsit a to partjara, es a csonakokat. E nap utan, majdnem minden hetvegen, penteken munka utan mentunk ki a lakokocsiba.Gyerekek majdcsak szuletesetol , ott nottek fel. Nekikes nekem is kedves emlekeket krealtunk.Ott tanultak meg uszni, vitorlazni, es vizisielni, megismertek a vizi allatvilagot, stb. Regen volt, de szep volt. Ma mar csak emlekek.
Felnottek.
... egyik nap morgott a férjem ! tele volt a púpja a rántott csirkemellel , vagyis inkább azzal h rántott !!! mert halvány fogalma nincsen róla h az a pácolt valami micsoda ? de a lányunk csak a csirkét v halat eszi meg , hát direkt neki készült , de így pácoltan gyorsan és rövid ideig sütve vajpuha :) Anyósom + minden hétvégére tarját rántott régen v töltötte :) és nem ilyen mini mennyiséget amit én szoktam :) hanem rengeteget !!!
én sem tudnám megtenni.a munkatársnőm csak nyakonvágta.
amíg volt,az unokaöcsém kifordította a bundájából.a lányom azt hitte csirkepörkölt.
... sose sütöttem nyulat , sajnálom őket ha agyon kellene csapni bbbbbrrrrrrrr ! amúgy + szerintem túl drága a boltinak az ára :(
Rántva biztos, hogy nem csinálnám, ahogy mást sem, de esetleg sütve el tudom képzelni. Szerinted hogyan kell csinálni? Én életemben egyszer ettem, az jó volt, csak arra emlékszem.
Amikor magunknak készítjük akkor úgy fűszerezzük ahogy mi szeretjük.
Nekem 2 füstölőm van, mert néha csinálok 40-45 kilót.
Gyerekkoromban minden évben vágtunk kettőt is, saját füstölőnk is volt. Amíg a szüleim bírták, csinálták még sokáig, és mi is kaptunk belőle bőven.
Azután meg néhány alkalommal fél disznót vettünk, ismerőssel közösen, és hentes dolgozta fel. Most már csak a bolti, de legalább van mire emlékezni, az is valami. Nem is hiányzik már nagyon a húsféle, főleg nem a disznó. Csirkéből sok minden készíthető.
Jó szórakozást, nekem készülni kell a vendégekre.
... én valamikor a zsírját szerettem kenyéren a sült nyuszinak azzal a fincsi kis barna szafttal ami a zsír alatt maradt és hozzá 1 tányér savanyúságot :) ISTENI volt ! gyerekkoromba szinte minden hétvégén nyuszit ettünk , sütve , rántva / szegény Mamikám ! mit tökölt vele h nehogy rajtamaradjon 1 szőrszál is !! :( :( /
Rántva még nem próbáltam, levesnek pedig a velős lábszárat használom.
Na de majd a jövőben arra is sor kerülhet.
Azért csinálok magamnak, mert már nem tudok jót venni. Floridából rendelek mostanában, ami elég jó, de a barátaim azt mondják az enyém sokkal jobb.
Itt innen lehet venni. [link]
... valamikor mi is töltöttünk 1x 2x , de mi csak a fagyosnak mert füstölőnk nem volt , de finom volt az úgy is :)
a rántott gerinc nagyon finom,de sütve,fokhagymával,szalonnával is finom.az apraja levesnek.
Egyelőre még nincs itt a nyuszihús, de nem mondok le róla.
Gyönyörűek a kolbászaid!! Mennyire más lehet, mint a bolti!!!
... köszi :) már elloptam :) mielőtt olvastam h szabad préda :)
Frissen/melegen a legjobb, ez ha elvan szeletelve, akkor tulajdonképpen szték.
Nekem is jöhet mindenféle gyümölcs, talán a körte az egyetlen, ami nem annyira.
Valamikor régen ettem olyasmit, amiről írtál. Nem én csináltam, megkínált vele valaki. Arra emlékszem, hogy sült volt, és kellemesen fokhagymás. Hidegen ettem. Nagyon régen volt.
Most tettem fel még egy képet arról az adagról, és azt is neked adom.
... nálam is jöhet sorba is összevissza is minden gyümölcs , kivéve az egres :)
... köszönjük a hitközség nevében :)
... ó hát engem 1 cseppet se zavar :) h mekkorák , egyformák v sem ? / a netről szereztem 1 cseppkőbarlang/kolbászból képet és szerintem azok se tökegyformák :) csak a pasit nem tudtam róla kiradírozni :) de a kolbászrengeteg ? amúgy is tetszik :)
További ajánlott fórumok: