Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Jól kialudtam magam a hajnali kukorékolásom óta, most már aztán ébren vagyok.
Nekem ezek az üzletek nagyon érdekesek, majd meglátogatom őket, ha alkalmam lesz rá.
hát mivel itt nincs piac?
most is lehet gatyagumit venni,két hét múlva már olyan bő lesz,hogy bevarrom,vagy csomót kötök rá. utoljára a lányom pizsamájába húztam gumit,jó móka.először ki kell fejteni a varrást,ha szerencsés vagy nem háromszoros gépi van rajta.
... én még régi krumplit vettem hétfőn 1 cs 5 kilósat , gyönyörűt ! az újat még nem az én nyögdíjamhoz szabták :)
Friss zöldféle kell inkább,hagyma,paprika paradicsom,szamóca,és apró új krumpli.Esetleg 1/2 kg kenyér.
Ezek piacon lévők.
Boltból semmi.😄😄😄😄
... utoljára egy 100-assal drágábban vettem ! micsoda pazarlás ! de ha drágát veszek , akkor 2x 3x is főzök belőle :)
... valahol van még 1/2 cs zöldborsóm a fagyosba de elő is túrom és holnapra lesz belőle 1 főzelék , kell a hely az újnak :) ennyiért úgyse kapok sokszor !
... ha belegondolok h megboldogult gyerekkoromba volt a faluba 1 " Népbolt " és ott minden !! ami akkoriba kelhetett a jónépnek ? minden volt ! gatyagumitól petróleumlámpáig ! mert az első időbe még le is volt választva az egyik sarok , ahol lehetett pl gatyagumit is kapni ! na ez mamá' nincsen :( Bundy éppen reggel reklamált h néhány gatyája megérett gumicserére / mert nem dobunk ki semmit ! /
... ma hatalmas kár érte a konyhámat :( hallottam valami durranást , de nem láttam semmit h leesett volna , aztán később csak felfedeztem h a minisütőnek az üvege szétrobbant a külső kis üvegablaka :( valamikor a teáskannával jártam így h hatalmasat pukkanás , de nem láttunk sehol semmit , aztán később észrevettük h zörög a teáskanna szétrobbant benne a belseje :( :( de a minisütő még nem is volt 5 éves !!! micsoda gazság ?!!!! kopik/fogyik a Bundyvagyon !!! :( :(
... Te Vife !!! ez 1 kozmapityu !!! odaégették ! lekozmálták ! megperkelték ! :((((((((
... dehogy halunk éhen !!! azért attól még kicsit odébb vagyunk ! @@@@@@@
... jó ideje már csak a neten keresi a neki tetsző gépeket is ! van minden , a helyébe is hozzák , 5 lépést se kell érte tenni :))))))))) valamire csak jó az internet :) :) pedig 2008-ba szidott érte mint a bokrot !
Én jobban szeretem az ilyen helyeket. Nem mindenhol tökéletes az áru, de lehet válogatni a boltok között. Tudom, nem mindenhol van ilyen az országban, de én csak arról tudok írni, amit én tapasztalok.
[link]
Én speciel nem, van minden a fagyasztóban.
Ha majd eljössz, saját szemeddel is láthatod, hogy igaz, amit írtam.
Itt is sok a multi, de azért még vannak kisebb boltok, pl. húsboltok, zöldségesek. Nem is kell feltétlen specializáltnak lenni. A környékünkön több kisebb húsbolt is van, inkább vásárolok ott mint egy nagy üzletben. Van náluk mindenféle tőkehús, disznó, marha, baromfi, vadhúsok, füstölt áru, és sokféle felvágott sonka, kolbász. Sőt, nemcsak nyersen, sütnek csirkét, hurkát, kolbászt, csülköt.
Itt olyan üzlet is van, nem csak szerszámok, hanem még kisebb gépek is.
[link]
nem vagy egyedül.én mondtam,hogy semmit ne hozzanak,akkor volt a névnapom,egy zacskó mogyorót kaptam.semmi bajom nem volt a kajával,a levesek kifejezetten jók voltak.igaz én a menzán is megettem mindent.a legelső műtétemnél első nap csak üres teát kaptam,a másodikon sárgarépa-főzeléket,az is ízlett.
Lányok !!! a hétvégén 2 napig zárva a bolt !!! készültök ?!!!!
... kétlem !!! úúúúúúúútálja az élelmiszer boltokat kívül/belül / max ha lehet kapni valamilyen szerszámokat ... is /
... 😁 tudom @@@@@@ és ha valaki koplal néhány napig ? abba még bele se fog halni :) én nem is kértem soha a lányomat se + apcit se h hozzanak nekem be valami kaját a kórházba :) azon kevesek közé tartozom , akinek még az is ízlett :) / hamá' menzára + sose jártam :) viszont a munkahelyemen + kifejezetten nagyon finoman főztek a lányok , volt néhány kaja , amit szeretnék én is olyat , de nem tudok ! :( :( / 😁
Merényletcédula! @@@@@@@@@@
Nálunk Ő is élvezné a vásárolgatást, mert elektromos bevásárló kocsik vannak, amivel sokan furikáznak.
[link]
van még borsóm,zöldbab,málna,eper,hát ki kéne enni,mert nemsokára újból lesz ribizli,meg a többi.
... oké ! de mióta felfedeztem a Lid.t , közelebb mint az A.chant azóta a kisebbikbe megyek , mert mire az A.chant körbejártam , addig Bundy tuti h v 5x elátkozott :( mert ha keveset veszek is akkor se járom körbe 1 fél óra alatt de innen + 1 órán belül már otthon is vagyunk :)
nem szeretem,inkább én csinálom.egyszer,kétszer belefutottam olyanba,ami borzalmas volt.nem sok mindenhez értek,de a húsokhoz igen.mikor járt a húsoskocsi,árultak töltött karajt,szinte már magától mászott.
A leírtak falu helyen is jók, meg biztosra mondhatom h jók azok világvárosokban is.
Az az igazság, h nem voltam Magyarországon 2006-óta.
A rokonaim jöttek ide inkább, mert ők jobban élvezik ide jönni, mint én oda.
Tavaly ősszel terveztem menni, de közbejött a vírus.
... nagyon szeretem a bepácolt husit , de azt amit én vagdosok fel és pácolok be :) a csirkemell is csodálatosan finom puha/porhanyós ... holnaptól is lesz megint akciós a Spár.ál 1.169-ért+ hajnalba már összeírta a fiamnak a merényletcédulát @@ a mirelit zöldborsó is 449/kg lesz + a kilós tészta 359/kg, igaz h csak 2 tojásos de megpirítom szárazon és jó az faluhelyen , csóróknál :) és kevésbé csóróknál :) is @@
További ajánlott fórumok: