Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A mi messiasunk, akit az elnoknek hivnak ma, egy drogos buntetett eloeletu emlekere, aki megtamadta a rendoroket es belehalt, a Feherhazba invitalja meg a csaladjat disz vendegsegbe. Azokat a kez, lab nelkuli katonakat, amelyeket elkuldtek masik orszagokba haboruzni, es vagy belehaltak, vagy kez-lab nelkul tertek vissza, azokat nem hivja meg a feherhazba.
Akik sajnaljak a drogos bunozoket, miert nem invitaljatok meg a ti hazatokba is oket vendegsegbe, lakjonak veletek, van beloluk nagyon sok.
... ne hidd ! h az annyira kevés ! mikor eleinte Bundy a BKV-nál dolgozva későn járt haza , mindig délutános volt , 1x az egyik szintén akkoriba hazajáró pincérpasi megkérdezte Bundyt h mennyit keres ? na azt a pénzt a pincér hetente megkereste ! és épített is 1 akkora kacsalábon forgót ! :) :) jó ! nem mindenki olyan talpraesett , mint ez az emberke ! Bundy + pláne nem az !
... amikor a lányunk még nem ment világgá ? a Hotel Rózsadombban dolgozott az utolsó évben és ő csak 1 sima pultospipe volt / na az a szerencsétlen sorsú szálloda már kitudja mióta nem akar elkészülni ! nem is tudom ? h mit akartak helyette ? ... / jól kerestek , főleg a sok éve a vendöglátásban dolgozók ! akiből nem lett alkoholista , mert sokan odajutottak !!! akiben nem volt elegendő kitartás ? azok + pláne !
én az angolt és a németet tizenéves koromban tanultam meg a vendéglátó és szálloda miatt...
a sváb biztosan jó alap volt, nem volt idegen a fülemnek, de sok köze nem volt az akkori oskolai némethez
Emlekszel meg az ONCSA hazakra, amiket az allam epitett az embereknek?
Klebelsberg Kuno -nak koszonheto.
Mi magyarok nagyon sokat koszonhetunk, egy igaz magyarnak, Klebelsberg Kuno Imre Aurél Ferenc -nek. Ez a kormanyunk embere, a videki, tanyasi iskolak tomkeleget epitette az orszagunkban, es hozza a tanitokat. Ket nagybatyam is ilyn iskolakban tanitottak.
Oda mindenki mehetett, a neveket, amit eloszeretettel szeretsz felidezni, cseled, napszamos, szamado, es juhasz. A gond az volt, hogy a tanyakon, a szulok nem engedtek a gyerekeiket az iskolaba, mert minek az.
Nagybatyaim jartak a tanyakra, hogy rabeszeljek a szuloket, hogy a gyerekeiknek kell az iskolai felkeszulesuk is az eletukhoz, megis sokan nem engedtek a nebuloikat iskolakba.
Minden eremnek ket oldala van, neha meg az oldalaval, harom.
"neve Fuchs volt"
Frau Fuchs,: Roka asszony lehetne a neved.
Az en csaladom, a kommunistak felelme a nemetektol, ugye, ahogy Forrest is emlitette 46-ot, a nevunk voros poszto volt a komcsik szemek elott, igy meg mielott belekothettek volna, megvaltoztattak magyaros hangzasura, mert akkor mintha mas ember lenne egy mas nem alatt? De ha Vlagyimir Iljics lett volna akkor minden bepaszolt volna, pedig azok szlav nevek, azok sem magyarnevek. Politika mindig piszkos volt, nem igazsagos, oda becsuletes ember nem tette be a labat.
Amikor a torokok "vendegsegbe jottek hozzank, egesz megyek emberek nelkul maradtak, igy mashonnan csabitottak oda embereket, es igy jottek a nagy magyar honba mashonnan emberek, es keveredtek ossze a helyiekkel. De azert amelyik schwaben faluba betevedt valaki, ott szepen rendben tartott hazakat udvarokat allatallomanyt tarult a szemek ele, nem mint a mashonnan oda kerultek, akik a foldbe asott putrikban tanyaztak telire, es tavasszal valami rozoga satoros kocsikkal jartak a videkeket, hol mit lehet "szerezni".
Kerdem en Oh tudos vezetoit a bizonyos partrendszernek, melyik naciot kellett volna "kitelepiteni"???
teljesen korrekt a schmutzig elemzésed...
az én nagyim Frankfurt am Mainban született,
de Budapesten halt meg.
Gyerekkoromban mindig svábul szólt hozzám,
de nekem ciki volt a haverok előtt, és mindig magyarul válaszoltam neki vissza.
... reggel voltunk pénzt költeni :) elköltöttem a szufficitet :) / azt írja h : bevételi többlet :( :( a múltkor azt olvastam róla h = " költségmegmaradás " mindegy ! elköltöttem :) / vettem Bundynak 1 ü Metaxát fuvardíjként :) mert nincsen ingyen semmi !! nincsen ingyen ebéd ! mondta ecceri !!! és sokat fizettem , az elmúlt időben sose fizettem 20on ezret , de most igen !!!
... vettem paprikát lecsónak / van még a hűtőbe a múltkoriból , de becsomagolom papírtörlőbe és még 1 hónap múlva sincsen semmi baja :) vettem néhány db céklát is kis aranyosakat , akkorák mint a teniszlabda :) 2 főzésre elég lesz savanyának :) akkorára volt kelesztve a zsömle h bele se fért a zacsiba 10 db , de vettem 3x8 db-ot abból is , most 1 hétig boltnak még a közelébe se !!!
Már 23-kor?
Vlmikor én is jól aludtam,de mióta itt fáj ,ott hasogat azóta nem .
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)