Holnaptól böjtölök (beszélgetés)
Hú köszönöm. nagyon jó napom volt :))) Kicsit lenyugodtam. (valószínű, h a válaszod által- Köszönöm!!) Örülök, h társra leltem ezekben a napokban. Tornáztam is 40 percet Rubint Rékára... és nem is akárhogy... Én nagyon régen nem tornázom rá és tudom, h amikor az ember előveszi, akkor idő kell h végig tudja csinálni. De végigcsináltam! :))))
Hihetetlen mennyire jót tett! és az utána lévő májmelegítésbe nagyon jóízűen belealudtam.
Akkor holnap már nem iszom keserűsót!! Hál'stennek.
Amúgy voltam bent a városban is.... futottunk a busz után...elmentünk a giroszos előtt, hm. Azt hiszem ezt én nagyon elhatároztam és így nem nagyon kívánok enni. Az ételt kívánom, de még sosem éreztem ennyire elszántnak magam, mint ennek a böjnek az elkezdésében. No de mégis. Egy hónappal ezelőtt a vizeletterápia előadás első negyed órájában. Azt éreztem mint a böjtnél. Ez kell nekem! Most!
:)
És 35,7-eset akartam írni.
Lám-lám, nem szabad kapkodni.
Nekem mindegy.
A 36,7-ses hőmérséklet reggel normális. Majd mindenkinek 36 alatt van felkelés után. Mindig, böjttől függetlenül.
Zöldtea vagy más gyógynövénytea egy pici mézzel talán segít, vagy gyömbértea -ezt csak olvastam nem próbáltam még.
A keserűsót csak az elején kell, ne vágd tönkre az emésztőrendszered. Annyira azért nem finom az, hogy naponta inni kellene.
A zuhany OK.
Amit én sokszor csinálok, lehet, hogy sokan nem tudnák, én rögtön felkelés után elmegyek futni fél órát. De ha csk otthon mozognál egy kicsit, ugrálnál, felpezsdülne biztos a szervezeted. (Nyitott ablaknál, hogy friss oxigén legyen.)
Ájszaka inni? Ne. A szervezeted kiválaszt, ne zavard be ivással. Meg az ember nyelve lepedékes a méreganyagok miatt, azt mindig lesikálni előtte, nem is aludnál. Én örülök, ha csak kétszer-héromszor kell éjszaka felkelni, este mindig kevesebbet iszom ezért.
Ma van a 3. napod, a méregkiválasztás teljes üzemben, a felszabadult mérgek keringhetnek benned, ezért érzed rosszul magad. Ez természetes, meg lehet gyorsítani minél több ivással, és szabad levegőn való sétával, mozgással, meleg pakolással a májkörnyékre, esetleg szaunával, infrakabinnal. (Ez utóbbi kettő inkább 1-2 nap múlva.)
Mi az a Vizeletterápia?????
Reménykedem, hogy te nem iszod vissza...
Tudod, hogy abban most a böjt hatására mennyi kiválasztott méreganyag lehet????? Ha így van, mintha szándékosan megmérgeznéd magad szerintem...
Szia. Most nem tudtam h itt írjak, vagy ott?! De ennek jobb a címe:))))) szóval ha nem baj, akkor ideírok....
Még soha nem böjtöltem. a rosszullétem ma is volt. Reggelente, mintha döglődnék. 35.7 es testhőmérséklettel azt sem tudom mit igyak előszőr... Egy kis forró teát mézzel? hogy a vércukorszintem helyreálljon és felmelegedjek.... Vagy a keserűsót? mert mozgásba hozza a dolgokat... Vagy ásványvizet? Vagy mivel a vizeleterápiát is csinálom, lehet h az a legjobb. Közben erőtlenül próbálom szárazkefével pezsdíteni a vérem, végül egy erőszakos váltózuhanyal kezdődött a normalizálás, mint tegnap is.
Lehet, h föl kéne kelnem éjszaka, hogy igyak???
Neked jobb, hogyha a másik fórumba írok?
Szép napot:))
Szia,
meglepődtem, hogy újra van valaki a fórumon, örülök neki.
Most indult egy új fórum: Testsúlyrendezés a nagyböjt időszakában, ott egy pár dolgot leírtam a böjttel kapcsolatban, meg a fórumindító Travels is, ha érdekel, olvasd el!! Meg írhatsz oda is, és akkor a Travels is segíthet, én itt is ott is megtalálom.
Én hétfőtől kezdem, két hétre tervezem, a Buchinger-féle léböjtöt, pont amit te is leírtál. A böjtnél főleg a méregtelenítés, nem fogyás a lényeg. Vannak sokan, akik "gebék", ahogy írod, és egy hét alatt semmit sem fogynak.
Írod, hogy rosszul voltál. Iszol eleget? Máskor is böjtöltél már?
sziasztok! 2 napja böjtölök :)))
igazából vizet és teát iszom volt a terv, de ma reggel ittam 2 deci gyümölcslevet és délután ugyanennyi zöldségleves levét.
de csak azért, mert nagyon rosszul voltam :)
holnap is tervezem h 2-2 decit bekortyolok gyümiből meg levesből is. Jó lenne, ha valakivel megtudnám osztani, h mi történik velem, mert a családom (anyu, apu, nővérem, báttyám) nem is tud róla. bár nem is lakunk együtt.... De másnak sem nagyon beszélek erről, mert amúgy gebe vagyok és semmi esetre sem szeretnék fogyni.
:)))
Valaki, aki szintén böjtöl?
Ezen a héten már mennek a suliba,úgyhogy már érik a dolog!:DD
A nagyböjtöt én mindig elbuktam!:)
Egyszerűen ha valami nálam tiltó listás,akkor folyamatosan azt kívánom,szóval elég szélsőséges vagyok a böjtökkel kapcsolatban,vagy semmit ,vagy mindent:(((
Igazad van, ezért írtam, hogy a belső tisztulás miattit a nagyböjti idejére tervezem, a karácsonyig már elért és továbbra is megtartott "álomsúly" birtokában.
Addig a heti egy napi böjt csak teával és vízzel, az e heti ma van. Egy pohárka savanyúkáposztalét ittam a hashajtásra, de nagy keserűzózás nincs.
Te tervezel valamikor, meddig tart az őszi szünet?
Természetesen megértem:))
Mindenkinek úgy kell csinálnia ,ahogy meg is tudja csinálni,felesleges erőltetni olyan diétákat,vagy böjtöket ,ami nem megy.
Nekem a teljes böjt jött be,nekem csak így működik:)
A fehérje turmixal kapcsolatban én úgy gondolom,hogy a felépítésnél a legutolsó helyet kellene elfoglalnia,mert az az utolsó és emésztés szempontjából legnehezebb "étel",hiába folyós,akkor is fehérje.
Tehát ha felépítésről beszélünk,akkor az nekem a gyömölcsök,zödségek,párolt ,fött zöldségek,gabonaféleségek és aztán jöhet a hús folyamatát jelenti.
Nézd el nekem,,de nekem ezek a műanyag,poritott étrendkiegészítőnek nevezett izék nagyon nem szimpatikusak.
Ha bolti gyümölcslé,akkor már inkább elrágcsálom a gyümölcsöt,ha fehérje,akkor az egy szelet hús,vagy egy comb:))
Kedves Myly!
Számomra a böjt megtörése még mindig a szilárd étel fogyasztását jelenti.
A majd 20 kiló lefogyasztása, aminek most pont a felénél járok, egy hatalmas projekt számomra. Ha valamit meg akarsz valósítani, ezt nem lehet félvállról venni, teljes erőbedobást igényel, természetes, hogy leköti gondolataid nagy részét, és ez a külvilág felé is érződik.
A léböjtöm a méregtelenítést szolgálta, viszont nekem nagyon fontos volt, illetve most is fontos, hogy a már elért mínuszt az anyagcsere lelassulása miatt ne tegyem semmissé.
Valóban igazad van, a léböjt, száraz böjt, de még a Mayr féle tejdiéta sem a fogyásról szól, én megpróbáltam a kellemest a hasznossal összekötni, és érzésem szerint sikerült is.
Ügyes voltál,de nem szabadna ennyire a kilókkal foglalkoznod.
A böjtöt már akkor megtörted amikor fehérje tumixot ittál,kevésbé törted volna meg ,ha inkább almát ettél volna helyette és most innád a turmixot,szerintem.
Egyelőre ennyi a böjtből, ma megtörtem. Nagyon finom volt az alma, minden cseppjét kiélveztem.
Remélem, egy kilónál több nem jön vissza.
A fehérjeturmixszal tovább ment a fogyás, a 10 nap alatt 4 kg ment le.
Vettem egy új -és igen drága - futócipőt magamnak, az augusztus óta most elért 10 kiló mínuszom tiszteletére.
Azt hittem két hétig csak így fogod csinálni!:))
Ügyes voltál,a kilókkal ne törődj,a böjt nem erről szól.
Én nem tudom ,hogy papírforma szerűen ,hogyan kell csinálni,de nem hinném,hogy szükséges lenne hashajtás,ha amúgy az emésztéssel nincsen probléma.Én még a 10 naposnál sem szoktam.
Amit viszont rendre elrontok,az a le és felépítési pár nap,valahogy nálam ott nem megy a visszafogottság:))
Szóval szerintem nem kell hashajtani,egy nap vízkúra alatt simán kitisztúlsz magadtól is!:)
Myly, jó reggelt,
egyébként figyeltem magamon annak a jeleit, amit írtál, hogy a gyümölcslé után jelentkezik-e az éhség. Valóban fennáll, és legközelebb én is csak víz és tea segítségével fogom csinálni, legfeljebb multivitamintablettát szedek mellette. Az 1-2 napos rövidebbeknél úgysincs vitaminhiány. Köszönöm az ötletet.
Legközelebb adventi időszakban december első felében tervezek egy pár naposat, egy hosszabbat pedig nagyböjt környékén jövőre.
A hetente egy napot most a visszaállás után mindenképp megcsinálom, de még mindig nem tudom, hogy egy napos esetében kell-e hashajtatni.
Jó reggelt, itt a hatodik nap kezdete.
Minden nagyjából jó, a pozitív életérzés egész nap tartott. Délután voltam újra futni, ma szauna van munka után tervbe véve.
Egy kicsit át kell most lelkileg állnom, eddig a böjtölésnek főleg a testi oldalára figyeltem, az elmélyülés, befelé fordulás elmaradt.
Persze a munka, meg az otthoni teendők mellett néha nehéz azt mondani, hogy sziasztok, én most elmegyek egy kicsit meditálni, imádkozni. Na de majd hétvégén.
Ma reggel viszont eléggé mérges voltam, a tegnapi mínusz három kilóhoz képest ma fél kilóval nehezebb voltam. Remélem, hogy ez csak a pénteken elvileg beköszöntő mikulás általi vízvisszatartást mutatja.
Jó reggelt,
negyedik nap is eltelt. Tegnap délután voltam először futni a böjt kezdete óta, jól ment, a vérkeringés is normalizálódik. Aludni melegítő palackkal feküdtem le, segített. Végül is ajánlják a máj melegítését a méregtelenítés elősegítésére. Ma reggel először itt van az eufória. Na nem rohangálok le-fel kiabálva, hanem egy mély belső öröm és megelégedettség.
A négy nap eredménye mínusz 3 kg.
Kedves Myly,
én is végigolvastam két receptújságot most a hétvégén, terveket csinál az ember, majd mit és hogyan főz majd. A főzés az egyik hobbim nekem is, ellazulok mellette, de most, mikor hazamegyek a munka után, a fennmaradó két-három órát nem mindig a konyhában akarom tölteni, hanem a böjthöz tartozóan egy picit többet magammal foglalkozni, olvasni, rendet rakni pl. végre az íróasztalomon és a papírjaim között.
Nálunk már nincsenek pici gyerekek, mint Nálad, a 18 éves nagylány és a 21 éves fiú idén kiköltözött, a párom pedig szintén vigyáz a vonalaira. Sajnos a főzésnél néha még a régi mennyiséget kalkulálom, és már nincs hely a mélyhűtőben.
A harmadik napom is eltelt, eddig 2,6 kg-mal vagyok könnyebb.
A kávét reggelre megtartottam a vérnyomásom miatt, a fázékonyságom tegnap a szaunában egy időre elmúlt, jót tett a vérkeringésemnek is, semmilyen probléma nem volt. Lassan az élvezhetőbb időszaknak kell jönnie, amikor az endorfinok felszabadulnak, stb....
Éhes az első naptól kezdve nem vagyok, persze néha-néha kívánások jönnek, de a hétvége, a főzés elmúlt, ezt legközelebb pénteken-szombaton kell újra.
Az első két nap léböjt eltelt, a vérnyomásom továbbra is a béka feneke alatt, ma ittam kávét is, habár itt abszolút nem szabadna. Az első két nap alatt 2 kg-mal lettem könnyebb.
Ma délután megyünk szaunába.
A munkahelyen könnyebb, a rágcsálnivalókat hazahoztam vagy elajándékoztam a böjt előtt, az íróasztal mellett 2 félliteres bögre áll a teákkal, meg az ásványvíz, csak inni kell. Semmilyen kísértés.
Tegnap steaket csináltam hagymás tört krumplival, ma fasírt lesz a zölséglevesem zöldségével (enyém a leve, ezt iszom még a teák, a lé és a víz mellett, de mindenféle só és ízesítés nélkül). Imádok főzni, de ilyenkor egy kicsit mazochista beállítottságot mutat.
Kitartást kívánok hozzá:))
Én nem tudok gyümölcslével böjtölni,olyan éhséget csinál,amivel nem tudok mit kezdeni.
Az első napomból a fele már majdnem eltelt, a hasmenés elmúlt, fejfájás, éhség, egyéb rossz érzés nincs. Igaz, hogy eddig legalább 3 liter teát ittam, mate, zöld, aloe verás, szóval mindenfélét. Nagyon jó a csalátea ilyenkor, azt majd otthon, szárított csalánból, munkahelyen csak tasakosat tudok csinálni - itt nálunk ma is munkanap van, sajnos.
Előre örülök a délutáni frissen csavart narancslének. Ma megfőzöm a levest, párom azt eszi most két napig, pontosabban csak a zöldséget, a leve az enyém. Holnap almalé lesz, utána szőlőlé.
Azt hiszem, ma ablakot fogok pucolni, hogy eltereljem a figyelmemet, ne gondoljak az evésre. Úgyis be kell fejezni az őszi nagytakarítást.
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Norbi kezdés holnaptól
- Káposzta diéta! Ki tart Velem egy hétig holnaptól?
- Fogyókúra együtt holnaptól!
- Fogyjunk együtt holnaptól:) 2011.12.12 életünk egy új kezdete:) ki tart velem?:))))
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!