Hogyan működik az örökbefogadás? Mennyire nehéz pici babát örökbefogadni? (tudásbázis)
Tényleg nem értelek...
Számodra valóban az a katarzis, hogy néhány abszolút laikus egyetért veled? Hát akkor örülj neki. :-)
"ki a.................................... mondta, hogy az egy szomorú sors"
Ez amúgy egy kérdés? Csak azért, mert nem tettél írásjelet a mondat után. De gondolom, hogy kérdés.
Csicsi írta, hogy örökbefogadtak egy gyereket, de utána SZERENCSÉRE született egy saját gyereke is.
Ezek szerint addig neki nem volt saját gyereke és csak azóta érzi magát igazán jól, mióta vsz. gyereke is van.
"az a baj, hogy te azt hiszed, hogy az egy teljesen természetes dolog
hát nem egyáltalán nem az"
Miért ne lenne teljesen természetes dolog az örökbefogadás? Más módja a családalapításnak, de teljesen természetes dolog.
"szeretheted a gyereket és nevelheted sajátodként, de az agyadba mindig ott lesz az, hogy nem te szülted őket"
Persze, ez nyilvánvaló, de szerinted ha egy öf. szülő állandóan ezen rágódna, akkor tudna felhőtlenül örülni a gyerekének? Nem attól lesz igazi és saját egy gyerek, hogy én szülöm meg!
"nekem erre az a bizonyíték, hogy ennyi energiát fektetsz arra, hogy bebizonyítsd azt, hogy de a gyerekeid azok a sajátjaid"
Csak próbálom elmagyarázni egyeseknek, hogy beszűkülten gondolkodnak ebben a témában. :-)
"én és mi ezt el hisszük, de engedtesség már meg az nekünk is, hogy mi rábízzuk magunkat a természetre"
Hajrá! :-)
hagyjuk már ezt az igazi meg saját meg ilyenek
az enyém és kész
Mi a gond?
Ha te leírtál olyat, hogy a vsz. anyjuk az IGAZI anyjuk, akkor jogosan vélelmeztem, hogy nem érted az öf. lényegét.
De ha nincsenek érveid és ezért nem szeretnél többet ide írni, akkor megértem. :-)
Igen, nagyon észrevehető, hogy mennyire igyekszel! :-DDD
Ki kezdett el "nagyokos"-ozni?
Nem én voltam az, aki elkezdte a gúnyolódást.
De persze más szemében a szálkát...
ne haragudj de szerintem ez már sok
ki a.................................... mondta, hogy az egy szomorú sors
az a baj, hogy te azt hiszed, hogy az egy teljesen természetes dolog
hát nem egyáltalán nem az
attól függetlenül becsületre méltó, de nem az a természetes dolog
szeretheted a gyereket és nevelheted sajátodként, de az agyadba mindig ott lesz az, hogy nem te szülted őket
nekem erre az a bizonyíték, hogy ennyi energiát fektetsz arra, hogy bebizonyítsd azt, hogy de a gyerekeid azok a sajátjaid
én és mi ezt el hisszük, de engedtesség már meg az nekünk is, hogy mi rábízzuk magunkat a természetre
Eddig is értettem.
Én -a te szavaiddal élve- normlis családban nőttem fel, ahol gondot fordítottak a szókincsem, intelligenciám fejlesztésére, úgyhogy ezt a beszélgetést részemről le is zárom...Nem szeretek vitatkozni, de szeretek beszélgetni normális stílusban.
Én vagyok az IGAZI anyukájuk!
Ők legfeljebb a VÉRSZERINTI anyjukat szeretnék megkeresni, amiben természetesen maximálisan a segítségükre leszek, ez így helyes.
Tudod normális családokban gondot fordítanak a gyerekek szókincsének és érzelmi intelligenciájának fejlesztésére, ezért lehetek én a gyerekeim SAJÁT, IGAZI anyukája és ők az én SAJÁT, IGAZI gyerekeim. Nem vérszerintiek, de IGAZIAK, SAJÁTOK.
Egy jó öf. szülő ezt felismeri.
Talán így már valóban megérted!
Értem a lényegét.De ez az elmélet.mjad amikor 18-20 évesen eléd áll, és azt mondja, hogy azért én csak szeretném megismerni az IGAZI anyukámat, akkor mit szólsz?!Akkor majd elítéled a gyerekeidet, hogy hogy beszélhetnek így...hisz te vagy az anyukájuk...
Még egyszer mondom, értem amit írsz!