Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni.. (beszélgetés)
Én 33 vagyok, még mindig jobb mint a 40. Nem szabad siettetni semmit, ezt az egyet megtanultam, de nagyon. Pont ma 1 éve volt az első lombik beültetésem, azután még 4 másik....az utóbbi 1 év alatt már nagyon erőltettem hogy terhes legyek, de még a siker közelében sem jártam. Most jutottam el arra a pontra hogy türelmesen kivárom ezt a fél évet, fel kell hogy készüljön a testem, lelkem a babára.
Krizsa doki javasolta hogy szedjem, direkt endósoknak fejlesztették ki, kismama vitamin ez is, csökkenti a gyulladásokat, sok omega 3 van benne. Sajnos kicsit borsos az ára, de most mindenképp rá szánjuk a pénzt erre is.
Csak én neveztem el "tábor"-nak :)
3 hét egy kórházban....
Mindenféle kezelés lesz, ami jót tesz az endósoknak:
timsós fürdő, iszappakolás, masszázs, bioptron lámpa, torna, intim torna, mágnesterápia
Majd meglátjuk hogy meghozza-e a várva-várt sikert, télen kiderül :)
Remelem hasznal nalad, elegge ugy tunik!!
Lehet h jo a gygyszer, de baba elott, mikor mar jo ideje probalkozunk, nem gondoltam jonak h 3honapig stoppolja a terjedest, 6honapt meg 30felett kizart h kihagyjak..
Errol a fertilovit endorol nem hallottam, ez mi?
Juuuj, ez a tabor is jol hangzik!!!!! Ott mi varhato? Milyen prgramok? Mennyi ideig tart?
nekem azt mondta a dokim hogy felszívódik az endó, mivel nem fogok menstruálni így nem lobban fel minden ciklusban ez a szövet, nem indulnak be a hormonok erg szépen meggyógyítja magát a szervezetem.. Igaz azt is mondta hogy szerinte 3 hónap nem elég, ezért kell 6 hónapig szednem. Bár nekem sikerült még nagyon gyerekcipőben elkapni az egészet, lehet akinél magasabb stádiumú, annak ez sovány vigasz és nem segít a visanne.
Egyébként sokan lombikoznak endó mellett, sajnos így még kevesebb az esély a sikerre :( de a remény hal meg utoljára, szóval kitartóan, tökösen végig kell csinálni amíg bírja az ember anyagilag, lelkileg.
Felém semmi extra, még 117 nap Visanne :D
egyébként nálam bevált, semmi mellékhatása nincs (még a libidómra sem) és szinte elmúlt a menszi (csak pár csepp barnázás néha) zéró görcsölés, remélem a gyulladás is el fog múlni. Jövő hónaptól el fogom kezdeni a Fertilovit Endo nevű vitamint, remélem az is segít majd. Ja és 2 hét múlva megyek Parádfürdőre az endó táborba :)
Szerintem a visanne sem sorvasztja el 3honap alatt...elnezve kinel hogy hat..az idohuzas, nem tunteti el sztem..
Nem visszanott, hanem ott is hagyta, mert muteni nehez lett volna. Csak az a baj h nem mondta a doki aki mutott. Rogton fajt a mutet utani elso ciklus, merges vagyok ra h nem szolt, h ja amugy ott van meg, de nem lehetett kiszedni...
Most aug31en lombik konzultacio..de az is igaz am, h a stimulacio az meg az endonak nem tesz jot:( szepen taplalja az a sok hormon majd. Foleg ha nem is sikerul, az endonak nem fog kedvezni.
Es nalad mizu acegirl?
Csak jó lett volna ha mégis szeded a Visannet, akkor lehet nem nő vissza az endó vagy ha esetleg nem tudtak mindent leszedni,akkor elsorvasztja. Szerintem életmódváltással meg womans krémmel nem lehet ezt a genyó betegséget kiirtani. Az egyetlen megoldás a terhesség, szóval mindent bele, hajrá lombik.
Légy erős és ne kenődj el, neked is sikerülni fog csak picit nehezebben mint az átlagnak.
A prolaktind szerintem se volt vészesen magas, nem az okozza a bajt.
És akkor most hogyan tovább? Mit javasolt a doki?
Nos, voltam tegnap rakszuron, es ultrahangon.. Annal az orvosnal aki anno eszrevette az endot, csak o kaalis doki, mondta nem az o szakterulete. Most visszamentem hozza, es latta az uh-n az endot a holyag falaban, mehvel kapcsolodoan. Itt picit kiakadtam, h mutottek, es azt irtak eltavolitottak..akkor?? Mondta h onnan nem egyszeru, mert kilyukadna a holyag..es babavaras elott nem kene azt babralni, meg alapban sem egyszeru ott..
Elkeseredtem, mert itt nem mondtak ezt. Ahol mutottek. Azt mondtak tiszta vagyok..hat gyonyoru, de tenyleg:(
Meg megnezte a verkepet, arra azt mondta h jelzi a magas progreszteron a peteerest, de hat ugye hiaba, mert az endo akadalyoz:( csak a lombik lehet opcio:(
A prolactinra nem adott gyogyszert, mert a 360 az nem annyi h gyogyszer kene ra. Na megg ugye nem attol nem sikerul spontan a baba :(
Szoval ujabb elkenodes....:(
Pedig remenykedtem h vegre valami jot mond.:(
Sziasztok!
Vannak fejlemenyeim.. Illetve hatalmas kerdojelek!
Most voltam 21.napi vervetelen, es kicsit erdekes lett az eredmeny.. 400 a prolaktin (ez magas, 3.napon 300korul volt, az is magas, de emelkedett egy szazassal..) -erre akkor majd megint gyogyszer?:(
A masik viszont, ha mar panikba esnek, h a magas prolaktin blokkolja a progreszteron termelodest, szerencsere ez nem all fenn, mivel a progreszteronom meg 101 volt...
Nem is talalok nagyon ilyet neten..
Arra gondoltam, h talan a womens cream..fel is hivtam a tanacsadot, h mit mond..de azt mindta h 5nap hasznalat utan, kizart h megnovelne meg, na meg ennyire nem is tudja felnyomni..keptelenseg.
Tehat nem a krem.
Szerdan megyek dokihoz, jovo het vasarnap korul nem kellene megjonnie..
Szerintetek mik lehetnek ezek a brutal magas ertekek?
Koszi, megnezem legkozelebb a sparban, mik vannak benne!
Most a szafi fittnel is vmi pizzateszta keberek, en azt rendeltem be, legkozelebb azt probalom ki.
Bar ma szembesultem vele, h pl juharszirupot lehet enni, huuu igy ma gyumolcsre tettem, huu hat nagyon jo volt:) kis edesseg!:)
Igy van, tele vannak cukorral, igy meg azok kozul is sok kizart:(
Igeeeeen, jujj a tenger gyumolcsei pizza..hmm..az nehezen kihagyhato:) nem tudom en majd hogy fogom birni:)
Probaltam pizzat sutni, de persze az nem olyan...
Jo utat nektek!!
Kukoricaval kapcsolatosan valahol olvastam h nem jo, es ugymaradtam...bar tenyleg irjak h lehet enni...talan mertekkel beepitem azt is...ha teljesen glutenmentes..
Mi is megyunk majd nyaralni, mar azon agyalok miket viszek majd.:) elore em is keszulok kenyerrel, v vmi olyasmivel, meg vannak ragcsak is-strandra-rizses, koleses puffasztott akarmik, golyocskak..
Jo nyaralast nektek!!!!;) egyel finomakat, sok tengeri kutyu..hmm...
a kukoricával mi a baj? Azt miért nem eszed?
Én most sütöttem 2 féle gm kenyeret (vagy valami olyasmit) mert indulunk nyaralni és gőzöm sincs ott miket fogok enni.Valószínű ne fog csusszanni némi gluténos kaja is,de ez van :D
Dokifuggo akkor, meg kaalin belul is ki, mit javasol...
A verkepemmel, mikor neztek hormonokat, nalam is minden rendben volt..most a dieta a tsh-mat vitte le, kerdeztek h szedek e ra valamit, mert alapban nem szokott gyogyszer nelkul igy lemenni...
Az, egy kisebb vagyon az egesz. Semmi gluten,se kukorica, se semmi. Csak zab, de aminek koze sincs mas anyaghoz. Plusz a hajdina, koles, barnarizs...kenyerek meg ezekbol a fura lisztekbol, mint pl a szafi fitt termekek.
De az osszes tejtermek, es cukor, meg minden egyeb dolog mellett amiket elhagytam, a pekaruk hianyoznak a legjobban..
De talaltam olyan "abonettet", ami eheto, mert csak hajdinabol van, illetve puffasztott hajdina szeletet is..de persze ezek megsem az a tipikus kiskifli izuek..:)
De remelem hasznal ez az egesz!!!
Én Kaális vagyok és a dokim azt mondta semmi gond a Visanne-nal. Annyi hogy gluténmentes diétát javasolt, meg hogy ha abbahagytam a gyógyszert azonnal indítsuk a beültetést. Nem hiszem hogy annyira összegubancolná a hormonokat, nekem inkább ez sok barnázás furcsa, de egyre inkább kezd elmúlni a menszim mióta szedem. A lombikos stimus szurikról is mindenki azt mondja hogy felborít minden hormont, nekem eddig mindig (még szurizás utáni hónapokban is) tökéletes tankönyvi volt a hormonsorom, ösztrogén is a béka feneke alatt, progi szép magas amikor kell, még is ott az endó....Sajnos nem vagyunk egyformák. Állítólag az omega 3 is segít a gyógyulásban. Most a fertilovit endo-ra szeretnék beruházni, de egy kisebb vagyon. Használta már valaki?
A gluténmetes diátát ti mennyire szigorúan tartjátok? Ami alapjáraton nem gluténmentes gabona, de olyan üzemben készül ahol csomagolnak búzát is, azt megeszitek? Nagyon zsebbenyúlós és bonyolult ezeket a hozzávalókat beszerezni.
Rossz h a honapok csak mennek, es tolodik minden..:(
Errol a womens creamrol tobben irtak h hasznaljak, es hogy progreszteronbol ha tobb van, az alapban nem baj, sot..ha ovulaciokor kezdik a hasznalatat,14napig. Aztan stopp a kovetkezoig..
Tehat elvielg igy rosszat nem tud okozni. Osztorgen dominancia eseten mas a kezelese is..ha kifejezetten arra hasznaljak..ez amit en fogok elkezdemi, ha vegre ovulalok...a napokban valamikor..het vege korul, a babaprojekt tamogatos kezelesi tipusa..
Ezzel en is igy voltam..es nem is szedtem be..a visanne a nevesebb klimikak, orvosok szerint blokkolja a terjedest, es ezt a hatast sem biztos h eleri...
Nem am h megszuntetne...
Termeszetes, alternativ dolgokkal probalkozunk most mi is. Endo dieta, progi krem,maca, vitamin stb..hatha..de augusztusban elindulunk a lombik utvonalon...
Nem fogom en sem felboritani a hormonjaimat, igy beavatkozni..mikor a fogamzasgatlo utan is kell jo par honap mig helyreall a szervezet..ez meg azert meg nagyobb lokes..
Kaaliban pl azt mondtak, hogy akik babat terveznek, nem is szoktak a visannet ajanlani..
Elvileg október elején, de félek tolódni fog, mert polipom is van, és azt csak a ciklus 6. napján lehet műteni. Két ciklusban nem ért rá azon a napon a doki, ezért tolódott, de miután nekem újabban rendszertelenül jön meg, 3 ciklussal előre számolni reménytelen, mondtam is neki. Szóval lehet hogy elcsúsznak majd a napok, aztán mehetek újabb napot egyeztetni... :-(
Progeszteron krémet állítólag csak akkor szabad használni, ha ki van mutatva az ösztrogén dominancia. Fizetős teszteket láttam a neten, de ezt TB alapon kinél lehet intézni? Nőgyógyász?
Votlam egy masik ilyen termeszetgyogyasz, reflexologusnal, o is ezeket mondta, csak o kinalt ra alternativat.. O javasolta a mustarmag kurat, mert az segit a dieta mellett, elott, kitisztitani a majbol, szovetekbol a mar lerakodott hormonokat, rossz anyagokat..
Erdemes kiprobalni..
Sajnos nem Kaposvar kornyeken vagyok :(
De lehet, hogy majd elmegyek egyszer kirandulni arrafele a csontkovacsodhoz ;)
A progreszteron kremrol en is jokat olvastam, igy a ciklus masodik feleben, ovulacio utan fogom is hasznalni..pont az osztrogen dominancia miatt...
Megoszlik a lenmag, meg az avokado, mert egy reszrol jot okoz a szervezetnek ilyenkor, masreszrol pedig egyes hatasai pont h nem jok..talan mertekkel lehet..nem teljesen elhagyni..
Avokadot en nem eroltetem, de a lenmag , mint pehely, benne van parszor a fura kenyereimben..
Mikor lesz a muteted,Silver?
Azt olvastam, ösztrogén dominancia okozza az endometriózist. Nekem minden tünetem megvan a meddőséget leszámítva az ösztrogén dominanciára. Progeszteron krém akkor javasolt? Lehet alternatívája a hormonkészítményeknek, amit adnak a műtét után? Természetesen helyette, nem mellette. Esetleg addig is, amíg a műtétre várok, bár lehet addig jobb nem bolygatni a dolgot.
Tud erről valaki valamit?
O nem kifejezetten reflexologus, nem hivatalosan ezt csinalja..csontkovacs, masszor, es emellett olvas talpbol..
Leginkabb ismerosoket vallal..:(
De erdemes lenne keresned valakit, aki hasonloakat csinal!!
Ha a kozelben lennel (Kaposvar) talan segiteni is tudnek.
O peldaul azt is szokta erezni h hol van peteeres, de meg a fogkovet is...:)
Ez nagyon erdekes, amit irsz. Megirnad, akar privatban is, hogy ki volt az a reflexologus, aki nalad a gyulladast diagnosztizalni tudta? Az elerhetosege is erdekelne.
Koszonom elore is.
Sajnalom, hogy eddig nem sikerult!:(
Mikor probalkoztok ujra?
Azert valahol a kaaliban is a lehuzast latom..olyan szomoru h ha tbre akarsz menni eveket kell varni..raadasul endoval, amivel minden honapban ujra es ujra fejlodik, es egyre inkabb akadalyoz..ha meg fizeti az ember, akkor meg hat..kinek van ennyi penze..:(
A gyulladas abban nyilvanul meg, h verzes utan mindig iszonyat eros felfazasos tuneteim vannak. Szuro erzes,ilyenkor nehez is pisilni, ejjel tobbszor folkelek, faj eleg rendesen..egy hetig kb..ilyenkor a hasam is megduzzad.
Hat, orvosok ezert is neztek ezt tobb evig siiiiiima felfazasnak..
Ver nem mutat gyulladast, ha nem epp az aktualis napokban csinaljak a vervetelt..nalam ez is volt, mikor fajt bejelentkeztem, mite elertem vervetelig mar nem volt semmi..viszont ha ezekben a napokban voltam, mutatta a gyulladadt,,erdekes..
Vannak olxanok, akik reflexzonakon keresztul olvasnak a testbol..nalam a talpam szoktak nezni..( erdekesseg, h o tobb eve mondja h ott a gyulladas, holyag, meh kozott-amit orvos nem igazolt ugye,mert ki mondja ezt? Senki. Es akkor laparnal meg pont ott volt az endo ugye..)
Na es o mondta most par napja( 1honappal lapar utan), h erzi a gxulladast..persze h erzi, duzzadt is, faj is ugyanugy:(
Kerdes akkor ennyit bent hagytak? Vagy meg a hegek fajhatnak? Hm.
Jó döntés volt hogy bejelentkeztetek a konzultációra. Én már egy kocsi árát otthagytam a kaáliban....5 lombikunk volt, ebből mindösszesen 1 ment tb-re. Tiszta vicc, még hogy 5 alkalmat finanszíroznak...ha az ember képes kivárni annyi évig, akkor esetleg.
Neked ez a krónikus gyulladás egyébként miben nyilvánul meg? Nálam a vérkép makulátlan volt, minden eredményen tökéletes és még is a lapar alatt kiderült hogy gyulladásom van. Érthetetlen hogy a CRP-m a nullához közelít és még is szemmel láthatóan jelen van a gyulladás. Nem igazán olvastam tapasztalatokat a táplálkozást illetően. Nem egyszerű ennyi mindent elhagyni, főleg egycsapásra. Én azért nem 100%-osan tartom be,minden kezdet nehéz. Egyébként a kávéról pont valahol azt olvastam hogy kis mennyiségben jó az endóra, szóval semmiképp se hagyd el. Kitartás :)
Ez a betegseg a kronikus gyulladasrol is szol..az nekem is regota van, es biztos ez is akadalyozott..es az antibiotukumok, amiket ilyen-olyan doki irt fel, csak tovabbi kellemetlenseget okozott, az alap gyulladast nem szuntette meg.
Kaaliban egy ev a varolista lombikra, ha tb tamogatottat szeretnenk, vagy befizetunk 200.000et es a maradekot alapitvany allja..plusz persze a gyogyszereket mi.
De bejelentkeztem pecsre, a meddosegi klinikara. Ott nincs varolista, es jokat hallottam rola. Aug31-en megyunk konzultaciora.
Mez sem megengedett, en ugy olvastam. Bar nehez osszeallitani a dietat, mert hol ezt irjak, hol azt..
En probaltam kulfoldi oldalakat is bevonni, igy lett a teljes gluten/tejtermek/cukormentesseg.
Eritrit amivel edesitek, kavet sem szabad, de azt egy keveset iszim reggel, meg nem sikerult elhagyni. Alkohol is teljesen tilos. Plusz persze meg sok mas, minden mesterseges adalek, E-k, szoja dolgok/adalekok..
Mivel most is fajt sajnos menstruacio utan meg intenzivebben probalkozom-meg mustarmag kuran vagyok-4.hete( ennek jo hatasai voltak nagyon), most jon hozza az aloe ital( h a gyulladason segitsen), mehpempo..plusz ciklus masodik feletol a womens cream.
Sok gyumolcs..zoldseg-turmixban.. Csak hasznal nalam is majd valamit..
Amit nem tudtam elhagyni a kozmetikumok,tisztitoszerek...bar probalok figyelni h ne erintkezzek ugy..de ezeket is mind termeszetesre kene cserelni..de hat...
Azt mondtak a dieta segit, de nem rogton..kell ido.
Hat turelemmel varom...:)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Tényleg hatásos az EstoSlimball (gyomorlabda)? Vannak mellékhatásai?
- Hyaluronsav ráncfeltöltés - mellékhatások?
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?