Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Örület. :D
Azt tudom, hogy segíti a vérképzést. Neked miért javasolta? :)
Dokinak nem mondtad, hogy kissé szorosnak érzed a ruhát. Nyilván annak kell lennie de lehet a túl szoros sem optimális.
M
Ja és a legfontosabb:életemben először orvosi utasításra ihatok :DD
Azt mondtak mindennap ihatok egy pohar (gondolom 1dl) vörösbort. No nem mindennap ,de azert pótolom a lemaradast.:D
Köszönöm. Nekem a dokim egy hét után kötelezővé tette a tusolást,sőt azt mondta,ha leizzadok többször kezeljem le a betadinnal.Mivel az én hőháztartásom felborult nagyon sokat izzadtam így reggel-este letusoltam.Ahány doki annyi féle gyógymód :S
Szerintem nekem szoros a haskötőm,mert sokkal jobban erzem a hasam (az egesz vagast kívül belül)Ha leveszem megnyugszik,de nem merem nagyon lazítani,mett dokim mindig így csomagolt vissza..
Emese, szép a pocakod. Hihetetlen mennyit tud változni ennyi idő alatt. :) Ezt várom én is. :)
Hannus, én jól vagyok. Sőt nagyon jól. Ma a kedvenc számaimra táncot is lejtettem a lakáson át mert egyedül vagyok. :D Kis csipőmozgás meg ami kell és engedte a testem. Séta simán megy, voltam postán is stb. :)Sőt majdnem teljese egyenesen tudok menni ha már bemelegedtem. :D
Remélem Te is rendben vagy és ha nem is látod a sebed szépen gyógyul. Egyébkét szerintem az a legjobb ha egyáltalán nem éri víz a sebet. Úgy tud a legjobban gyógyulni. Nekem a doki is csak sebtől legelé engedi a tusolást de még nem mertem bevállalni.
Egyébként 6 kilóval több vagyok mint 1 hete. Ennyi vizet tárol a testem, mint vmi víztározó. Remélem majd idővel kiürül. :)
Carteam, nekem hasonló volt ha nem is a seb miatt. Lelkiismeret furdalásom volt 4-5 napig hogy ezt tettem a testemmel. :( Azt akartam, hogy csinálják vissza. Szerintem ezt azért van mert az ember a teljes egészséges állapotából hirtelen egyik napról a másikra kiszolgáltatott lesz olyan miatt ami igazából nem a testi egészséget szolgálja. Megtesszük mert a lelkünknek kell. De majd szépen lassan elmúlik. A lényeg, hogy szeresd a tested. Én minden nap simogatom a pocimat, hogy pár hét és minden rendben lesz. Meg a cicimet is. :D
Sziasztok,
2 nap múlva leszek 2 hetes, szinte már teljesen a régi életemet élem. Dolgozom, intézem a gyerekeket, a háztartást is (bár ezt még nem teljes bevetéssel), csak arra figyelek, hogy ne emeljek. A fájdalom szinte teljesen elmúlt, a torok kaparás is jelentősen csökkent. Viszont valószínűleg rosszul vagyok összerakva.....minden álmom volt megszabadulni a förtelmes hasamtól, most viszont egyszerűen elfog a remegés mikor a férjem kicsomagol. Annyira iszonyú érzés fog el, hogy rá sem bírok nézni a vágásra. Bár ez is jobb napról-napra....az első haskötő leszedésnél remegtem mint a kocsonya. Jelenleg azt érzem, hogy soha többé nem leszek képes haskötő nélkül élni és ránézni a hasamra, illetve a vágásra....Ráadásul két nap múlva varratszedés....hát én nem tudom hogy élem túl. Pedig soha, de soha nem féltem, a fájdalmat pedig nagyon jól tűröm. Most viszont teljesen felborultam......Járt estleg így valaki rajtam kívűl is?
Sziasztok!
Emese nagyon szép a hasad , Gratula!!! Vigyázz rá!😉
En holnap leszek 3 hetes! Nagyon kiváncsi vok milyen az enyém, de en csak a 4 hetes kontrollon láthatom majd! Igyekszem majd képet is felrakni!
Móni, jól érted sajna.....4 hetig csak cicamosakodast engedélyezett a doki.😫🙄
A mozgás napról napra könnyebb, sokat sétálok, kisebb házimunkát (mosogatas, elpakolas) óvatosan megcsinalok, sőt mar autót is vezetek😎
Te hogy vagy? És a többiek? Ki hogy érzi magát?
Üdv, Hannus
Szia,
10 napig én is. De a víz mennyiség és a mozgás is megvan :)
O az mennyivel jobb lenne :)
De holnap ir fel ujabb 10 napra clexane-t. Eszembe jutott most hogy ma volt az utolso adag szurim, hogy tesomnak leiden mutacioja van. Nalam sosem vizsgaltak igy nem tudom
Koszi az infot :)
M
en 10.napig szirtam.volna de mondta az orvosom.hogy van egy gyogyszer ami eleg draga ha nem.kardiologus irja fel es èn azt kaptam az injekcio helyett
eliquis a neve..
Szia
Nagyon szép lett a hasad gratulálok! :) melyik doki csinálta neked ha meg lehet kérdezni? Milyen a heged? Én még előtte állok ..
Sziasztok,
Ti meddig szúrtátok magatokat véralvadásgátlóval? Nekem ma lesz az utolsó adagom. 10 napig kaptam. Csak parázok az embólia és a többi miatt.
Elég élénk a fantáziám....
Köszi
Moni
Sziasztok!
Nekem Dr.Bàri csinàlta a hasplasztikàmat zsirleszivassal kiegèszitve.Most vagyok 4 hetes..
Mind szakmailag mind emberileg nagyon jò orvosnak tartom.
Ezer eve nem irtam ide, sziasztok!
Mivel a mutetem idopontja veszesen kozeleg, ezert azon kezdtem el agyalni hogy mi lesz a mutet utani kotelezoen viselendo alsonemuvel. Hat ahany orvos annyi velemeny egyelore... Hogy ne ide zavarogjak, nyitottam neki egy forumot itt a hoxan, ha lenne velemenyetek akkor nagyon halas lennek erte.
Kezd belem allni a bugi :D
Azonban megköszönnék minden tanácsot információt hasplasztikán átesett hölgyektől. KI az akit ajánlotok, profi orvosnak tartotok,és leginkább hasplasztban jeleskedik? Milyen árfekvésben gondolkodjak?
Egy reflektálással beljebb (köszi Móni),de szeretnék alaposan tájékozódni.
Nagyon megköszönöm mindenki - bármilyen jellegű - hozzászólását,tanácsát,észrevételét.
Napsugarast Hannus, :)
Igen 8 órás volt. 2 napig szenvedtem az altatás mellékhatásaitól :) Émelygek ilyenkor, zero étvágy torokfájás. :) Nem bírom. Azért tartott ennyi ideig mert (remélem még nem írtam le, mert azt észrevettem, hogy mióta kicsivel több mint egy hete nem ér annyi inger kezdek meghülyülni :D) egyrészt volt mellfelvarrás mert a 45 kiló fogyás igen csak megviselte + az egyik bimbóm kicsit befelé állt és kicsinyíteni is kellett a bimbó udvart mert akkorák voltak mint Alaszka és saját zsír került visszatöltésre a popó és a comb zsírjából amiből került az orr-száj barázdába mert a fogyástól beesett az arcom és egy gyerekkori lépeltávolítás miatt volt egy hegkorrekcióm is
így rakott a régi műtéti hegem alá is mert az nagyon le volt kötődve, megemelte most szép sima lapos. :). Plussz a hasplasztika. A doki nagyon alapos, ügyes neki csak a tökéletes a jó így ezért is tartott eddig. A cicim tényleg olyan szép lett. Olyan mintha implantátum lenne benne pedig csak magam által nevelt zsír. :) Zseni ez a doki, csak szuperlatínuszokban tudok Róla nyilatkozni. Tény, hogy nem a legolcsóbb.
Kötözésen voltál? Minden rendben? Én nemrég értem haza onnan. A sebem szép, csak a szemérem tájékon szivárog egy 2 centis darabon mert annyira mélyen szépen vágott és a szőrtüszők ott bezavarnak de erről a műtét előtt tájékoztatott. Sőt tusolhatok, de csak vízzel. :) És csak deréktől lefelé, felfelé inkább csak töröljem át magam azt mondta. :) Ami így áldás mert ebben a térdtől bordákig érő egyébként borzasztó jó anyagú ruhában megsülök már most. De csak 2 naponta, de több mint a 0. :) A 2 centis darabon, ahol még nem zárt fertőtlenítő spray-vel át kell fújnom és új tapaszt kell raknom rá. Vettem egy másik kompressziós ruhát és egy ugyan olyan cici tartót is ami most van csak fehér, így tudom majd mosni ami nagy könnyebbség. Csak egyedül még nem tudom fel és levenni :)
Nekem mondta, hogy mozogjak, jót tesz a keringésnek és a léleknek is ha engem kérdezel. Ma sétáltam is utána 1 jó órát, boltban is voltam, igaz a lépcsőzés nehezebben megy, minden fordulóban megállok és a 3-dikon lakom. Mennyit mozogsz?
A 17 nap már nagyon szép. :) Akkor pont egy hét különbséggel műtöttek minket. :)
Jól értem akkor 4 hétig egyáltalán nem tusolhatsz?
(Sorry ha hosszú lett)
Moni
Szia Móni!
Jól olvastam hogy 8 órás volt a műtétet???!!!!!😫
Hat nem semmi.....
Nekem 3,5 , de ez is soknak tűnik kimondani😂
A klinikán 2 napot voltam, a 2. Napon kivették a drain csöveket, és jöttem haza. Azóta pihi, és csak fokozatosan, lassan próbálom "terhelni " magam....Ma vagyok 17 napos🙂
Őszintén szólva mar nagyon hiányzik a fürdés, és a mozgás, de még 2 hetig erről álmodni sem lehet😔
Megerősítem, egyáltalán nem fáj, semmit nem éreztem belőle. Bár akkor 2 hetesen szinte teljesen érzéketlen volt a hasam.
Most 3 hónap után a köldököm körül még mindig érzéketlen, szóval bárki nyugodtan hasba szúrhatna akár:)
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?