Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok.
Na túl vagyok rajta. Nagyon hosszú volt a műtét több mint 5óra csak a has.
Ébredés után erős hányinger volt de a nővérkék hamar segitettek. A felkelés este volt jobban mondva lett volna. Reggelig ötször próbáltuk mind sikertelenül. Ájulás közeli lett vége azonnal lefekvés stb. Először az ülés is csak reggel 9után ment de az vérnyomás ingadozással.
Ma már itthon vagyok,kicsiket sétálgatok de még nem nagyon megy. Dehát tegnap műtöttek,fura is lenne ha szaladnék.😊
Szóval szummázom az első napot. Fájdalom nincs. Fájdalom csillapító sincs. Sok ivás és sokszor kevés evés az van.😊
Szia
Én is magán alapon voltam.Csak a megbeszélt összeget adtam.Egyedül voltam egy egyágyas szobaban ill .akkor pont az egesz emeleten ezért egy hosszabb póló volt csak rajtam+ a zsebes köntös. A sporttaska pont megfelelő.
Szorítok Neked.Kitartást és szép lapos pocakot kívánok.
Én in magan alapon voltam es nem kellett semmi haloing :) Műtét előtt csupaszra kellett öltözni es egy hatul megkötös papir ruhat adtak.Abba hoztak le este nyolckor a műtőböl es masnap reggel mentem haza...
Egy törülközö viz szivoszallal papucs...
Sok sikert neked :)
Köszönöm szépen.
Végülis a sport táska marad.
A pénz nekem sem lesz több...
A hálóing. Végülis vettem hosszú pár számmal nagyobb nagyon lenge inget és azt viszem. Plusz még klassz nyári ruhákat.
Ja és persze az előző megszólítás diszkrimináló volt. Bocsánat az itt lévő srácoktól. 😊
Szia!
Én is magán alapon megyek majd.Másnak nem adok pénzt,csak amennyit az orvos mondott.Ha ő abból szán vkinek,adjon.Én külön nem adok,hisz így is jelentős összeg.
Pakolás:Én is 1 kis sporttáskába fogok pakolni,sztem bőrönd gáz..nem nyaralni megyek! :P
A hálóruhát én sem tudom...nekem sincs hálóingem!
:)
Huhuuu csajok. Izgalom van. Szerdán műtenek. Nagyon izgatott vagyok.
De persze kérdés az még mindig akad a kicsiny elmémben. Szóval .
Magán alapon lesz a műtét és nem tudom ilyenkor szoktak adni valakinek még pénzt vagy cakkumpakk annyi amennyi a dolog.
A hálóing. Problémába vagyok mert 23évesen nem nagyon vannak olyan nagyon nőcis hálóingeim, lévén hogy nagyon lazán ,sportosan melltartóban és rövidnaciban alszok. De ide csak kéne valami elől gombos csinos darab gondolom. Vagy magán alapon sincs máshogy mint az állami korházban?
Végül. Ki mibe vitte a ruháit. Én simán a nike pakolós sporttáskába gondolkodom, remélem nem leszek alulöltözött. Általában nincsen gond az öltözékemmel, de ilyen helyekre nem nagyon járok és ezért van ez az agyrém bennem.
Köszönöm ha végig olvasod és ha válaszolsz😊
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a válaszaitokat-praktikus tanácsaitokat!
Szia :)
Nekem sem volt szinte semmi fájdalmam szerencsére, csak a feszítő húzó érzés ami ilyenkor elkerülhetetlen valamint a zsírleszívás miatti erős izomlázszerű érzés. Nekem kiterjesztett midi hasplasztikám volt (van egy szép nagy vágásom a csípőlapát külső szélétől a másikig), volt mellfelvarrásom saját zsír visszatöltéssel, zsírleszívás a combokon és egy régi műtéti hegm korrekciója. Ez összesen 8 óra műtét volt, de ennyi minden után sem kellett fájdalomcsillapító , egyszer sem. Szerintem ez függ a doki ügyességétől, a használt műtéti technikától, anyagoktól valamint az egyéni beállítottságtól. De ne izgulj, én messze rosszabbra számítottam. :)
Nekem kompressziós ruhám van, ami lábszárközéptől indul és mell alatt ér végett. Szoros de mivel második bőrként simul rád, kényelmes. VOE márka, nagyon jó minőségű. Ruha felett észrevétlen mert erős de vékony az anyaga, mint egy jó erős sportruhának. A mozgásban egyáltalán nem korlátoz. Amit utálok benne (de már megszoktam), hogy mivel le nem vehető ebben végzed ez az ilyen-amolyan szükségletedet. :) Szerintem, bár tapasztalatom nincs, annyiban jobb, mint a haskötő, hogy a sebeket egyáltalán nem zavarja. A haskötők pont az érzékeny területeken érnek véget, vághatnak, zavarhatják a sebet és merevek. Ez pedig egy erős, kompressziót kifejtő de a körülményekhez képest kényelmes darab. A bőrőd pedig szellőzik alatta. De már csak 2 nap és 6 hetes leszek így levehetem. :) Én két és fél hete dolgozom. Szerencsém van adatbázisfejlesztő vagyok így tudok itthonról dolgozni, félig ülve az ágyban. Az ülés 8 órán át 3.5 hetesen nem nagyon ment. De ezt leszámítva akkor az ember már munkaképes lehet. Szintén egyéni, érzed majd magadon, hogy van e benned annyi erő.
Ami a ruházatot illeti a kórházban ha kompressziós ruhád lesz, nem is kell pizsi vagy hálóing. A műtét után ebben ébredsz, rajtam a kompressziós melltartó is volt. Mivel fekete mindkettő macskanő hatást kelt. :)
Ahogy a többiek is írták, törlőkendő szivószál, kicsi ásványvíz (3.33l-es) zsebes köntös legyen nálad.
Sok sikert, szép leszel. :)
M
Szia
Nekem sem volt fajdalmam.Két éjszakát töltöttem a korhazban.Du-an műtöttek.Este 8korul hoztak ki akkor fekudtem reggelig.Masnap felalltam es setaltam.Csak azert vettem be fajdalomcsill. masnap este,mert a nővérke eroszakoskodott es azt akartam,hogy hagyjon egy kicsit.Nekem 3 dolog volt fontos bent,a nedves popsitörtlő,szívószal,vagy cuclis flakon és egy zsebes köntös amiben a flakon volt.7 hetesen mar mindent es egesz nap csinaltam haskotő nélkül,de 10kgnal nehezebbet nem emelek,ill annyira vigyazok,hogy meg annyit sem egyszerre.
Tehat a karton tejet meg mindig 2-3-ával pakolom be a kocsiba.Haskötőm volt és teljesen kiszolgalt.Azt a 6 hetet ki lehet bírni. A szülés után még maradt egy másik és azt cserelgettem.
Röviden ennyi :)
Sziasztok!
Szívesen olvasom amiket írtok,én még előtte állok a műtétnek.(Pár hét van hátra)
Gyűjtöm a sok praktikus tanácsot,amiket javasoltok.
Azt szeretném,ha őszintén megírnátok,mennyire nagy utána fájdalom,és kb mennyi ideig tart.
Mikor válik az ember munkaképessé?
Az én orvosom kompressziós ruhát javasolt.(teljes plasztikám lesz,izomvarrással.)Ki használt közületek ilyet?Ez miért jobb a haskötőnél?
Várom válaszaitokat!
A.
Szia
Szívószalat,vagy cucli kupakos flakont vigyél.Nehez lesz emelni 0.5l'es lesz a könnyű.
Tök vicces mert pont ma vettem két zacsi sötétkék nivea popo kendőt. Akkor jó döntés volt.
Sima haskötöm lesz, valószínű az olcsobbik. Igazából ami eldöntötte az az hogy ma beszéltem egy gyogyászatis eladoval és azt mondta hogy funkcioját tekintve semmi külömbség nincs közte. És ebből fogok venni kettőt vagy hármat hogy legyen váltás.
Ma megvolt a vérvétel. És haladunk szépen lassacskán előrébb😊
Még annyi Dorinda, hogy törlőkendőt szerezz be. A kezdeti cicamosdást ezzel könnyebb megoldani és kórházban is jól jön. :) Én a nivea baby soft&cream mellett tettem le a voksom mert a többitől viszkettem, még a neogranormonos baba kendőtől is. Mondjuk én jó 10 éve csak teljesen tiszta körömvirág szappant használok, nem bírja már a bőrőm a bolti kemikáliákat.
Pizsi helyett hálóinget vigyél (praktikusabb), ha nem kompressziós ruhád lesz hanem haskötőd. Esetleg egy menő ajándék zacsit amiben majd tartod a palackokat. :) Újabb érv a kompressziós ruci mellett ugyanis arra ezeket rá lehetett erősíteni ;) Ennyi jutott még nagy hirtelen eszembe. :)
M
szia! igen, beleszámít az is amit a kórházban kaptál
további gyors gyógyulást kívánok neked!
Sziasztok! Nektek hány napig kellett adni a vérhígítót? 3 hét van a zárójelentésen, de nem tudom, hogy az is bele számít-e amit a kórházban kaptam vagy haza bocsátástól még 3 hét.
Köszönöm
Szia Moni!
Köszönöm szépen a részletes választ,hihetetlen sokat jelent. A haskötöt illetően nem tudom mi lesz mert azt csak egy speckó boltba lehet megvenni állítólag.na asszem alszok rá még mit mond az álom manó🙃
Fuha asszem,hogy olvastalak illetve a sok sok bejegyzést egyre jobban várom már.
Tudjátok olyan a hasam hogy dudorodik a naciba és ezért sokkal ducibbnak nézek ki mint ahogy.. de ennek lassan vége.
19 vagy 21 a bizonyos időpont.mindenképpen írok majd mi és hogy volt illetve előtte is.Köszönöm hogy ilyen kis befogado közösség vagytok💝
Szia Dorinda, :)
Üdv itt. :) Én 5 hetes voltam tegnap így a tapasztalaimat a lenti kérdéseiddel kapcsolatban meg tudom osztani. Én 42 kilót fogytam, a 65 nem semmi úgyhogy gratula Neked. :) Nekem has-, és mellplasztikám volt egyszerre egy magándokinál hibáva voltam én is jogosult a tb-sre. A bizalmam ebben az orvosban alakult ki és ő volt talán az egyetlen akiről egy rossz szót sem olvastam. Szerintem remek ember, csodás orvos. Ő is hazaengedett másnap, magánban, ha nincs komplikáció ez a rutin. Emiatt ne aggódj. Annyit tanácsolnék, hogy otthonra, ha nem bírod az altatás mellékhatásait, hányinger elleni bogyót szerezz be, nekem kellett. :) Valamint szárazköhögés csillapításra is vmi csodaszert. Lehet nem fog kelleni, de megnyugtató ha kéznél van. :) Csövekkel a pocidban enged majd haza nagy valószínűséggel, pár napra rá majd kiveszi. Én utáltam, hogy bent van, rémesen rontotta a komfortérzetem, de arra gondoltam ez kell a gyógyuláshoz punk-tum. :)
Ami a haskötőt illeti, nekem egy lábszárközéptől mellig érő fekete nagyon szoros de azért kényelmes kompressziós ruhám van. Szerintem jobb mint a haskötő mert második bőrként simul rád, nem vág, szúr sehol. 28e Huf volt, de benne volt a műtét árában. Vettem egy másikat is váltásnak. Amúgy meg menő mert a fekete kompressziós cicitartóval együtt úgy nézek ki mint a macskanő. :D Egyébként nem mondom, hogy a drágább biztosan jobb de általában az olcsókkal mindig van vmi probléma. Gondolj bele, 6 hétig lesz társad. Kényelmes kell legyen amennyire engedik a körölmények.
A hegekre majd mostantól (remélem) kezdhetek kenni vmit. A dokinál veszek szilikon gélt és szilikon tapaszt, vmint Stadelmann féle fekete nadálytő krémet és körömvirágkrémet. Ehhez még jön majd Borágo olaj, remek sebgyógyító.
Nekem a tusolás 4 hetesen lett engedve addig, cicamosdás. Ekkora már a csövek nem voltak bennem, így nem zavartak a tus alatt, szerintem nem is engedik amíg bent vannak. A napi taskok meg egy idő után megszokhatók az utánfutókkal. :) Görbe leszel mint egy gravitáció mezőben suhanó fény nyalább de idővel sokkal jobb lesz, meglátod. :) Feszül majd, mert hirtelen a túl nagy bőrből, a sharpei kutyus érzésből inkább a kimostam magam 90 fokon érzésed lesz; túl kicsi lesz a bőrőd, de a szervezet roppant alkalmazkodó, elmúlik. Én 4 hetesen lettem újra büszke járású. :) Még mindig feszül, legalább egyenes vagyok. A 3.4-4 héttől már 100 hasprés is megy, egy napra elosztva, ahogy a lábgyakorlatok is, sokat sétálok, teszek-veszek.
Mivanha, mindig lesz. :) Akkor is ha gondolsz rá akkor is ha nem. :) De jobb lesz a kedved ha nem gondolsz rá. Én a negatív gondolatokat mindig egy piros X-el húzom át fejben. :) Ha ilyen gondolatok gyötörnek akkor kedvenc zene indul és tombolj. :D
Nem lesz itt semmi baj, ne izgulj. Boldog és elégedett leszel (vagy)
Ha van még kérdés csak nyugodtan.
Moni
Sziasztok!
Új vagyok a csoportban, mindenkit üdvözlök!
23 éves lány vagyok, jelenlegi állás szerint 65 kilót fogytam!
Tavaly volt mellplasztikám, június közepére van kitűzve a pocak korrekció is!
Lenne pár kérdésem felétek, mert már nincsen olyan sok idő és én meg egyre jobban kezdek izgulni!
-Szóval, magán úton fogom csináltatni( bár jogosult vagyok a tb alapúra is, de beszéltem emberekkel, akik nem ajánlották, mert szerintük szebb a végeredmény úgy- ha igaz ha nem, erre spóroltam, fiatal vagyok inkább megyek a "tutira") és a doki azt mondta másnap jöhetek haza. Kicsit félelmetes, hogy így hazaengednek, de gondolom tudják mit csinálnak! Ti is másnap már otthon voltatok?
-A haskötő. A dokim kettő félét ajánlott az egyik egy 20+ ezres, szerinte ez tuti mert tépőzáras három füllel lehet passzésra szorítani, a másik egy átlagos 5e ftos, ami jó jó de nem az igazi. Sok ismerőst kérdeztem, aki ugyancsak átesett haskorrekción és ők azt mondták, hogy nekik az olcsóbb volt és jó volt! Kinek mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban ?..
-A hegek. Nagyon sok bőröm maradt kötényszerűen és a jelenlegi tervek alapján csípőcsonttól csípőcsontig illetve középen egy függőleges metszés lesz (fordított T betű). És bár a hegek nem zavarnak, de a gyógyulás érdekében szeretném a maximumot nyújtani. Ti használtatok valami hegkezelő krémet vagy egyebet?
-A higiénia és mozgás. Gondolom a varratok feszülnek majd a csövek nyomnak szúrnak tiszta "aucs", de mennyire nehéz a napi rutin ezzel, vagy mikor lehet majd a fürdést beiktatni úgy igazán?
-A mellemmel sajna volt komplikáció, bevérzett két hétre rá , újra kellett műteni. Naaagyon félek, hogy itt is lesz valami komplikáció, főleg azért mert én vidéki vagyok, de pesten műtenek és igazából hétköznap nem nagyon lesz autós segítségem (tavaly más volt a felállás) . Próbálom elhessegetni a negatív gondolatokat,de azért a kis szösszenet mégis ott van a bizonyos, mivan ha...
Köszönöm szépen ha időt szakítasz rám!
További szép napot!
Puszi
Dorina (egy túlontúl aggodalmas grafikus)
Ma újabb dolgot tudtam meg erről a témáról. A háziorvosomnál jártam és elmeséltem neki a tegnapi kudarcomat. A doki azonnal a telefonjáért nyúlt és elkezdett telefonálgatni.
Szóval a lényeg : Hivatalosan a már korábban említett három fővárosi kórház végez ilyen beavatkozásokat.
DE, valami kiskapu miatt az általános segészeti tevékenységet végző intézet is végezhet OEP-es plasztikai műtétet (természetesen megfelelő orvosi és műszaki háttérrel). Lehet, hogy nem is szerencsés a "kiskapu" szó használata, mert egy teljesen legális, törvényes dologról van szó. Egyszerűen csak nincs agyonra szabályozva a dolog és több kórház (orvos) él a törvény adta lehetőséggel. (remélem jól fogalmaztam és nem értettem semmit félre)
Azt ígérte a háziorvosom, hogy megpróbálja még jobban körbejárni ezt a témát és további tájékoztatást ígért...
Szóval, az a lényeg, hogy nincs kőbevésve az illetékes intézmények és orvosok névsora, érdemes érdeklődni,keresgélni.
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?