Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Érezni is,meg a doki is mondta.Elvileg "csak" felül egy részen.Nem annyira mint eredetileg volt,de megmondom őszintén nem merem elhagyni a fűzőt,félek,hogy mégjobban szétjön.
Megpróbálok fotót felrakni majd.
Sziasztok
Nekem 5 hete volt a műtétem még csak fürdésre veszem le a haskötőt de eléggé kemény puffadt még a hasam...Ja és műtét előtt sosem ereztem mikor megjött de azóta nekem is vannak kisebb menstruációs görcseim.
Szia! Nekem mensi alatt furcsa módon sokkal jobban görcsölt a hasam, mint műtét előtt szokott😠
A puffadas nálam is megvolt, és picit en is lazitottam a haskötőn, szerintem ez normális ....🙄
Ma voltam 4 hetes kontrollon, minden oké! Mától végre normálisan tusolhatok.!!!!! Jujujjjjj!👍👍Lehet pezsgőt is nyitok...😂😂 Meg 2 hetig azért hordani kell a haskotot és a kompresszios cicitartót, de már vágom a centit csajok! Többiek, hogy vagytok?
Sziasztok
Most fog menjönni a mensim és nagyon rosszul vagyok.5cm-rel kellett kiengednem a fűzőt,úgy érzem,hogy menten szétszakadok.Nem csak a hasam,de a gyomrom is megnőtt.Ettől gyomornövéstől most nagyon betojtam.Valakinek volt hasonló?
Emlékszem:) És nem gondoltam, hogy a sport kiesése ekkora probléma lesz. Heti 3x,4x edzettem, most egy hónapja semmi, és nagyon rosszul viselem.
Amíg Neked bent volt a cső, próbáltál valamit óvatosan csinálni? Gyaloglás, ilyesmi?
Imádom a Családom :)
Megkertem mindenkit kezelje diszkréten a műtétet. Férjetem megkérdeztem kb 2hete,hogy kinek nem mondta még el,apukám sem fukarkodott az információ áramoltatásával :).Az 5 évesem ahogy bekerült a betegsége után az oviba már el is mondta az ovó néninek.9 évesem is egyből szólt a suliban:)
Legújabb verzióm ,(mert persze mindenki megkérdezi),hogy hasfalsérvem volt és kiderült közben ,hogy az izmom is szétcsúszott.Érdekes aki nincs benne a témában fel sem tesz kérdést.
Szia, nekem folyamatosan hullik a hajam már régóta küzdök vele. Legalabb 10 éve gyulladásos a laborom, fogorvos, nőgyógyász azt mondja rendben vagyok. A mandulamat kivettek 10 éve, mert foltba hullott.
Sokat segít a Plantur39 sampon, és a viscoderm szépséggyöngy. Ettől a gyöngytől gyönyörű a bőröm. Bőrgyógyásztól kérjél hajszeszt írja fel. Jobbulást!
En semmi ilyesmit nem tapasztaltam...
Nem biztos hogy attol hullik a hajad :)
Szia :) Engem Marjas László műtött es ne aggodj.Addig lesz bent ameddig kell :) Mert ha kiveszi es még kellett volna az rosszabb
Puffadsz és jarhatsz leszivattatni
Én még csak 3 hetes lesz így ilyet nem tapasztaltam, de hajhullásra anno én krill olajat szedtem. Nekem segített. Többet közt nem csak megállította a hajhullást de gyorsabban is nőt a hajam ( a köröm szintén és szép erős lett. :))
Viszont véralvadás gátló hatása is van, így ha még valaki adja magának a clexane vagy hasonló hatású injekciót (2.5 hónaposan valószínűleg Te már nem :)), tablettát akkor meg kell kérdezni egy hozzáértő orvost. :)
Azokat kérdezem, akiket már korábban műtöttek:
Hajhullást más is tapasztalt a műtét után?
Kb. 2.5 hónappal a műtét után kezdett hullani a hajam nagyon durván. Néha már teljesen kétségbe esek, hogy ugyan "marad-e belőle" valami....
(biztosan, hiszen a szülés után is maradt:)
A cső nekem is 7 napig volt bent, az "államiban" ez a bevett gyakorlat, mindenkinek eddig van bent.
Nekem az utolsó napokon kissé elmozdult, vérzett mellette, és feszített is. Megváltás volt, mikor kivették. De a társamnak pl. 2 hétig volt bent.
Emese, hát nem is tudom meghatározni, milyen az, mikor feszít a hasam... Mintha a bőr kisebb lenne rajta:) Szóval ez nem klasszikus fájdalom, csak kellemetlen. Persze akkor feszít, ha be van "dagadva".
14 hetes vagyok ma, szombaton egész nap fürdőruhában voltam, így láttam és szinte egész nap duzzadt volt a köldök alatt. (ez a duzzadás semmiben nem gátol meg az életvitelemben, tehát ugyanúgy csinálok mindent, mint szokásosan)
És ahogy Nonfredite írta, a váladék utat tör magának, nincs mit tenni. Nekem két "lyuk" is volt, egyet a doki nyitott meg (nem tudta leszívni tűvel a váladékot), a másik magától nyílt szét. Mindkettő begyógyult szépen. (pedig mind a kettőből ömlött a váladék, első időben 2 óránként kötéscsere,nyomkodásra is jött bőven)
A heg ott persze valamivel vastagabb, és sokáig csomót éreztem alatta, amikor kentem.
Szia!
Pont Téged olvastalak, hogy ilyen sokáig bent volt a cső. Remélem nekem kiveszik csütörtökön. Egyébként, ha jól emlékszem, ugyanaz a doki műtött
mindkettőnket.
Sziasztok,
Nos lassan már három hetes leszek. Túl vagyok a varratszedésen, ami nekem nagyon fájt, gondolom bevonzottam, mert annyira páráztam tőle. Fájdalom továbbra is nulla, és mióta nincsen varrat, azóta már megbarátkoztam magammal. Már simán állok ha leveszem a haskötőt, kenegetem a sebemet, masszírozom a hasamat. Két napja viszont új lakó érkezett hozzánk, egy duzzanat ami a vágás mentén van, szinte végig be van dagadva a hasam kb 2-3 cm szélességben. Találkozott már valaki hasonlóval közületek?
Lányok!Jart vki úgy,hogy nem lett teljesen lapos?
Felül kicsit szétjött avarrás(pedig betartották mindent!)
Igaz,hogy úgy néztem ki mintha a 7.honapban járnék..kérdezgették is állandóan,és persze ahhoz képest nem rossz.De mégis ☹ Ti?
Szia!En 7hetes vagyok most,szinten ker császár és a kicsi most lesz kettő.
Homeopátiás szerből árnikát szedtem és Dr.Jakab Tibor adott 2fajta rügycseppet,q10-et szedtem és gyógyteát ittam.2nap után vették ki acsöveket mert nem ment már bele semmi 😁.Pedig teljes plasztika volt izomvarrással.
Hozzám se jöttek a gyerekek,jobb ez így.A pici zokon vette,meg volt sértődve rám mikor hazaértem,de hamar oldódott.A szopit állítsd le,annál kevesebb lesz neki a sokk.Emelni 3honapig nem szabad ekkora gyereket.. ezzel én is kinlodok de ölelni hamar fogsz tudni 🙂.Bevinni ua.mint császárhoz,plussz nagy zsebes köntös v kardigán a flaskáknak.
Szia :) nekem 19 napig volt bent szerintem én vagyok a rekorder 😀
De ugy kikapta a doki eszre se vettem.Nem ragadt be nem epült be sehova😂
Szia, igen izmot is kellett varrni. De nem tudom miért van (volt) két cső pontosan, majd holnap rákérdezek. Megmozgatta a csöveket sétálgattam, de úgy érzem tegnapelőtt jobban voltam. Nekem itt az ügyis doki azt mondta, hogy sokáig se jó, ha bent van, mert beleforr a szövetekbe. Rákérdeztem, hogy nem maradhatna-e holnapig, de így döntött hogy kiveszi. Szerintem már nehezen tudta megmozgatni olyan érzésem volt. Kitartást neked is, és nem vagyunk egyformák mindenkinél máshogy alakul.
Na holnap már én is otthon alszok!
Örülök, hogy Neked már eggyel kevesebb csöved van.
Jobban vagy már? Neked izmot igazítottak? Esetleg azért van két csöved? (nekem az izmokhoz nem nyúltak) Ahogy olvasgattam a többieket, teljesen egyénfüggő, mikor veszik ki, volt akinek 20 napig bent volt. Az kemény.
Szia, megszabadítottak az egyiktől, amelyik be több volt. Szerintem az lehetett a seb alatt. Mert mondta, hogy a hasüregit neghagyja holnapra az én dokimnak.
Hát nem volt kellemes, de gyors volt. Utánna csípett. Lehet erre az időjárásra van mindenki rosszul. Neked csütörtökig, te jó ég! Miért, nem mondták? Jobbulást!
Ez érdekes. Én is ma vagyok eddig a legrosszabbul.Le vagyok gyengülve,szédülök, kijött valami allergia rajtam, könnyezik a szemem, folyik az orrom. Meg nagyon nyűgös vagyok.Pedig konkrét fájdalmam nincs, csak a cső ahol bemegy bőr alá, ott feszül nagyon. A vákum éjszaka ment ki, mert tegnap éjjel 10körül még jó volt. Az üvegen az a kis harmonika kieresztett teljesen, nincsenek buborékok, nem folyik bele az üvegbe a folyadék. Észre lehet venni rögtön.
Voltunk a Dokinál, átkötözött, kicserélte a palackot, csütörtökig bent marad. Azt mondta teljesen jó minden, szépen csökken a folyadék mennyisége,jó a színe, de az a tuti, ha 20 ml/nap alá megy. Kíváncsi vagyok, Neked kiveszik-e holnap. Addig kitartás , gondolom Te se vagy az a fekvős fajta, lehet most van a holtpontunk. Ettől csak jobb lehet! remélem...:)
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?