Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! Nekem kedden lesz varratszedés, attól egy kicsit félek.
Én már szinte szaladok, viszont néha görnyedek még mert húzódik.
Jegelni szoktam a savó és a gyulladás miatt.
Mikor tapad le a bőr rendesen?
Szia! Nekem kedden volt varratritkítás. A köldökömből teljesen kiszedték a varratokat, a csípőmnél pedig megkezték a jobb oldalon. (Szerdán volt 2 hetes a műtét). Néha fájdogálok, de egyre többet sétálok. Ma szúrom az utolsó vérhigítót végre 😊
Na nem pörög a fórum;).
Szóval minden oké napról napra jobban vagyok. Jövő csüt.veszik ki a varratokat.amikor 17napos leszek akkor. Most még pufi a hasam mint egy kis lufika;). Nem tudom mikor fog leapadni hány hét kell neki???? Nem vagyok türelmetlen csak a mihez tartás végett😊.
Én anno a csaszaromat fújtam. ..És a hasi mell hegeket is fogom vele kezelni tuti csak nem tudom mikortól lehet..dokid át nem tudod megkerdezni?
Szia! Én nem jegelem. Az orvos nem mondta. Így is szépen gyógyul. Az aloes kérdésedre se tudok konkrétan válaszolni. Nekem az orvos fertőtlenítésre az Octenisept sprayt ajánlotta ( ezt használták a kórházban is. Krémből pedig a Curiosa szerinte a legjobb. Ugyan kicsit szárít, de tényleg nagyon jó krém.
Jegelni szoktátok a sebet , hogy ne legyen gyulladásban?
Nekem még minimum 6 hét. Mivel körkörös a vágás azért gondoltam jobb lehet. Így is nehéz nyom fáj. Hat ha kicsit könnyebb lenne. Hosszú lesz a felépülés. Remelt hátha csináltak másnak is itt ilyen műtétet.
Igen, jónak tűnik, és nyilván ruha alatt kényelmesebb... de nem tudom, h mennyire éri meg, nekem még 4 hétig kell haskötőt hordani, amiből beszereztem már párat.. 4 hét miatt kiadni 20 e Ft-ot... hát nem tudom.. és akkor ebből csak 1 db lenne, amit nyilván kell mosni, tehát nem tudnám minden nap hordani.. ha olcsóbb lenne, rögtön vennék belőle.. A kérdés az, h mennyivel szorít ez jobban, mint mondjuk egy jó minőségű hasszorító bugyi.. mert nekem sok hasszorítóm van, a triumph-os konkrétan annyira összeszorít és tart, h nem tudom elképzelni, h ez jobban tartana. Hát nem tudom..
Ha sok gyűlik fel, észre fogod venni: feszíti a hasadat,kellemetlen érzés, piros a bőröd azon a részen, kidudorodik. Egyszerűen leszívják utána egy tűvel (semmit nem lehet érezni!). Nekem nem tudta leszívni, megnyitotta a sebet, és a lyukon keresztül ürült ki.
Szia. Igen gondolom. Kényelmesebb de a funkcio ugyanaz. Küldök egy linket. Ilyen vagy ehhez hasonló lehet. Nem tudom pontosan.
[link]
Szia! Milyen az a ruha? Kivaltja a haskotot?
szia
Én 5 hét után mentem dolgozni,igaz szellemi munkát végzek,tehát a kíméletes életmódot be tudtam tartani.
Én onnantól számítom,hogy mindent ugyanúgy csinálok mint azelőtt,kivéve a sport és a szoli.
Sziasztok! Szeretném megkérdezni a régebben műtöttektől, hogy kinek hány hét volt a "teljes" gyógyulás? Amikor teljesen vissza tudott térni a régi életéhez?
Sziasztok. Ajánlott valakinek az orvosa ilyen kompresszios ruhát? Ha igen ki az aki megvette? Nekem ajánlott. És nem tudom vegyek e.
Szia! Nekem is felgyult tegnap estere, es szivarog a seben keresztul. Cserelgetem a mull lapokat, nem veszes, nem azik at, de tisztul. Allitolag ez normalis..
Aloe Vera First szabad majd fújni a sebre,mikor már lehet esténként fürdeni? Mikor jön el az a pont amikor már egyedül rendbe tudom rakni magam fürdésnél ? Nem kell segítség a haskötőhöz pl.
Vagy esetleg fel szívódik utána?
Sziasztok!
Szerdán ki vették a csöveket, haza is jöhettem és ha esetleg itthon fel gyűlik a hasamban a savó, azzal mit tudnak utána csinálni? Az nagy baj?
Kopogtattam a naplódba... :)
Hát :( , de azért köszönöm a válaszod! A Te műtéted Tb-s volt? Az új műtétért kell fizetni?
Szia! Megnyugtató nem lesz a válaszom, de sajnos ezek a tények: Minden esetben felszívódóval varrnak, csak van olyan ami pár hét alatt felszívódik és van olyan ami kb 4-6 hónap alatt. nekem sajnos szétment a varratom pár hónap után...köldöksérvem is volt, ilyenkor ugye nem tudják egyenesen végig varrni, hanem ott egy részt kihagynak, így köhögés/tüsszentés/emelés hatására az mindenképpen egy gyenge láncszem. Nekem a doki azt mondta (szintén csak utólag), hogy első műtétnél mindenképpen van kb 20% esély a varratok szétválására...Ugyh nekem pl majd lesz egy köv. műtétem, ott már a sérvvel nem kell foglalkozni, hanem lehet függőlegesen végig varrni egybe az egészet, ezzel a szétnyílási esély 5%-ra csökken...
Úgy irigyellek titeket, akik már túl vannak a műtéten. Én novemberben szeretnék konzultációra menni és addig még fogyni.
Szia! Gondolom, milyen jó lehet, bárhogy fekszel, ott a varrat! Kitartást és gyors felépülést kívánok! :)
Sziasztok. Túl vagyok én is a műtéten. Nekem körkörös műtét volt.has derék. Nem kellett izmot varrni csak a bőrt leszedni. Hát nem kellemes. A műtét nem viselt meg. Utána viszont nekem eléggé fájt. Kaptam fájdalom csillapitokat hogy enyhítse. Kedden műtötték szerdán már kivették a csöveket. 4 ez.ma már fel is kelhettem. Viszont ülni nem szabad. Kitartás mindenkinek.
Útifűmaghéj+lenmagolaj=tuti hatás! Amúgy ha nem eszel, nem nagyon működik az anyagcseréd...
A székrekedéssel semmi bajom, viszont nekem is 2-3 napja késik.
És a székrekedés okozott valakinél problémát? Mondta a doki hogy előfordul de annyi gyümölcs levet iszom mégsem járok sikerrel... Vagy csak félek...😂😂😂
További ajánlott fórumok: