Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! :) rég voltam erre.... Van közületek olyan, aki (hasplasztika után) fogyott 5-10 kg-ot?
Képzeljétek több,mint 6 hónap után elkezdtem (még csak 30nál tartok:) )hasazni.Nincs izomlázam,de olyan furcsa érzésem van belül. Remélem elmúlik. Ja es fogyzam 1kg.:D
Par embert kitoroltem akit nem akartam kerlek irjatok ram,vagy kopogjatok ujra. Koszi puszi
Sziasztok! 5 hetes vagyok! 12 cm-es tályog van a hasamban, 2 naponta pukkasztott ki valamennyit a doki és mindig csak rosszabb lett, már alig tudok menni. Tapasztalat? Valaki? Vagy itt mindenkinek csak jó tapasztalatai vannak? Mondjuk annak csak örülni lehet....
En is akartam Patakihoz menni konzira, par napja beszeltem veluk, azt mondtak majusig tele van mutetekkel es varolista is van, es amig ezek nem mennek le addig nem vesznek fel uj neveket.
Szia! En tavaly oktoberben hivtam oket, mivel kulfoldon elek es karacsonkor voltam otthon ezert soron kivul fogadtak januar legelejen. Akkor megallapodtunk, hogy augusztusban lesz a mutetem, sajnos lebetegedtem es ezert el kellett halasztani marciusra. Lehet azert kaptam idopontot mert nem csak a hasamat hanem a fogyas miatt a mellemet, combomat, es lehet a karomat is muteni kell.
Szia!
Mennyi idő volt mire bejutottál Patakihoz konzultációra? mert nekem azt írták vissza, hogy várólista van.
Sziasztok! Marcius 14.-en mutenek, Dr Pataki Gergely. 55 kilot fogytam es a hasammal kezdunk. Van itt olyan akinek nem kellett izmot varrni? Ha erositem a hasizmaim elkerulheto esetleg? A mutet utan rakok fel kepeket a naplomba :)
nem...pár perc volt!
de az nekem kegyetlen!((((
Jajjjjj:((( Sokáig tart még kiszedik?
szia!
nem akarlak megrémíszteni...nekem borzasztóan
fájt...felordítottam!!(((((((((((((((
Jobb oldalon ha kihúzta az nem fájt...a bal oldali viszont brutális volt...(((A köldöknél észre sem vettem!!!
Gondolom ez egyén függő.
Egy bab nagyságú rész :) Akartam mondani :)
Sziasztok! Én most vagyok 4,5 hetes és még mindig van egy babnyi, ami nyitva van a vágásomon. Azt mondta a doki, hogy semmi kóros, de azért aggódom. Volt valakinek ilyen?
Köszönöm;) remélem nekem sem fog fájni...:)
Azok a belső varratok. Ha minden igaz, csak a madzagok végeit látod összecsomózva.
Igen, azt elvágják a csomónál és végighúzzák. Nem fájdalmas, csak furcsa. Nekem legalábbis nem fájt! :)
Sziasztok! Most szerdán leszek 3 hetes.A legutóbb kivették a köldök varratokat és a nagy mosolyvonal két szélén lévő varratokat kezdték bontani.Ezeket meg sem éreztem. Kérdésem az lenne kinek milyen tapasztalata van az utolsó varratszedésről? Csak mert mintha azt értetten volna, h azt nem kicsipkedik hanem kihúzzák. Kicsit megijedtem:(
Szia! Szerintem nem probléma, max 10 percente sétálj egyet.. a mozgás azért kell, hogy a vérkeringés ne lassuljon be, ne alakuljon ki trombózis. Én 2 hetet voltam összesen otthon, aztán visszatértem dolgozni, szintén ülőmunka.. bírtam. Az első nap volt nehéz picit, mert elfáradtam, aztán napról-napra jobb. Most vagyok 6,5 hetes, és már emelek is.
Én is úgy gondolom, hogyha bármikor felállhatsz,mozoghatsz közben, akkor nem történhet semmi baj. Vagy az asztalnál is ülhetsz akár:)
A műtét után nem köteleznek "ágynyugalomra" (bár előfordulhat, hogy valakinek ez esik jól), inkább a séta, mozgás!
Szia! Szerintem simán vállaható, ha nem folyamatosan kell a több órát egybe ülnöd! Nem hiszem, hogy ez hátráltatná a gyógyulást. A műtét után max másnap úgyis fel kell kelned 😉
Ne izgulj! Minden rendben lesz!
Sziasztok! Férfi vagyok, a héten műtenek.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy az otthoni számítógépes munka szerintetek mennyire megoldható a lábadozás alatt?
Kis etetőasztalra helyezett laptopon, hát alatt párnákkal megemelt felsőtesttel reális elképzelés a több órás munka naponta?
Az ebben a pózban töltött idő nem hátráltatja a gyógyulást?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Bevallom férfiasan… izgulok :)
Nekem a Szent Imrében volt egy hónapja a hasplasztika. Rögtön aznap este az ápoló hölgy mondta , hogy feküdjek az oldalamra is este!!! Nem volt rossz érzés
De jó:) eddig nem mertem csak háton aludni;)
En rögtön. Nem tudok haton aludni.
Szia! Műtét után 2-3 napra, még a kórházban. Háton nem tudok aludni.
Sziasztok. Csak egy kérdés. Mikortól aludtatok az oldalatokon hasplasztika után? Előre is köszönöm:)
És ami nagyon fontos, hogy a kórház után is figyeli mi történik velem. Épp ma voltam nála , le kellett szívni a hasamból a folyadékot. Rendkívül kedves, empatikus doki.
Nagyon köszönöm, akkor inkább ilyen helyen nézem először :)
Nem szeretnék drágát venni!
További ajánlott fórumok: