Hajfestés (beszélgetés)
Most nézegettem, és találtam egy nagyon szép világos aranybarnát!... Lehet, átfestem ilyenre legközelebb... Az enyém túl világos már, és szeretném sötétebbre picit.
Én mikor új színt kenek fel, mindig két dobozzal teszek, bár, nekem hátközépig ér a hajam, szóval lehet, neked elég lesz egy dobozzal is. :)
Én eddig Excel 10-ből a 8.3-at használtam, (az világos aranyszőke), most pedig a preference-ből az ugyancsak 8.3-asat, ez talán nem annyira vöröses. Nekem alapból gesztenye a hajam, tehát nem vagyok szőke tőle, hanem világos vöröses-aranybarna. :)
Én mindig DM-ben veszem amúgy. :)
jah és még egy oltári fontos kérdés.
hpgy a fenébe lehet az, hogy a lenövést ha befestem sose lesz olyan a tövénél, mint máshol a hajam. mindig sárga a töve. miért van ez? lehet egyáltalán úgyfesteni hogy a tövét is ugyanannyira világosítsa ki ,mint a többit?
Sziasztok! használt már valaki casting creme gloss gyöngyszőkét?? ha igen milyen lett a színe? hasonló mint a mintán?
olyan szőkét szeretnék ami nem annyira világos mint az én hajszínem (ami majdnem fehér) londa 12/8 speciál gyöngyszőkét használok. picit sötétebb árnyalatú szőkét, de azért még igazi szőkét, nem világosbarnát, ja és még véletlenül sem szeretné, ha sárga lenne. mit ajánlotok?? nagyon törik a hajam vége, vannak kímélőbb hajfestékek? a castingot annak gondolom, volt festve nekem a barnájával. hm?
Szija,
ne haragudj, hogy beleszólok, csak saját tapasztalat:
Szerintem a Palette sokkal előbb kikopik, ami a fényt illeti, mint a Loreal. És vigyázz azzal is, milyen színt választasz, mert nekem világos színből (világosbarna hajra kentem) sikeredett már sötétbarna...
Én Loreal Recital preferencet használok (előtte excel 10-et), és szerintem ezek jók. Nem szárítják a hajat, és a fénye sem kopik ki hamar. Sőt, a preference-hez van hat hétig elegendő fény-balzsam is. :)
Ma megnéztem a hajfestékeket, mert a Casting creme gloss már 1 hét után nagyon kikopott :( Szerinted a Palette festék jó?
Csak nem tudom, hogy a világos aranybarnát vagy a világosbarnát vegyem, mert mind2 nagyon tetszik,
nem tudok dönteni. xD
Szia!
Látom a fodrászod inkább a zsebét tömi, mint hogy a hajaddal foglalkozna. Ha rakatsz bele melírt vagy satírt az életbe nem nő le a hajad, csak újabb lenövéssel fogsz találkozni, amit utána kell festeni. A satír szélesebb lapokban van beletéve a hajba, és csak bizonyos részeket hangsúlyozunk ki vele. A melír már szálasabb hatású, mert itt apró tincsek vannak kiválogatva a hajból, amit szintén lehet részlegesen, vagy teljes fejen alkalmazni... :)))
Sziasztok!
Én eredetileg nagyon szőke hajszínű vagyok. :D Olyan keseszőke. :) 5 éve festem a hajamat, mindenféle színű volt már. 1 éve nem festem kb, és már majdnem totál az eredeti színe van.
De, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, a fodrászom satírozást ajánlott. Szerintetek nem lenne jobb a melír? Tulajdonképpen mi a különbség?
Mindkettőnél leszivatja a mostani színt?
Még sosem festettem a fodrászommal. :)
Köszi előre is!
Sziasztok
A sapkás melírról annyti hogy a nővérem 4-5 éve csináltatott mert nekem nem engedte akkor még, és befolyt vhogy a sapka alá és a hajvonalánál lett egy nagy fehér folt mert a sapka alatt még meleg is volt. Hazajött bőgve (nem fizetett a fodrásznak, az meg fel volt háborodva), el kellett mennie évzáró beszédet mondani aztán este befestettem neki középbarnára. Azóta festeni kell a haját mert hamar kopik neki vörösre és ha lenövesztené az nagyon ótvar lenne. Mindíg belekezd de 5-10 centi lenövés után mindíg úgy dönt hogy fessük. 40-45 centi hosszú a haja úgyhogy elég időigényes is lenne.
Anyukámnak is régen csináltak sapkás melírt. Neki szép volt de mindíg új alapszínt festettem és a sokaid újramelírozásnál néhány tincs ekocsonyásodott. Aztán megtanultam hassználni a szőkítőt. Nekem is voltak gáz eseteim az elején de egy ideje már egyáltalán nem használok szőkítót mert akármilyen kíméletes is, a vége mindíg olló.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?