Hajfestés (beszélgetés)

714. lill (válaszként erre: 696. - Pkclaire)
2007. nov. 19. 20:25

Szia!

én is sötét barnán gondolkozom. természetesen is szőke a hajam, de pár éve még világositom. ha majd befestetted már, megirnád a tapasztalataidat?

amitől még tartok, mi van, ha nem birok megbarátkozni vele? és nyáron mennyire szivja ki a nap a szinét?

713. s.irma
2007. nov. 19. 18:58
Csak is kizárólag szakemberrel. igy legalább a fürdőszobám tiszta marad!
2007. nov. 19. 16:19
Eredetileg sötétvörös a hajszínem, 4 éve szőkítem a Palette E20 Ultra Világosszőkével, kezdtem megunni ezért augusztusban befestettem sötétszőkével, nagyon jó lett, de hamar lekopott a festék és visszaszőkultem, ezután okt. elején Hamvas világosbarnával festettem be, ez a szín nagyon jó lett, de ez is kifakult, tegnap befestettem középbarnával, most fekete vagyok és iszonyuan ronda! Szeretnék világosbarna lenni és fogalmam sincs, h most mivel fessem be a hajam, leszívatni és utánna még befesteni nem igazán szeretném.
711. pillzsu
2007. nov. 19. 07:58
Sötétszőke a hajam eredetileg,gondoltam,világos szeretnék lenni.Vettem egy Loreal Preference 9Y,Hollywood szőkét.A szín alig változott,vöröses lett.A fodrászom tanácsolta,vegyek világosabbat,vettem egy ilyen márkájú,ultra világos hamvas 03/szőkét.45 perc után lett egy tőben vörös,a végén pedig alig tér el az eredetitől. Azt hiszem áttérek más márkára,a Nutrisse Szavannát néztem ki...
2007. nov. 17. 23:08

Sziasztok

Én évekig magam festettem a hajam mindig a reklámok után mentem. 4 éve fodrászt váltottam és ezzel megtaláltam az igazi hajfestést is. Nem tudom melyik cég festékét használják valami olasz, nagyon jó, szép a színe, fényes és természetesnek látszik. Barna a hajam, őszül, kávébarnára festetem, olyan mintha megfrissülne a szinem. Soha többé nem fogok neki állni otthon a festésnek.

709. Nola (válaszként erre: 704. - Nonni)
2007. nov. 17. 21:36
Nem nagyon ismerem a természetes alapú hajszínezőket sajnos. Csak azt, amit én is használtam, azt hiszem Henna Plus a neve.
708. pillzsu (válaszként erre: 696. - Pkclaire)
2007. nov. 17. 18:13

Szia

Szerintem kérdezz meg egy fodrászt,én úgy jártam egyszer,leszívattam a hajamat,és rákentem világosbarnát,amitől majdnem fekete lettem.Nem tudom"rendes"szőkénél ez hogy működik?

Zsu

707. lill (válaszként erre: 706. - Prunco)
2007. nov. 16. 17:10
2éve festettem be világos hamvasszőkére, aztán folyamatosan csak a tövét festve. felesleges a szőkítésnél mindig az egészet behúzni, csak tönkremegy tőle a hajad. én palettetől az ultra világosszőkét használom és nagyon szeretem.
706. prunco
2007. nov. 15. 22:49
Mármint kilenc hónapja volt teljesen leszőkítve, utána már csak tőszőkítésre volt szükség. Na most az egészet kéne megint szivatni. :(
705. prunco
2007. nov. 15. 22:45

Sziasztok!

Platina szőke voltam, ezt a színt csak szőkítéssel étük el a fodrászommal még májusban. Legutóbb, kb egy hónapja volt egy kérésem hogy legyek egy kicsit természetes szőke, ám de világos. Erre befestett egy olyan hajszínre mint ami [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]Beyoncé[{[{[/A]}]}]nak is van. A baj csak az volt , hogy szinezővel. Na már most ugye a szinező kopik -kopik és utána megáll a lehető legrosszabb színnél. Na nekem ez a vörös lett, mivel a szinező kihozta a vörös pigmenteket a hajszálakból. Szeretnék vissza szőkülni még ha nem is platinára de legalábbis egy szép természetes szőkére. Nagy valószínűséggel ez csak ismételt szőkítéssel lesz elérhető. Ha van itt fodrász vagy hozzáértő segítene nekem abban, hogy mivel jár az, hogy 9 hónapnyi teljes szőkítés után most ismét erre lenne szükség. Segítségeteket köszönöm.

704. nonni
2007. nov. 15. 10:54
A hennás színezőnek a neve "Henna" és csak 550ft volt.Van másmilyen természetes alapú festék is,amiből van kékes fekete?Amit én vettem,abból nem volt:(
703. Nola (válaszként erre: 701. - Nonni)
2007. nov. 11. 19:28

Tapasztalatból mondom, hogy a feketére színezett hajat nem fogja semmi más szín befogni. Ugyanúgy lenő, mint a rendes festék. Csak kicsit kikopik max.

Nem tudom, h természetes hennával kezelted, vagy hennás hajfestékkel (az a 4ezer Ft körüli dobozos...). Mindenesetre én egyszer használtam hennás hajfestéket, kékesfeketét, és szép lett nagyon. De az ára miatt inkább "rendes" bolti festékre váltottam a következő festésnél (1-1,5 hónap múlva) és nekem nem lett tőle bajom. Elméletileg nem szabad, hanem előbb ki kell koptatni belőle a hennát.

Viszont a Garniernél sztem sokkal jobb a Wella Decoré vagy valamelyik Schwarzkopf festék.

702. Nola (válaszként erre: 657. - Nola)
2007. nov. 11. 19:20
Végül sötétebb vörösre festettem be, Schwarzkopf Brillance 849-essel ("romantikus vörös"). Szépen befogta, nem rikító, nem tette tönkre a hajam és a lenövés is alig látszik. És nem is üt át rajta a szőke.
701. nonni
2007. nov. 5. 12:00

Hali!

Véleményt kérek!Feketére színeztem a hajam,de allergiás lettem rá(Palette).Majd barna hennával rámentem,de csak a tövét fogta be.Most garnier kékes feketét vettem,de nem tom h reagál a hennára.Van vkinek vmilyen tapasztalata a hennaval kapcsolatban?A fodrászkellékesben nem tudtak segíteni:S

Előre is köszi:)

700. aranyg5 (válaszként erre: 698. - Lauka66)
2007. nov. 5. 11:55
Sokan nem szeretik az ősz melírt!
699. Ada12 (válaszként erre: 696. - Pkclaire)
2007. nov. 1. 19:25

Szió!

Ha konkrét szín van amit szeretnél, inkább menj fodrászhoz vagy fodrászkellékesben vegyél festéket, mert az inkább olyan lesz, mint a bolti ami általában nem hasonlít a képen látotthoz. A fodrász meg tudja állapítani milyen festékre van szükséged (vastag vékony szálú, vöröses pigmentes stb stb)

Én egyébként sok festéket kipróbáltam már és egyikkel sem volt rossz tapasztalatom

698. lauka66
2007. nov. 1. 19:17
A természetestől nincs szebb!
2007. nov. 1. 15:28
Köszi kispici!:)Közben vettem világosbarnát. Most befestem azzal, aztán meg majd másodjára a sötétbarnával, ha már megvettem.
2007. nov. 1. 15:26

Sziasztok!

Festett szőke vagyok úgy 4 éve...És nagyon megtetszett a sötétbarna, úgyhogy elterveztem, hogy befestem végre. Csak a kérdés, hogy milyen festéket válaszak?! A mostani új L'Oréalról ódákat zengenek...mert talán nem roncsol annyira...De azt hiszem, csak színező. Mit javasoltok? Milyen festékkel kezdjek neki, hogy elsőre elérjem a kívánt színt és hogy ne is tegyem tönkre a hajam?!

Köszi:))))

695. lill (válaszként erre: 691. - Moncsika11)
2007. nov. 1. 12:40

szia!

nekem vöröses árnyalat nincsen a hajamban, inkább hamvasszőke az egész, de világosítom. viszont szerintem a te hajadra is jó a festék, amit használok: Palette jégszőke vagy az ultra világos szőke. utóbbi talán még jobb is). samponnak én ált. gliss kurtól a szőkét szeretem, ill. ha nagyon hamvas hajat szeretnék, akkor a schauma őszhaj samponját veszem (ezüst kupak, sötétlila üveg).

sok sikert!! :o))

694. kispici (válaszként erre: 693. - Tincsicske)
2007. nov. 1. 10:51

én próbáltam már sötétbarna segítségével feketét elérni, sikertelenül. engem is ezzel riogattak, meg azzal is, hogy a feketét nagyon nehéz lesz befedni, ha majd úgy gondolom.

mindenesetre én a garnier legsötétebb barnájával csináltam, és annyiban egyetértek, hogy közvetlenül festés után fekete. illetve ahol a legtovább volt fenn a festék ott fekete. viszont ez elég gyorsan elmúlik és visszakopik barnává, ergo eléri a normál állapotát.

én naponta mosom a hajam ami szintén koptatja a színét, de ahogy sötétbarna lett, nem kopott tovább, tehát szerintem működik így.

egy szó mint száz, én megpróbálnám :)

2007. okt. 31. 16:13
Helóka! Barnára szeretném festeni a hajam.Palette sötétbarnát vettem, de sokan mondják, h fekete lesz tőle. Van vkinek tapasztalata? Bemerjem festeni vele vagy vegyek inkább egy világosabb árnyalatot?
2007. okt. 30. 20:36

Sziasztok!

Szintén segítséget szeretnék kérni! Hosszas keresgélés után végre találtam 6-8 hajmosásig tartó Palette hajfestéket és azt szeretném tudni, hogy ha tetszik ez a szín és úgy döntök, hogy továbbra is festeni fogom, csak esetleg már tartósabbal, akkor mennyi idő után festhetem be megint a hajamat? Mert elvileg ha minden jól alakul akkor ez a 6-8 hajmosás kiart 2-3hétig, utánna már nyugodtan festhetem megint?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szandi

2007. okt. 30. 09:45

sziasztok !

segítséget szertnék én is :)vörösessszőke hajamba melirozva van házilag a barátnőm az elkövető..

szertném megváltoztatni a színét teljesen szőkére

már mindenféle festékkel próbálkoztam de bármilyen szőke festéket veszek is mindig vöröses az árnyalat

esetleg ha tubusosat veszek és hidrogénnal keverem

szerintetek szőke lesz ? de milyen arányban? vagy szőkítőpor? valaki segítsen köszönöm Móni

690. nonni (válaszként erre: 689. - Livilla)
2007. okt. 29. 18:13
Köszike.1hete kb hennás festékkel ráfestettem,de csak barna volt,fekete nem,de csak a lenövést fogta be és most elég gáz.Azt tanácsolták hogy próbáljam meg gernierrel vagy ami nem tartalmaz ammóniát.Szted?
689. Livilla
2007. okt. 29. 17:23
Egy kis felületen csináld meg a bőrpróbát,általában a használati utasításban leírják hogyan kell, és ha valóban allergiás vagy, ne használd többet ezt a festéket.
688. nonni
2007. okt. 29. 16:47
Sziasztok!Egy igen fontos kérdésem lenne.Feketére színeztem már 3x is a hajam(palletevel) és legutóbb allergiás lettem.Nem merek más festéket venni félek hogy megint allergiás leszek,de így nem akarom hagyni,tetszik a fekete.Mit kell tennem ebben az esetben??
687. Laura1
2007. okt. 26. 08:25
Te jó ég! 22.-én kérdeztem, ma 26.-a van. Miféle fórum ez, ahol napokig nem jár senki?! Ha nem írtam volna, 20.-i lett volna a legutóbbi hozzászólás. Még szerencse, hogy Tofika erre járt, és megpróbált segíteni.
686. Laura1 (válaszként erre: 685. - Tofika)
2007. okt. 22. 16:54
Szia Tofika! Remélem, azért nem tettél nagy kárt a séródban:-). Nekem van egy okos fodrászom, ő azt mondta, hogy fessük be feketére, húzzunk bele piros csíkokat, aztán festegessük a tövét rendszeresen lenövés miatt:-)))). Nagyon jó fodrász, de neki nem az az érdeke, hogy egészséges maradjon a hajam, hanem az, hogy végre ne csak 3 havonta menjek, és ne csak azért, hogy ollóval utánigazítsa a frizurám formáját. (Hosszú charlie, ami nem igényel több nyírást, színe és hullámai meg nem igényeltek eddig semmilyen beavatkozást.
685. Tofika (válaszként erre: 684. - Laura1)
2007. okt. 22. 16:21
Hú, hát nem tudom akkor, majd jön egy okos fodrász és ő tuti tudni fogja!:) Ha tényleg festék a Creme Gloss, akkor ezt benéztem, mivel pont azért "színeztem be vele a hajam" , mert azt hittem színező!:D Szívás!:S Merthogy le akarom növeszteni!:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook