Hajfestés (beszélgetés)

684. Laura1 (válaszként erre: 683. - Tofika)
2007. okt. 22. 15:08
Szia Tofika! Köszönöm, hogy válaszoltál. A gyártók és forgalmazók is keverik a fogalmakat. Az egyik multiban végignéztem tegnap a kínálatot, csak az új Creme Gloss-t tartják, azt viszont teljes választékban. A néhány hajmosásig tartó színezőjüket sehol nem láttam. Az általam olvasottak szerint a Creme Gloss tartós hajfesték, amely nem tartalmaz ammóniát, de festék, ezért 2 árnyalattal világosabbat is használhatok, továbbá teljesen fedi az ősz hajszálakat. Mindez nem igaz a színezőkre. Nem fedik el az ősz szálakat, és már csak abból az egy-két árnyalatból választhatok, amely a sötétbarna hajszínemnél nem világosabb, ugyanakkor előnyük, hogy kevésbé károsak (kismamáknak is ajánlják). A 28 hajmosás talán arra vonatkozik, hogy a tartós festékek is fakulnak egy idő után, a lenövésen felül:-). A tragédia az, hogy a google-el és a Loréal oldalainak böngészése után sem lettem okosabb, és nem láttam a teljes Casting palettát, külön csoportokba szedve a festékeket, színezőket, és képpel együtt felsorolva az árnyalatokat. A "termékeink" menüpont gyakorlatilag üres volt, egy francia portálon meg a muki videoról már azt magyarázta, hogy tegyek fel egy fényképet, és megmondják mi áll jól nekem:-), ahelyett, hogy feltették volna a színskálát, amiből választani lehet.
683. Tofika (válaszként erre: 681. - Laura1)
2007. okt. 22. 11:35
Szia.A Casting Creme Gloss is színező, csak tartós, 28 hajmosásig,nem? Legalábbis ezt írták róla.
682. Laura1
2007. okt. 22. 10:25

Kiegészítésül még annyi, hogy a csodaszép fekete cseresznye színező ugyan nem nőtt le, viszont úszás és szauna után csíkosra folyta a hátamat:-)), és volt valami halványbordó árnyalata a párnámnak és a fehér garbómnak is:-))). Ez a többi szinezőnél is így van? A festékek is foghatnak sportoláskor, vagy csak a színezők, esetleg azon belül is csak bizonyos színezők?

Laura

681. Laura1
2007. okt. 22. 10:11

Sziasztok!

Sötétbarna hajam van, meg vagyok elégedve a színével, soha nem festettem. 21-22 éves koromban (több mint 10 éve) színeztem egy 6 hajmosásig tartó "fekete cseresznye" árnyalattal (ez valami csoda szép volt, ha valaki emlékszik rá), ami eltünt a boltokból, így mostanáig maradtam a saját hajszínemnél. Az utóbbi időben egyre több az ősz hajszálam, ezért gondoltam, hogy lassan valamit kellene kezdeni vele. Ahogy olvasom a hozzászólásaitokat (ki kopaszodik, ki szénaboglya, ki retteg hogy leég a haja), a festést semmiképpen nem vállalnám, a színezés viszont nem fogja az ősz szálakat. A casting színezőjére gondoltam, vagy ha az ősz szálak miatt mindenképpen muszály festéket választani, esetleg a casting új, ammónia mentes krém gloss-ja jöhet szóba. Kérlek benneteket, írjátok meg tapasztalataitokat, ha esetleg van olyan aki "szűz hajon" próbálta, különösen érdekelne, milyen hatással volt a hajára. Jelenleg csodálatosan egészséges a hajam, típuát tekintve száraz, természetesen loknis. A szárazságát megfelelő tápláló samponokkal karban tudom tartani, nem szeretnék a jelenlegi állapotán rontani. Tudtok nekem tanácsot adni? Üdv. Laura

680. Szénaboglya (válaszként erre: 678. - VIVIKEPIPIKE)
2007. okt. 20. 18:03

Hali!

Fodrászkellékesnél lehet kapni egy úgynevezett festékeltávolítót,amit a Wella forgalmaz.

Kis szürke tubusban van.

Felkened a festékes területre,pár percig rajtahagyod,majd ledörzsölöd és mikiegér kontúr volt,nincs.

679. 2dfdc4af73 (válaszként erre: 678. - VIVIKEPIPIKE)
2007. okt. 20. 10:38
Én általában testápolóval szoktam, de jó a citromlé és a dauer-víz is.
2007. okt. 19. 16:05

HELLÓ MEG TUDNÁ NEKEM VALAKI ÍRNI HOGYAN TÁVOLÍTHATOM EL A BŐRÖMRÖL A HAJFESTÉKET MÁR PRÓBÁLTAM A HAMUT AZ ACETONT DE SEMMI VÁLTOZÁS HA TUDTOK SEGÍTSETEK:::

VIVIKEPIPIKE

677. aranyg5 (válaszként erre: 676. - Mamacita)
2007. okt. 17. 13:31
Szia!Hát ez nehéz szülés volt!Világos hamvasszőkét raktam rá, majd kb.3 hónap után extra világos hamvasszőkét. Sajnos, nem voltam valami szép, a töve mindig világosabb volt, aztán szép lassan lenőtt. Most nagyon szupi! A leszivatás, nálam el van felejtve, az nagyon károsítja a hajat!! A legfontosabb, ha otthon fested,hogy elején végig kell húzni a festéket arégi festett hajra. Nekem ez a régi/barna/ szín nagyon nehezen mozdult meg. De később, mikor elértem a számomra kívánt színt a festéket már nem húzom végig a teljes hajhosszon, csak a tövére!!!Ne szárítsa az a csúnya hidrogén. Az egyik fodrász ismerősöm mondta. Ja, és ne sajnáld a drágább hajfestéket magadtól.Tapasztalat. Sok sikert!
2007. okt. 16. 21:18
Szia Aranyg5 te hogy csináltad akkor hogy világosítottál? Mert ha nem akarom szivatni mindenképpen egy fél árnyalattal világosabbra kell festeni a tövét is. Úgyhogy arra gondoltam hogyha már úgyis más színű lesz egy picit a teteje (megjegyzem most sem tökéletesen ugyanolyan) akkor legalább csak színezzem nem fessem. Nem? Köszi Tofika neked is a megnyugtatást, megpróbálom, ha nagyon gáz még mindig ott a fodrász :-). Azért hátha!!!
675. Tofika (válaszként erre: 672. - Mamacita)
2007. okt. 16. 12:00

Szia

Casting vadszilvával színeztem át a fekete és "vörös" hajam, a cél az volt, hogy a "vörös" legyen sötétebb, és hát szép lett, lilás, tök jól néz ki.

Persze a feketén nem fogott semmit, de ezt nem is vártam!:D Amúgy erősebb fekete lett.

Szal ha hajegészségileg kérdezed, akkor spec nekem semmi bajom nem lett a festék után színezőtől.

2007. okt. 16. 10:26

Most derült ki, h allergiás vagyok a hajfestékre:(...furcsa h egy évig nem volt semmi bajom tőle.

Vagy azért lehet mert márkát váltottam? Eddig Palette-t használtam, de kipróbáltam egy másikat(jobb minőségűt) és jött a baj:(

673. aranyg5 (válaszként erre: 672. - Mamacita)
2007. okt. 16. 10:19
Szia! De akkor más színű lesz a töve. A festett hajra nem jó. Ha világosabbat akarsz, az nagyon lassú folyamat/ a hajad ne menjen tönkre/. Tapasztalat. Én barnából 1 év kellet, hogy szőke legyek, hajroncsolás nélkül.
2007. okt. 16. 00:06

Eszembe jutott valami, hogy mégsem szivatnám le a hajamat, hanem a casting 500-assal színezném, az egy fél árnyalattal világosabb, mégiscsak színező, nem roncsol, és a tövét meg befogja. Gondolom a többivel meg úgysem csinál semmit.

Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Festett hajra színezőt? Köszi!! Még mindig jobban hangzik mint az efassor...:-S

2007. okt. 15. 10:23

Köszi a véleményeket :-)

Tudtam hogy ez lesz, pont ez a gondom, hogy akármilyenre festem, mindig azt mondják, hogy ez a jó. Én meg nem tudom eldönteni. Nézem a csajok haját az utcán, és éppen amilyet látok és tetszik azután fáj a szívem. Úgy döntöttem, hogy leradírozok belőle vagy két árnyalatot, mert így nagyon látszik a lenövés (olyan mintha kopaszodnék). Remélem attól az Efassor-tól nem lesz baja.

670. Inken (válaszként erre: 662. - Mamacita)
2007. okt. 13. 13:16
Nekem is a sötétbarna tetszik! Nagyon jó az a kép :) Meg az a vöröses is jól állt szerintem.
669. noeemi
2007. okt. 12. 21:32
Sziasztok! Valakinek van tapasztalat a Palette 24 hajmosásos hajszínezőjével kapcsolatban?? Én most készülök kéksesfeketére színezni a hajam ezzel a termékkel..Milyen gyakran lehet ezzel színezni 4-6 hetente mint a festéknél?? Előre is köszi a segítséget, kellemes 7végét mindenkinek!!
668. Tofika (válaszként erre: 656. - Szénaboglya)
2007. okt. 12. 13:04

Szia

Noh L'ORÉÁL Casting Créme Gloss Vadszilvát vettem. Nem tudom milyen lesz majd, mert ez ugye színező.:) A világosabb tincsek más színűek lehetnek, mint a többi? Mert hát az fekete, az gondolom marad is!

2007. okt. 11. 23:57
Mamacita, szerintem az eredeti szőkésbarna áll neked legjobban. :)
666. sunandshine (válaszként erre: 659. - Aranyg5)
2007. okt. 11. 23:52
száraz hajra próbáld ki az avon selyemfényű olajos testpermetet. nekem nagyon bevált.
665. cskata (válaszként erre: 662. - Mamacita)
2007. okt. 11. 23:15

szia! én is a sötétbarna/barna verziókra szavazok - jobban kiemeli a szemed színét, valahogy karakteresebb vele az arcod..:)

a szőkés verziók sokkal "átlagosabbak", így a fotók alapján.. persze lehet, hogy élőben teljesen más a hatás mindkét árnyalatnál..:)

a technikai kérdésekre nem tudok válaszolni - én fodrásszal bonyolíttatom a hajszín-módosításaimat, de csak 1-2 árnyalatot "ugrálunk" max, azt is csak melírral..

szóval nem tudom, hogy lehet drasztikus hajroncsolás nélkül több árnyalatnyit világosatni.. attól tartok sehogy..:(

664. csilla80 (válaszként erre: 662. - Mamacita)
2007. okt. 11. 23:03
Nekem a kozepszoke es a szoke az igazi...
663. RLindi (válaszként erre: 662. - Mamacita)
2007. okt. 11. 22:51
Szia! Igaz én teljesen laikus vagyok,de nekem a sötétbarna hajas képed a legjobb!
2007. okt. 11. 22:44
Sziasztok, megkérdezhetném a véleményeteket, hogy az adatlapomon található fotók alapján szerintetek melyik szín állt nekem a legjobban? Köszi szépen!!!
2007. okt. 11. 22:04
Ja még annyit, hogy olyat olvastam valahol, hogy a korpásodás elleni sampon világosít? Ez igaz lenne? Meg egy L'oreal termékről is hallottam, de én félek, hogy a kevés vékony hajam még kevesebb lenne :-(
2007. okt. 11. 22:02
Sziasztok, én is az eredeti színét szeretném visszanyerni a hajamnak. Viszont kicsit talán bonyolultabb a helyzetem. Szőkésbarna vagyok, és a Rossmann szőkítőspray-ét használtam, de megúntam. Befestettem először világoszőkére, majd közép majd sötétszőkére, és utána barnára. Na most majdnem fekete lettem, igazi mélybarna. Szeretném visszanyerni az eredeti színt, vagy legalább világosbarnát, hogy ne látszódjon a lenövés. Most olyan mintha kopaszodnék, ahogy a világos haj nő ki. Amúgy sincs vastagszálú vagy sok hajam. Tudtok erre valami megoldást anélkül hogy gajjra vágnám a hajamat? Utána már nem szeretném festeni :-( Előre is köszönöm!
659. aranyg5 (válaszként erre: 658. - Dac36f3dfa)
2007. okt. 11. 13:04
Köszi!! Csak még két kérdés! Nem lesz semmi vöröses beütés/C10-nél/?Inkább jobb a L'Oreal Recital-Preferenc-tól az extra világos hamvasszőke?Én egyébként használtam a vöröses szín elkerülése végett az általad megnevezett hamvasító folyadékot.Egyik fodrász alánlotta, míg a másik tiltott tőle,mivel nagyon szárítja a hajat.Ezt én észre is vettem, pláne, hogy eredetileg göndör száraz hajam van.
658. dac36f3dfa (válaszként erre: 634. - Aranyg5)
2007. okt. 10. 07:37
ezt a színt használom már 10 éve,a C10-est.magamnak festem,könnyű felvinni nem folyik,néha ha van időm,hajmosás után hajhamvasítót is használok/flor jilum,ezüst,150 ft.fél liter meleg vízbe 5-6 csepp./szia!jó kísérletezést!
657. Nola
2007. okt. 9. 23:58

Sziasztok!

Olvasgattam ezt a fórumot, és most nekem is lenne egy kérdésem/problémám.

Kb. 3 hónapig világos hamvas szőke volt a hajam. Utoljára 1 hónapja volt ezzel a színnel festve, viszont mégsem tetszik annyira és sötétebbet szerettem volna.

Ezért ma tettem rá L'oréal Casting nevű ammóniamentes hajszínező akármit, 834-es árnyalatot. A tövétől számított kb. 5 centis részt szépen befogta, enyhén vöröses színe lett, még a lenövésnek is. Viszont onnantól szőke maradt, csak sötétebb lett(egyáltalán nincs vöröses fénye). Szerencsére nem borzasztó, csak engem zavar.

Kérdésem az, h ha továbbra is ezzel a hajfestékkel kenem majd, akkor előbb-utóbb befogja-e, vagy semmi esély rá.

Ha semmi esély rá, akkor mivel próbálkozzak? Világos rézvöröses színt szeretnék, de nem olyan rikítót, mint amilyen a rézvörös önmagában. Ha a vöröset valami világos natúr színnel keverve használnám, befogná a hajam?

Remélem valaki válaszol nekem.

Előre is köszi :)

656. Szénaboglya (válaszként erre: 653. - Tofika)
2007. okt. 9. 12:41

A schwarzkopf poly color brillance és a delux feketéje nagyon szép fényes.

Szívem szerint feketéből csak színezőt ajánlok mindenkinek,mert a fekete festékben sok a káros anyag.

Ugyanolyan jó,ha mindenképpen ragaszkodsz a festékhez,akkor válaszd a legsötétebb barnát,mert ránézésre fekete lesz.

A tincseid előbb-utóbb ledobják majd kisebb mértékben ezt a színt is,kell legalább három festés ahhoz,hogy ne kopjon meg.

655. aranyg5 (válaszként erre: 647. - Szénaboglya)
2007. okt. 8. 13:23
Köszi! Akkor megveszem! Megírom, milyen lett!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook