Hajfestés (beszélgetés)

2008. ápr. 3. 13:18

Sziasztok!

Szőkítéssel kapcsolatban lenne kérdésem:

Az anyukám sötétvörös szín után világosabb színt szertne a haján, rézvöröset. Ehhez vettünk Garnier Nutrisse szőkítőt, meg rézvörös hajfestéket. De sajnos a dobozán nem volt rajta, hogy menny i idő után lehet befesteni a hajat szőkítés után, így még ne m vágtunk bele a szőkítésbe. Nektek milyen tapasztalataitok van ezzel kapcsolatban?

Mit ajánlanátok?

Köszi

953. RLindi
2008. ápr. 3. 12:00
Sziasztok! Ha van itt fodrász elsősorban Tőle kérdezném,de minden laikus véleménye is érdekel. Az eredeti hajszinem fekete,most középbarna. De nagyon szeretnék már váltani mert ezt meguntam. ísztetek milyen hajsszín állna jól? Mire lenne érdemes váltani. Melirozva (szőke,piros már volt, a piros nagyon nem jött be)
952. katatata (válaszként erre: 950. - Ea9bff1b44)
2008. ápr. 2. 17:30
Szerintem a melír tuti jó ötlet, mert nem lesz feltünő az eltérés, sőt, pont az a lényege, hogy több színű legyen a haj.Én is azért akarok,mert már nem nagyon tetszik a tuti csak szőke hajam.
951. Ada12 (válaszként erre: 950. - Ea9bff1b44)
2008. ápr. 1. 21:51
Egy jó fordrásznak semmi sem elképzelhetetlen, úgyhogy szerintem megoldható, de talán inkább ne otthon :)
2008. ápr. 1. 20:32

Lenne még egy képtelen kérdésem lányok:

Elképzelhetetlen, hogy ebbe a sötét hajba melírt tegyek? Ha mégsem, akkor milyenre lehet kiszedni legalább a tincseket?

949. katatata (válaszként erre: 945. - 319cd6978b)
2008. ápr. 1. 20:24

Köszi! Holnap szétnézek és veszek valami festéket. Bár még nem tudom, hogy fogom egyedül megcsinálni a melírt. Végülis időm van, majd lassan megy, mire kiszedegetem a tincseket,utána meg már nem nagy dolog.

Miért jársz akkor közgazdaságiba, ha fodrászkodnál inkább??? Vagy majd utána jön az a suli?

2008. ápr. 1. 20:15
sziasztok,van 2sornyi európai hajam,barna szinű,jó állapotban van nagyon,2szer volt használva,50centis.irjatok privit ha érdekel
2008. ápr. 1. 19:08
Hát én nem vagyok fodrász. De a nővéremnek si pont ilyen problémája van. A ha töve ledobja szinte teljesen a festéket. És a festett részeknél minél többször volt már festve annál sötétebb. Most megpróbálom színezővel befesteni neki, mert az csak a felületét színezi és akkor hátha nem dobja le a színt egy hajmosás után. De megpróbálhatod hogy nem 6 hanem 9 %os oxigentával kevered a festéket és akkor talán jobban beleoxidálódik a hajdba a fesék. De ez nem biztos. De szerintem a ahjvágásnak semmi köze a színéhez. A casting color creme gloss hajszínező nagyon tartós és tényleg nem strapálja a hajat. 28 hajmosásig tart kb. Mondjuk ez azoknak nem előny akik nap mint nap hajat mosnak.
2008. ápr. 1. 18:45
Van köztetek fodrász? Vagy olyan aki nagyon ért a festékeltávolításhoz? Rendszeresen sötétbarnára festem a hátam közepéig érő hajamat, de van egy nagy gondom. A fejtető részről a gyakori mosás és a nap hatása miatt sokkal gyorsabban kopik a festék, és a hajvégem mindíg sötétebb marad, még ha nem is festem minden alkalommal, amikor a fejtető részt. Hogyan tudnék újra egységes színt elérni?(hajvágás nélkül persze:-))
945. 319cd6978b (válaszként erre: 944. - Katatata)
2008. ápr. 1. 18:29
Naná hogy kell oxigenta. az oxigenta az ami aktiválja a festéket. Mivel a hajad szőke ezért 6%-os oxigentát kell keverned a barna hajfestékhez mert az mélyíti a színt vagyis sötétíti. A szőkítő ereje nem az oxigentától van hanem magtól a szőkítőportól, az oxigenta csak elindítja a szőkítő folyamatot. Nézd meg az adatlapom, ha azt hiszed hogy csaj vagyok.
2008. ápr. 1. 16:56

Csajok!

Köszi a segítséget!

Az az igazság, hogy túl szőke a hajam és barna csikokat akarok belerakni. De a festéket még nem vettem meg, csak a többi kütyüt. Nem is tudom, hogy a barnához is kell oxigenta oldat?? Vagy ahhoz nem?

943. 319cd6978b (válaszként erre: 940. - Katatata)
2008. ápr. 1. 16:27
Szőkítővel melírozol? mert ha igen, aés természetes hajszínedvan akkor ne használj 9%-osnál erősebb oxigentát mert az már nagyon erős. És a frufrudat hogyha nem olyan hosszú akkor ne a sapkán keresztül melírozd hanem külön, mrt a sapkával nehéz rövid hajat melírozni.
2008. ápr. 1. 16:23
Ma vettem ezüst színű hajhabot de még nem próbáltam ki. Aza baj hogy heti egyszer járok úszni és bezöldül a szőke része a hajamnak. tök ronda. Azt olvastam tömény paradicsomlável kell leöblíteni és akkro eltűnik. Ismeri vki Binder Géza frizurakönyvét??
941. 2577cdcc12 (válaszként erre: 940. - Katatata)
2008. ápr. 1. 12:25
Ahogy hordod, úgy húzd rá.
2008. ápr. 1. 12:19

Sziasztok!

Légyszi segítsetek! Szeretném itthon melírozni a hajam, sapkám, meg ilyenek már van, de nem tudom hogyan kell a hajamnak állnia a sapka alatt. Szóval hátra kell fésülni teljesen, a frufrumat is? és választék nélkül legyen a hajam a fejem tetején? Vagy úgy húzzam fel a sapkát,ahogy egyébként áll a hajam, frufru előre, választék fent középen a fejemen???

Előre is köszike!!

939. G_anna_ (válaszként erre: 938. - Bella12)
2008. márc. 31. 21:41
akkor hnap megnézem lehet-e kapni.kiváncsi vok rá :D
938. Bella12 (válaszként erre: 937. - G_anna_)
2008. márc. 31. 21:34
Sztem nincs. De nem esküszöm meg, mindenesetre kiméletesebb mint a schauma.
937. G_anna_ (válaszként erre: 936. - Bella12)
2008. márc. 31. 21:24
akkor ebben nincs h.peroxid? mer az jó. enm akarom roncsolni a hajamat
936. Bella12 (válaszként erre: 935. - G_anna_)
2008. márc. 31. 21:20

Nincs semmi márkája, csak egy műanyag doboz, és rá van irva, hogy ecetes hamvasitó.

Öbliteni kell, törölközőnedves hajra.

A schaumát szerintem csak ősz hajra lehetne, de láttam már belilult nénikét is:)

Azért nem jó ez a sampon, mert sztem van benne h.peroxid is, és ha folyamatosan mosod, rendesen kiszáritja.

Hajmosás után sosem állt sehogy a hajam, állandóan szállt, na meg szálkásodott.

Olló lett a vége.

Na és a hajtőt nem fogja, az öblitő meg oda is jó.

Sztem próbáld ki és ird meg milyen lett.

935. G_anna_ (válaszként erre: 933. - Bella12)
2008. márc. 31. 21:15

akkor bemegyek a kellékeshez és ecetes hamvasítót kérek? nincs vmi igazi neve?

beledörzsölöd a hajadba?

nem szárítja?

schauma télleg oan szar?

934. Bella12 (válaszként erre: 932. - 319cd6978b)
2008. márc. 31. 21:07

Nem a Londa ezüstszinü hajhabra gondolsz?

Én már próbáltam, de rengeteg kell belőle, hogy látszon valami...

933. Bella12 (válaszként erre: 931. - G_anna_)
2008. márc. 31. 21:04

Az ecetes változattól nem lila lesz, hanem ezüstös.Nem változtatja meg a hajszinedet, de elfedi a sárga tincseket.

Pár csepp kell belőle kb. 1.5 dl-hez, de ezt ki lehet tapasztalni.

Miután leöblitem vele már nem mosom le vizzel, hanem befújom Gliss-kurral, igy selymes is lesz, és szép fényes ezüstös.

Én is kipróbáltam már mindeféle hamvasszőkét, de a hamvasság lekopik hamar...

A schauma hamvasitót pedig felejtse el mindenki...

2008. márc. 31. 21:00
Nekem nem nagyon használ a hamvasító sampon. Asszem veszek ezüst színű hajhabot, az befogja akár a sötétszőkét is. Akkor nem fog látszódni a vöröses sárgás árnyalat. nekem különben sem célom a szőke haj,csak azt bármilyen extrém színű színező befogja, ezért akarom. De igazából kéket szeretnék, de olyat nem árulnak sehol a környezetemben. (Kecskeméten) Most alfaparf lila (igazi lila, nemcsak padlizsán vagy violett) tartós hajszínezőt gondolkozom. 3000 ft 250ml. szerintem jó árban van ha azt nézzük hogy egy festésre elég 30-40 ml az én rövid benzinkutas frizurámra. :))
931. G_anna_ (válaszként erre: 922. - Bella12)
2008. márc. 31. 19:46

minden hajmosásnál használod? ettől nem lesz lila vagy száraz?

"A hamvas öblitő csak a hajfelszinen marad, ha nem jól sikerül, csak meg kell újra mosni" <- akkor nem is változtatja meg véglegesen a szinét? ha nem öblítem le minden alkalommal akkor marad a sárgás szín?

930. norienne (válaszként erre: 928. - 319cd6978b)
2008. márc. 31. 18:16
Én is kékes feketével festem, és a kékes árnyalat igazából csak napfényben látszik. Vagy nálam pl. fotókon, a vaku miatt. Egyébként tényleg nem lehet észre venni hogy kékes fekete :)
929. jackalj
2008. márc. 29. 22:56
Rám nagyon igaz hogy hamar változtatom a véleményem, és a nap végére letettem a melírozott hajról,2 hónap elég volt belőle.:S Újra egyszínű hajat szeretnék, de ahhoz le kell szivatni az egész feketét meg azt a kis mostmár narancssárgát is a hajamról. Kicsit félek tőle, hallottam sok negítvumot róla meg nem is mindegyik fodrász vállalja. Most jelen pillanatban a mély burgundivörös és a szőkésbarna között gondolkodom.
2008. márc. 29. 10:12
Én használtam már palette intenzí violet melírozót de egy két mosás után rózsaszín lett. Szerintem nem jó. A kékesfekete szép lenne ha tényleg kékes fekete lenne de nekem sosem sikerült, bármilyen márkát használtam. Mindíg sima feketének láttam. Én kéket szeretnék. De sehol nem árulnak tartós kék feséket. Egyszer talltam fodrászkellékesnél, de 3000 ft volt úgyhogy nem vettem, aztán amikor rászántam magam akkor meg kiderült hogy azt a színt már rég kivonták a forgalomból.
927. jackalj
2008. márc. 29. 09:32
Sziasztok!:) Örülök hogy végre találtam egy hajfestéssel kapcsolatos fórumot!!Én tavaly áprilistól októberig voltam vörösesbarna,majd málna színű, de nagyon hamar lekopott és így váltottam feketére. Ez év februárig voltam teljesen fekete,de meguntam és belerakattam vörös melírt.Nekem a Garnier festék nem nagyon jött be, a Palette viszont igen.És most az a "problémám" hogy a Palette intenzív vörös (ilyen a melír a hajamba)teljesen narancssárga lett.:S Egyébként is szeretek újítani, de az igazság az hogy nagyon nem tetszik nekem.Igazából nem is melír ez,hanem pár tincs és nagyon idétlenül néz ki. Most azon gondolkozom hogy kipróbáljam-e a kékesfeketét (nem tudom hogy hatna a jelenlegi hajamra), esetleg sima fekete világosbarna vagy sötét szőke melírral, a 3.ötletem pedig sima fekete padlizsán melírral.(egy idő után szívesen lennék teljesen padlizsán is.Ha nektek van valamilyen tapasztalatotok a melír ezenfajtáival kapcsolatban, és tudnátok vmi jó ötletet, hajfestéket ajánlani, akkor írjatok!!:) Előre is nagyon köszönöm:)
2008. márc. 28. 22:25
Szoktam látni egy nénikét akinek tiszta lila a haja. Tök durva. Mint vmi punk. Biztos sokszor mosta vagy ilyesmi
2008. márc. 28. 22:21
Azt írja hogy ősz és szőkített de ugyan olyan sárga mint volt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook