Ha haszonélvezettel terhelt lakást mindenki beleegyezésével eladjuk, jár vmi a haszonélvezőnek? (tudásbázis)
Milyen kedves, gondoskodó apa!
Hah!
Miért nem kérdeztél meg előtte valaki!???
Jaj TE!
A gond az, hogy ő eg yPató Pál úr, és nemhogy a lemondásra nem bírnám rávenni, hanem egyáltalán bármiféle lépés megtételére. Szó szerint értsd: soha semmit nem akar megtenni, mindent csak odázgat, és az se nagyon sarkallja tettre, ha emiatt neki, vagy miatta másnak plusz költsége lesz.
De vajon van olyan, hogy pl elvenni tőle, mert ellehetetleníti más ember életét, és megakadályozza a normális élethez való jogában?
Hát bakker!
Vigye el az ördög!
De rögvest! :D
szerintem a rokonok tudnak csak igazán kibabrálni egymással!!!
Keserű és drága tapasztalatom ez! :(
na és vajon mi a szituakkor, ha a hasonélvező az apám, aki úgy tette rá eztajogot a lakásomra (ami 100% az én tulajdonom), hogy bár szólt nekem, hogy az én érdekemben rata lesz, arról egy kanyit sem tájékoztatott, hogy pl nekem ezzel milyen hátrányaim lehetnek.
Tehát a jogot kvázi nem én adtam neki, hanem, úgymond fogta magát, és rátetette.
A lakást úgy vettük, hogy ő vett fel rá hitelt, és most én neki törlesztek, bár erről meg nem írtunk szerződést...
A dolog azért érdekes kérdés, mert manapság megromlott a viszonyunk nagyon, és én úgy látom, ez tovább romlik szépen lassan, de biztosan.
Ezt is ki kell váltani?
Ha igen, mennyibe kerülhet?
Egyéb módon nem lehet elvenni a haszonélvezeti jogát?
Ha ez a véleményed minek vagy itt,ha nem komoly?!
3-ban,gyógyszergyárban.A pedagógusi fizetés ötszöröséért.
Igaz, hoxán minumum élet-halál kérdése minden, viccelmi meg tilos.
Elhiszem, frusztrált vagy, hogy a tanári diplomáddal csak itt tudsz villogni (ezen az oltári komoly, csacsogós oldalon), amúgy 3 műszakban melóztál, de ezért ne engem akarj folyton (ki)oktatni. Pécézz ki magadnak vki mást!
Bár sztem, simán lehet, de meg kell kérdezni egy ügyvédet. Vagy többet.
Mert az furi lenne sztem, hogy ha négyen vannak, három akarja, de az egyik haszonélvező nem, akkor ne lehessen tenni valamit.
Mondjuk ez nem a topik témája, mindenesetre érdekes kérdés.
Örökölhet.
Vagy akkor az ügyvéd néni rosszul tanított minket.
Ez így van.
Egyszer örökölheti a házastárs, utána 'elhal' vele együtt.
Tudom, nemrég vizsgáztam jogból.
Ezért nem szoktak megházasodni utána, mert ezt a jogukat az özvegyek akkor elveszítik.
Haszonélvezet semmilyen formában nem örökölhető. Tehát, ha pl van egy ingatlanon 1 haszonélvező, és egy tulaj, akkor, ha a haszonélvező meghal, megszűnik a haszonélvezet, nem örökli senki.
A tulajdonjog után örökölheti a házastárs a haszonélvezetet, ami a haláláig tart.
További ajánlott fórumok:
- A haszonélvező kirakhat a tulajdonomból?
- Mik a jogai és a kötelezettségei egy haszonélvezőnek?
- Vennél haszonélvezettel terhelt lakást?
- A haszonélvező kiteheti a tulajdonost?
- Hogyan lehetek haszonélvező a gyermekem nevén lévő ingatlanon!?
- A haszonélvező beleegyzése, sőt tudta nélkül a tulajdonos felvehet az ingatlanra jelzálogot?