Ha haszonélvezettel terhelt lakást mindenki beleegyezésével eladjuk, jár vmi a haszonélvezőnek? (tudásbázis)
rút-rút-rút, fel is, le is út,
mérges pulyka, te szereted csak a háborút!
Mit kötekedsz?
ez így nem teljesen tiszta.
Tehát két tulaj, 50-50%, és két haszonélvező az egészre, de ők nem tulajdonosok.
Ha el akarjátok adni, és ebbe mindenki beleegyezik, tehát a két haszonélvező is, akkor 4 felé megy az ára, de nem egyenlő arányban, mert a haszonélvezet kor függvénye is és függ asszem az ingatlan értékétől is.
Ha bárki nem megy bele az eladásba, akkor sokmindent nem lehet tenni, max még egy próba a bíróságon, nevezetesen közös tulajdon megszüntetése címmel, és akkor a bíróság dönt. De ez konkrétan nem tudom, hogy megy.
Sztem keress meg egy ügyvédet, csak az eset teljes ismeretében tud bárki is tanácsot adni, és mi itt nem teljesen ismerjük a dolgot.
Jah!
Én meg kínlódok vele, míg be nem utalnak egy szanatóriumba "nyaralni"! :D
Bár ha a haszonélvező egy kedves rokon, akkor nem biztos, hogy kell neki a lóvé.
Gondolom...
Bár ebben a cudar világban minden megeshet!
Csak házastárs örökölheti, utána senki.
Elvész.
Zsóka54 tudja a tutit!!!!!!!!! Igenis jár a haszonélvezőnek egy megváltási összeg!
A haszonélvező élete végéig szedi a hasznait a dolognak! Pl az ingatlant bérbe is adhatja =hasznot húzhat belőle! A szabályt az Illetéktörvény tartalmazza, ha nem érted, keress egy ügyvédet!
Akkor bolonditsuk tovább a szitut.
van két tulaj egyik én vagyok 50-50%.
majd később két ember haszonélvezete került rá.
végerdmény ha eladom, h a lakás fele a két haszonélvezőé, a másik felét meg felezzük ketten tulajok? mindenkinél van hajlandóség az eladásra, kiváltásba nem mentek bele :(
hát akkor ha ennyibe kerül, akkor legyenek boldogok a kierőszakolt haszonélvezetükkel....
Aha!
Szóval eladjátok a lakást a "lakóval" együtt!!!???
Hát én nem vennék haszonélvezős semmit se, az tuti!
A haszonélvező marad a lakásba.
Igen, ha jól értem a kérdésed, kiidegel.
Mondanál valami konkrétumot?
Ha ő ezért pénzért mond le, akkor megy szépen a felejtésbe...
Nem maradhat, ha már eladta a jogát.
Vagy Te mire gondolsz?
További ajánlott fórumok:
- A haszonélvező kirakhat a tulajdonomból?
- Mik a jogai és a kötelezettségei egy haszonélvezőnek?
- Vennél haszonélvezettel terhelt lakást?
- A haszonélvező kiteheti a tulajdonost?
- Hogyan lehetek haszonélvező a gyermekem nevén lévő ingatlanon!?
- A haszonélvező beleegyzése, sőt tudta nélkül a tulajdonos felvehet az ingatlanra jelzálogot?