Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
sziasztok!
1 hét múlva lesz a konzultációm Veszprémben és nagyon nagyon sok kérdést összeírtam a dokinak :)
A hajhullás mindenkinél előfordúl...ettől is tartok mert olyan nehezen növesztettem meg a hajamat ilyen hosszura mint most :(
A konzultáció után mi lesz a menet? egyből megkapom a műtét időpontot? Amerikai forumokon azt írják,hogy nekik 2-3 hónapig szigorúan kellett diétázni és teljesen másképpen táplálkozni...mondjuk ott inkább 300kg vagy több sulyú betegeknek csinálnak ilyen műtétzeket!
itt lesz ilyen előtte diéta? vagy valami amit csinálni kell??
Egyébként nálam ez úgy lesz hogy csak a családom és a 2 legjobb barátnőm fogja tudni a műtétet!!
Húúú de sok kérdés igyekszem válaszolni ami eszembe jut.
Nekem nagyon pozitív a visszajelzés a környezetemből. Én annyira megváltoztam erre még tettem is egy lapáttal az új frizurával meg hajszinnel, hogy kompletten senki nem ismer meg. mivel külföldön dolgozom keveset vagyok otthon mennek el mellettem s akikkel beszéltem mind gratulált. Jó nem mindenkinek részletezem a műtétet főleg azt nem,hogy fizetni kell érte mert azért azt egyszer már megtapasztaltam mikor elmondtam mibe került,hogy úristen ennyi pénz s na ezt meg már minek csináltam ő biztos nem adna ennyit stb. igy ezt nem hangsúlyozom de ha megkérdik ,hogy csináltam elmondom ,h nem saját akarat meg nagy erőfeszités . volt olyan is nekem 20 kiló lement majd 40 meg fel....
na én inni nagyon jól tudok csak sajnos olyan vagyok mint a koala sose vagyok szomjas. Bármennyit meg tudnék inni de nagyon kevés is elég.Erőltetem néha de sosem ment. De ezzel semmi gond nincs. Én nem várok fél órát max 10 percet evés után s akkor sincs vele bajom. _Néha elfelejtem s ráiszok a kajára akkor feszeget a gyomrom de az nagyon kis kelelmetlenség
reggelente abszolút nem vagyok éhes egy tejeskávéval üzemelek kb délig aztán nálam a levesek a menők mindig is az volt most is az mindennap eszem leveset.
igen nekem nagyon hiányzik a tejberizs a csokis műzli s egy két veszélyes kaja de megtanultam ,h nem lehet mert kegyetlenül dömpigelek tőle. De amúgy nem mardos az éhség s a vágy se csak néha ugy megenném egy kicsit belőle de nem merek. Igen vannak olyan ételek amiket semmi pénzért nem ennék meg s nekem teljesen megváltozott az izlésem. amolyan korszakaim voltak az elmúlt egy évben. napokig ettem spenótot aztán meg meggybefőtet vagy épp savanyú uborkát tökfőzeléket vagy épp ecetes céklát. már nem ennyire ciklikus a dolog sokkal kiegyensúlyozottab s inkább alapból az egészséges kaják felé húzok de a zsiros kajákat ujabban szeretem amit régen nem s a műtét után se sokáig de most megy. csirkehússal még mindig hadilábon állok. én nemtom mi van a tyúkokba,hogy az én gyomrom még le se ér de kidobja...néha megy de ritkán.én lassan 15 hónapos műtött leszek s még mindig megy le súly bár nagyon lassan de megy eddig semmit nem hiztam vissza.Nem sportolok semmit viszont fizikai munkám van s iszonyú sokat tudok menni egy nap bármelyik családtagom két szatyorral lehagyom a sunyi p...a.
fehérje port bőszen megvettem fingom sincs mitt s egy dekát sose meg nem ittam belőle. A hajam ugyan hullott de nem vészesen s már rég kinőt csak én hobbiból vágattam most majdnem kopaszra szóval ettől nem lett semmi bajom,h nem pótoltam külön a fehérjét.
azt hsizem mindenre válaszoltam ha nem kérdezz nyugodtan
Kedves carpe,
Az en csaladom nagyon szupportiv, tamogattak es mai napig is tamogatnak mindenben. Toluk negativ komment nem hangzott el, max aggodalom. A baratok szintugy, senki sem irigy, latjak hogy jol erzem magamat es velem orulnek. De bevallom h a szuk csaladon es nehany nagyon fontos baraton kivul senki nem tudja hogy mutetem volt, azt gondoljak hogy fogyoztam. Kicsit sz@rul erzem magamat h nem mondtam el mindenkinek az igazsagot, de igy lattam jonak es nem is bantam meg.
Parkapcsolatom semmit sem valtozott, mi imadjuk egymast sulytol, kinezettol fuggetlenul. Mi is nagy zabasok voltunk, es vagyunk is. En tovabbra is jo etvaggyal eszek, csak sokkal kevesebbet es lassabban, tehat kb egyszerre fejezzuk be az evest, es a parom soha nem puffog, megerti hogy a dolgok valtoztak. Neha frusztralt lesz ha tobbet eszek mint illene es nyafogok hogy faj a gyomrom.
Reggeleimet mindig gyumolccsel kezdem, nekem ez nagyon fontos, es delig nem is eszek tobbet, max egy par sem mandulat/diot/mogyorot. Nincs tombolo ehseg erzetem, teljesen kontrollalhato az egesz. Sokszor amikor ehes vagyok akkor iszok egy teat es rajovok hogy csak szomjas voltam... Kajakban az izlesem nem valtozott, de mar negyed annyit nem eszek mint mutet elott...
En iszok gond nelkul, a lenyeg h eves utan fel oraig ne igyal. Utana nyugodtan , erezni fogod hogyha esetleg nem megy, ez azert van mert kaja van a gyomrodban. Nekem soha semmi gondom nem volt a folyadekokkal, 2 liter mindig megvolt mar a legelejen is.
Lusta kutya vagyok, meg sem mozdulok, nagyon kellene sportolni de munka is van, suli is, meg kifogas is :D Munkaba 6 het utan mentem vissza, semmi gond nem volt.
En Premier protein port vettem, whey protein, a lenyeg hogy figyelj oda a cukor tartalmara, sokat ugy hirdetnek hogy fogyokurahoz jo aztan nagy atveres, megnezed es tele van cukorral. A cukor az ellensegunk! :D En a zsiros kajaktol egyaltalan nem ovakodom, az nalunk ugysem nagyon tud felszivodni, de a cukros kajaktol muszaj tavolt maradni ha fogyni akarunk.
Zsu, Amanda Mandarin és a többiek,
nem találtam írást arról hogy pszichésen hogyan éltétek meg az egészet, "kedves" irigykedő és lenéző beszólásokat a távolabbi ismerősőktől?
a párkapcsolat megváltozott-e azóta, hogyan viseli a párotok hogy csak turkáljátok az ételt? enyém imád főzni, és ha 2 falat után otthagyom...hát szerintem kitér a hitéből :-/
a facebookon találtam egy francia csoportot, ott sokan írták hogy szinte szomjan halnak, mert nem tudnak annyit inni amennyi szükséges lenne, mert kihányják stb, még ha kortyonként isszák akkor is,hogyan lehet ezt kivédeni?
azzal hogy a vékonybelet kiktatják egyuttal nem lesznek azok a reggeli éhendöglök érzések,gyengeség, szédülések? mert ugye ez most azért van mert a cukor miatt összevissza jelez a szervezet.
vannak olyan ételek amik borzasztóan hiányoznak?
de nem tudjátok megenni, vagy eleve olyan rosszul vagytok tőle hogy szinte undorotok lesz és azért könnyebb ellenállni a kisértésnek?
egyenlőre annyira elképzelhetettlen számomra, hogy nem csoda ha normál esetben mindeki feladja a diétát, és végül vissza jójózza magát.
a Facén most olvastam h Hamar Kinga is hízott 2 kilót, mennyire jellemző a visszahízás? vagy az csak pár kilóig megy vissza?
sportot mütét után mikor kezdtétek el? és a fizikai munkát mennyire bírtátok?
műtét után milyen fehérje port vettetek? van valamilyen speciális ami direkt a műtöttek számára van? és mi a neve?
hááát most csak ennyi jutott eszembe.
a frissen műtöttek hol vannak?
ahogy elnézem az adgokat, tulajdonképpen semmit nem érdemes megvenni, hanem valamely családtag kajájába beleenni, mert egyébként nem lehet olyan kis mennyiségeket vásárolni hogy mindig friss maradjon és ne kelljen a felét kidobni. talán a picipoharas joghurt ami egyszerre megehető. vagy mindent lefagyasztani kell., néztem a bébiételeket, azok is kb 2szerre lesznek megehetőek, semmi más nincs amit visszalehetne zárni, vagy szállítható lenne.
figyelem régen műtöttek, ezt hogy oldjátok meg? gondolom az egyszemélyes háztartás az jól megszívja, mert nem lehet a boltban 2 falatos termékeket kapni.
Zsu jó h írtad mert az nekem el is kerülte a fogyelmem.
carpe.... ezt a sokáig péppé rágni valamit én is próbáltam már,tegnap este pont azt mondtam a páromnak na ezt a vacsit most bypassosan fogom megenni :) na ennek az lett az eredménye,hogy az első pár falatra figyeltem majd azt vettem észre hogy basszus már nincs is a tányéromon semmi :) elfelejtettem,hogy lassan kell enni !!
ajjaajjj nem tudom,hogy ez hogy fog menni!
Amanda, ezekszerint a kalória számlálást felváltja nyilvános WCk felderítése percre pontos elérhető távolságának kiszámolása? :))
abban a Beás blogban olvastam én is hogy tulajdonképpen 2evőkanál kaját 30percig eszi...hogy az istenbe lehet olyan lassan enni? vagy eleve azért megy könnyen mert nem is kívánjátok?
sajnos inni nagyon gyakran elfelejtek, akkor aztán mikor már száraz vagyok mint egy sívatag akkor benyakalok egyszuszra fél litert is, hogy lehet megszokni h csak kortyonként isztok?
ma gyakoroltam iszonyat sokáig rágni, de a végére már egy iztelen csomó lett az ételből legszivesebben kiköptem volna, és próbáltam lassan inni, mit ne mondjak nem sok sikerrel. :-//
a munkahelyen 20 perc kaja idő van...szóval lehetettlenség lesz lassan enni, szerintem inkább nem is fogok...
találtam a neten egy blogot Bea bypassos blogja....pontosan leírt mindent ami a korházban történt vele....hááááttt nem mondom hogy nem paráztatott be!! :)
előszőr is mi az a orr meg gyomorszonda??????? őt Tanyi Dr. műtötte és hát a katétere begyulladt és nagon nagy fájdalmai voltak! jajjjj nekem :)
és mi az a gyomorgáz??ezt hogy kell érteni mindíg pukizik az ember?? :D :D
és álltalában eszik az ember és mennyi idő mire ki jön alúl?
szerintem minden kellemetlenséget elfelejt az ember gyorsan s az eredmény mindenért kárpótol!
Én már fostam össze magam majdnem vonaton mert sokat állt az állomáson, kékültem -zöldültem villamoson s versenyt futottam a WC-re pályaudvarokon,hánytam utcán szemetesbe ,órákat feküdtem ugy,hogy külső szemlélő mentőt akart hivni,pedig csak dömpingeltem,s kegyetlenül csikart a hasam mintha élien éppen ki akarna jönni s ekkor nem túloztam! De minden elmúlik s mindenhez lehet alkalmazkodni mert azért ezek nem annyira elviselhetetlen dolgok. Amit nyersz vele azt bőven megérik! Leirhatatlanul megérik. Ahhoz képest ez nem nagy ár. Szerintem.....
köszönöm a válaszokat most ismét a libikóka tetején vagyok és az mellett hogy kell a műtét mert nem akarok kövéren tovább élni...
sok sok videót nézetem amik a találkozon készűltek és annyira jó látni a sok elégedett arcot!!bíztató az is hogy bár az eleje elvileg senkinek nem egyszerű senki nincs még aki azt mondta volna "ha ezt tudta volna nem csináltatta volna meg " ez azért pozitív!
számomra a legnagyobb félelmek:
-a műtét után a katéter :) nagyon félek tőlle...
-nekem nincs epehólyagom és így sokszor most is hígabb a székletem így attól tartok nagyon hasmenéses leszek ez mondjuk egy étteremben vagy vendégségben elég kellemetlen dolog :)
- a fájdalmak...nem túl nagy a fájdalom tűrő küszöböm
- attól,hogy megakad az étel vagy ettől a dömpingtől
juj azért ez eléggé durván hangzik!
persze a legtöbbünk annak örülne ha ugy müködne a dolog mint a pm túlmüködéseseknél hogy reggeltől estig esznek bármit bármilyen mennyiségben, és még sem hiznak.
tulajdonképpen a testünk most is ellenkezik az ételek ellen csak nem olyan drasztikusan.
hát, vmit vmiért.
köszi,gondolom ezt szinte minden étel eljátsza egyszer, vezettél naplót vagy ilyesmit, hogy mi az amit már ettél és nem volt bajod tőle?
hm...dokibácsi azt mondta h nem is látszik h 90kiló lennék, hát pedig DE :D
májusi előjegyzést kaptam...
addig még vagy ezerszer megrágom és megcsócsálom, hogy mi legyen.
Gratulálok mindenkinek aki túl van rajta:) és köszönöm hogy nem csak a napos oldalt írjátok le!
Kedves carpe,
A dömping teljesen más. Kicsit megtévesztő a neve meg a leírása ha elolvasod mi okozza de egyáltalán nem azért van mert gyorsan eszem vagy nagyon kivánom az ételt. Amúgy sem voltam ételfüggő az elhízásom nem ételfüggés okozta. Persze többet ettem mint amit elégettem de most nem erről akarok írni. A dömping egy alattomos de nagyon hasznos "jószág" nálam főleg a tejtermékek okozzák . tejeskávé melegen, tejberizs,nagyon édes joghurtok aztán ott vannak a műzlik,lekvárok,rizs,de néha olyan is ami megfejthetetlen mint a franciasaláta vagy némi rántott hús. Itt nem arról van szó,hogy befalsz egy csomót mert nem birod fékezni magad. Egyszerúen pár kanál vagy pár korty ezekből az ételekből s 20 percen belül a pulzus az egekben némi izzadás s le kell feküdni úgy érzed. Nekem vannak tiltott élelmiszereim pont emiatt. De más is okozhatja ha kicsit többet eszel belölük. ezek az ételek mindig szénhidrát tartalmúak. S a kicsit többet ez még mindig nem a normál adag s nem faláési roham! Néha utálom s mikor rosszul vagyok megfogadom sosem csinálok többet ilyet. Népha meg hálás vagyok miatta mert igy biztos nem eszem meg még egy normál adagot se nehogy túlenném esetleg magam. Bár ez régen se volt igazán jellemző.Remélem meg tudtam világitan angyjából mi a dömping szindróma.
Én anno majdnem ott maradtam a műtőasztalon, aztán egy hét itthonlét után visszakerültem szövődmény miatt, és mégis bármikor újra megtenneém, mert valóban egy új életet kaptam. pontosabban visszakaptam az elhízás előttit.
Azonban érdekes, hogy azok, akik mindig jelentős súlyfelesleggel küzdöttek életükben, azok lelkiekben nehezen élik meg ezt a nagy átalakulást, bármennyire is bvárták, és több esetben a családtagok is nehezen élik meg, mert ők csak a kövér párjukat ismerték.
És bizony megváltozunk,nem csak kívül, hanem belül is, de ez is kiszámíthatatlan előre, hogy kiből mi fog előjönni.
Én a műtét előtt csak egy dolgot tudtam nagyon biztosan: hogy NEM AKAROK kövéren élni, hogy a kövérségnél számomra minden alternatíva csak jobb lehet.
A dömpingnej pedig örülök, mert gátat szab, mert -és ez a fórumk elején sokszor elhangzott - nem egy életre szóló megoldás. Persze, a műtét okozta átalakítás a szerveinkben igen, de egész életünkre nem lesz ,egoldás a viszsahízás ellen. Ez "csak" abban segít, hogy a mostani jelentős túlsúlyt, amit egyébként nem tudsz másként leadni, azt leadd. Ez egy mankó, de nem aztán ugyanúgy vigyáznunk kell, mert vissza tudjuk tágítani, tudunk sok kicsi sokra megy módon sokat enni, és mi is tudunk hízni.
Orvosi tekintetben ajánlom figyelmedbe Nome beírásait, aki ugyan nem orvos, de alaposan beásta magát a dolgokba, de a mindennapi élet apró örömei és problémái miatt (is) szánd rá az idődet, hogy olvasd el az egész fórumot.
Ez nem csak neked segít a döntésben de ha a műtét mellett döntesz, jobban fel tudsz majd készülni arra, hogy mi várhat rád utána, és jobban fel tudod készíteni majd a családodat is.
És még valami:
Vannak már egészséges, gyönyörű bypassos babák, probléma mentes, normál terhességből, most is épen útban van egyik társunknál:))
nah ez jó egyenes beszéd volt Anada! örülök hogy ennyire öszinte vagy velünk!
még egy kérdésem lenne hogy a dömping nem azért van mert iszonyatosan kívánod az ételt és hirtelen olyat is eszel és annyit amennyit nem szabad? sajnos csak ahhoz tudom hasonlitani, amikor terhes voltam de mindent kihánytam, és amikor kifelé jött még akkor is megrágtam mert annyira éhes voltam, és annyira kivántam az ételt , persze nem volt hányás ize mert annyi ideig nem volt a gyomromban, sem epe ize, hanem finom leves volt. de megőrültem ugy tudtam volna enni, de vmi hormon miatt nem maradt bent semmi. a dömping is vmi hasonló érzés?
Szia,
Én azok közé tartozom akiknek nem megy minden simán a műtét óta. Nagyon erős dömping szindrómám van a mai napig (néha jobb) pedig 14 hónapja műtöttek. Sokáig küzdöttem a hasmenéssel ami aztán átcsapott szorulásba s mostanság ismét hasmenéses vagyok. S igen hányni is szoktam mostanság is ha megakad valamilyen étel. DE egyáltalán nem érzem elviselhetetlennek s szörnyűnek a mostani életem a műtét előttihez képest. SŐT!!!! Azonnal ujra megcsináltatnám úgy is ,hogy mostmár tapasztlatból vagyok tisztában azzal milyen az élet byppass után. NEKEM, hangsulyozom nekem. Én a kisebbik százalékba tartozom akinek ugymond sok a kellemetlensége.De minden kellemetlenséget összeadok megszorzom hárommal akkor sem jön ki az ami a műtét előtt volt. Ugyanis én előrehaladott súlyos cukorbeteg voltam. A műtétet leginkább nem hiúsági okokból csináltattam. Viszont jelenleg nagyon élvezem a 38-as méretű ruhákat ez tény. 52-es méretem volt. 108.5 kg val indultam a 162 cm magasságomhoz ez 42 BMI volt. nem tudom milyen magas vagy de 40-es BMI felett szerintem nincs min fondolkodni. a 128 kg feltételezi, hogy elérted ezt a határt. Ilyenkor csak előnyödre válhat a műtét akármi kellemetlenség is lesz utána. Persze é senki vagyok senkit se akarok itt meggyőzni. Mindenkinek vannak kétségei. Bár bevallom nekem nem nagyon voltak abba,hogy ez kell. NAgyon biztam a műtétbe s amit akartam el is értem . 44 kg fogyás az inzulin terápia elhagyása a magasvérnyomás rendbe hozása s akkor még nem beszéltünk az önbecsülésről. Én bizony kerültem abba a szituba ,hogy mindjárt befosok a villamoson, hánytam is a villamoson majdnem szintén, pokolian fájt a hasam a műtét után de nem a sebek hanem iszonyúan feszitették a gázok. Gyenge voltam mint a harmat még a 10. nap is alig birtam járni egy hajmosástól a végletekig kifáradtam. Szóval senki nem mondhatja a szerencsések közé tartozom. Mégsem bántam meg semmit!Sőt életem legjobb döntése volt azt hiszem.
Arra számits semmi nem lesz ugy mint régen! NE higgye senki, hogy kicsit matattak a hasunkba s mindent ugyan ugy tudunk csinálni mint eddig. Meg kell tanulni az uj feltételekkel élni ami mindenkinél más.
20-30 éves műtöttet itt ne keress hiszen Magyarországon csak pár éve csinálják ezt a műtétet de külföldi oldalakon azért lehet találni akár 10 éve műtöttet is. Szerintem előbb haltam volna meg az elhizástól s annak következményeitől mint a bypasstól.
Lunitus, igen én is ugy érzem egyik pillanatban főleg amikor mozogni kéne pl lépcsőzni és kiköpöm a tüdőmet, hogy igen kell a műtét, de ha arra gondolok hogy vajon jó döntés-e akkor kétségeim vannak, mert ugye azért kockázatok is vannak rendesen, mi van ha netán belehalunk, és egy csomó adósságot hagyunk hátra...stb, persze ez bármikor előfordulhat az életünk folyamán, mondjuk ha lalépünk egy busz elé. de leginkább ez készít ki, hogy legyen vagy ne legyen, miközben az orvosi papirjaim csak gyűlnek, olyankor arra gondolok hogy talán mégis csak jó megoldás lesz. ugy gondolom h ez legalább akkora kin mint amikor állunk a boltban a sütis pult elött és azon morfondírozunk hogy most (V)együnk vagy ne együnk?!
közben meg a nyálunk a bokánkig csorog. egyben biztosvagyok hogy amire volt erőm 10 évvel ezelött arra ma már nincs, és valószinű hogy nem is lesz ha igy maradok, mert mitől lenne?
mandarin1 nagyon szépen köszönöm a válaszaidat....nagyon hálás vagyok értük!!!
Nehogy félre értse itt valaki én nem kritizálok vagy negatívoskodok csak ahogy az előttem szóló carpe is írta hol fent vagyok hol lent a libikókán....nálam a családom nem fogadta jó hírrel ezt,ismeretlen számukra ez az egész és féltenek!
amitől nekem is félelmetes hogy itt mindenki azt írja 1éves 2 éves fél éves de nem olvasatm még olyat hogy valaki 20-30 éves bypassos lenne! erről semmi adat nincs hogy mi van késöbb??? Szóval van katéter :/ jajjjj én nagyon félek tőlle!!!
most kaptam meg az időpontot február 18!
Attól ilyedek meg a legjobban,hogy visszafordíthatattlan ez a dolog vagyis csak nagyon nagy műtét árán!és mi van ha nem tudok ezzel együtt élni....ne haragudjatok rám amiért akadékoskodok de belőlletek szeretnék erőt meríteni :)
A mutetnel mar akkor katetereznek amikor bealtattak. semmit nem fogsz erezni. A gyomortukrozest kerheted boditasban, en ugy csinaltattam, nemtom milyen volt mert semmire sem emlekszem :) csak arra hogy hazafele megajandekoztam magamat egy jegkremmel miutan ilyen jol szerepeltem :D
Nekem semmi fajdalmam sem volt, a drain (csovek) helye fajt egy picit meg kellemetlen volt amikor kihuztak, de ennyi. Pedig en hisztis vagyok es a fajdalom kuszobom nulla.
Igen, a mutet utan mar nem ugy ehetsz mint eddig, de nem is fogod banni. Vege a nagy zabalasoknak az onfeledt etelbe temetkezesnek, jon egy fantasztikus, egeszseges, mozgekony boldog, hosszu elet!
Szia lunitusz,
eloszor is ha jobban visszaolvasol akkor sok kerdesedre megtalalod a valaszt. Tudom, ez sajnos ido igenyes, de talan segitene ha tobb tapasztalatot is olvasnal. En csak az en tapasztalatomat tudom veled megosztani.
Valasz kerdeseidre:
1. A baba fejlodeset a bypass semmiben sem befolyasolja. Maximum annyi tortenik hogy 128 kilosan eleg nehez lenne teherbe esned/megtartanod a terhesseget, de ahogy fogysz ez egyre konnyebbe valik es oda is kell figyelni hogy nehogy teherbe ess a mutetet koveto 1 evben ha nem muszaj. Eleg sok valtozason megy at majd a szervezeted, a terhesseg meg varhat egy picit. A vitamin szintjeidet folyamatosan ellenorizni fogjak, es a baba semmiben sem fog hianyt szenvedni.
2. En eleg sokat olvasok kulfoldi forumokon is, es ez az Alzheimerrel huzott parositas nagyon buzlik, kerlek ne hidd el. Az orvosoknak fogalmuk sincs arrol hogy mi is okozza ezt a betegseget. 70%ban genetikailag oroklottnek gondoljak, tovabbi tenyezok lehetnek egy multbeli fejserules, magas vernyomas, depresszio. Nulla tanulmany van arrol hogy a bypass Alzheimer's-t okozna. (Sot azt szajkozzak hogy az elhizas egy nagy rizikofaktor ennel a betegsegnel, szal nem ertem hogy ha lefogysz akkor meg nagyobb a riziko, na neeee :))
3. Nem, nem roviditi meg az eleted hosszat. 128 kilosan 28 evesen eleg jo esellyel 150 leszel kb 35-40 evesen, na majd az megroviditene az eletedet, es bocs hogy nyers vagyok de hidd el hogy a mutet az eletet adja vissza, az egeszseget...
4. Mutet utani emesztes: ez mindenkinel mas, es ez lutri, nem tudod hogy nalad hogy fog alakulni. Nalam szinte semmi valtozas nem tortent, en mindent meg tudok enni, joizuen, nincs es nem is volt hasmenesem, napi 1x normal, nem hanytam es dumpingem sincs. 8 honap alatt 40 kilot fogytam, meg vagyok elegedve, meg 10-15 mehet. Van aki hanyos, van aki hasmeneses de a tobbseg zokkenomentesen eli meg ezt a mutetet. Az elso idok amig kitapasztalod hogy mit ehetsz mi segit hogy WCre tudj menni (sokunknal problema a szorulas), mi az amit birsz es nem az egy kicsit nehez, ott elofordulhatnak meglepetesek de idovel minden majd beall.
5. Milyen nyitott gyomor???? nem lesz nyitott gyomrod, legyszi nezd at megegyszer a mutet anatomiajat hogy tisztaban legyel azzal ami tortenni fog veled. A cardia ami a zaroizom az erintetlenul van hagyva a mutetnel, tehat teljesen normalisan zar es nyilik etkezesnel. A pylorus kerul kiiktatasra, de az a bel fele nyilik/zar.
6. Igen, de ez egyenenkent valtozik. Nalam a kemeny gyumolcsok es zoldsegek (pl repa) a mai napig nehezen mennek, hiaba ragom meg jol. Ezt majd te erezni fogod.
7. Erzed hogy megakad, elkezdesz nyaladzani mint egy veszett kutya :D ez hulyen hangzik de nalam igy van. Rettenetes diskomfort erzesed van, se ulni se allni se fekudni nem jo, aztan addig jossz mesz mig rajossz hogy egyszerubb ha kihanyod. En 2x hanytam a mutet ota. Nem nagy ugy, nincs gyomorsavunk, igy nem mar, konnyen feljon es mar rogton jobban is vagy.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok