Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

8361. carpe
2015. jan. 16. 11:20

lehet h az évek alatt kicsit megszállottja lettem a kalória számlálásnak :-/

elnézést!

mondjuk, ha ezt is ellehetne hagyni...hát az már nagy szó lenne...

mint írtad elrontják a felszívódást.

a másik amitől szeretnék megszabadulni az a nyálcsorgás, egyszerüen ha megérzek egy finom illatot, beindul és órákon keresztül spanolja az agyam az illat, lélekben már ezerszer megcsócsáltam a falatot, gondolom ez vezet oda hogy csorog a nyálam és a legvégén már a gyomorsav a torkomat mardossa, gyakorta hányásig. mi lenne ha meg is enném ami csak csiklandozza az agyam.

volt vkinek ilyen előtte? és az a műtét után mennyire szűnik meg az ételek nagyon vad kívánása? és ezek a fizikai tünetek?

8360. carpe (válaszként erre: 8359. - 1a44ad4b58)
2015. jan. 16. 11:10
én is igy gondolom, már bejelentkeztem Endokrinológushoz is, mert ha más a baj, akkor nem dobnék ki az ablakon feleslegesen 1.5 millát. mindig is odafigyeltem a kajálásra, sosem voltam hamburger zabáló, csak sajnos tényleg nagyon könnyen hízok, egyszer vendégségban volt egy barátnőm 5 hétig, tehát látta hogy nap mint nap mennyit eszek és mozgok, azt mondta h ő már éhenhalt volna ilyen kevés kajától.jah és ő meg gizda volt de agyonra ette magát :-/ amikor párommal azonos munkát végeztünk azonos körülményeink voltak, és csak 3centivel magasabb mint én, szóval általában csomagolt melóba 3 szendvicset ő kettőt, én egyet ettem meg, ebédet ö végig ette, én csak levest vagy csak másodikat, kb az egyharmadát ettem annk amit ő, aztán én hiztam 10 kilót, ő semmit :-/ ez még a hasműtét elött volt, aztán a hasműtétre nagyon sok mozgással, és alig evéssel lefogytam 75 kilóig, ma már azt mégegyszer nem tudnám végig csinálni :-// végülis én mindig is ilyen voltam, az északisarkra kellett volna születnem, a hidegbe fagyba, ott égne a zsir akkor is ha nem akarnám :D kövér eszkimót még nem láttam :D csak abban reménykedek hogy ha mégis műtét lesz akkor olyan kicsire összehúzza a doki hogy 1000 kalóriánál ne csússzon le több a torkomon :)
8359. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8357. - Carpe)
2015. jan. 16. 09:29

Nem számolom folyamatosan, de 2500 felett biztosan megeszek, időnként többet is, de ilyenkor igyekszem másnap visszavenni. A műtét utáni kalóriák testsúlyra gyakorolt hatása egyébként csökken az elrontott felszívódás miatt, dehát a bypass-nak épp ez a lényege. Ha műtét után is 1500 kcal-nál maradsz (hosszútávon, persze, nem az első hónapokban), az fogyasztani fog, nem hizlalni, mint most.

De ha ilyen kevéstől ennyire hízol, ott nemcsak rossz szokások, hanem valami hormonproblémák is lesznek... És azt kezetetni kéne, mert a műtét nem csodaszer, nem hat mindenre.

8358. carpe
2015. jan. 16. 08:52

1 kg testzsír kb. 7000kcal energiának felel meg.

és ha kiszámoljuk napra leosztva azt a 15 kilót amit felszedtem napi 100 kalória többletem van, ami aztán tényleg nem mondható soknak, de mégis pár év alatt ide vezetett :-// ha igy számolunk akkor 10év alatt akár 50 kiló is lehet, no ezt nem akarom megvárni.

8357. carpe (válaszként erre: 8354. - 1a44ad4b58)
2015. jan. 16. 08:47
Nome,és mennyi a napi kalória fogyasztásotok? én egy éve mérem a kaját amit megeszek mert az ember nem is gondolná hogy mennyi dekát képes felfalni, átlagban egy evésre ami az ebédem olyan 300-400gr eszek meg,tésztát Nocarb tésztát eszek, amiben nincs kalória.és ugy kb 1500calórián élek, de sajnos igy is híztam 3 év alatt 15kilót, ami nem tünhet soknak. a bénulásom miatt az össze ugribugri sport kilőve, a bicó a farokcont fájdalmam miatt kilőve, talán az úszás maradna, de az iszonyat időigénys és kb annyit kéne és olyan intenzíven úszni mint egy sportolónak, hogy komoly fogyás elérhető lenne. mennyitre esett vissza a kalóribeviteletek? szoktátok számolni?
8356. carpe (válaszként erre: 8355. - Micu)
2015. jan. 16. 08:34

Micu amint látod nekem meg lett csinálva, de nem Tb-re mert nem voltam eléggé kövér ahhoz, és nem fogytam olyan sokat,nekem a sérvem is hatalamas volt! menj rá a nevemre és az interaktivitásban láthatod, a hasplasztikás fórumot. ott érdeklődj, mert mindig változik minden. csak ajánlani tudom!

:) a fórum felirata alatt megtalálod a képeket is amit a műtöttek feltettek.

8355. Micu
2015. jan. 16. 06:36
Sziasztok!! Hasplasztikaval kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? Igy mutet utan 11 honaposan erosen ramferne. Veszpremben erdemes csinaltatni es mennyibe kerul? Esetleg ingyenesen is mehet? Kerlek aki tud valamit valaszoljon! Mindenkinek szep napot!
8354. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8353. - Carpe)
2015. jan. 15. 16:10
Hát a fittség persze bezuhan, de egy hónap után már jócskán jön vissza. Én akkoriban már kb. 2 km-es sétákat tudtam egyszerre tenni. Az már elég akár a munkába járásra is.
8353. carpe (válaszként erre: 8352. - 1a44ad4b58)
2015. jan. 15. 15:39
olyan kb 100méterre van. Értem, már megijedtem hogy tényleg annyira erős a rosszullét, hogy képes az ember inkább semmit nem enni. még az érdekelne, hogy a normál diétánál is van olyan hogy kegyetlen erőtlennek érzi magát az ember, és olyankor jön h vmit ennie kell, általában olyankor döl be a diéta, itt az erőtlenség vagy életerő (fittség) mennyire megy el? mert nekem olyan nagyon soknak tűnik az első hónapban az a majdnem 10kilós fogyás.
8352. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8351. - Carpe)
2015. jan. 15. 14:25

Egyéni adottság kérdése, ki lesz utána hasmenéses. Ha előtte folyton szorulásos voltál, akkor mondjuk kicsi az esélyed rá. De a műtét utáni hasmenés, akinek van, ott nemigen lehet várogatni, akkor menni KELL. Pár percen (max. 5) belül. Szerencsére nem félóránként, rám pl. rosszabb napokon is csak 2-3x jött, de akkor futás, illetve megállás az út szélén, ha épp autóban ültem. Szóval egyáltalán nem gyakran kell, hanem inkább hirtelen!

De ez 1 év után némileg javult.

A dömping-féle rosszullétet is ha nagyon muszáj, ki lehet munkában állva is bírni, szinte biztos nem esel össze, bár nem is kellemes. Nem tudom... milyen messze van a wc? Bár egészséges embernek is lehet vírusos hasmenése, ők se csinálnak be a munkahelyeden, nem? Szerintem ez a része a dolognak kibírható, a legnehezebb azoknak, akik ügyfelekkel dolgoznak, ott ugye furcsa lenne ügyintézés közepén kirohanni. A legtöbb munkahelyen azonban nem gond, ha munkaidő közepén 1x 2x kirohan az ember.

Hitelügyben takszövhöz mentem, bár végül nem kellett felvenni. Nagybankok ajánlatai sajna elég durvák voltak.

8351. carpe (válaszként erre: 8349. - Mandarin1)
2015. jan. 15. 08:17

szia!

már van időpontom konzultációra, de elötte még mindeképpen akarok egy endokrin kivizsgálást is, mert tulajdoképpen most semmi nem jó a véreredményemben és gyanus hogy nem csak a túlsúly okozza. bár nagy valószinűséggel, mindenképpen az egyik megoldás a fogyás lesz. alapjában véve izmos fajta vagyok, el sem tudnám magam képzelni 50kilósan célom sosem volt annyira gizdának lenni, a 60-70kg ami számomra reális, csak tudnék normálisan járni, ezért is gondoltam erre a végleges megoldásra, mert látjátok bármi közbe jöhet lehet bármi más betegség, és akkor már löttek a diétának és a mozgásnak. rengeteg mindent elolvastam most pár napja, mert nagyon sok gyógyszert beszedtem fájdalomcsillapítokat, a lábam miatt, és nem szeretném a szervezetemet ezzel tovább terhelni évtizedekig, és a súly is közre játszik, bár sok munkatársam aki sovány annak is fáj a lába, mert álló munkát végzek 3 szakost. kérdésem még az hogy a munkahelyen nem fordult elő olyan hogy éppen ott lettetek rosszul? ahogy elolvastam az itteni tapasztalatokat,és az alapján szinte nem is mernék enni munkában, mert nagyon messze van a WC, és ugye nem rohangálhatok ki félóránként :-//

jah és mivel egyszerre jöttek elő ezek a tüneteim, alapjában egészségesnek éreztem magam, igy lehet h betegség van a háttérben. de az biztos hogy csak használna ha ezt a 30kilót nem cipelném, a lépcsőzés nagyon nehézkes gugolni még nem tudok és térdelni sem. talán az ellipszis tréner az menne, most is gyógytornára járok, ott bicó van, jelenleg napi 10percet tekerem..nagyon többet még nem lehet. lassan de javulgatok. még egy kérdés, hogy melyik bank ajánlata a legkedvezőbb? kb a felét kéne felvennem.

8350. carpe (válaszként erre: 8347. - Gbabi50)
2015. jan. 15. 08:07

köszi, valóban félreértettem azt a záróizom dolgot :D

eléggé sok mindere választ kaptam mert az elmúlt napokban vissza olvastam 50oldalt.

8349. mandarin1 (válaszként erre: 8345. - Carpe)
2015. jan. 14. 14:44

Szegenykem, aterzem a kinodat, en is nagyon terfajos voltam, ill vagyok is de ossze sem lehet hasonlitani a fajdalmat a mutet elotti fajdalommal. Most csak neha faj es csak kicsit, mutet elott az agybol is kinszenvedes volt kimaszni. Nekem mas bajom mutet elott nem volt, verkepem is aranylag jo volt es hormon problemakkal sem kuszkodtem, ebben nem tudok neked mit mondani, talan annyit hogy a legtobb mutottnek megszuntek a mutet elotti problemai (pl cukorbetegseg, magas vernyomas), tehat jo eselyed van arra hogy a te esetedben is igy legyen.

Ha 155 cm vagy akkor siman 50 kilos is lehetnel, az 40 kiloval kevesebb mint ami most vagy es az nagyon sok amikor a terdizuletekrol van szo. Elhiszem hogy elerted a turokepesseged hatarat, en is igy ereztem a mutet elott, hogy mar dolgozni sem fogok tudni lassan, muszaj volt tenni valamit. Nyilvan egy percig sem bantam meg es ha kellene akkor minden evben ujra csinaltatnam, de hala isten ezt csak egyszer kell kibirni :) Ha megengedheted magadnak akkor en azt mondom hogy csinald, az egeszseged mindennel fontosabb.

8348. gbabi50
2015. jan. 14. 14:07
Sziasztok!Van plussz 3 doboz vitaminozott protein porom,nemet, el szeretnem adni,en sokaig ittam mutet utan,ha valakit erdekel,foleg frissen mutottet,irjon priviben.
8347. gbabi50 (válaszként erre: 8344. - Carpe)
2015. jan. 14. 14:02
A felso zaroizom megmarad,az alsot kerulik ki.
8346. dezsoedzo
2015. jan. 14. 13:47
sziasztok. Személyes edző vagyok Budán. Ha valakinek műtét előtt szüksége van segítségre a fogyásban, szóljon bátran, segítek.
8345. carpe
2015. jan. 13. 07:48
röviden rólam annyit, mint látjátok volt már hasplasztikám és sérv műtétem, szóval saját erőból igyekezetem a súlyomat kontorállni, nagyon boldog voltam abban az időszakban végre csinosan tudtam őltözködni és nem ugy mint egy öregasszony...ez a felhőtlen boldogság tartott 2 évig, majd lebénult a bal lábam, teljesen összetörtem lelkileg, mert nem lehetett tudni hogy tolokocsi lesz-e a vége, 8hónap alatt felépültem annyira h tudok járni és nagyából használom is a lábam, közben ezeregy vizsgálat h mi lehet a kiváltó, okot 100%ra nem találtak, közben adtak szteroidot is, attól és a mozgáshiánytól felugrott 8kiló :-/... aztán mivel szinte csak a jobb oldalamat terheltem, igy tavaly nyáron elszakadt a jobb térdem szalagja, mivel amúgy is labilis a járásom muszáj volt megműteni. és most jöttem rá hogy mennyire gyenge vagyok egyszerűen nem bírom el a súlyom :-// jelenleg 90kiló vagyok...tudom hogy sokaknak ez az álom súly, de én csak 155cm -es vagyok. számomra a lélektani határ a 70kg soha semmilyen diétával nem tudtam lejebb menni, a hasmütétemnél is 75kilóig tudtam csak lefogyni. ami a műtéti megoldásra vitt, hogy egyszerüen nem tudok lábra állni hatalmas fájdalmak vannak benne, több tünetem is van ami talán hormon betegségre utalhat,kérdésem az lehet ha kiderül hogy valamilyen kóros vagyok, a műtét mindeképpen javít rajta? jelenleg minden véreredményem magas, a cukor a triglicerid, a húgysav, és a vérnyomásom és a pulzus számom, pihent állapotban is 90-110között szokott lenni. tehát ugy érzem hogy elértem a türőképességem határáig és egyedül ezt már nem fogom tudni megoldani. kinek milyen tünetei voltak mütét elött?
8344. carpe
2015. jan. 13. 07:19

sziasztok üdvözlök mindekit,

elöször is nagyából elolvastam miket írtatok idáig és többen írtátok hogy nem müködik a gyomor záróizma, kérdésem az lenne, hogy ez nem okoz e rossz lehelletet??

másik kérdés hogy hormonális vizsgálat nem szükséges a műtét elött? mostanában fura tüneteim vannak, és hiztam is, a legnagyobb odafigyelésem ellenére, térd műtétem volt és mivel a mozgás nullára redukálódott igy elővigyázatosságból eleve norbi kaját rendeltem és ettem. fogyni nem fogytam tőle...de akkor nem is hiztam. most kaptam konzultációra időpontot. azért szeretnék érdeklődni.

8343. tana (válaszként erre: 8342. - Husika75)
2015. jan. 11. 20:56
Meglásd, uk-muk-fuk és vége a műtétnek , már otthon is vagy . Én is így voltam ezzel kb. 2 hónapja. szorítok neked!
8342. husika75
2015. jan. 8. 00:15

Sziasztok

Nome köszönöm a tippet :)

Jövőhéten eljön az én időm is. Kevesebb mint 2hónappal az első konzultáció után.

04.08. helyett 01.15-én lett volna a műtét

beugróként, jövőhét csütörtök,ez is módosult keddre.

Kicsit félek, de pozitív vàltozásokat várom is.

2015. jan. 5. 22:13

tegnapi kellemetlen eset. Elmesélem mert ez is hozzátartozhat másnak is majdani új életéhez.

Szóval nem ettem semmit délután 2ig mert vagy nem voltam éhes vagy nem értem rá. Lényeg vettem egy spice burgert a meckybe. Iegn jól olvassátok ilyet is szoktam néha. Eddig sosem volt semmi bajom igaz lassan sokszor csak kétszeri nekifutásra ettem meg a "hatalmas" párszázas burgert. Na most siettem. S nem ültem le állva villamsora várva az utólsó falatot meg számba tömve felszálltam a villamosra. Na kérem! mint a hörcsög a két oldalt a számba a burgermaradék s közbe öklendeztem mert a többi is vissza akart jönni. Iszonyú kellemetlen volt mert azt hittem sose érek a nyugatitól a Jászai Mari térre. Ott leugrottam s bizony a szemeteskukába hánytam. A szél kegyetlen fújt a nyálam a kabátomon. Csodás volt! Mit gondolhattak a népek nem tudom. S ez csak azért mert relative sietve ettem. Néha jártam már így csak nem nyilvános helyen főleg nem közlekedési eszközön. Megint tanultam. Egy év után is lehet.

8340. Amandalear (válaszként erre: 8334. - 1a44ad4b58)
2015. jan. 5. 22:06

Köszönöm! Engem tényleg senki nem ismer meg aki több mint fél éve látott. aki megy évnél régebben az meg el se hiszi én vagyok:-)

Néha én se. :-)

8339. a1821e9523 (válaszként erre: 8335. - 1a44ad4b58)
2015. jan. 5. 18:50
Hát sehogy, semmit nem ettem csak levest!Nem is készültem sütivel mert férjem nem eszik semmi sütit,nekem meg nincs rá szükségem!Így a kajával nem volt gond!Ráadásul nem voltunk otthon látogatóba ,csak karácsony előtt így a rokonoknál nem tudom milyen kaják voltak,de gyanítom,hogy nem nekem valók . :)
8338. a1821e9523 (válaszként erre: 8336. - Gbabi50)
2015. jan. 5. 18:45
Köszönöm,van is itthon így megpróbálom!
8337. gbabi50
2015. jan. 5. 18:02
Boldog Új Évet !
8336. gbabi50 (válaszként erre: 8330. - A1821e9523)
2015. jan. 5. 17:59
Szia!A szorulásra próbáld meg az őrölt lenmagot,én is azzal segíttek magamon ha gond van,én kávédarálón a lenmagot ledarálom aztán kiskanállal eszegetem és iszom rá vizet,legalább 5 kiskanállal lenyelek és még egészséges is.
8335. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8330. - A1821e9523)
2015. jan. 4. 21:44
Neked is gratulálok:-) Naés hogy viselted az ünnepi menüket? És a rokonok mit szóltak?:-)
8334. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8331. - Amandalear)
2015. jan. 4. 21:43
Gratulálok:-) Azon a régi képhez képest egy új, igazi sovány ember van:-) Megismernek még a régi ismerőseid?:-o
8333. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8332. - Husika75)
2015. jan. 4. 21:40

Mindenkinek Boldog Újévet!:-)

Parkolás: ha az említettnél olcsóbb (gyak. ingyenes) megoldást keresel, tedd le az autót valamelyik tömbházas rész parkolójába, mondjuk az Egyetem utcával párhuzamosan, attól keletre vagy nyugatra levő tömbházas parkolókban, vagy az Egyetem utcától délre. Kicsit körözz, amíg rátalálsz az alkalmas helyre, ahol több autó és férőhely van, de nem egy forgalmas főút. Családi ház elé ne nagyon parkolj, az feltűnik a háziaknak, és pár nap után esetleg betelefonálnak valahova, hogy nem lopott-e az autó, vagy elhagyott. Én többször parkoltam így, több napra, ha jól emlékszem a Csikász Imre meg Zrínyi Miklós utcákban, senki nem nyúlt az autómhoz (Veszprémben elég alacsony a bűnözés országos átlagban egyébként). (Mondjuk a Haszkovón meg évekig, és ott se nyúltak hozzá sose, de azt ma már nem ajánlanám jó szívvel, meg messzebb is van...) Persze garancia nincs rá, hogy nem bántják, de ingyenesen ez egy lehetőség. Gondolom, nem sokmilliós autóról van szó. Én a helyedben még levenném pl. a gyújtáskábeleket, ha benzines, meg én kormányzárat is teszek fel, ha idegen helyen parkolok. Ha pedig rokonod látogat meg, az 2-3 nap után odébbállhatna pár hellyel, meg levenné az ablaktörlő alá dugdosott reklámcédulákat, mert a tolvajok sokszor kifigyelik, melyik autó áll hosszabb ideig egyhelyben, és azt jobban szeretik.

8332. husika75
2015. jan. 4. 17:40

Sziasztok

Boldog új évet Mindenkinek.:)

Amandalear gratula a fogyáshoz, szép eredmény.

Veszprémiek segítségét kérném hol lehetne a parkolást megoldani a kórhàti tartózkodás idejére? Vagy olyan műtöttek akik kocsival mentek... Parkolóházat néztem, de 3000ft csak a bérletkàtya díj+7napra a bérlet 5000ft.

Ha van valakinek más javaslata szívesen vennémElőre is köszönöm.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook