Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Große
Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koszonom a valaszt.
:( szomoru hogy ettol a rohadt gyurutol csak ugy lehet megszabadulni ha teljesen elszarjak a hasad. Dehat ez az en banatom....
enyém is plasztikázva volt már, 3db nagyobb kb 2cm-es csík (varrat)van és a többi 5 már most sem látszik,láttam régebben műtöttek hegeit és egyáltalán nem volt feltünő, hiszen kifehéredik egy idő után.
nekem 1 db be van húzódva a bal oldalon az alsó heg, amit külön megmutattam a dokinak és ő mondta h az azért van beljebb mert eleve dupla varrással van ellátva és a hasizomhoz van rögzitve, ami a fogyás után teljesen el fog simulni, most ott egy kis horpadás-szerű látszik, (a háj miatt) de csak ha állok, és feszül a hasizmom. rajtam amúgy már annyi heg van hogy ez már igazán nem zavar, és szerintem az előző plasztikát sem teszi tönkre, sajnos a köldököm az amúgy sem lett túl szép, és egyszer meg is égettem a hasam kb 2-3 cm részen, mert eleve érzéketlen ott a hasam felülete.
nem hiszem h aggódnod kéne, mert tényleg rövidek a varratok.
szia! örülök hogy jól vagy! szinte ugyanezt írhattam volna le én is, annyi különbséggel hogy nekem annyit mondott a betegszállító hogy megyünk röntgenre és loholtam utána se kerekesszék semmi, mire visszaértem alig maradt erőm, komolyan ugy éreztem elájulok. de túl lehetett élni.
a Wc-zés tényleg eléggé gázos, nekem papirtörlöt is hoztak be, és azzal itattam fel a problémásabb részeket :-//
bástya, és bogárkatica, lehet róla szó, de csak ugy hónap közepe felé. gratulálok a sok fogyásotokhoz, most nekem is stagnál, de lehet h csak a mensi előtti vizvisszatartás az oka, majd utána mérlegelek :)
Szia!
Csütörtök reggel bemész, bekötik az infúziót és elkezdik a gyógyszereket adni. Te átvedlesz pizsibe, felhúzzátok a combig érő harisnyát. Majd jön a műtősfiú /1-3h/ és megtörténik a műtét. Műtét után felkeltenek/ amire nem fogsz emlékezni/ majd valamikor hajnal és reggel között ébredsz az intenzíven. Ott jó anygokat nyomnak beléd, de a gáz amivel műtét közben felfújhat és okozhat kisebb kellemetlenséget, mint fáj a vállad, hátad szemed stb. Reggel már átállítanak az alap fájdalom csillapítóra, ami egy kicsit gyengébb,de nem rossz. Levisznek és dél körül jön Mohos főorvos Úr és felsegít. /Ez nem lesz egy leányálom, de meg kell csinálni, ha gyógyulni akarsz és akarod, hogy a katétert kivegyék. A katéter kivételnél azt csináld amit a nővérkék mondanak/ nagyon fontos/ majd felkelés, felülés fájdalom csillapítók, szurik stb. Itt nincs nagy dolog, semmi extra. szombat reggel nyeletéses röntgen, ahova kerekesszékkel visznek. Ha szereted az uzot, nincs baj, ha nem, akkor rossz az íze. /nekem semmi bajom nem volt az IZÉVEL/de ahogy meghajtott, az nem volt semmi bár én 3x-os adagot kaptam, de még otthon is ment tőle a hasam. És mindent szétmar + nem tudod rendesen kitörölni a húzódó sebek miatt, én wc papír+ nedves wc papír + popsitörlő kombót használtam, de el is dugult a wc. A fenéktusolás a legjobb utána, bár jó ha lesz segítséged, mert nekem nem volt, így én vittem pár forintot nővérmotivációs célra. Ha a röngen ok, ihatsz aznap fél litert, másnap 1,5 harmadnap babapiskóta reggeli után, ha a hajnali véreredményeid ok-k mehetsz haza. Csütörtök varratszedés. Én az itt leírt listából vittem be és elég volt minden tényleg kell a 4-5 tekercs wc papír. A kórháztól és az ellátástól nem kell sokat várni, és nem ér csalódás, de túl lehet élni, és ami szerintem a legfontosabb, ha úgy állsz hozzá, hogy minden rendben lesz, akkor rendben is lesz. Saját példám: nem izgultam, nem volt semmi gond, csak kisebb kellemetlenségek,de megéri, mert én tudok mindent enni, csak kis mennyiségben, 2,5-3 l vizet iszok naponta, enyhe fájdalmaim vannak csak, tudok vezetni, menni stb. max annyi, hogy gyorsabban elfáradok. Kitartás nem lesz semmi gond, és ha odaérsz ajánlom, hogy keress egy előtted műtöttet, akkor személyesen látod, hogy van aki túlélte és hétfőn reggel Te is menny be ahhoz, akit akkor fognak műteni, mert Neki is jó lesz.
Üdv.:P.
Ha igy indulsz oda hogy mennyi ideig ez vagy az
harisnya -ott tartozkodás stb
TUDOD MIT
MARADJ OTTHON
MI lessz veled ha ott 5 NAPOT ki kell birnod....
SEMMI
mindenki kibirta ....
Mikor ott voltam Volt egy "idegileg gyenge"
Lány ott......
hat köszi amit az OTT rendezett
nem csak a növéreket foglalta le de a BETEGTÁRSAI idegeire is ment.
Dr.-ral Ugy beszélt mindha a s.....-böl rántotta volna ki.
szerencsétlen Dr. ÉJJEL BE KELLET JÖNNIE ezt a libust csillapítani .Miközben mütét elött ok-s Volt a csaj.
Szoval szedd össsze magad és csk NE IS GONDOLJ baromságokra
5 nap KI FOGOD BIRNI
Szia Pepe! Engem csütörtökön műtenek adhatnal egy kis bemelegitot milyenek is lesznek a kórházban töltött napok,a kellemetlenebbeket akarom elso sorban tudni :D mitől tartsak
Köszi !
Nem kellemes de mindenki kibirja
TE is ki fogod
gondolj arra ha félbe kell szakítani a vizsgálatot
akkor elölröl kell kezdeni
szoval nagy levegö KIBIROD ha törik ha szakad
aztán elsöre megvan.
JO HIR!
Életed utolso tükrözése a mütét után nem lehet már!!!!!!
Koszonom
Errol jut eszembe h a gyomor tukrozes tenyleg annyira szornyu? Igaz gondolom nekem fokozottan kell h nem furodott-e bele a gyomromba. (Erozio)
Figyu....
Nállam igaz nem voltak TÁRSULT betegségek
pl.sziv -cukor vagy izület
"csak " kövér vagyok
gondolom ezért nem kellet konzira mennem csak elötte valo héten szerdán tali.
Aztán papirokat eredményeket bemutatni
gyomor tükröz.vér vétel tüdö szürö stb.
ez az osztályon történt 10.00-kor aztán mehettem haza ennyi Volt .
Sziasztok
Utanaolvastam es az elso konzultacio tenyleg eddig tart? Es kesik?
Es mirol beszel ennyit? Vagy miert tart ilyen sokai erdemes azert elmenni Pestrol?
Koszi
ez engem is érdekelne .....
meg mennyi idö telt el azota ....
hogy áll az evéssel
növekedett az " ÉTVÁGYA"
hizott vissza?
Bocsi hogy ennyi kérdésem van de itt "eltüntek"
"AZ ÖREG ROKÁK"
akik meg tudnák ezeket a kérdéseket válaszolni.
nem lehetne hogy összefoglalod kicsit hogy mi is van vele??
hogy alakult azota az evési szokásai és ami FONTOS ---MENNYISÉGE.
itt annyi mindent lehet olvasni.....
LÉGYSZIVES segíts.
Sőt, kényelmes, hogy nem kell pisilni menni :-)
Meg se éreztem egyébként, hogy bent van!
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok