Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)
Ügyes vagy! ♥
Én is ilyen konok fajta vagyok! :D
Én is ledobtam 32 kg (a kilátásba helyezett cukorgondozó és vízhajtó helyett), ezzel a majd én megmutatom a világnak beállítottsággal! :D
Hál'ég a mai napig tartom, de tartom az új étkezési formámat is! :)
Köszönöm,de nem olyan nagy dolog ám valójában, mint amilyennek sokan gondolják.( és ahogy én is hittem, mielőtt belekezdtem)
Igazság szerint irdatlanul pozitív motivációként hatott rám az akkori áterem határozott kijelentése, miszerint kórház nélkül lehetetlen és meddő vállalkozás amit tervezek, és miután többszöri visszakanyarodás után is hajthatatlannak mutatkoztam e témában,--no kórház-- kiszállt az addigra már 14 hónapja tartó ám nem sok pozitív változást hozó terápiából. (egyébként kognitív viselkedésterápia volt amit csináltunk amiben Ő egy nagyon jó szakember, el kell ismerjem, egyáltalán nem haragszom rá!)
Ő adta meg a végső löketet, csak azért is megmutatom neki- magamnak és a világnak hogy igenis megy a leszokás kórházi detox. nélkül is kizárólag a magam erejével,ha nagyon akarom.
És ment, mert nagyon akartam.
(A 28 kilós fogyásom ugyanezen a "csak azért is megmutatom milyen frankó gyerek tudok lenni ha akarok" elven jött össze még 2006-2007 között. )
Én ilyen vagyok, nekem ez a fajta motiváció jön be, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok hogy minden emberhez más a "kulcs".
Nincs arra recept hogy "csak így lehet" meg "csak úgy lehet", az észosztás pedig a lehető legrosszabb stratégia, ami létezik.
Véleményem szerint a legtöbb segítséget akkor tudod nyújtani ha őszintén megosztod a saját tapasztalatodat azokkal akik erre igényt tartanak, majd hagyod hogy mindenki azt és úgy tegyen amit és ahogyan szeretne vagy amire ahogyan képes, és bármi is légyen az Ő módszere, nem ítélkezel felette semmi körülmények között, még akkor sem, ha nem sok ( vagy semennyi)sikert sem ért el.
De azt hiszem mindezt le se kellett volna írnom, mert Benned, és mindazokban akik itt vagyunk mindez pontosan így működik, és éppen ez az, ami egybetartja a fórumot.
Szép vasárnapot mindenkinek!
Köszönöm! :) Aranyos vagy! de ha olyan, nagyon erős lennék, akkor nem élnék ezeken a bogyókon! :)
Ettől viszont elájultam, hogy este 10 mg! Atyám, nem semmi!
Csodálatos, hogy le tudtad tenni! 10mg-ról leszokni, hát nagy gratuláció a részemről! ♥
Emlékszem, hogy már írtad, hogy akkor nem dolgoztál! :)
Szia, sajnos jól érted, szép lassanként--évek alatt-- 1-ről 10 mg lett az esti egyszeri adagom, ( én nappalra nem szedtem mert nem kellett) mire eljutottam odáig, hogy nincs annyi orvos meg beszerzési forrás aki ilyen ipari mennyiséggel folyamatosan el tudna látni, meg amúgy is, ez már nem embernek való dózis, hanem lórúgás. Ja, amúgy én simát szedtem, nem SR-t.
Ekkora mennyiségről szoktattam le magamat sikeresen még március eleje körül, most már 9 hónapja lesz hogy egy szem bzd se került a számba, nincs is itthon, anyámnak adtam ami a készletemből maradt.
Figyelj, mikor én ezt a leszokást csináltam, munkanélkülin voltam, egész nap itthon, egyszer már írtam is, hogy meló mellett képtelenség lett volna végigküzdeni magamat a nem kevés ( igaz szerencsére nem túl intenzíven rám törő) elvonási tüneten.
Ha úgy érzed hogy most nem megy, ne edd miatta Magadat, részben a mennyiség se sok amit szedsz, részben biztosan lesz egy alkalmasabb időszak is az életedben amikor menni fog.
Ismerlek annyira hogy azt mondhassam, erős és határozott csaj vagy, ha eljön az ideje, ezer százalékra biztos vagyok benne hogy le fogod tudni tenni!
Szép napot!
10 mg/nap???????? simát vagy SR-t szedtél?
bizonyos értelemben mindegy! csak érdekelne! :)
Én a napi 2 mg-al be vagyok szarva, hogy milyen sok!
bár kevésnek így sem nevezném és ettől volt több is!
Most végig gondolva kb. 0,5 évig szedtem este 2 mg-ot és simán letettem egyik napról a másikra. Mármint reggel 1mg este 2 mg és ezt hagytam el, pikk-pakk, 4 év szedése után.
Most viszont nem megy még csökkentgetéssel sem. meló mellett nem tudom megcsinálni. ez van...
Jómagam évekig szedtem tízszer ekkora mennyiséget/nap, mégis csak egyetlen áternek jutott eszébe hogy befektessen, a többiek legyintettek, nem kell kórház, otthon is le tudom magam szoktatni.
Szerencsére sikerült is, már csak az egyetlen altatótabletta amivel kábítom és rongálom a szervezetemet, igaz édes mindegy mert nem hat most sem....
Aha,persze...
Napi 1 mg-ról kórházban kell leállnom.
Érdekes meglátás.
Egyik falubeli ismerősünk frissen végzett pszichiáter,és azt mondta nekem,először hagyjam el a nappalit,majd egy hét után az estit is,és ennyi a leszokás.
Egy másik orvos meg antidepit javasolt mellé,hogy először együtt szedjem,aztán később csak az antidepi maradna.
Kórházat egyik sem említett ekkora mennyiségnél.
Nem hinném,hogy a kórház foglalkozna az esetemmel:))
Szerinted a 3 éve szedett napi 2-szer 0,5 mg Helex sr(nyújtott hatású alprazolam) elhagyása lehetséges antidepresszáns nélkül?
Mi az orvosi vélemény erről a nyújtott hatású alprazolamról?
Mert állítólag nem lehet tördelni,hogy az ember lassan tudja csökkenteni,csak az azonnali elhagyás lehetséges(pl. a reggeli 0,5 adagot elhagyom).
Sima Frontinra vagy Xanax-ra nem tudom lecserélni,már próbáltam,de azok azonnal hatottak,és rosszul lettem még egy 0,25-ös simától is,le kellett feküdnöm...
Nem tudom hogyan tudnék megszabadulni a gyógyszertől.Ha nem veszem be,nagyon rosszul vagyok.Viszont a szedése mellett is gyakran vagyok rosszul,főleg a szédülés a vezető tünetem.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?