Francia bulldog (beszélgetés)
valami gond van a fülével??? ha nincs, nem kell tisztitani. Amugy a bórvíz erre tökéletesen alkalmas.
A habzsolást úgy próbáld meg megszüntetni, hogy tegyél ki eléjük egy nagy tál kaját, sokkal többet mint amennyit egyszerre meg tudnak enni. Először valószínüleg telezabálja magát és kihányja, de ha ezt felvállalod, hamar megtanulja, hogy felesleges túl ennie magát.
Sziasztok! A ti kutyuskátok nem nyel sok levegőt? Mert mióta 2 kutyusunk van az egyik nagyon habzsol és nagyon sok levegőt nyel evés, ivás közben. És miután bekajált vagy beivott egy óriási büfi következik és tolja maga előtt a kaját, ezért kihányja.
Nem értem, hogy miért nem csak levegő jön ki, mint régen. Miért jön a kaja ill. a víz is vele együtt? Nincs erre valami megoldás?
ne haragudj, de ezt jól gondold meg, mármint hogy pároztatod-e majd a szukádat. Ez nem arról szól, hogy milyen édesek a picik, majd ugyis találok nekik gazdit..... ez kőkemény meló, minima két hónapig. Segíteni a szülésnél, újraéleszteni a picit ha kell, segíteni ha elakad a kölyök, utána hetekig nem aludni, hogy minden rendben van-e. -én most kétszer szedtem ki kiskutyát a takaróból, mert belecsavarták magukat-, na és a legfontosabb megtalálni az álomgazdit.
Nem elijeszteni akarlak, de a kérdésedből látom, hogy elég új vagy még kutyázás terén, ami persze nem baj, de azért gondold át azt a pároztatást!!
Jah, de látom, hogy Molly. Akkor lány.
Az én meglátásom, hogy kb 2 éves kora körül.
Az első tüzelés megtörténik már az első évben, aztán én a helyedben túl lennék a másodikon is, és majd max a harmadiknál.
Ne pirítva, csak simán.
A pároztatásnál az sem mindegy, hogy milyen nemű.
A másik pedig, hogy meg kell győződni róla, hogy makk egészséges-e (gondolok itt bőr, gerinc, légcső..., stb betegségekre, allergiára, asztmára, epilepsziára...stb).
Az enyémnek pl röntgenen láttuk, hogy teljes szakaszon keskenyebb a nyelőcsöve a kelleténél, így hiába kuncsorogtak, hogy vigyük el a lányokhoz, nem tettem meg, és nem is fogom, mert felelőtlenség volna, pedig később nagyon szerettem volna egy utódot megtartani, hogy kicsit mindig velünk maradjon Spiky, de így sajnos ez nem lehetséges.
Szia!
Csak saját tapasztalat, de mindenkinek, leírom, hogy én a minden napi reggeli kenyérkockára voksolok. Nálunk azóta megszűnt, pedig előtt tucatszámra jöttek a rókák, és a vizet is kihányta.
A kenyér felszívja a gyomorsavat.
Első körben én csak ennyit tudok mondani próbának, mert mi is megvettünk minden vackot, és egyre rosszabb lett. :/
Néhány hányás hetente belefér neki. Nálunk a boxerlányunk is szokott néha.
igen, ez nem könnyű náluk:)
ez a rakd a pelusra, fordítva is elsülhet, ezt Mancim bebizonyította. én nem a pelusra raktam, hanem ki az udvarra, ha ott pisilt, volt dicséret, juti egyebek, bent felkapás, kiszállítmányozás. A kutyám ezt hogy értelmezte? udvarra kimenni bünti, hónapokig könyörögtünk neki, hogy menjen már ki a kertbe:))))
a fő baj az , hogy hiába takarítod fel, ők érzik a szagot, nagyon érdekes amugy, mert a most hathetes kiskutyáim száz százalékosan használják az ujságpapírt, aztán ha szabadon garázdálkodhatnak majd a lakásban, valahogy elfelejtik:)))
:) Ezt a "nem piszkítana a helyükre dolgot" inkább a macskáknál tapasztalom.
Az én kutyám is csinálta ezt, és sok bulldogostól ugyanezt hallottam.
Ha LÁTOD, hogy olyan helyre pisil, ahová nem szabad, akkor fújjolni kell, vagy mondani neki erélyesen, hogy nem szabad, és meghúzgálni a nyakán a bőrt mint az anyukája, és vinni a pelusra. Ha nem látod, akkor felesleges, mert úgysem tudja miért szólsz.
Ha a pelusra végzi a dolgát, akkor pedig meg kell dicsérni, és játék.
Kaja, ivás, játék után tedd rá a pelusra.
Egyébként előszeretettel pisilt szőnyegre az enyém, úgyhogy többtíz kísérlet után már nem tettem le a fürdőszoba szőnyeget, mert, ha meglátta, akkor neki rá kellett pisilni. :O)
Végül pedig nagyon változóak, több-kevesebb időt vesz igénybe a szobatisztaságra nevelés, és még nagyobb korában is előfordulhatnak balesetek.
Nálunk amolyan se hosszú-se rövid idő alatt megtanulta, hogy mit is kérünk tőle, de most 2 és fél éves, és még kb 1 éve is volt olyan, hogy az ágyba csurrantott. A kaka dolog viszont hamar ment.
A kis mázlista... :)
Ááááá ma csak 10x pisilt be, mióta itthon vagyunk... ez nem normális. Létezik, hogy egy kutya nem tudja tartani? Létezik inkontinenciás kutya?
Igen hozzá vinnénk, ha műteni kell. Ő mondta nekünk, hogy kicsit javulnia kellene a kutyának ahhoz hogy meg tudja műteni, ezzel a lágy szájpad problémával. Azt is mondta, hogy lehetséges, hogy a kutya már megszokásból is hány, valamint figyelemfelkeltésből. A nemrégen hozott új kutya miatt.
Szerintetek ez igaz lehet? Képes lenne ilyesmire? Mert a másik kutya érkezése előtt is hányt, de nem ennyit, és nem is fogyott. Na és persze azóta nem is akar velünk játszani sem, csak egész nap bóklászik meg alszik. A napokban kezdett már el egy kicsit jászani kb. 2 pecet egész nap. A másik kutyust sajnos külön kellett zárni.
Depis lenne???
Sziasztok!
Van valakinek infója hogy a Hajósbulldy kennel mennyire megbízható?
Tőlük szeretnénk kiskutyát....
Még egy kérdés olvastam egy helyen hogy 3D-s a kutya az mit jelent?