Francia bulldog (beszélgetés)
Irtó édesek!! Nagyon szép kutyusaid vannak.Nézd mag az enyémet is.Ő a mai napig igy alszik el...
Nagyon édesek!
Már a videó elején gondoltam, hogy a gumikacsát a végén nem a kis fekete bulldog szerzi meg, hanem a másik! :D Látszott rajta, hogy kivárás a taktikája!
Ja és minden más rendben, tehát széklet, élénk, eszik-iszik, fejlődik csak ennyit vettünk észre.
Táp: R.C. junior mini, de tenyésztő javaslatára mert arra lett szoktatva később már keverhető mással a táp s ehet mást persze, tehát nem gondolnám allergiát, de nem tudom. Orvos még nem látta, mert semmi baja amúgy a kutyának meg nagyon enyhe csak közelről látni, de majd visszük veszettség ellenire akkor megmutatom, de mint tapasztalt bulldos gazdákat titeket is megkérdeznélek!?
Sziasztok!
Újabb update Dömperről:
Múlt pénteken kivették a csövet a sebből, hamar be is gyógyult, meg nem is telt fel újból a műtéti seb alatt. Tegnap este pedig megpróbálták kivenni a varratokat, csak hát Dömpi ezt nem igazán akarta, majdnem meg is harapta az állatorvost, végül arra jutottunk, hogy elvágni sikerült a megfelelő helyen a varratot, de kiszedni nem. Azt mondták itthon próbálgassuk majd kihúzni, amúgy elég egyszerű, ha hagyja a kutya. Végül késő este sikerült is kihúzni a varratot, kiderült, hogy annyira begyógyult, hogy mindenki rossz irányba húzta eddig, és a végén lévő csomót próbálta a friss begyógyult bőrön keresztülhúzni :D
Szóval végül seb begyógyulva, duzzanat eltűnve, varrat kiszedve, bulldog boldog és itt szuszog mellettem a kanapén elnyúlva!
Köszönjük mindenkinek a jókivánságokat!
Dóri&Dömpi
Sziasztok. Tud nekem valaki segíteni?
Mollynak nagyon elkezdett hullni a szőre kb egy hete. Most 5 hónapos, de nem ritkul, nagyon sok van neki, de nem tom h ez most természetes e. Azt mondták h hullajtja a baba szőrét. Csak már nagyon be vok pánikolva.
A másik meg az lenne, h nem tom h normális e de rágja a lábát, és egy helyen kb 1 cm nagyságban már kikopott a szőre. Pedig van egy millió játéka és ha a szájába adom befejezi. Nem tom miért kezdte ezt el.
Előre is köszi a segítséget!
Újabb fejlemény:
tegnap leesett a sebéről a sebtapasz, amit azóta sem találtunk meg, szóval valószínüleg azzal a lendülettel, ahogy észrevette meg is ette. Úgyhogy most már nem csak a sebvakarás elkerülését kell minden pillanatban felügyelni, de a kakiját is át kell vizsgálni tüzetesen. Nem is mi lennénk ha ez nem történik meg. Amúgy teljesen jól van már, főleg mióta a gallért nem tesszük vissza a fejére. És egyébként nagyon ügyes is, mert egyáltalán nem vakarja a sebet, pedig még a varratok és a cső is benne van. Ma este megint visszavisszük, kiszedik a csövet, de lehet a varratokat is, majd meglátjuk. És ami még jó hír, hogy nem fogyott a lábadozás alatt, plusz még mindig szeret a dokihoz menni is! Egyszerűen imádja, mert tudja, hogy ott mindig más kutyákkal találkozhat :D
Köszönjük a jókívánságokat!
Dóri& Dömpi
Újabb fejlemények:
A hétfői vérleszívás után, nagyon hamar újra feltelt a seb körül a kis pofija, úgyhogy tegnap estére berendelt minket a doki. Ránézett és már számolta is az altató mennyiségét és mondta, hogy fel kell újra nyitnia a sebet. Megint altatás és várakozás...Végül behívott minket, és mondta, hogy leszívta a felgyülemlett vért, majd pedig behelyezett egy kis csövet a sebbe, hogy a maradék azon távozzon. Az egész problémát az okozta, hogy maga a seb olyan jól és gyorsan gyógyult, hogy semmilyen testnedvet nem engedett ki, és ezért töltődött fel újra és újra....szerencsére gyulladásnak, gennynek semmi nyoma. Ma reggelre szerencsére nem tért vissza a duzzanat, jelenleg a legnagyobb problémánk, hogy mivel leragasztani nem lehet a sebet, ezért mindent összeken a kiszivárgó vérével. a legjobb amikor olyan igazi bulldog módjára megrázza a fejét, na akkor együtt fröcsög minden :D
üdv: Dóri&Dömpi
Amúgy mennyire hullik neki a szőre?
fésüléssel lehet csökkenteni valamennyire?:)
Köszi a választ mindkettőtöknek :)
Mindenképp olyan helyről szeretnék venni ahol a tenyészpár kis termetű, hiszen fajtán belül is lehetnek eltérések nagyságban.Bulldogból is láttam már kisebbet-nagyobbat.
Esetleg ajánlani tudnátok valakit?
Sziasztok.
Mostanában nagyon megkedveltem ezt a buldog fajtát és komolyan fontolóra vettem,hogy én is magamhoz vegyek egyet a közeljövőben.Sokat olvasgattam a fajtáról mindenhol azt írták róla,hogy nincs különösebben nagy hely igénye.Én egy 54 négyzetméteres lakásban élek.Megfelelő sétáltatás mellett elég lenne ez a lakás számára?
Amúgy egy mini yorkie boldog tulajdonosa vagyok :)
Előre is köszönöm a válaszotokat!