Fogyókúrás fórum. Csatlakozol? (beszélgetés)
Hátha valakinek segít ez a cikk. Én most vacsoráztam (ma sem reggeliztem..), grillezett zöldségeket grillezett sajttal és hát bizony éhes vagyok. Igaz, délben is hasonlót ettem, csak csirkemellel. Sajnos a régi mondás igaz, csökkenteni kell a kalóriát (szénhidrátot és zsírt is) ahhoz, hogy fogyjunk.....
Nekem már a gyümölcs is olyan csalosféleség.Mert az is cukor meg víz.
Persze imádom és jobb mint a csoki,meg a szénhidrát,de azért annyira nem ajánlott.
Anno nekem is kellett az "edzőmnek",aki egy jó barátom.
De amikor látta,hogy megértettem,akkor abbahagyhattam.
De igazad van,elkezdem megint.
Szia!
Gratulalok az eddigi eredmenyeidhez! :) Ha meg van a latszata, akkor ezt nem szabad veszni hagyni. Probalj mindig csak az adott napra fokuszalni, vagy vezess etkezesi naplot :) Nekem ez anno segitett.
Sziasztok:)
Én novemberben kezdtem el egy számomra szigorúbb diétát,és rendszeres edzést,aminek meg is van a látszata.
A probléma,hogy mostanában elég sokat csalok.Próbálom rendezni a gondolataimat,meg motíválni magam,hogy nyaralás,meg esküvőre is megyünk,meg jön a nyár...de néha nehéz.
Szia!
Szerintem a lany csak amiatt hizhatott, mert tobb gabonat evett (talan ezzel helyettesitette a hust). En amiota igy etkezem csak fogytam, es a tobbi vegan ismerosom is. Kiveve az, aki kondizik, de o izmot szedett fel :)
Vagy az is lehet, hogy egeszsegtelen kajakat evett, mert aki vegan, az meg lehet egeszsegtelen. Peldaul az oreo is vegan meg a chipsek :D En csak etikai okok miatt vagyok, de szerintem az egeszseg szempontjabol az is megfelelo, ha a tejtermekeket elhagyjuk, meg valamivel kevesebb hust eszunk. De kinek mi. Valaki a paleora eskuszik :)
Egyebkent a kokusztejet ugy keszitem, hogy 6 bogre vizet felforralok kis soval, majd beleontok ket bogre kokuszreszeleket (en mogyi markat veszek, mert az finom), megvarom amig ujraforr, majd leveszem a tuzrol es hagyom hulni/azni egy 15 percet. Utana kis cukorral (en kokuszvirag cukrot hasznalok) osszeturmixolom, es vegul atszurom. Nagyon finom lesz szerintem *.*
Nekem nincs kifejezetten tej allergiám, de a hasam rebdetlenkedik tőle így sose ittam tejet.
Csontom még nem tört, egyéb hiányát nem érzem. Semmivel se helyettesítem, persze ha olyan süti készül amibe kell, akkor fogyasztok minimálisat. De lehet élbi tej nélkül.
Vigyázni kell, nekem egy fiatal lány ismerősöm mesélte, hogy vega lett és hízott több kilót. A húsban ugyanis van olyan biokémiai anyag (most nem jut eszembe), ami segíti az anyagcserét.
Mára már megint eszik húst, már nem bírja tartani 1,5 év után a vegán életmódot. Hát..ma édesburgonyát vacsoráztam óvári módra elkészített csirkemellel, isteni finom volt és egy szelet és egy darab édesburgonya is tökéletesen jóllakatott. Én sem tudok lemondani a húsról, a tejtermékekről igen, a sovány sajtok kivételével.
Magáért a tápanyagért nem szoktam pótolni semmivel sem, mert a gyümölcsökben és zöldségekben minden van, ami kell a szervezetünknek. Bár ez itthon még nem nagyon terjedt el. De itt van egy cikk róla, annak, akit érdekel: [link]
Én amióta így étkezem, sokkal, de sokkal jobban érzem magam, és egyszer sem voltam azóta beteg. :) És a hormonháztartásom is kezd helyreállni (talán emiatt van, hogy úgy fogyok, hogy különösebben nem is figyelek a diétára).
De mivel néha megkívánom a tejeskávét és a kakaót, így akkor tehéntej helyett kókusztejet használok, amit otthon készítek el, mert sokkal olcsóbb így, mint a bolti, és sokkal finomabb is. Amikor pedig lehűtöm, akkor lesz a tetején kókuszzsír, amit fel tudok használni főzéshez, vagy testápoláshoz, hajápoláshoz is.
A tofut én nem szeretem, és nem is tartom a szójás dolgokat nagyon egészségesnek sem, de egyik barátomnak a tofurántotta a mindene. :)
Sziasztok!
Csak gondoltam elköszönök kicsit, mert az otthoni két hétben nem tudom mennyire tudok jelentkezni. :) Most két hét súlytartás következik (remélem hízás nem lesz belőle), aztán április végétől indul az újabb 12 kiló leadása augusztusig. :)
Sikeres hetet mindenkinek!
Jó reggelt, itt az új hét!
Most péntekig szeretnék kicsit belehúzni, úgyértem eddig se volt sok kilengés, de most mindenképp szeretném, ha a hét extrém jó lenne, mert aztán a hétvégén biztos lesz egy kis bűnözés, úgyhogy most ez a motivációm :D ha nagyon nagyon ehetnékem van majd mantrázom magamban hogy mindjárt itt a húsvét... :D féltem egyébként ettől a túlevéstől, szombaton voltunk születésnapot ünnepelni, aztán nem tagadom, berendeltem köretnek a saláta mellé egy adag "curly" sültkrumplit, de mire a végére értem a párom is csipegetett már belőle, mert belém se fért az egész :)
Üdv a csapatban! :)
Nagyon nagy feladatba vágod a fejszédet, de az elhatározás is van olyan nehéz, mint maga a megvalósítás, úgyhogy az első lépés már megvan :) Szurkolok!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Holnap kezdem a fogyokurát, lenne kedve valakinek csatlakozni?
- "Túl Súlyos" ez a fórum (vagyis minden, ami fogyókúrával kapcsolatos)