Fogszabályzó (beszélgetés)
:DD
összegzés:
Szyra: bír mindent - sőt még nézi is!:)) Nagggyon durva!!:O :D
Tasa: csukott szemmel csendben várja az ájulást..:)) de ha nem is várja, a szemeit a biztonság kedvéért mindig becsukja!:D
én: hol így - hol úgy.. Orvos-, testrész- és alkalomfüggő..:)
Még valaki..?;)))
:)) tényleg... néha én is a zöld kis szájmaszkkal szemezek... ;)) bár időnként behunyorítok, mert belesüt a lámpicsku a szemembe...
Régen én is felelfordítós vérvételi alany voltam, de rájöttem, hogy rosszabb, mert akkor nem tudok rendesen felkészülni a szurira, és túl váratlanul ér.... ;))
én is nézegetek közben..:)) igaz, amikor épp a bal oldalon matat és behajol elém, akkor sokszor csak a fehér pulcsiján a bolyhokat vagy a márkajelzést..:DD
Viszont a vérvételt kizárt, hogy nézzem! Azt szigorúan fej elfordítással bírom csak ki!:)
Áhá! Csukott szemmel! Most már minden világos! :))
Én ilyen kis kíváncsi vagyok, sasolok közben ezerrel, hogy mit és mivel rakosgat a számba, sőt, ha valami érdekeset látok/hallok, már kérdezek is.... :D
Olyannyira "nézelődős" vagyok, hogy pl. vérvételnél is végig nyitva van a szemem.... :DD
:DDD Ehheeh, oké, kíváncsi leszek mit szól majd hozzá!:
-Árulja el, mikor került be a gumi a számba, de csakis az igazat, a színtiszta igazat! :DD
Ne gondoljátok, hogy annyira bírom a fájdalmat. Ma is majdnem kiugrottam, mikor megtekerte a ligatúrát. De csak a bal oldalon fájt, a másikon nem. Egyébként az én pozicíóm az olyan, hogy amint beülök a székbe, becsukom a szemem. Ezért nem tudom én soha, hogy mi kerül a számba, meg mivel nyúlkál bele. De legközelebb majd kukkolok, miután kivallattam! ;D
Eddig azt hittem, magas fájdalomküszöbbel áldott meg a sors.... de ezek szerint Tasa túltesz mindenkin... :DD
Örülök, hogy jól vészeled a dolgokat! :))
Na jó, megnéztem újra a gumifüzéreket.. tényleg, ahol pl. ligatúra is van, ott jó közel kell hajolni, hogy lehessen látni a kikandikáló gumikát is, de most, hogy írod, én is emlékszem a mozdulatra, amikor betették őket, sőt láttam is a kis lánc-alakjukat a doktornő kezében.. :DD
az én fájdalomküszöböm alacsonyabb..:DD én érzem a tegnapi akció hatását!;)
De nem vészes, és legalább haladunk!;))
Egyébként az én gumifüzéreim is eléggé átlátszóak.. de én emlékszem a mozdulatokra, amikor először rám akasztották őket!:D Szóval én tudtam, hogy ott kell majd keresni valamit azon a részen..;)
:DD Miss Marple ismét akcióban!:D
Legközelebb fordítsd a lámpát a dokinénid arcába és szólítsd fel, hogy valljon!:D
Szerencsés vagy aktiválás szempontjából, úgy tűnik!;) Vagy csak túl magas a fájdalomküszöböd - és bármit csinálnak a szádban, meg sem érzed!:)))
Tasa, ez tényleg nem semmi... :DD Bár én gondoltam, hogy valami "nem stimmel" Nálad, valami titkos húzóerő dolgozik azért ott, hogy hipp-hopp tűnnek a réseid mindenféle gumizás nélkül.. :)) S most lehullt a lepel! (a szemedről... :))) Viszont tök szerencsés Vagy, hogy ilyen simán viseled az aktiválásokat, pedig a gumifüzérek tényleg sajgósak tudnak lenni...
Most én is megsasoltam őket, vannak páran :), de nekem nem annyira átlátszóak, hogy nem lehet észrevenni őket.:. :PP
Kata: hogy Vagy másnaposan? :)) Érzed a tegnapi akciót? :D
Korall: igen, nekem van kivehető gumim is (Mobilgumi :)), a négyeske helyén lévő rés összehúzásának rásegítésére szolgál, 4 mm átmérőjű, s a jobb alsó hatos pöckéből akasztom a jobb hármas antennájára. :D Minden este újra cserélem. :))
:DDD Úgy látszik ez lesz a legújabb nyomozásom:A füzérgumi ügy. :D Kinyomozom, ha addig élek is, hogy mikor és hogyan került a számba! :)
De én most, 2 órával az akció után melegszendvicset eszek, szóval már semmit sem értek! Persze, kicsit érzékenyek, de semmi extra.
:DDD Te csúcs vagy!:D Szóval ezért nyomulnak olyan gyorsan a Te 3-asaid!;))))
Mostmár csak az a kérdés, hogy mikor kerültek a szádba..?:DDD
És miért nem fájt, miután először feltette???:O Mert nekem nagyon húzta! A ligatúra csak akkor, amíg tekerte, utána alig - de a gumifüzéres akció rendesen "nyúzta" a fogaimat arrébb.. az is olyan 2 napig alig-evős időszak volt úgy rémlik..
Sziasztok!
Tasa, Szyra: köszi az infókat zuhi ügyben!:) Asszem kevesebb löttyel próbálkozom, mert ma reggel is úgy néztem ki szájzuhi után, mint aki tejet ivott..:D
Egyébként enyhén fájok (felül) és - remélem, nem csak pszichésen képzelem be magamnak, de - szerintem máris összébb rántotta a réseimet..:O Legalábbis a "nyelv-teszt" ezt igazolja, máshogy pedig nem tudom lemérni..:D
Tasa, Te hányra mész aktiváltatni? Vagy már voltál? Mi volt?:)
Ani, nem akarlak riogatni, de nekem jobban fájtak a fogaim ívcsere után, mint csak "sima" aktiválás után.. biztosan valami brutál erős új ívet kaptam - vagy nemtom.. de emlékezetes volt!;)
Korall, kitartás!:) Ezeket a gumikat jelenleg csak Szyra használja még innen (tudtommal), és igen, ő maga gumizgatja magának!;)
Szép reggelt!
Örülök az új extrahosszú füzérgumidnak! :) Ez fáj, mikor felteszi?
Én kb. negyed kupaknyi szájvizet szoktam rakni a vízbe. Picit habzik, de tök kellemes az íze. Én jobban szeretem, mint sima vízzel.
Kismo, Te hófehér fogú, micsoda mázlista vagy! :)Irigyellek nagyon. Lefényképezted már az eredményt? Remélem, megyek is megkuksizom, hátha. :)
Ani, nekem többször is volt már ívcserém és nem fájt abszolút. Leveszi a gumikat, elcsippenti az ívek végét, kiveszi a gyűrűből a maradékot, aztán berakja az új ívet a gyűrűkbe és gumizás. Eleinte nekem is sokkal jobban fájt a sima gumicsere, mint mostanában.(remélem nem kiabálom el). Ahogy Kismo is írta, ilyenkor még érzékenyebbek lehetnek a fogak. Majd idővel jobb lesz!
Gratu, Kata, akkor most boldog Vagy, ugye? :)))
Holnapra azért pepecselj Magadnak vmi pépeset... :D
Fogzuhi ügyben annyit tudok mondani, hogy próbáltam én mindenhogyan az adagolást, több-kevesebb-még kevesebb-leheletnyi variációkban, de nekem mindig habzott, az meg nem tetszett :), úgyhogy én inkább külön használom a szájvizet.... Tasa biztosan tudja a titkot... ;))
Éljen a "még annál is szebb" Kismo-nk, ügyi Voltál ma! :D És ekkora mázlista... hogy még fogfehérítésre sem kell benevezni... :DD
ani: csatlakozva a többiekhez, én is gratulálok az új szerzeményhez, szép lassan természetessé válik minden! :) Igaz, nekem fémszabim van, de lassan 11 hónaposként, Katához hasonlóan szintén csak egy ívcserém volt, pár hónaposan felül, aztán rá pár hónapra alul. De a dokinő szerint még lesz egy pár csere, dehát ezt Ők úgyis jól tudják... :D:D
Sziasztok!
Aktiválva lettem!:)
Mondtam a dokimnak, hogy sztem csúszkálnak vissza a 3-asaim és elől is kezd résem lenni, amióta legutóbb levette a ligatúrákat + füzérgumikat.. így aztán most kaptam egy szép hosszú gumifüzért: egészen bal 5-től jobb 5-ig, felülre! A jobb 2-sem máris érzékenyebb, szóval úgy tűnik, használ!:)
Alul teljesen idilli a helyzet: sorakoznak szépen, sosem fájnak és az ívem végét sem kell sosem levágni, mert nem "növekszik".. A jobb alsó 3-asom áll kicsit hülyén és olyan, minta nem is mozdulna kifelé..:O
Kismo, ennyi mindent egy szuszra..?!:O :)) Gratu a hófehér tömőanyaghoz!;)))
Ani, igaz én 3 hetente járok, viszont ívcserém csak (asszem) egyszer volt az elmúlt majdnem 7 hónap alatt.. Nekem mindkettőn állít, szerintem Neked is fognak, nyugi!:) Igen, lehet fogfehérítést csináltatni miután leveszik a ragasztottat, én is tervezem majd!:)
Szyra, Tasa: Ti mennyi szájvizet tesztek a fogzuhi vizébe? Ugyanis ma eljött az a nap, amikor végre vettem szájvizet, már ki is próbáltam (kb. 1 kupakkal tettem a vízbe), és eléggé habzott..:O Ez normális jelenség? Vagy túladagoltam?;))
Sziasztok!
Na, túl vagyok a korrekciókon: betömte, alakítgatta, formázgatta! Szóval most minden a helyén formailag és egészségügyileg is :D! Végülis a jobb felső front fogira nem héjat kaptam, hanem mivel gyökértömött volt a fog: kicserélte benne a tömést meg fúrt rajta hátulról és onnan töltötte fel hófehér tömőanyaggal :)! Az eredmény: ugyanolyan színű lett, mint a többi és még az alakja is cép lett :)!! Ezenkívül még három fogat kellett betömni (apró lukacskák voltak, amik már a szabi előtt is megvoltak, csak ugye a kacska helyzetük miatt nem fért hozzájuk)! Meg volt elégedve a dokim, és a legszebb, hogy a legfehérebb tömőanyag kellett :D Dagad a mellkasom :P
Ani: köszi a bókot, aranyos vagy!
Neked meg hatalmas grat az új lakótárshoz :D, és nyugodj meg, nem sok az az egy hónap! Én is ilyen időközönként jártam, és az elején még nekem is teflon ívem volt! Egyébként az aktiválások idején az alsóval és a felsővel is egyaránt foglalkozik, persze ezt ő dönti el, hogy milyen ütemben! Ívet nem minden alkalommal fog cserélni, mert lhet, hogy amit betesz neked, és mikor mész legközelebb, akkor az még mindig aktív! A teflon ív tény és való kopik, de meg lehet szokni a fém ívet is, abszolút nem feltünő :D!! Nekem a dokim azt mondta még az elején, hogy a rendes ívekkel gyorsabban tud haladni, mint a teflonossal, de ezt lehet, hogy dkifüggő!
Az, hogy olyan érzés a gumicsere, mintha kitörné a fogad (még egy medikus esetében is) az elején sajna ilyen!! Érzékenyek a fogak, de később jobb lesz :D
A fogak alakját meg csak sztem a szabályozás után biztos tudják alakítani, de hogy milyen módszerrel: azt nem tudom! Most én is megkérdeztem a dokim, hogy bal oldalon felül nem tetszik a négyeske alakja, és hogy azzal mit tud tenni? erre csak annyit mondott, hogy majd ha nem kell használnom az éjszakait, akkor visszatérünk rá, mert amíg mozgásban vannak úgymond: ő nem nyúl bele!!