Fogszabályzó (beszélgetés)
Sziasztok!
Foghíjasok gyülekezete! Bocs ezt nem hagyhattam ki, amúgy én is az vagyok.
Az újaknak elmesélem, hogy miért.
Hiányzik az egyik hármasom. Nekem van fogcsírám, fogam is lenne, ha nem ferdült volna el az ínyemben. Elakadt. Most éppen a lehúzatással szenvedek. A tejfogamat a doki már több, mint 3 éve kihúzatta és azóta sincs ott fogam. Sajnos elég feltűnő.
Casia, köszi, netán én is csernobilból jöttem. De sebaj nemsokára vámpír lesz belőlem. A nagyvámpírok (szüleim) biztos büszkék lesznek rám, pedig már teljesen lemondtek rólam, és azóta is ezzel piszkálódnak. De majd mikor átharapom az első kukac nyakát az almában...
Sziasztok!
Vircus, meglestünk, alul már teljesen okés vagy, felül még dolgozhat a szabi, de eddig sem tétlenkedett. Boszi rögtön kiszúrta az adatlapodon, hogy neked is a Dirty Dancing a kedvenced,ja meg a tánc. Na és ő is a vámpírok csapatát erősíti. Szóval rokon lelkek vagytok:)
hát, én tudom 12 éves korom óta, úgyhogy nem érint olyan mélyen. itthon azzal szoktak poénkodni a felmenőim, hogy biztos csernobil :D
neked melyik fogaid nincsenek? mert én pl. ha nem hiányozna ennyire sok (12 :S) hanem mondjuk csak 4, akkor biztos nem vállalnám be az implantátumot, elvégre, van akinek kihúzzák a fogait mert nem férnek be a szájába.
mondju persze nemtudom, hogy nálad ez hogy van :))
egyébként én is csináltam 4-napos-fogszabályzós képeket, kb a kiinduló helyzetet tudom megmutatni egyenlőre, ha valakit érdekel, küldök jelszót :)
Szia kispici! Nálam a helyzet az, hogy nem nőtt ki pár maradandó fogam, csirahiány miatt. Én sem tudom mi az oka. 28 éves vagyok, most húzták ki az utolsó tejfogam. :-)
MOndtam a dokinak, hogy ültessünk a helyére implantátumot, plusz egy másik hiányzó helyre is. Ekkor mondta, hogy ezt csak úgy lehet megoldani, ha helyretesszük a fogakat, mert az egyik hely ahova akarok, ott el van csúszva a fog egy foghelynyit és nem tud befúrni , mert ott a gyökér. És hát akkor láttam, hogy miylen gázos rendben állnak a fogaim. 90 fokkal elfordulva vagy kettő , meg ilyenek.....
Én is azt hittem, hogy ilyen csak nekem van. De hát akkor úgy néz ki nem! Na most ennek nem tudom örüljek-e vagy nem.....sajnálom, hogy te is ilyen helyzetben vagy! Néha elkeserít, de mostmár csak folyamatban van a szépítés!! :-D
jújdejóó :))
szerintem én kb feleségül mennék az elsőhöz aki ilyet mondana :D
Nem haragszom, a többiek átvertek azzal, hogy bemásztak a bőröndödbe (majd egyszer meséld el, hogy dumáltad ki magad a vámon). Háááát... szerintem Te vagy az első hibrid... bár az alsók alapján erősebb a vámpír véred... a felsők alapján... még fejlődésben levő "szerkezet" vagy (ahogy mind itt a fórumon) ;-)
Jaja, képzeljétek! Megdícsértek. Nem, hogy szépen rendeződnek, nem, hogy bátor vagyok, hanem, hogy jól áll!!! :-))) (pirulpirulpirul, igaz Kata?). És az illető mégcsak nem is elfogult, mert csak futólag ismerem, de tényleg... :-)))
Sziasztok!
Casia, tudom már sosem bocsájtsz meg, de azért megkérdezhetem, hogy melyik kategóriába tartozok?
Vircus, én is megnéztelek. szépek, csak így tovább! Elcsórtad az alsó mintámat? Nekem is valahogy így nézett ki régen, hogy egy fogam sokkal kintebb volt.
Hahó!
Vircus, megnéztelek! Mint a kiskatonák, úgy sorakoznak a fogacskáid!!! :-))) Az evolúciós besorolásod pedig nem kérdés: vámpír! Érezd Magad szerencsésnek, én csak egy lúzer pókharapó vagyok... :-(((
Kispici, megy a privi!
hát, ha gondolod, akkor olyanban, hogy kinek kell címezni a levelet, hová küldeni, stb. tudok segíteni, természetesen fejből nem tudom, de megvan itthon minden.
egyébként minden fogorvos azt mondta, hogy nagy dolog hogy pénzt sikerült a TB-től kicsikarni, úgyhogy nem tudom hogy ez mennyire működik ilyen gördülékenyen, lehet hogy csak az én esetem vágta őket padlóra. :D
viszont ha nem vagyok indiszkrét, lehetne nekem is egy olyan jelszót, meg képelérési helyet kapni? csakmert már annyian kérték, hogy kiváncsi lettem :))
Nagyon köszönöm a válaszod!Nem is gondoltam volna hogy így is meg lehet oldani.Ha sor kerül a műtétre mindenképp ehhez fogok folyamodni.Hátha sikerül,hiszen nem mindegy hogy hány 100ezerbe fog kerülni a dolog.
Köszi:)
hát, a helyzet az, hogy hála az égnek, van a baráti körünkben egy fogorvos, akihez kiskorom óta járunk, ő ajánlotta a gyerekkori fogorvost, azt, akihez fogszabályzásra járok, és az implantáló dokit is.
ő a kreatív fogklinikán dolgozik (14. kerület azthiszem, de meg nem mondom hol van kapásból, nem vagyok ismerős arra.)
amikor először voltunk nála konzultálni, ő mondta hogy mindenképpen fussunk a TB-nél egy kört, és hogy levélben kell kérvényezni, de nagyon határozottan. mondta, hogy ha nem feltétlenül írjuk le hogy az implantációra akarunk támogatást, akkor azt fogják válaszolni, hogy csináltassunk koronát, ami sokkal olcsóbb, de nálam semmiképp sem megoldás, hiszen ahoz még 8 egészséges fogat kell lecsiszolni.
ezért megkerestük egészségbiztosításon keresztül az illetékest, írtunk egy kérvényt, és egy hét múlva visszaírtak, hogy támogatás megadva.
a támogatás azt hiszem kb 60%ban fedezi az implantációt, abban nem vagyok biztos, hogy utána a felépítményt, szóval végülis a fogat is. de ahogy hallottam, az a kisebbik összeg.
egyébként a fogszabályzást is támogatnák de unszimpatikus volt a nő, akihez OEPen keresztül jutottunk, így végül azt mondták itthon, hogy ha a másik orvosnál szeretném, természetesen kifizetik, bármennyibe is kerüljön, ugye extra jó, hogy nem volt drága.
Szia!
Nekem sincs fogcsirám.Lesz két implantátumom.Fél év mulva lesz a műtétem.Csavarokkal meg minden.Titániumból fognak készülni,ami rohadt drága!!A támogatást az egész kezelésre készülékre kaptad vagy csaka csavarokra?Megkérdezhetem hogy sikerült a TB-től támogatást nyerni?
szyra: nem titok, 17 darab éves vagyok. kispici :) de elég tudatosan lett kiszámolva a dolog, mert azt mondták, hogy 18 a kor minimum az implantációhoz, egy év a kezelés, tehát mire végzünk, pont betöltöm. :)
Gyöngyi22: nálad mi a helyzet, ha szabad ilyet kérdezni? még nem is hallottam hasonlóról, azt hittem, ilyen ET féle vagyok :)
egy kérdés, mindenkihez, aki már jobban bennevan a bizniszben: az normális, hogy az ív egyes fogaim között egy picit "laza"? úgy értem, nem feszes, adott esetben az ujjammal kicsit be tudom nyomni.
Casia: köszi :), sztem az elköv. egy évben most már a felsőre gyúrunk! :D Én is megkuksiztam az egy új képedet, s nem értek egyet, mert IGENIS van változás az előzőekhez képest (főleg a metszőknél)! Gratula! :))
kispici: köszi a felvilágosítást, tényleg érdekes eset lehetsz :)), és nem kis meló áll előtted, de mindenképpen megéri végigcsinálni! Azt lehet tudni, hogy hány éves Vagy? :)
Korall: hurrá, hogy újra meg lettél gyűrűzve és Neked is gratula az alakulgatásokhoz! :D
huh hát kezelési terv, megpróbálom rövidre fogni:
a problémám az, hogy az 5ös 7es 8as fogaim csírahiányosak, magyarul tejfog kipottyan, utána nem nő maradandó oda. tehát bármeddig számolunk is, összesen 20 darab fogam van. valami génhiba, és hálás lehetek az égnek, hogy ez egyátalán nem látszik.
a kezelési terv maga ennél sokkal egyszerűbb, alul felül szépségesen állnak egymás mellett a fogaim, kb 1 mm hézag ha van köztük, de semmi fogszabit igénylő, kivéve azt, hogy az összes 4es fogam el van fordulva, méghozzá 180 fokkal.
tulajdonképpen ezért kellett a szabályozás mellett dönteni, mert az implantáló orvos mondta, hogy inkább, mint hogy később még bajom legyen belőle ugye hogy harapás meg ilyesmi.
tehát a 4es fogaimat fognak megforogni saját maguk körül, és utána futok hogy kaphassak óriási csavarokat az állkapcsomba, amivel az 5ösök helyén lesz fogam. erre egyébként sikerült TB-től támogatást nyerni, ami azért hasznos, mert 2 millió fölé fog kijönni a hercehurca ha minden igaz.
egyébként pedig magán doktorbácsihoz járok, egyenlőre úgy tűnik, hogy nagyon jó helyre, és nagyon jó áron is, ami elég meglepő. 9-12 hónap között lesz csak a kezelés, bár én inkább 12-vel számolok, egyenlőre csak felül vannak brekettjeim, alul csak pár hónap múlva lesznek, és fémmel futok, a fogorvos tanácsára, mert vannak fogaim, amire nem fért volna rá a kerámia brekett, illetve gyakorlatilag egymásba értek volna.
Halihó!
Vircus, baj van! Nem jutok be, azt írja ki, nem készítettél bemoldalt!!!! :-((((
Szyra, Téged viszont megnéztelek! Alul tök szépek!!! Igen, fölül még van meló... kinek nincs? Ja, bocs Kismo... ;-)))
Sziasztok!
Erank: üdv. újra itthon! A szabi óta még én sem repültem, kíváncsi vagyok, bejeleznék-e a kapunál a csupafém szerkentyűmmel... :DD De köszi az ötletet, ha csörgök, majd én is a számba mutogatok.. :))) A kütyüdre meg vigyázz, sztem "rombolás" nélkül is felhívhatod a dokit, hogy benézz-e hozzá még a köv.aktiválás előtt...
Szabozsu: kitartás Annának és gratula Neki, hogy ilyen gyorsan és szépen változik! Ilyenkor döbbenek rá, mekkora hülye voltam...Jaj, ha én is elkezdtem volna 20 évvel ezelőtt.... Igaz, azért jobb későn, mint soha, s mindig azzal nyugtatgatom magam, hogy az "én időmben" még gyerekcipőben járt a fogszabályozás... :)
Talán most a fiacskád is bevállalja a műsort, hogy látja a Hugicáját csinosodni! :)
Casia: ááááá... mindig lepadlózom a bölcs morfondírozásaidon.... :DD Főleg, hogy a magam realista agyával mindig is csodáltam a humán beállítottságú, jó kis írói vénával megáldott emberkéket... Azért a gyógyszerkédet megtaláltad??? :DD
kispici: sztem se törődj a környezet időnkénti igen "kedves" reakciójával! :) Megkérdezhetem, milyen a "kezelési terved", szóval hogy kell elképzelni a szabi által alakított helyet és hova kapsz implantátumokat majd?
Jelentem Mindenkinek, hogy tettem fel pár új képet, és igencsak rá kellett döbbennem, hogy van azért még meló rendesen... teljesen reális az én esetemben a min. 2 év összesen....
:DDDDDDD
bár nyomokban van realitás alapja. pl. szerintem magyarországon még mindig kicsit alien jellegű a fogszabályzós felnőtt, vagy talán nő már nem de férfiben abszolult :)
azért megijedtem kicsit, hogy elsőre ennyire szörnyű lenne a helyzet, bár én már kezdek hozzászokni. csak csendes-kívülálló-ismerős szemmel mintha kéjenc módra viselnék drótkefét a számban, merthogy igenis szépek a fogaim, egyenesen állnak egymás mellett, legalábbis látszólag nincs velük fogszabályzót igénylő probléma.
Korall, megszakértettelek! Neked is kissé vámpírfogaid vannak, mint Annácskának. Asszem átformálom a konfra szánt előadásom:
Tisztelt hölgyeim és uraim! A következőkben egy igen érdekes evolúciós féregjáratot fogunk követni. Eljön majd az idő, amikor az emberiség két részre szakad, ahogyan megtörtént ez a pitechus és homo kialakulásakor is. Az új törésvonal pedig szétválasztja majd a Föld népességét vámpírokra és pókharapókra. Sajnos a tudomány mai állása szerint ennek elkerülése lehetetlen, bár néhány dekadens viselkedésű példánya fajunknak ezt tagadja. Úgynevezett fogszabályózó készüléket viselnek, megkülönböztetve magukat így a közösség többi tagjától. Nem hajlandók tudomásul venni a már meg is kezdődött változásokat. A homokba dugják fejüket, szektákat alapítanak, és földalatti mozgalmakat szerveznek. Pedig ők sem állhatnak az evolúció útjába! Csak egy darwini zsákutca lesznek, amiről gyermekeink a történelemkönyvekben olvashatnak...
Igen, Tasa, megint elgurult a gyógyszerem... megyek, megkeresem...
Sziasztok!
Erank, a bőröndöd azért volt olyan nehéz, mert rajtam kívül (mint kiderült) mindenki benne volt... :-((
Zsu, ez a boszi-sztori... regényt kéne írnod! :-D
Kispici, ne rémülj meg, engem két hete rondáztak le, de nem okozott különösebb önértékelési problémát. :-))
Látta valaki mostanság Fogszabist? (Ariv megkerült, most ő vágta magát laposkúszásba?)
Na megyek, megnézem Korallt, meg ... hé, Vircus! Van egy listám kódokkal és nick-ekkel, és Te nem vagy rajta!!! Lehet, hogy valahová elsuvasztottam a Te adataid? Légyszi, küldd át, mert még kirúgnak (CIA, FBI, KGB meg az összes többi hárombetűs ügynökségtől!!)!
Sziasztok! Többé-kevésbé olvasgatom a fórumot, de annyi a meló, hogy írni már csak néha-néha tudok... Erank, ez a gyomorgyűrű 5let brutál :D Szabadalmaztatni lehetne a 2in1 fog(y)szabályzást.
Casia, nálunk a bosziőrület nincs helloweenhez kötve, már 11 éve folyamatosan megy, de mostanában - túl a tízen - exponenciálisan nő a nő(ci).
Nemrég jajgatott, hogy a gyűrű vágja az ínyét,meg vérzik is, sőt egy kicsit a lehelete is büdi volt , vettem neki Meridol fogkrémet, azóta javult sokat a helyzet.
A fogsora szépen alakul, ha ilyen lett volna a kiinduló helyzet, nem is kellett volna hozzáadnom a Szabihoz ilyen fiatalkán. Most viszont azt vettem észre, hogy az alsói kezdenek összekuszálódni. Már biztos vok benne, hogy még egy lagzinak állok elébe. Arról nem is beszélve, hogy a Tibci is kezd beletörődni a sorsába, 26-án megmutatom őt is a dokinak. Szerintetek 13 éves korban is be lehet úgy húzni a "pókharapókat", hogy nem húznak?
Korall légyszi küldj nekem is jelszót!
hát, tényleg üdítő ilyen jókedélyű beszélgetéseket olvasni, bár úgy gondolom, lehet hogy szükségem is lesz rá :/
ma mutattam első képet olyannak, akivel még nem találkoztam, és a első azonnali caps lock reakciója annyi volt, hogy "jézusom, ezt hogy hagyhattad" ehe ehe :/
pedig a helyzet az, hogy a tükörben mértekhez képest ez egy igen jó kép...