Fogszabályzó (beszélgetés)
olal B vitalityt vettem, a világoskéket, állítólag az a gyengébb.
de vegyítem a "rendes" amit azért magammal viszek ha elslisszolok itthonról.
Sziasztok,
nem egészen fogszabályzós téma: van valakinek tapasztalata éjszakai harapásemelövel? megéri elkészíttetni?
stressz alapon és miota kimütötték egy bölcsességogam kattog, fáj és akad az állkapcsom, folyamatos görcsben van, állítólag ezen segítene. elötte is kattogott olykor, mert gyenge a bal izület, de nem ennyire, és nem fájt folyamatosan.
köszi minden infót!
óóóó, az az ortho brush az milyen dolog?
mert nekem se kezdőkészlet, sem instrukció.
csak annyit mondott a bácsim, hogy időmegtakarítás érdekében hasznos elektronyos fogkefére váltani, hát el is futottam venni egyet, kicst drasztikus, de el kell ismerni, hogy végigfutok vele a fogaimon és nincs több pucolnivaló. 5 perces kb a "nagyfogmosás" :))
Sziasztok!
Casia, lehet, hogy Párizsban maradtak. A táskámban biztos nincsenek, mert már kipakoltam.
Pedig én szóltam, hogy már nem megyünk vissza a szállásra, de elmentek csavarogni.
Eddig nem tudtad, hogy miért vagyok bedrótozva? Nyugodtan megkérdezhetted volna.
A műtét után leírtam részletesen a 667-es hozzászólásban, de csak erősebb idegzetűeknek ajánlom. és annyival kiegészíteném, hogy csak egy brekett került arra a fogra.
Szia, Te koránkelő!
Üdv köztünk! eeegen, sokan voltunk mi is így ezzel, hogy sajnáltuk a teljesen egészséges fogainkat kihúzatni... bár részemről az egyik velejéig romlott volt :-(( Az jó hír, hogy nem fáj! :-)
Na szóval, fogkefe: lehet, hogy kapsz majd egy indulócsomagot a dokidtól, és az meg biztos, hogy a fogmosást elmagyarázza. Addig is: eleinte furcsa és hosszadalmas, de utána leszorítható a fogmosóidő (eleinte nekem úgy húsz percembe került, mostmár "kismosás" 6-7, "nagyosás" kb 10). Fogkefét nekem is a "nyöregek" (bocs, Kata) mondták meg, hol vegyek: DM. És rá van írva szépen: OralB Ortho Brush (de a hátlapon magyarul is).
Milyen készüléked lesz? És miből? És mi volt a gond, ami miatt belefogtál?
Sziasztok!
Még új vagyok itt. Nem tudtam aludni, tegnap húzták ki a fogam, szerencsére nem fáj! Természetesen egészséges volt... :(
De 13-án felrakják a fogszabit!!! Sokáig vártam rá és nagyon örülök, bár tudom, hogy nem lesz egy díszmenet, amíg viselnem kell, de hát meg kell szenvednem a szép fogakért...
Annyi lenne a kérdésem, hogy milyen fogkefét használtok és hogyan tisztítjátok a fogaitokat?
Már böngésztem ez ügyben a neten, de olyan leíráésokat találtam, amit ha végigcsinálok, minimum 45 percig tartana a reggeli fogmosás...
Köszönöm, ha válaszoltok!
Jóóóóreggelt!
Csak egyetlen kérdésem lenne, Erank! Tasat és Katát Párizsban hagytad? :-)))
Ez így van persze, Gwen Stefani-nak ez a szexepilje :), én sem erre gondoltam, hanem az igazi "gummy smile"-ra, itt van pl. egy link róla:
bűvös karc = bűvös kard :D
&& jelszót pedig remélem mindenkinek küldtem :))
hát, pedig nem egyszerű képben lenni, a szüleim tekervényeit is megmozgatta anno, hogy felfogják micsoda csenobébi vagyok :))
vagy ahogy tetszik, genetikai zsákutca (a bűvös karc c. rajzfilm után szabadon)
egyébként szerintem én sem fogok vigyorogni, bár egyenlőre a nyilvános szerepléseket kerülöm, majd holnap lesz haddelhad, meglátjuk kidobnak-e :D
egyébként szerintem az ínymosoly sem feltétlenül csúnya, amíg csak picivel látszik ki több az ígyből, most hirtelen gwen stefani jutott eszembe példaként :))
Igen, jár néptáncra és tánciskolába is, már ötödik éve.
Kispici, lécci jelszót nekünk is!
Szerintem a mutánsok a szépfogúak, gyárilag nincsenek túl sokan. Nálunk anya+Tibci pókharapók, apa+Annuska vámpírok mutáció nem volt. Talán ha apucinak nem nőtt volna ki az összes foga, akkor mindegyiknek lenne rendes helye, de így összevissza torlódnak.
Asszem ma nem vagyok formában írásügyileg....
Javítás:
2948.hsz. előreimádkozi = előreimádkozni
2956.hsz. túlzott önkritikán = túlzott önkritikám
Na, így jobb a lelkem... :))
Köszi kispici, rajta vagyok a "szép mosolyért" ügyön! :DD
Most már teljesen képben vagyok az eseteddel, tehát négyes fogig van fogszabid, aztán az ötösök helyén szünet (oda jönnek majd az implantátumok), hetes-nyolcas pedig nem is lészen. :)
Nyugi, én sem vigyorgok (bár ez az én balgaságom és túlzott önkritikán), a "tipikus" esztétikus mosoly nálam sem játszik, bár még mindig jobb sztem, ha épp hogy a felső fogak teteje látszik ki, mintha több mm villan ki az ínyből (az ún. ínymosoly), mert akkor még talán ínyplasztikán is filózhatnék...
Jaj, Casia, lehet, hogy én sem akarok hibrid lenni.... rákerestem a neten, és elborzadtam...
Hibrid a növényvilágban:
Különböző fajhoz vagy fajtához tartozó növények keresztezésével létrehozott növényi egyed
Állatvilágban:
természetellenes, erőszakos, átvitt értelemben két v. több állat részeiből összetett alakok, p. az oroszlántestü és emberfejü sfinx, vagy emberfejü, sasszárnyu, oroszlánfarku ökör
S akkor nézzük a mutánsokat :) :
A mutánsok olyan emberek akik genetikai elváltozásokkal születtek, amik emberfeletti képességekkel ruházzák fel őket és ők testesítik meg az emberi evolúció következő szintjét.
Szóval ez sem túl bizalomgerjesztő, de azért még egy szavazat a mutánsra! :DD
Köszönöm!
Nekem mondod??Már most kezdem rákészteni magam az implantátumos dologra.De azért még megkérdem a doki esetleg vmi más módszer?!:D
énénén mutáns akarok lenni, azt is lehet? sepók, se vámpír, a hibridet nemtudom mivel lehet kiérdemelni :))
egyébként kicsit bizonytalan vagyok ezügyben, de biztos, hogy a fogszabályzó esztétikátlan? mert ugye ez a kötelező reakció, de szerintem simán van akinek jóláll.
pl. a kiskori szerelmemnek is volt és olyan szép volt benne! najó ez más helyzet, de akkor is. néha, mikor megyek az utcán, egykét ember telefonálás közben, vagy csak úgyamúgy megereszt egy 200 wattos vigyort, és telejesen szép mosoly tud lenni, fogszabi ide, vagy oda. mutáns volnék? O.o
szyra: én is meglestelek, és tényleg rengeteget változtak a fogaid, csakúgy pikkpakkpukk, de felül már egykét képen tiszta katonai őrezred :))
ezt egyébként mindenkitől iszonyatosan irigylem, hogy ha napról napra nem is de hétről hétre látszik, hogy változnak a fogaitok, és jó irányba. nekem el fognak tűnni az egymilis hézagaim, és semmi más észrevehető :(
és most hogy mondod, a négyesek tényleg nem fértek rá a számra, mert szerencsére még a szám is pici, ami eddig hasznos, mert a hibák nem látszanak ki annyira. de a négyes ügyet pótolom.
bár az ezerrel vicsorgást kicsit fenntartásokkal kezelem (tudniillik gyakoroltam itthon a tükör előtt! nem, nem vicc :DD) mert a "tipikus" esztétikus mosoly az, mikor az ínyedből egy-két mili kivillan a fogaid között, na nekem olyanon a fogaim, hogy rendesen a teteje sem villan ki, tehát egy szokásos stílusban eleresztett mosolynál ez annyit tesz, hogy csak és kizárólag a fogszabályzó buggyan ki az ajkaim között, ami tagadhatatlanul kisiskolás jelleget kölcsönöz. :D
és ötös fogaim meg egyátalán nincsenek, kiskoromban kipottyantak annak rendje módja szerint, csak nem nőtt a helyükre semmi, így derült ki a gubancos. 7-es 8-as meg nem is lesz, igen, tehát van egy hatosom ami lóg az éterben benne, még egy tisztességes gyűrűt sem kaptam rájuk, spórolunk az anyaggal :))
Halihó!
Hát igen, Szyra, emlékezetből mindenképp hibrid... :-))) Örülök, hogy így megmozgatta a fantáziátokat ez a pár sor! A legtöbb ember nem díjazza az efféle ferde humort... :-)
Ez a csírahiányos dolog engem is meglep. Csernobil ide vagy oda, nagyon sokan vagytok ezzel a problémával. Erank, én eddig nem értettem, hogy lóghat ki egy drót az ínyedből... azonnal megbocsátottam Párizst (persze mondtam is, hogy nem haragszom érte)...
Amúgy ma találkoztam egy barátnőmmel, aki most látott először Szabolccsal. Azt mondta, ennél még csak rondábbat látott. Rendes tőle. Persze talán az a nagy helyzet, hogy már eléggé sokat javultak a kiskatonák az "utcafronton", így kevésbé girbe-gurba az ív... :-))
Kispici, megnéztelek, hát tényleg Te Vagy az az eset, aki nem a girbe-gurba fogai miatt kapott fogszabit kispici fogaira! :))) Nyugodtan vigyoroghatsz ezerrel! :D
A megfordult négyeseket nem igazán sikerült szemügyre vennem :(, de ha jól értem, a szabi majd megoldja ezt a problémádat, s írtad, hogy az 5-ösök helyére kerül majd implantátum, ez azt jelenti, hogy ha eljön az idő, akkor ott kihúzzák a tejfogaidat és a helyére kerülnek a csavarok?
A hetes fogaid pedig ki sem fognak nőni? (A bölcsikről nem is beszélve.... de az talán nem is baj :)))
Vircus, én is megnéztelek, szépen alakulsz!
Huh, hát nem semmi néhányotoknál ez az csírahiányos-implantátumos verzió.... de mindenki csudaszép lesz, az tuti!
Csatlakozom a "génhibások" táborához, nekem ugyan csak egy ilyen nemlétező fogam van, de az is okoz kalamajkát rendesen... A bal kettes fogam nem leledzik sehol, nálam vszínű úgy oldjuk meg a dolgot majd, hogy lesz egy kis átalakítás az első fronton, hogy ne lehessen észrevenni a turpisságot, de ez majd az esztétikai doki dolga lesz, s hát igencsak odébb van még... :)
Apropó, Casia én melyik "fajhoz" is tartozom? Pókharapós semmiképp, mert úgy kellett az elején előreimádkozi a felső fogsorom a búvóhelyéből, talán inkább vámpír a kiindulási helyzetből nézve, de most.... sztem én is vmi hibrid lehetek.. :DD
Sajnos nem imátkozással.:)
A fogamnál felvágták a szájpadlásomat, a fogra ragasztottak egy brekettet, bedrótouták, majd összevarrták. A dróthoz erősítettek egy másikat ami az utolsó breketthez van erősítve és kampós a vége. Ha rákattintasz a nevemre láthatsz képet róla. De elküldöm az nlc-s jelszavamat is.
óóó, na ilyet még tényleg nem hallottam :)
hogy lehet az ember ínyéből leimátkozni egy fogat? csak kiváncsi vagyok. :))