Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Igen, végrehajthatóak. Levonhatják apránként a fizetésből, terhelhetnek ingó vagy ingatlant. Attól függ miről van szó.
Köszi a segítséget én is tudtam hisz múltkor még te irtad meg a címeket, csak valahogy annyi dolog jár a fejemben hogy rosszul címeztem meg és már későn esett le a dolog.... :-)
Ma hívott a kedvesem és hétfőn viszik Pálhalmára
Szia! Igen lehet nálunk is én kértem és megadták
Sziasztok Lányok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ameddig valaki a szabadságvesztését tölti az az idő alatt végrehajthatóak e rajta azok a tartozások amikek tulajdonképpen abból fakadnak, hogy nincs szabadlábon?
A mérséklésnél, elengedésnél azt írják hogy:
A kérelmet a fizetésre kötelezett, a védő, a fiatalkorú törvényes képviselője, valamint a fizetésre kötelezett képviselője (meghatalmazott ügyvéd, meghatalmazott nagykorú hozzátartozó) nyújthatja be.
A kötelezett meghatalmazása alapján az alábbi hozzátartozók nyújthatnak be kérelmet:
a) az egyeneságbeli rokon és ennek házastársa vagy élettársa,
b) az örökbefogadó és a nevelőszülő (ideértve az együtt élő mostohaszülőt is), az örökbe fogadott és a nevelt gyermek (ideértve az együtt élő mostohagyermeket is),
c) a testvér és a testvér házastársa vagy élettársa,
d) a házastárs, az élettárs,
e) a házastárs vagy az élettárs egyeneságbeli rokona és testvére.
A részlet fizetésnél nem tudom, hogy így van-e de ha igen akkor te csak meghatalmazással tudsz eljárni. :)
Forrás:
[link]
Köszönöm. A törvényszékre kell gondolom a kérelmet megírni. Hozzátartozó kérje vagy Párom?
Csomagra nem is kell a posta fiok
Baracska
Annamajor a csomag cim
postafiokbs csak a levelek fernek bele,
Tehat ,ha az Annamajort rairtad, akkor az eleg
A Pf nem is kell. Ha megnezed a BV honlapjat, ott is csak ez van
Bűnügyi költségre lehet részletet kérni hozzàtartozónak?
Igen meg fogja kapni!mi is baracskán vagyunk és én is már az utolsó 2 csomagot 12re küldtem.mindig megkapta nem volt belőle gond!
Köszi de baracska mindenben macerásabb sajna, egy ideg vagyok hogy hogyan lehettem ilyen figyelmetlen.... :-)
Hétfőn van mindig szállítás.
Én is mindig a levelezési cimre küldöm a csomit és megkapja mindig ugy szerintem megkapja,
mondjuk ez Kalocsa
Sziasztok egy kis gyors segítséget szeretnék kérni. Ma küldtek csomagot Baracskára és sajnos a hülye fejemmel elnéztem és a Baracska pf 12 re küldtem szerintetek meg fogja kapni? Mert a börtön honlapján az van hogy fogvatartottaknak küldött küldemények esetén pf 12, de nem tudom hogy ebbe a csomag is beletartozik? most egy ideg vagyok....
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod. De nem olyan könnyü megnyugodni, főleg ugy hogy még nem tudok semmit hogy mikor viszik állitolag hétfön
de nem biztos.
Annyit tudtam meg ilyen rövid idő alatt, hogy a kalocsaihoz képest Pálhalma egy lánykollégium.
Remélem ezzel kicsit megnyugodtál.
Sajnos közvetlen kapcsolatom nincs ... még olyan ismerősöm sincs, aki nő és ült volna, de hátha lesz itt valaki, aki tud segíteni!
Egy kis tapasztalat:
A férjem hétfőn reggel szállították át Pestre, 9 órakor szoktatón volt. Délutánra elintézték neki a spejz kártyáját, kapcsolattartókat felvitték - vitte magával, csak regisztrálni kellett - és a telefonálással sem volt gond kedd reggel. Én arra számítottam, hogy legalább egy hétig nem hallok felőle semmit sem ... ezek szerint itt így megy az ügyintézés. Beszélő 19-én :)
Kitartást! Túl lesztek rajta gyorsan!
Még két hét ês végre beszélő. Nagyon nehezen állok át a havi beszélőre. Mennyivel könnyebb volt mikor kéthetente mehettem. Ha karácsonykor akarok menni, akkor meg 6 hét. Ó, jaj nekem!
nagyon szépen köszönöm tudom hogy csak csajok de annyira elvagyok keseredve nehéz időszak ez a mostani
Megpróbálok érdeklődni neked, milyen körülmények vannak, munkalehetőség stb ... nekünk többségében az urunk van bent.
Sziasztok én uj vagyok itt tud valaki infot Pálhalmai nöi börtönröl ugyanis a feleségem most megy oda eddig kalocsán volt elöre is köszi
Ma voltunk látogatni és most olyan kevesen voltunk mondjuk nem bántam :) de a wc ami ott van megérne egy misét borzasztó... az összes automata vagy nem üzemelt vagy nem volt benne semmi :(
szerintem meg igen olvass utána ,csak nehéz olyan tulajt találni aki hajlandó aláírni a befogadó nyilatkozatot
Muszály lesz albérlet, mert a szülei házát árverezik, az szerepel a tulajdoni lapon. Oda nem hiszem, hogy megkapná. Köszi csajok a válaszokat.
Ez igy igaz mi is igy vagyunk reintegráción bár nem albérletben hanem a mama házában,megírta a befogadói nyilatkopzatot adott villanyszámla másolatot tulajdoni lapot és működött az egész
Szerintem igen. Remélem.
(3) Ha a reintegrációs őrizet helye nem az elítélt saját tulajdonában álló lakóingatlan, úgy a tulajdonos előzetes, írásbeli befogadó nyilatkozata szükséges.
EVSZ ( Enyhébb Végrehajtási SZabályok ) bünti fele után kérhető.
További ajánlott fórumok: