Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

1452. sosemtalálodki (válaszként erre: 1448. - Gézuimádó)
2015. máj. 23. 22:02
Szuper, hogy ilyen jó volt. Milyen kedves a férjed, hogy meglepett téged egy kis kedvességgel. A popsitörlőt jó hogy leírtad köszi!!!!!
1451. todika50 (válaszként erre: 1436. - Melinda1226)
2015. máj. 23. 21:36
Mi lett nálatok a méréssel, van már eredmény?
1450. todika50 (válaszként erre: 1448. - Gézuimádó)
2015. máj. 23. 20:37
Örülök neki, hogy végre ilyen boldogan írsz! Ebből merítsél, merítsjünk mindannyian erőt😃
2015. máj. 23. 18:49
jah,és csomagban ott nem engedik be a képeslapot!! csak levélben lehet azt beküldeni,csomagból kidobják,ez itt úgy megy :(
2015. máj. 23. 18:47
Sziasztok! most értem haza,gyors írok míg frissek az emlékek :D hát először is nagggyon jó volt,végig foghatta a kezem,sőt,a lábainkat is összekulcsoltuk végig! adhatott csomó puszit,nem szóltak ránk ;) még meglepetéssel is készült,csokival és szerelmes képeslappal,amit átadhatott nekem-írásos engedéllyel- a házassági évfordulónkra :) sokkal jobb volt így ,hogy megérinthettük egymást,elköszönéskor még meg is ölelhettük..a beszélőn 10rab volt csak,bár így se mindent hallottunk,de mégse voltak annyian,mint Baracskán...az Őrökre semmi panasz,nagyon korrektek és udvariasak! Párom szerint itt mindent gyorsabban elintéznek,és a héten már 2 RÖ-s szabadult onnan!! igaz,nála is bezavar,hogy fél év böri aztán fél év fogház..mert így a fogházbol 2 hot le kell töltenie mire jöhetne..így csak az utolsó 4et tölthetné itthon,de az is valami:) viszont csomagba nem kapott meg mindent,SNECK LEVEST,FOLYÉKONY ÉDESÍTŐT, és olyan POPSITÖRLŐT ami alkoholt is tartalmaz,a legminimálisabban is,azt ne küldjetek mert kuka!! amúgy Marton nagyon tiszta,nagyon nyugis és balhémentes teljesen :)
1447. esthajnalcsillag (válaszként erre: 1445. - Todika50)
2015. máj. 23. 15:25
Nem, Tiszalökön.
2015. máj. 23. 14:35
jövő héten megy valaki Baracska-ra látogatni?
1445. todika50 (válaszként erre: 1438. - Esthajnalcsillag)
2015. máj. 23. 11:55
Baracskán van a férjed?
1444. todika50 (válaszként erre: 1437. - Gézuimádó)
2015. máj. 23. 11:55
A postás mindig változik, ő csak annyiban érdekes, hogy megtalálja a postaládát, és ne vesszen el a levél.
1443. todika50 (válaszként erre: 1436. - Melinda1226)
2015. máj. 23. 11:52
Köszi a választ. Biztos tudja, hogy mit jelent, mert a rendőrségen dolgozott
1442. todika50 (válaszként erre: 1440. - A4de1bd813)
2015. máj. 23. 11:48
Köszi a mesét! Nagyon jól estt.
1441. Pocok1979
2015. máj. 23. 11:17
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Az én párom a Venyigén van 52 napja, előzetesben fegyház fokozaton. Miután bekerült, kb.15 nap múlva jött a kapcsolattartói papír, és miután küldtem pénzt már hívott is. Mindennap 10 percet telefonálhat (ha van pénz), és havi 2x1 óra a láthatási. Most voltunk a kislányommal 21-én. Lehet ölelni, csókolni, és a kezünket is foghatta. A kaja nem a legjobb, de az őrök normálisak, és szerencsére a társai is. Eddig úgy néz ki aug 5-ig itt lehet, ami nekünk azért "jó", mert kb. 20 percre van tőlünk. Remélem nem is viszik máshová, mert nem tudnék utazgatni (anyagi okok). Nagyon megható olvasni, amit az összetartásról írtok, mi tényleg csak a szerelmünkkel tudjuk tartani a lelket bennük, és szerencsére a levelezés korlátlan. Ha valakinek jól jön infó a Venyigéről, kérdezzen, és amit tudok megosztok veletek.
2015. máj. 23. 10:30

Egy kis mese, amit sokan ismerhettek! De szerintem néha hasznos elolvasni és elmerengeni rajta! Ez a történet nekünk is és a fogvatartott szerettinkre is igaz lehet! :)

Ki mit gondol rólunk! :) Innen jött az öttlet, hogy megosztom veletek!

Értékes vagy

A foltmanók kicsi, fából készült emberkék voltak. Mindannyian Éli fafaragómester keze alól kerültek ki. A mester műhelye messze fent a hegyen állt, ahonnan szép kilátás nyílt a foltmanók kicsi falujára. Mindegyik manó másmilyen volt. Egyiknek nagy volt az orra, a másiknak a szája. Némelyek magasak voltak, mások pedig alacsonyak. Egyesek kalapot hordtak, míg mások kabátot viseltek. Két dolog azonban közös volt bennük: ugyanaz a fafaragó készítette őket és ugyanabban a faluban laktak.

A foltmanók egész életükben, minden áldott nap matricákat osztogattak egymásnak. Minden manónak volt egy doboza tele arany csillag matricával, és egy másik doboza tele szürke pontokkal. Naphosszat a falut járták, és mást sem csináltak, mint csillagokat vagy pontokat ragasztgattak egymásra.

A csinosak és jóvágásúak, akik szépen csiszoltak és fényesre festettek voltak, mindig csillagot kaptak. De akik érdes fából készültek, vagy már pattogott róluk a festék, azok bizony csak szürke pontra számíthattak.

A tehetségesek is csillagot kaptak. Némelyikük könnyedén a feje fölé emelt hatalmas fa rudakat vagy átugrott magas dobozok fölött. Mások bonyolult szavakat használtak vagy gyönyörű dalokat énekeltek. Őket mindenki elárasztotta csillaggal.

Némely foltmanónak az egész testét csillagok borították! Persze mindig nagyon jól érezték magukat, amikor csillagot kaptak. Így aztán újabb és újabb dolgokat találtak ki, hogy ismét kiérdemeljék a csillagot.

Mások viszont nem voltak olyan ügyesek. Nekik mindig csak szürke pont jutott.

Pancsinelló is egy ilyen foltmanó volt. Próbált magasra ugrani, de mindig csak nagyot esett. Erre persze rögtön köré gyűltek néhányan, hogy ráragasszanak egy-egy szürke pontot. Néha eséskor megkarcolta a testét. Ilyenkor újabb pontokkal halmozták el.

Aztán, ha megpróbálta kimagyarázni az esetet, biztos valamit bután fogalmazott meg, amiért persze még több pontot ragasztottak rá. Egy idő után olyan sok szürke pont lett rajta, hogy már az utcára sem mert kimenni. Félt, hogy valamit megint elügyetlenkedik, például elfelejt sapkát húzni, vagy belelép egy tócsába, és ezzel még több rossz pontot szerez. Sőt, néha már minden ok nélkül is ráragasztottak egy-egy szürke pontot, pusztán ezért, mert látták, hogy már úgyis olyan sok van rajta.

– Sok szürke pontot érdemel – mondogatták egymásnak. – Ő aztán tényleg nem jó foltmanó!

Egy idő után már maga Pancsinelló is elhitte ezt.

– Nem vagyok jó foltmanó – gondolta.

Amikor nagy ritkán kiment az utcára, csak olyan manókkal lófrált, akiken szintén sok szürke pont volt. Köztük jobban érezte magát.

Egy nap találkozott egy olyan manóval, aki egészen más volt, mint a többi. Nem volt rajta sem csillag, sem pont. Egyszerűen famanó volt. Lúciának hívták. Nem mintha az emberek nem ragasztottak volna rá matricákat – csak azok egyszerűen nem maradtak meg rajta! Némely manó emiatt felnézett rá és ragasztott rá egy csillagot. De a csillag leesett! Mások lenézték, mert nem volt egy csillaga sem, és raktak rá egy szürke pontot. Ám az is leesett!

– Én is ilyen akarok lenni! – gondolta Pancsinelló. – Nem akarom, hogy mások jeleket rakjanak rám!

Megkérdezte a matrica nélküli famanót, hogyan lehetséges az, hogy neki nincs egyetlen matricája sem.

– Ó, nem nagy ügy! – válaszolta Lúcia. – Egyszerűen csak mindennap meglátogatom Élit.

– Élit?

– Igen, Élit, a fafaragót. Jót ücsörgök a műhelyében.

– De miért?

– Majd megtudod! Menj el hozzá, fel a hegyre!

Ezzel a matrica nélküli famanó megfordult és elment.

– Szerinted egyáltalán szóba áll majd velem? – kiáltott utána Pancsinelló.

De Lúcia ezt már nem hallotta meg.

Így aztán Pancsinelló hazament. Leült az ablak elé, és nézte, hogyan rohangálnak ide-oda a manók, csillagokat és szürke pontokat osztogatva egymásnak. „Ez így nincs rendjén” – suttogta, és elhatározta, hogy elmegy Élihez.

Felkapaszkodott a hegytetőre vezető keskeny ösvényen, és belépett a nagy műhelybe.

Szeme-szája elállt a csodálkozástól az óriási bútorok láttán. A hokedli a feje búbjáig ért. Lábujjhegyre kellett állnia, hogy rálásson a munkapadra. A kalapács nyele olyan hosszú volt, mint az ő karja. Pancsinelló nyelt egy nagyot, és elindult kifelé.

Ekkor meghallotta a nevét.

– Pancsinelló! – hallatszott egy mély, erős hang.

Pancsinelló megállt.

– Pancsinelló! Örülök, hogy látlak! Gyere közelebb, hadd nézlek meg!

Pancsinelló lassan megfordult, és ránézett a nagydarab, szakállas mesterre.

– Te tudod a nevemet? – kérdezte a kis manó.

– Persze, hogy tudom! Én alkottalak!

Éli lehajolt, felemelte és maga mellé ültette a padra.

– Hm… – szólalt meg a mester elgondolkozva, miközben a szürke pontokat nézte. – Úgy látom, gyűjtöttél néhány rossz pontot!

– Nem akartam, Éli! Tényleg nagyon próbáltam jó lenni!

– Gyermekem, előttem nem kell védekezned. Én nem foglalkozom azzal, hogy mit gondolnak rólad a foltmanók.

– Tényleg?

– Tényleg. És neked sem kellene. Hát kik ők, hogy jó vagy rossz pontokat osztogassanak? Ők is ugyanolyan foltmanók, mint te. Amit ők gondolnak, az semmit sem számít, Pancsinelló. Csak az számít, amit én gondolok. És szerintem te nagyon értékes manó vagy!

Pancsinelló felnevetett.

– Én értékes?! Ugyan mitől? Nem tudok gyorsan járni. Nem tudok magasra ugrani. A festék repedezik rajtam. Mit számítok én neked?

Éli Pancsinellóra nézett, rátette kezét a kis favállakra, majd nagyon lassan így szólt:

– Az enyém vagy! Ezért vagy értékes nekem.

Pancsinellóra még soha senki nem nézett így – különösen nem az, aki alkotta őt. Nem is tudta, mit mondjon.

– Mindennap vártam, hogy eljössz! – folytatta Éli.

– Azért jöttem el, mert találkoztam valakivel, akin nem voltak matricák – mondta Pancsinelló.

– Tudom. Mesélt rólad.

– Rajta miért nem tapadnak meg a matricák?

A fafaragó nagyon kedvesen beszélt:

– Azért, mert elhatározta, hogy neki fontosabb az, amit én gondolok róla, mint az, amit mások. A matricák csak akkor ragadnak rád, ha hagyod.

– Micsoda?

– A matricák csak akkor ragadnak rád, ha fontosak neked. Minél jobban bízol az én szeretetemben, annál kevesebbet aggódsz a matricák miatt. Érted?

– Hát, még nem nagyon…

Éli elmosolyodott.

– Idővel majd megérted. Most még tele vagy szürke pontokkal. Egyelőre elég, ha minden nap eljössz hozzám, hogy emlékeztethesselek rá, mennyire fontos vagy nekem.

Éli letette Pancsinellót a földre.

– Ne felejtsd el – mondta, miközben a foltmanó elindult az ajtó felé –, hogy nagyon értékes vagy, mert én alkottalak! És én sohasem hibázom!

Pancsinelló nem állt meg, de magában ezt gondolta:

– Azt hiszem, komolyan mondja!

És miközben ezt gondolta, már le is gurult róla egy szürke pont.

1439. sosemtalálodki (válaszként erre: 1434. - Gézuimádó)
2015. máj. 23. 10:10
szorítok ! várjuk a beszámolót, jó feltöltödést :)
2015. máj. 23. 09:48

Az én férjem feladónak sosem ír rá a nevén kívül semmit, pont emiatt.

Bár szerintem a postás nem hülye, biztos levágja miért jön egy helyről olyan rengeteg levél egy egyedülálló nőnek egy azonos nevű férfitól....de engem már nem érdekel az elmúlt évek alatt imúnnis lettem erre :)

2015. máj. 23. 09:26
nálunk a postás nem volt rendőr,mégis egyből tudta honnan jönnek a levelek...de feladót muszály ráírniuk és a címet...:(
1436. melinda1226 (válaszként erre: 1435. - Todika50)
2015. máj. 23. 08:40
Szia,nincs rajta bv-s pecsét,csak amit a párod rá ir,pl:xy,Baracska.pf 2. És a te cimed! Aztán hogy a házmester ki találja e hogy honnan jött a leveled,az már csak rajta mulik,mert ha nagypn szemét és kiváncsi :-( ,akkor neten akár megis tudja nézni,pláne ha azt látja folyamatossan kapod erről a cimről a leveleket!feladó nélkül nem hiszem hogy a levél kimehet töle.
1435. todika50
2015. máj. 23. 08:14
Kérlek Benneteket gyorsan válaszoljatok, hogy jön a levél Baracskáról, egy mindent figyelő, rosszindulatú házmester, aki a rendőrségen dolgozott, látja rajta hogy honnan küldték?Valami BV pecsét van rajta, vagy esetleg feladó nélkül is eljöhet? Én teszek rá, csak jöjjön a levél, de a fiamat a továbbiakban nagyon zavarná, hiszen az elhúzódó eljárás miatt haza költözött, s ha kijön, akkor is itt folytatja.
2015. máj. 23. 07:14
köszi csajok! tudom,nagy erőt ad neki ha látja rajtam a jeggyűrűt! juj már tűkön ülök,rövidesen indulok hozzá :) majd beszámolok milyen volt:)
1433. todika50 (válaszként erre: 1431. - Gézuimádó)
2015. máj. 22. 21:27
Drukkolok nektek holnap👫
1432. Átok (válaszként erre: 1431. - Gézuimádó)
2015. máj. 22. 20:56
Baracskan egyik ékszer sem tiloa. Bármilyen lehet a látogatón.
2015. máj. 22. 20:29
valaki tudna abban segíteni,rákerestem de sehol nem írták konkrétan: beszélőre gyűrűben be lehet e menni,vagy le kell venni? nyaklánc tudom tilos,de gyűrűről sehol nincs szó...tapasztalat??
1430. todika50 (válaszként erre: 1429. - Vanilia75)
2015. máj. 22. 17:36
Nálunk is börtönnel kezdődik, Az ítélet felezhető másfél év, tehát 9 hónap, ha minden jól megy.Ezt harmadolják esetleg, az 3 hónap lenne börtönben, Utána, ha a fogházból csak 3 hónap kell------, akkor esetleg 6 hónap után itthon lehetne még 3 hónapig. Te vagy benne, lehet ez így? Ez egy kis felcsillanó remény lenne.érdemes lenne kezdettől hajtani rá. A tapasztalataid Baracskáról vannak? Ügyvéd segít eligazodnod, vagy bent tájékoztatják őket?
1429. vanilia75 (válaszként erre: 1427. - Todika50)
2015. máj. 22. 17:21
Nálunk úgy volt, hogy a börtönt kezdte meg. Jó magaviselet miatt harmadolták és akkor lett fogházas. BV bíró döntött erről. Fogháza első napjától ketyeg a három hónap, ami feltétele a RÖ-nek.
1428. todika50 (válaszként erre: 1426. - Sosemtalálodki)
2015. máj. 22. 16:53
Sajnos ez így van, de ezzel nem segítünk nekik,pedig nagyon kell. Emberpróbáló időszakon vagyunk túl itt mindnyájan, ők meg pláne ott bent. Ez nagyon lassan múlik el, de hidd el, el fog múlni.Gondolj arra,hogy lesznek még hosszú téli esték, amikor az egész borzalomról már múlt időben fogunk beszélni.
1427. todika50 (válaszként erre: 1421. - Vanilia75)
2015. máj. 22. 16:44
Tehát, ha időben átkerül fogházba, akkor attól számítva három hónap? Mi a feltétele,hogy biztosan átkerüljön? Ahogy látom megint van miért izgulni!
1426. sosemtalálodki (válaszként erre: 1425. - Todika50)
2015. máj. 22. 16:07
Nagyon igaz! És nekünk még hol van a vége?? -.-" Mióta megkaptuk a parancsot szüntelen migrénes fejfájásom van :( Egyenlőre elfogytak a könnyek jún 17.-re gyűlik :(
1425. todika50 (válaszként erre: 1423. - Sosemtalálodki)
2015. máj. 22. 16:01
Ő jobban, mint én. Valahogy képes mindig egy dologra koncentrálni, most szervezi,hogy utána zökkenő mentesen élhesse vére az életét. Nektek mondjam, hogy milyen érzés postaládát nyitogatni? Ismerítek nem? Rendőrségi kihallgatasok, Bírósági sok sok tárgyalás, ítéletek kibontása, behívó parancs.... Még leírni is borzalom. Ezen azt hiszem minsannyian keresztül mentünk. Most meg újra a postaláda levél várás, telefon várás.
1424. todika50 (válaszként erre: 1421. - Vanilia75)
2015. máj. 22. 15:53
Nekik kis idő. Miért nem lehet az egészet egyben számolni? Mert kevés ez a jeladó kütyű?
1423. sosemtalálodki (válaszként erre: 1420. - Todika50)
2015. máj. 22. 13:32
Todika 50 . A fiad hogy viseli hogy nemsoká "itt a vég" ? Az én férjem olyan nyugodt..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook