Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

1422. gézuimádó (válaszként erre: 1419. - Todika50)
2015. máj. 22. 12:11
:)))
1421. vanilia75 (válaszként erre: 1420. - Todika50)
2015. máj. 22. 11:16
Jól silabizáltad ki. Fogház fokozatban min. 3 hónap, börtön fokozatban minimum 6 hónap a feltétel. Nálunk volt fokozatváltás és ez be is kavart. 7 hónapja van bent, de március 1-től fogházas. Böri fokozatban már nem volt meg a 6 hónap, fogházban még nincs meg. Ördögi kör. Ezért csúsztunk le, de június elején beadhatjuk, de csak 1 hónappal jön ki előbb, mert feltételesen augusztusban szabadul. Szóval lehet meg sem adják erre a "kis" időre neki...
1420. todika50
2015. máj. 21. 23:23

Aki másfél évet kapott, felezve,az 9 hónap letöltendő.Annak legalább fél évet bent kell tölteni. Tehát nem jöhet ki 3 hónap után, csak 6 hónap után kérheti a reintegrációs lehetőséget, ami így 3 hónapra csökken. Ezt én silabizáltam így ki, a

187/C & alapján. Kérlek Benneteket nézzetek Ti is utána!

1419. todika50 (válaszként erre: 1418. - Gézuimádó)
2015. máj. 21. 23:04
Vigyázz, azért a szívedre még szukséged lesz!
1418. gézuimádó (válaszként erre: 1411. - Munyesz)
2015. máj. 21. 21:35
jajj,köszönöm,nagyon várom már!!! ha megfogja a kezem meg is áll a szívem....:)
2015. máj. 21. 18:50
Sziasztok! Tudtok nekem segiteni abban,hogy akinél voltak a reintegració miatt tanulmányon és meg kapta,es esetleg a párotokkal van egy bv intézetben,hogy meg lehet e tudni tölük valahogy,hogy milyen eszközzel készitették a készülék bemérését! Ez nagyon fontos lenne,mert nálunk nem minden volt tiszta,ahogy a hölgy a maga kis mobiljával nézegette a térerőt,mi ugy tudjuk ketten kellett volna jöjjenek!de itt a hölgy egy irt,méregetett!köszönöm!
1416. todika50
2015. máj. 21. 17:31

Megtaláltam😀

Talán mást is érdekel:

2014.évi LXXIi. törvény

61/B & 1. Ha a reintegrációs őrizet alatt az elítélt feltételes

szabadságrabocsátásáról kell dönteni......

1415. todika50 (válaszként erre: 1414. - Munyesz)
2015. máj. 21. 17:03
Ezt biztosan tudod? Akkor ma egy kicsit jobb napom van.
1414. munyesz (válaszként erre: 1413. - Todika50)
2015. máj. 21. 16:20
a feltételes szabadulás lehetőségétől
1413. todika50
2015. máj. 21. 15:36
Tudtok valamilyen törvényi helyet ahol leírják, hogy a reintegrációs lehetöség 6 hónapját miből számolják vissza? A teljes buntetési időből, vagy a feltételes szabadulási lehetőségből?
2015. máj. 21. 15:33
1411. munyesz (válaszként erre: 1408. - Gézuimádó)
2015. máj. 21. 11:55
ne aggodj a martoni beszélők nagyon jók megfoghatod a kezét simogathatod puszilhatod amennyit csak akarod nagyon normálisak a nevelők én nem panaszkodom
1410. Szilva7777 (válaszként erre: 1407. - Munyesz)
2015. máj. 21. 10:12
Sziaztok állampusztán is lesz két ember akinek megitélték a reintegrációt az időpontot nem tudom.Csak nem tudjuk kinek mennyi idő alatt rendeződik el.
1409. vanilia75 (válaszként erre: 1407. - Munyesz)
2015. máj. 21. 09:52
De jó, végre valami pozitívum.
2015. máj. 21. 09:07
megérkezett az első csomagom Martonba :) elvileg mindent beengedtek,a snack levest is :) szombaton beszélőnk lesz ♥ ♥ ♥ utánna leírom a Martoni beszélői tapasztalokat,milyeneke a körülmények,mit szabad...a kézfogást nagyon remélem:) már 3 hónapja nem érintehettem meg a férjem....:,(
1407. munyesz
2015. máj. 21. 07:13
sziasztok tegnap hallottam Martonból szabadul pénteken az első reintegrációs, úgyhogy müködik.
2015. máj. 21. 05:48

Formanyomtatvány: [link]

Cím: az űrlap alján!

2015. máj. 20. 20:57

Aki írt már panaszt vagy ahhoz hasonlót, azért mert az EU rendeletei ellenére a magyar börtönök nem igazán megfelelő körülményeket biztosítanak az elítélteknek

az meg tudná mondani hogy ezt a levelet, beadványt hová kell címezni? Van valami formanyomtatvány erre vagy csak saját szavaival leírja a fogvatartott a panaszát?

1404. Liza88888 (válaszként erre: 1402. - Esthajnalcsillag)
2015. máj. 20. 20:31
Abszolut egyetertek minden szavaddal. Koszi, hogy az emelt csaladi potlekot irtad, nekem ez kimaradt es most hirtelen beugrott, hogy en napra pontosan egy ev utan miert kaptam a normal csaladi potlekot csak. Ezek szerint ez le kell jelenteni evente??? Bar a bv. nyilatkozatan rajta van, hogy meddig lesz a ferjem bent. Lehet ez korzetenkent valtozik. Holnap ennek utana jarok. Koszi meg egyszer!
2015. máj. 20. 19:18
Köszönöm a válaszokat nekem sem lenne életcélom hogy megtudják hogy BV intézetben lesz akkor a férjem :( Megtárgyaltuk kihagyjuk ezt az egész macerát talán jobb is így. Azt hogy egyedülálló úgy kell igazolnod itt Pesten ahová beirattam a picit volt egy papír hogy ha egyedülálló vagy azt gyámügyi papírral,vagy házasság felbomlása esetén kell a válási papírt csatolni. Nem is én lihegem túl elhihetitek. Azért amíg itthon van a másik óvodában is beiratjuk közösen.
1402. esthajnalcsillag (válaszként erre: 1401. - Liza88888)
2015. máj. 20. 14:19

Én a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez vittem magammal a foganatba vételi papírt (vagy hogy hívják), kiküldte nekem a férjem és ezt fénymásolták le, hogy tényleg elzárás alatt van, nem élünk együtt.

Mikor emelt családit igényeltem, akkor elég volt egy kézzel írt nyilatkozatot beadni, miszerint kijelentettem büntetőjogi felelősségem tudatában, hogy gyermekemet X idő óta egyedül nevelem stb.

Az óvodai jelentkezésnél meg csak annyit mondtam, hogy külön élünk, senki nem kérdezett semmit szerencsére, ha kérdeznék is azt mondanám, fogalmam sincs a tartózkodási helyéről.

1401. Liza88888 (válaszként erre: 1400. - Sosemtalálodki)
2015. máj. 20. 13:00

Lehet hülye vagyok ... bocs a kérdésért, de hogy igazolja valaki, hogy egyedülálló????? Ki igazolja neki?

Az nyilván más, ha válásról van szó, de ez a helyzet közel sem az. Arról van szó, hogy különköltöztök kis időre apától és ennyi. Ő attól még az apja marad a találkozók, telefonok, levelezés miatt, sőt ha akarna intézhetne ügyet is a gyerekkel kapcsolatban, csak nagyon körülményes lenne bentről. Azért maradunk itt kint mi, hogy mindent elrendezzünk és a lehető legkevesebb felesleges körrel megoldjuk az életünket és az ő nyugalmukat.

1400. sosemtalálodki (válaszként erre: 1399. - Liza88888)
2015. máj. 19. 23:29
Köszönöm a válaszod. Alb-ben élünk éppen költözés elött állunk . Az ovi miatt csak azért aggódtam,mert ahol vagyunk most ( Pest) azt is igazolni kellet ha egyedül álló vagy , kekeckedtek a hülye aláirasaert. A tesóm ügyvédhez ment ("csak" válltak) ahol az apuka felruhazta a tesomat azzal a jogkörrel h nem kell mindig az apuka aláurasa mindenhova,csak az sem 2 forint=[=[=[
1399. Liza88888 (válaszként erre: 1398. - Sosemtalálodki)
2015. máj. 19. 23:17

Barmilyen ugyintezeshez eleg az egyik szulo alairasa, jelen esetben a tied. En igy irattam be oviba a gyereket szeptemberben, csinaltattam szemelyigazolvanyt. Utobbi kellett a latogatashoz nalunk.

Mi is hazasok vagyunk. Emellett sokan vannak ugy, hogy papiron hazasok de nem elnek egyutt. Hat ez a helyzet kicsit hasonlo. En ha ujra kezdhetnem nem mondanam el oviban beirataskor hogy hol van apa, felesleges.

Ha a gyerek furan viselkedik rafoghatjak arra, mert apa rab es gyamugyi dolgot csinalhatnak belole. Velunk nem, de ismerosunkkel megtortent ez. Nalunk az ovi nagyon egyuttmukodo es segitenek a gyereket megovni mindentol, hiszen 3,5 evesen nem tud semmit a kialakult helyzetrol.

Bolcsiben pl. nem is tudtak hogy apa napkoziben van.

A csaladi adokedvezmeny igenybevetelenel kell figyelni, ha eddig a parod vette igenybe, bevonulas utan te kapd. A ceg konyveloje el tudja intezni ezt. Illetve a szolgaltatok (villany, viz, gaz) fele egy meghatalmazast kell benyujtani hogy a ferjed neveben eljarhass ha ugyintezes van es az o nevere jonnek a csekkek.

1398. sosemtalálodki (válaszként erre: 1395. - Liza88888)
2015. máj. 19. 22:58
Értem akkor nem is nagyon vonnám be. Igazábol csak azért akartam mert házasok vagyunk , és addig ha nem tudjuk beiratni a gyereket,nem tudom hogy mikor tudom visszakapni az aláiradando papirt. Saját gyerek .
1397. letihill
2015. máj. 19. 22:34

Sziasztok!

Meg van a gyerek.Sándorházán 86 nap.

Nórika:a telszám az jó volt csak nem adtak felvilágosítást.

Végül is a lányom derítette ki ,mert náluk dolgoznak rabok a helyi börtönből.Ők mondták hogy ott volt a gyerek hétfőn szállították el,és a 86 napot.Ennyi.Ha ő nem jelentkezik akkor én nem tudok vele kapcsolatba lépni,ezt azért elmondták a telefonba.Hiába is írnék neki visszaküldenék.Egy kicsit megnyugodtam bár tudom hogy nem nyaralni van.Csak ez az egész eljárás meg ahogy beszélnek veled az felháborító.Nem gyilkos nem rabló vagy pedofil,ez szerintem egy piti kis szarság,és mégis a hatóságok hozzá állása hagy némi kívánni valót maga után.Jó tudom én hogy ez se volt helyes dolog de akkor is!!!!

1396. Liza88888
2015. máj. 19. 11:35
Még nem értem azt sem, hogy miért kell gyámságról lemondania, most már viheted külföldre is a gyereket egyedül, beleegyezés nélkül. Ez az új jogszabály.
1395. Liza88888 (válaszként erre: 1378. - Sosemtalálodki)
2015. máj. 19. 11:33

Amikor a gyerekünk óvodába ment, kértem az intézettől egy fogvatartói nyilatkozatot, ahol a bv. lenyilatkozza, hogy a párod mettől meddig lesz a fogvatartottjuk. Ezzel a papírral kellett bemennem és nem kértek ezen kívül semmit. Egyébként nem kell az óvodának tudnia, hogy apa hol van, nevelheted egyedül is a gyereket. Én most már így csinálnám, ha újra kellene kezdenem, mert nem kellene magyarázkodni senkinek sem.

Ha egyedül neveled, a támogatásokra is jogosult vagy: ingyenes étkeztetés, kirándulások ingyenessége. Nem értem miért kell a gyámügyet belevonni ebbe? Örökbefogadott gyerekről van szó?

1394. todika50 (válaszként erre: 1379. - Gézuimádó)
2015. máj. 18. 22:55
Tényleg nem felemelő munka, de legalább tud csinálni valamit, és gyorsabban telik az idő.
1393. todika50 (válaszként erre: 1392. - Letihill)
2015. máj. 18. 22:48
Sok erőt!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook