Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Aki másfél évet kapott, felezve,az 9 hónap letöltendő.Annak legalább fél évet bent kell tölteni. Tehát nem jöhet ki 3 hónap után, csak 6 hónap után kérheti a reintegrációs lehetőséget, ami így 3 hónapra csökken. Ezt én silabizáltam így ki, a
187/C & alapján. Kérlek Benneteket nézzetek Ti is utána!
Megtaláltam😀
Talán mást is érdekel:
2014.évi LXXIi. törvény
61/B & 1. Ha a reintegrációs őrizet alatt az elítélt feltételes
szabadságrabocsátásáról kell dönteni......
Aki írt már panaszt vagy ahhoz hasonlót, azért mert az EU rendeletei ellenére a magyar börtönök nem igazán megfelelő körülményeket biztosítanak az elítélteknek
az meg tudná mondani hogy ezt a levelet, beadványt hová kell címezni? Van valami formanyomtatvány erre vagy csak saját szavaival leírja a fogvatartott a panaszát?
Én a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez vittem magammal a foganatba vételi papírt (vagy hogy hívják), kiküldte nekem a férjem és ezt fénymásolták le, hogy tényleg elzárás alatt van, nem élünk együtt.
Mikor emelt családit igényeltem, akkor elég volt egy kézzel írt nyilatkozatot beadni, miszerint kijelentettem büntetőjogi felelősségem tudatában, hogy gyermekemet X idő óta egyedül nevelem stb.
Az óvodai jelentkezésnél meg csak annyit mondtam, hogy külön élünk, senki nem kérdezett semmit szerencsére, ha kérdeznék is azt mondanám, fogalmam sincs a tartózkodási helyéről.
Lehet hülye vagyok ... bocs a kérdésért, de hogy igazolja valaki, hogy egyedülálló????? Ki igazolja neki?
Az nyilván más, ha válásról van szó, de ez a helyzet közel sem az. Arról van szó, hogy különköltöztök kis időre apától és ennyi. Ő attól még az apja marad a találkozók, telefonok, levelezés miatt, sőt ha akarna intézhetne ügyet is a gyerekkel kapcsolatban, csak nagyon körülményes lenne bentről. Azért maradunk itt kint mi, hogy mindent elrendezzünk és a lehető legkevesebb felesleges körrel megoldjuk az életünket és az ő nyugalmukat.
Barmilyen ugyintezeshez eleg az egyik szulo alairasa, jelen esetben a tied. En igy irattam be oviba a gyereket szeptemberben, csinaltattam szemelyigazolvanyt. Utobbi kellett a latogatashoz nalunk.
Mi is hazasok vagyunk. Emellett sokan vannak ugy, hogy papiron hazasok de nem elnek egyutt. Hat ez a helyzet kicsit hasonlo. En ha ujra kezdhetnem nem mondanam el oviban beirataskor hogy hol van apa, felesleges.
Ha a gyerek furan viselkedik rafoghatjak arra, mert apa rab es gyamugyi dolgot csinalhatnak belole. Velunk nem, de ismerosunkkel megtortent ez. Nalunk az ovi nagyon egyuttmukodo es segitenek a gyereket megovni mindentol, hiszen 3,5 evesen nem tud semmit a kialakult helyzetrol.
Bolcsiben pl. nem is tudtak hogy apa napkoziben van.
A csaladi adokedvezmeny igenybevetelenel kell figyelni, ha eddig a parod vette igenybe, bevonulas utan te kapd. A ceg konyveloje el tudja intezni ezt. Illetve a szolgaltatok (villany, viz, gaz) fele egy meghatalmazast kell benyujtani hogy a ferjed neveben eljarhass ha ugyintezes van es az o nevere jonnek a csekkek.
Sziasztok!
Meg van a gyerek.Sándorházán 86 nap.
Nórika:a telszám az jó volt csak nem adtak felvilágosítást.
Végül is a lányom derítette ki ,mert náluk dolgoznak rabok a helyi börtönből.Ők mondták hogy ott volt a gyerek hétfőn szállították el,és a 86 napot.Ennyi.Ha ő nem jelentkezik akkor én nem tudok vele kapcsolatba lépni,ezt azért elmondták a telefonba.Hiába is írnék neki visszaküldenék.Egy kicsit megnyugodtam bár tudom hogy nem nyaralni van.Csak ez az egész eljárás meg ahogy beszélnek veled az felháborító.Nem gyilkos nem rabló vagy pedofil,ez szerintem egy piti kis szarság,és mégis a hatóságok hozzá állása hagy némi kívánni valót maga után.Jó tudom én hogy ez se volt helyes dolog de akkor is!!!!
Amikor a gyerekünk óvodába ment, kértem az intézettől egy fogvatartói nyilatkozatot, ahol a bv. lenyilatkozza, hogy a párod mettől meddig lesz a fogvatartottjuk. Ezzel a papírral kellett bemennem és nem kértek ezen kívül semmit. Egyébként nem kell az óvodának tudnia, hogy apa hol van, nevelheted egyedül is a gyereket. Én most már így csinálnám, ha újra kellene kezdenem, mert nem kellene magyarázkodni senkinek sem.
Ha egyedül neveled, a támogatásokra is jogosult vagy: ingyenes étkeztetés, kirándulások ingyenessége. Nem értem miért kell a gyámügyet belevonni ebbe? Örökbefogadott gyerekről van szó?