Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Köszi holnap mindent végig járok amit itt tanácsoltatok és majd beszámolok mire jutottam.
Hat az ugyved tenyleg nem 2 filler, de a kirendeltben kell,hogy legyen annyi becsulet,hogy legalabb azt megmondja ingyen, hogy miert van ott, es hogy hol van. miskolcon van egy irodaja a Lichy testvereknek. Biztos van naluk valamilyen joghallgato,aki meg nem sztarugyved, es ad otletet, hogy hol talalod meg a kirendelt ugyvedet. Ezeket kirendelesenkent fizeti a rendorseg es a birosag, ugy 30 ezer koruli aron. En azt hiszem ebbe belefer,hogy tajekoztasson.
Persze a fiam.De a csavar a dologban hogy őt már körözték.Nem tudta le a közmunkát,meg zöldezett azaz a piacokra a virágosoknak "vitt" fenyőt tuját stb.A legnagyobb félelmem hogy ki tudja kik közé került.
Igen, és szerintem így a legtisztább.
Nálunk is úgy volt, hogy nem tudtuk melyik, börtönbe került. Felhívtam egy ügyvédet aki kedves volt és segítőkész és betelefonált a rendőréségre, mert annyit tudtunk, hogy a rendőrség HOVA vitte be. Sajnos neki sem adtak ki információt, csak úgy. Akkor javasolta, hogy egy megbízási kell neki, így mindent megtudhat!
(Közben, mi a helyi rendőrségre bementünk, lekérték az adatait és kiderült végül! Szóval a rendőrök is normálisak voltak! )
Mivel ha valaki előzetesbe kerül, nem feltétlen kap kapcsolattartói engedélyt, mert a bíróság ezen ülhet... Mi persze nem kaptuk meg, majd egy hónapig semmit nem tudtunk róla. Majd a szülők unszorására, egy fogadott ügyvéd bement hozzá és megtudtuk, hogy minden rendben vele!
Esküszöm ez volt az eszembe:)
Na, pár perc alatt lenyegeben mindenkitól ugyanazt az ötletet kaptad.
Köszönöm meg fogom tenni,de az lesz a válasz hogy csak személyesen adnak felvilágosítást.Nos én Miskolci vagyok.
Az ügyvéd nem lenne rossz csak nincs rá pénzem.De azért köszönöm.
Te vagy a legközelebbi hozzátartozója? Ha igen, akkor hivatalból értesíteniük kellett volna, hogy ne keresd.a 72 óra alatt, kellett lennie egy tárgyalásának, ahol elrendelte a bíró az előzetes letartóztatást. A rendőrségen és a tárgyaláson is kellett, hogy kirendeljenek mellé egy védő ügyvédet. Nem tudom hol laktok, de probald az ugyvedeket felhívni,hogy ki vallal ilyen esetekben kirendelést. így talán a nyomára jutsz.
ez is jó lehetőség, mert elvileg a rendőrség megmondhatja hogy ki volt kirendelve neki védőügyvédnek, ha őt felhívod, elvileg neki tudnia kell, hogy épp hol van
bár nagyon "morbid" ötlet, de lehet, hogy a helyedben elmennék a rendőrségre és bejelentést tennék eltűnt személyre vonatkozóan, hiszen több mint 72 órája nem tudsz róla semmit, mert ezek szerint két intézet között elveszett.........
keresse meg a rendőrség hivatalos eljárás során és közölje veled, mint közvetlen hozzátartozóval
Szia, ügyvéden keresztül kapcsolatba tudsz lépni a fiaddal! Ha senki sem ad semmi infót!
szerintem próbáld meg felhívni a
Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, az a központi szerv, nekik tudniuk kell, hogy épp ki hol van, hiszen az engedélyt ők adják ki, ha szállítás van, a koordinációt ők látják el.
Központi hívószám:
06/1/301-8100
1054 Budapest,
Steindl Imre u. 8.
Postacím:
1245 Budapest, Pf. 1046
a fogvatartottak hozzátartozói számára ügyintézés a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán kizárólag ügyfélfogadási időben: kedden és csütörtök 08.00 órától 12.00 óráig
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.A fiamat május 9-én előállították a rendőrségen,ott 72 órát volt.(ezt ma tudtam mrg a rendőrségen)Utánna átszállították a városi börtönben onnan meg valahova.Szóval nem tudok róla semmit a rendőrség a börtönre mutogat,de ott a be sem jutok hogy megkérdezzem hova vitték.A kapcsolatot azóta sem vette fel velem.Hol érdeklődhetek felőle?Segítsetek!
igen,azt mondja így jobban telik neki is az idő,és külső munkahellyel néha kicsit szabadnak érzi magát-már amennyire lehet....azért nem lehet itthonrol végezni,mert akkor nem bünhődik...:( nekik most az a büntetésük,hogy távol kell lenni a szeretteiktől...:((( amugy nem álom meloja van,szemét telepen van :(
Nálunk még az is elintézendő addig hogy a gyámügyhöz bemenni és hogy mondjon le a gyámságról a javamra amíg bent van mert a gyerek most megy oviba és oda is kell az aláírása ,és nem akarom hogy esetleg nem kapja meg az aláírandó papírt meg az örökös bajlódás még ezzel is. Gondolom a gyámügy is így ránk fog szállni, de nem érdekel.
Én is itt kint mindent meg akarok vásárolni neki amit csak lehet hogy legalább az első héten ne ezzel keljen bajlódni :( ezen felül szerintem min.20.000 ft-tot visz magával.
Meg annyi kiegesziteskent, hogy a benti arakkal 'nalunk' ugy kell szamolni, hogy Sparos ar+20%. A boltban nagyon draga minden, foleg a zoldseg, gyumolcs.
En most azt irom le, hogy 'nalunk' hogy szamoljuk. A telefon 100 Ft/perc. Heti 30 perc. Havi 12.000,-.
Emelle egyszer vasarol a boltban kb. 15.000,- Ft.
Havi egyszer mehet le.
Tudom, hogy van, ahol hetente lehet spejzolni es a telefonalasi lehetoseg is tobb, kisebb percdijon.
Az en parom 40 ezerrel ment be annak idejen, de azert ennyivel, mert fegyhazaskent gyakorlatilag alig vihetett be a minimalis dohanyon kivul valamit. Bortonosok es foghazasok tobb cuccal keszulhetnek. Igy neki bent kellett megvasarolni mindent az elejen a tusfurdotol kezdve a kajaig. Egy honap utan lehetett csomagozni. Nekunk unnepek estek bele, ev vege es ev kezdes.
Azért ez bíztató. Biztos megválogatják, hogy kiket engedhetnek ki. Csak azt nem értem,ezt a kinti munkát miért nem lehet otthonról végezni. Bár a bűntetésnek azt hiszem ez már az enyhébb, elviselhetőbb fokozata.
börtön fokozatból dolgozik külső helyen...gondolom nézik a tettet is,hogy nem közveszélyeseket engednek ki azért...meg hogy mennyi időt kell bent ülnie...
én is pont ezt kérdeztem egyre jár az agyunk
Köszi, visz pénzt, de mennyit érdemes kezdetnek? A speiz kártyáról telefonálni is tud, vagy az külön van?
Köszi az infót. Akkor így fogja csinálni.
Szia az en parom vitt be penzt magaval es megmondta hogy mennyit rakjanak letetbe es mennyit a spejz kartyajara. En azt javaslom vigyen be magaval mert igy elobb tud telozni es vasarolni is.
Vigyen be penzt magaval mindenkepp, kulonben nem tud se telefonalni, se vasarolni szoktato utan. Amikor bemegy, szoljon, hogy a nala levo penzt rakjak majd a kartyajara.
Letetbe helyezik, de par nap utan, mikor megcsinaljak a befogadast, elrendezik a papirokat, kapcsolattartok letisztazodtak, szintre kerul stb... addigra a spejz-kartyan lesz a penze.
A párom Baracskán van!es nekünk junius 8-tol ketyeg az utolsó hat hónap.
Behívó levrlet kaptunk 1 hónapja.
Szia! Telefonban azt mondták,hogy bevonuláskor letétbe helyezik a pénzt, és szt csak a végén kapja vissza.
Szia! Milyen fokozatból dolgozik kint? Fogház vagy börtön?
További ajánlott fórumok: