Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

2015. máj. 10. 22:36
én férjem most került baracskáról Martonba...de elvleg mindenhová ugyanaz mehet be vagy nem mehet be....
1301. 6dbce6675b (válaszként erre: 1292. - B2966c1684)
2015. máj. 10. 18:38

Én nem írtam tanút a kapcsolattartói papírra, elfogadták. Viheti magával a papírt amikor bevonul. A fogvatartottnak Nem kell fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, a Társadalombizt. törvény szerint.Ha korábban dolgozott, akkor azért mentesült alóla, vagy ha munkanélküli volt, akkor azért, ha később az adóhivatal megtalálná ezügyben, akkor küldje be a BV igazolását, hogy mettől meddig volt bent és akkor nem írják elő neki fizetési kötelezettségként.

A többihez nem tudok hozzászólni, tőlünk se iskolai végzettségi papírt, se útlevelet nem kértek.

Később is csak azért kellett a bizonyítvány másolatot beküldenem mert támogatott képzésben vett részt és ahhoz kellett igazolnia a végzettségét.

Szerintem ha nem tudjátok megszerezni az útlevelét akkor közölni kell, hogy hol van, igazolást kell kérni a Bíróságtól.

2015. máj. 10. 18:29
Baracskán a hét elején átvett csomagba még beengedték a snack levest.
1299. Alexafuli (válaszként erre: 1292. - B2966c1684)
2015. máj. 10. 18:16

Szia irj privibe ram ha tufok segitek az en parom Baracskan van mar kôzel 11 honapja.

Probalj nyugott mardni, tudom nem kônnyű, de legy erõs.

1298. Átok (válaszként erre: 1296. - Mirella28)
2015. máj. 10. 18:13
Igen. Hétfőn kapta meg a csomagot.
1297. Baby79 (válaszként erre: 1291. - Mirella28)
2015. máj. 10. 16:42

Szia.

Az én férjem a Maglódi úton van a Venyigében :(

1296. mirella28 (válaszként erre: 1295. - Átok)
2015. máj. 10. 16:08
Szia!Igen többen írták,hogy bemehet. Holnap kérek magyarázatot a BV-től. Te mostanában küldtél Smec levest?
1295. Átok (válaszként erre: 1289. - Mirella28)
2015. máj. 10. 15:28
Az én párom Baracskan van neki be engedték a smack levest.
1294. mirella28 (válaszként erre: 1293. - Gézuimádó)
2015. máj. 10. 12:15
Hívd fel a bv-t kérdezz rá. Tegnap rengeteget olvastam ezügyben de okosabb nem lettem. Van ahol engedik van ahol nem. Vác vonuláskor engedte most csomagba nem. Holnap rákérdezek telefonon talán okosabb leszek,hogyha nem akkor miérz nem!!!
2015. máj. 10. 10:25
bakker,én eddig nem mertem snack-levest küldeni,de mivel itt írtok,hogy mehet,tegnap vettem neki dögivel...igaz,fel még nem adtam...:/
2015. máj. 10. 09:14
Teljesen új vagyok a fórumon és a helyzetben is. Segítségeteket és információkat szeretnék kérni. A fiam másfél év börtönt kapott felezhetően. Május végén kell Baracskára bevonulnia.Tudnátok valamit írni a körülményekről? A kezdetekről? A kapcsolattartoi papírt amit küldtek lehet több példányban kinyomtatni és már egyszerre bevinni? Családtag lehet aláíró tanu, hiszen az ember ezzel nem szokott dicsekedni. Értesül az egészről a körzeti orvos? Fizessünk utána itthonról egészségügyi hozzájárulást?A legmagasabb iskolai végzettséget igazoló papír deredetiben kell, vagy elég egy másolat ügyvéddel hitelesítve? Az utlevele az I. foknál maradt, most le kellene adnia. Mi lesz, ha nem tudjuk addig megszerezni? Kérlek Benneteket, aki tud segítsen, hiszen ezek csak az adminisztrációs problémák.
1291. mirella28
2015. máj. 9. 21:54
Baby79 köszönöm!Furcsa ez mert mikor bevonult be vihette magával. :-( mostmár visszacsinálni nem tudom max ezzel is okosabb lettem. A te párod hová vonultbe?
1290. Baby79
2015. máj. 9. 20:18

Szia Mirella28!

Az én férjem most kedden vonult be...hát nem könnyű.

Por és folyékony állagú élelmiszert nem szabad beküldeni Nekik,mert alapból nem adják oda.

Itt van pár oldal ahonnan tudsz tájékozódni:

[link]

[link]

1289. mirella28
2015. máj. 9. 16:16

Sziasztok!

Képzeljétek el ma hívott a párom. Pénteken megkapta a csomagot amit küldtem de nem engedték be a smec levest. Mikor bevonult vihetett magával. Mikor beszélőn voltam megbeszéltük ,hogy inkább a smec levest küldjem mert kevés kenyeret kap (páromnak kevés 0,5kg egy napra)és a szalámihoz,kolbászhoz kenyér kell. Küldtem amit kért és a fennmaradó súlyba smec levest erre most azt nemkapta meg :-( nem értem ez,hogy van????? Tényleg nem lehet vagy ez kitolás volt??Hol találok listát arról,hogy milyen kaja mehet be? Köszönök minden infót!!!

1288. gézuimádó (válaszként erre: 1287. - Vanilia75)
2015. máj. 8. 13:51
köszi az infókat!én a szüleimnél lakom,nekik saját ház...akkor nekik kell a befogadó nyilatkozat ,és így kell a tulajdoni lap is? jövedelemigazolás akkor az én munkáltatómtól kell gondolom... és a környezet tanulmányon mit néznek? gondolom,hogy van e hely a fogvatartott számára,meg milyen körülmények közé menne...ezzel tuti nem lesz gond..ami engem feszkóz,az az,hogy azt olvastam,megkérdezik a szomszédokat,hogy bele egyeznek e abba,hogy egy elítélt éljen a szomszédjukban? ugye ez nem így van,mert ez elég morbid megoldás..a visszailleszkedésre eléggé kevés esélyt adva.... párom is egy hónapja kérelmezte, de neki még 3 hó van a fele letöltéséből,remélem nem korán adta be....egyenlőre semmi fejlemény az ügyben...
1287. vanilia75 (válaszként erre: 1286. - Gézuimádó)
2015. máj. 8. 12:34

Szia,

Először is kell egy befogadó nyilatkozat attól, aki "befogadja". Az ingatlan tulajdoni lapja (ha nem saját, akkor a tulajtól, plusz ugyancsak tőle egy beleegyező nyilatkozat), jövedelemigazolás attól, aki gondoskodik a házi-őrizetes "eltartásáról". Nálunk nem kell(ett) nyilatkozni a munkahely-keresésről....És nálunk még annyi van, hogy nem a rendőrök jönnek környezettanulmányra, hanem egy pártfogó hölgy. Ő intézi az egészet. A párom zárkatársánál már elindultak a folyamatok. Elég hosszadalmas, április 1-én adták be.

2015. máj. 8. 07:50
hali,nekem azokhoz lenne most kérdésem,akik már adtak be kérvényt a RÖ-re...milyen papírok kellettek hozzá,értem ezt pl a ház,ahol élne a fogvatartott,annak kell a tulajdoni lap is,helyrajzi szám,stb...és aki eltartaja ha nem talál munkát,kell e erről nyilatkozatot adnia,jövedelemigazolást a munkahelyéről kérni,stb..és a munkába állását a RÖ alatt azt írja a párom hogy kell egy papírt kérni a munkanélküliből,hogy ők a munkakkeresésben támogatják,és adnak neki munkát :O aki már adott be,segítsen,mik kellenek....
1285. maya19860725 (válaszként erre: 1284. - A4de1bd813)
2015. máj. 7. 23:56
Szia igen volt 6-utan
2015. máj. 6. 18:26
Állampuszta/Solt volt ma telefon? :)
1283. a4de1bd813 (válaszként erre: 1281. - Maya19860725)
2015. máj. 6. 10:37

Szia, van ilyen családi jellegű, ott egy asztalnál üllnek a hozzátartozók, a fogvatarottal.

Illeve, "pados" megoldásban történik a többi, átnyulni stb. nem lehet! Csak üdvözlésnél, és elköszönéskor lehet érintkezni.

1282. Liza88888 (válaszként erre: 1278. - Fb9f83fc55)
2015. máj. 6. 10:05

Én már küldtem be kapcsolattartói formanyomtatványt aláírva és felvették kapcsolattartónak az illetőket.

Ezt küldtem:

Nyilatkozat felnőtt korú kapcsolattartóhoz:

NYILATKOZAT

Alulírott ……………………….………….……………. (családi és utónév) ……………………………………

……………………………………………… állandó lakcím alatti lakos hozzájárulok, hogy a büntetés- végrehajtási szervezet személyes adataimat hozzátartozóm/kapcsolattartóm ……………………..……………..

……………………………………………………… fogvatartása alatt kezelhesse.

Telefonszám: …………………………….

Kapcsolattartás foka: ……………………………………….. (barát, rokon gyermek, stb…)

Kijelentem, hogy adataim kezelésével kapcsolatos tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyről, az adatkezelés időtartamáról, illetve az adatok megismerésére jogosultak köréről tájékoztatást kaptam.

…………………………, …… év ………… hó …….. nap

……………………………………..

Aláírás

Előttünk, mint tanuk előtt:

……………………………………… …………………………………

1. tanú aláírása 2. tanú aláírása

………………………………………. …………………………………

1. tanú címe 2. tanú címe

Nyilatkozat kiskorú vagy fiatalkorú kapcsolattartóhoz

NYILATKOZAT

Alulírott ……………………….……………………. (lakcím) ………………………………….………………

……………………………………………… alatti lakos hozzájárulok, hogy a büntetés- végrehajtási szervezet

…………………………………………………..…. nevű, születési idő: …..…. év: …..…. hó: ….... nap: kiskorú gyermekem személyes adatait ………………………………...…………………. hozzátartozóm/kapcsolattartóm fogvatartása alatt kezelhesse.

Kijelentem, hogy adataim kezelésével kapcsolatos tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyről, az adatkezelés időtartamáról, illetve az adatok megismerésére jogosultak köréről tájékoztatást kaptam.

…………………………, …… év ………… hó …….. nap

……………………………………..

Szülő (gondviselő) aláírása

Előttünk, mint tanuk előtt:

……………………………………… …………………………………

1. tanú aláírása 2. tanú aláírása

1. tanú címe 2. tanú címe

Mellélet:

Nyilatkozat

2015. máj. 5. 22:43
Sziaztok soltrol tudtok valamit beszelők milyenek.kőszi
1280. trebeka
2015. máj. 5. 21:40

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy rendben vannak-e a telefonok Vácon? Szombaton hívott utoljára a párom, azóta semmi. Nem értem miért nem hív.

Ez normális? Máskor is előfordul ilyen vagy mással is volt már így?

1279. Liza88888 (válaszként erre: 1276. - Kitti1110)
2015. máj. 5. 20:13

Nalunk van telefonalas es kietkeztetes. Erre a kettore tudunk penzt kuldeni jelenleg. Regebben ha csak telefonalasra utaltunk, akkor csak telefonalasra tudta felhasznalni az osszeget.

Tudom, hogy van olyan hely, ahol a rabok tudnak a sajat penzukkel varialni. Nalunk nem lehet.

En tegnap beszeltem egy levonasokban jaratos emberrel, aki pontosan.meg fogja mondani mibol mennyit milyen.jogcimen vonnak/vonhatnak le a raboktol. Utanajar megegyszer a dolgoknak.

1278. fb9f83fc55 (válaszként erre: 1276. - Kitti1110)
2015. máj. 5. 20:08

szerintem ha küldött új kapcsolattartóit, akkor valószínű, hogy amit bevitt nem fogadták el, szóval nem vagy még regisztrálva engedélyezett kapcsolattartónak, ilyenkor azt megengedik, hogy ő küldjön egy levelet, amelyben a kapcsolattartói papírt küldi ki

majd ha te azt visszaküldöd és regisztrálnak, utána mehet a csomag

egyébként nem értem miért kell új kapcsolattartói papír, hiszen csak alapadatokat kérnek rajta, nem mindegy, hogy épp milyen nyomtatványon van rajta az adat?, vagy miért nem csinálnak egyet, amelyiket mindegyik börtönbe lehetne használni? :-/

1277. kitti1110
2015. máj. 5. 20:05
Ja és még mindig szoktatoban van...2 hét után...
1276. kitti1110
2015. máj. 5. 20:04
Szóval ha küldök neki penzt telefonalasra kuldjem csak mert akkor abból tud vásárolni,es nem vonnak le belole? Nalunk mar jelentkezett a ferjem 2 het utan...tegnap 4.en kaptam meg a levelét,amit 28.an pecsételtek le a Baracskai postán...kapcsolattartoit újat küldött ki pedig vitt be magával kitoltve stb. Csomagot mikor kuldhetek??
1275. mirella28
2015. máj. 4. 06:24

Sziasztok!

Az én párom április 21.én vonult be Börtönbe. Le írom nálunk,hogy zajlottak a dolgok talán valakinek segít! 21.-Kedd volt ,én 23.án már hívtam a bv-t ,hogy mikor lehet telefonálnia,írnia stb ő vitte magával a kapcsolattartóit. Azt az infót kaptam,hogy épp most vitték fel az adataimat a gépre már írhat ő is és én is. Vagy is ez nálunk kb 2nap volt,hogy a kapcsolattartói dolog megoldódott. Hétfőn írt először levelet amit keddre meg is kaptam(vitt magával elsőbbségi borítékot)én minden nap írok neki. Ő már 4levelet kapott tőlem.Azonban valamiért én m€g nem kaptam meg a többi levelet pedig elmondáa szerint kettőt is írt a héten!Nekem ez most úgy tűnik kifelé nehezebben jön mint befelé megy.Viszont telefonálni(vitt pénzt)csak 1-én tudott mert a kártyájának 9 nap kellett ,hogy elkészüljön.Azóta 3napja minden nap telefonálhat. Tegnap 2x is hívott.Beszélőre 6.-án mehetek . Az őrök normálisak,anevelők úgy szintén. Azt is elmondták a páromnak,hogy hívtam a Bv-érdeklődtem róla stb.Vagy is ha van nála pénz és viszi a kapcsolattartóit kb 2hét mire rendeződnek a dolgok,legalább is nálunk ennyi volt.Illetve még egy fontos dolog ami nekem telefonálásaim,érdeklődéseim során kiderült. Nem mindeggy ,hogy valaki bevonul vagy elkapják!Életünk eddigi leg rosszabb és leg nehezebb pillanata volt ott állni és azt mondani,hogy "Szeretlek majd írok és vagy hívlak"Ahogyan bezárul az ajtó és te kint maradsz ő meg bent. Az a fájdalom leírhatatlan. De higgyétek el az a jó döntés!Nekem sokat segít ez a fórum. A felkészülésben is segített és most is. Van aki tanácsot adott mit vigyen magával,van aki most is tartja bennem a lelket. Jó ez a fórum!Azt gondolom csak az tudja igazán mit érez a másik aki átélte már ezt a helyzezet. Szerintem a túléléshez nagy szerelem,szeretet és megértés kell. Nekünk még sok van hátra hisz most kezdtük még "csak"de biztosan tudom kifogjuk bírni!!! Remélem tudtam valakinek segíteni!

1274. Liza88888 (válaszként erre: 1271. - Kitti1110)
2015. máj. 3. 22:25

Nem tudom még, hogy van ez, de holnap estére okosabb leszek, kaptam lehetőséget kérdezni, így kihasználom ezt.

Írok ezzel kapcsolatban. Azt konkrétan tudom, hogy volt olyan levonas konkrétan 3.000,- Ft -nem nálunk-, amit telefonálásra utalt pénzből vontak ki, mert ott mutatott plusz egyenleget a rendszer.

Holnap ezekre rákérdezek.

Személy szerint sokallom nagyon a havi levonásokat. Nálunk csak a bér jellegűt érintette eddig.

2015. máj. 3. 18:12
igaz! elnézést! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook