Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
elvileg bármilyen ruhát beküldhetsz (még kabátot is)
de a letöltősök már a benti formaruhát hordják, nadrág, felső, vastagabb kabátféle, szóval annyi plussz ruha szerintem nem kell (nálunk előzetes is volt, ott a saját ruházatot hordják, én azért küldtem be többféle ruhát anno, rövidnadrág, hosszúnadrág, rövid póló, hosszabb ujjú, vastag pulóver)
én általánost minden hónapban küldök,
ruhacsomagot egyszer küldtem a legelején, abba minden olyan ruhát beletettem amire szüksége lehet, többször nem is küldtem ilyen csomagot (a későbbiekben ruhából csak alsónemű, zokni kellett neki, azt általános csomagba tettem bele)
tisztasági csomagot pedig általában 2 havonta küldök, akkor jön össze annyi termék (mosószer, öblítő, tusfürdő, testápoló, borotvazselé - én ezekből a nagyobb kiszerelésűt szoktam beküldeni, ezért kitart 2 hónapig is, legalább egy postai feladási díjat spórolunk :-)), hogy érdemes feladni külön tisztasági csomagot
szerintem várd meg, hogy mit beszéltek telefonon, hogy neki mire van szüksége, lehet hogy pl. amit bevitt magával az elég lesz neki mostanában és nem is kér most csomagot, hanem csak a következő hónapban
a szekrény amibe tud pakolni a zárkában véges térfogatú, nem biztos hogy minden belefér neki és akkor letéteztetnie kell a többit
igen, ha megvan a kapcsolattartói, akkor küldheted, nem kell előtte engedélyt kérni
havonta egy általános csomag mehet
mi úgy szoktuk, hogy a hónap végén telefonon megmondja, hogy mire lenne szüksége és azt küldöm, tehát pl. ha elfogyott a tusfürdője, akkor küldök, de ha nem, akkor az aktuális havi tisztasági csomagba nem teszek bele ilyet
az általános csomagnál is így szoktuk, az én párom pl. snack levest inkább csak télen eszik, hogy melegítse egy kicsit magát, nyáron nem leveses
a vízforraló, borotva mehet engedély nélkül, amikor kibontják őelőtte a csomagot, ezeket az elektromos dolgokat nem kapja meg rögtön, hanem elviszik bevizsgálni őket, hogy megfelelnek-e az előírásoknak pl. hogy megfelelő W-sak-e és utána kapja meg
én úgy tudom, hogy kancsós vízforraló most már nem mehet be, csak ez a keráló (abból nekünk a piros nyelű van benn)
havonta mehet egy általános, egy tisztasági, és egy ruhacsomag
Köszi Nórika! Ha végre elintéződik a kapcsolattartói, akkor magamtól küldhetek, nem kell külön engedély?
Azt hiszem először ilyen általánost kellene küldeni, mert mindenből csak 3 darabot vitt be. Mosószer, sampon is itthon van. A vízforraló és zsinóros borotva automatikusan mehet, vagy engedély kell hozzá? De jó lenne már csomagolni!
max. 5 kg lehet, ebbe már a doboz súlya is benne van, én általában 4,8 kg-ig szoktam belerakni, hogy ha esetleg a börtön súlymérője "csal", nehogy túllépje az 5 kg-t és visszaküldjék nekem
sima, egyszerű csomagként szoktam feladni, már másnap ott van, nem szoktam kérni a postán az azonnali küldést, az drágább, eddig még mindig másnapra ott volt a csomag
csomagot csak akkor küldhetsz, ha már engedélyezett kapcsolattartó vagy, az általános csomagba minden mehet, ami megengedett, tehát tehetsz bele tisztasági holmikat is (amit persze tisztasági csomagba is küldhetsz), de pl. ruhát is (amit külön ruha csomagba is küldhetsz)
általános csomagba én ételt, könyvet, újságot, tollat, apróbb játékot, édességet, ilyeneket szoktam beletenni
külön csomagba küldöm a tisztaságit
Sziasztok!
Keráló az most a merülő forraló, vagy vízmelegítő az a műanyag fajta, napok óta "vadászom" de 380 W-osat nem is fogok találni. A másik kérdésem hogy hajnyírót most elemeset kell majd beküldeni vagy lehet zsinoros?? Össze vissza van mindenféle információ.