Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
mi az hogy töltős villanyóra?
nem tudom jó ötlet ,de holnap felhivok egy pártfogót, hogy ha lehetséges világositson fel mielött kijönnének környzet tanulmányra ,hogy mik a feltételek reintegrációra, mert nem szeretnék meglepődni, hogy mint ahogy te is, egy villanyóra végett nem jöhet haza vagy,mint melindáéknál a térerő miatt remélem adnak valami felvilágosítást vagy még az is az eszembe jutott,hogy családvédelmis segítségét kérni hivatalból kérdezzenek rá mit néznek egy családnál, sajnos ilyen világot élünk,őket nem érdekli, hogy mi alig várjuk hogy haza jöhessenek
Sziasztok csak kérdezni szeretném munyesz barátosnémmal együtt hogy kapott e valaki hívást ma Martonvásárról. mert minket a megszokott időpontban nem hívtak és nagyon idegesek vagyunk. köszi szépen
köszi a felvilágositást rendes vagy jó hogy szóltál mert nekünk is az van ,csak azt nem tudom hogy a tulaj a börtönbe van akkor hogy csináltassak rendes villanyórát mert az ővé a lakás nem az én nevemen van és átiráshoz kell a tulajdonos is na most mit csináljak
szia azért mert állitólag a törvény előirja csak azt nem tudom akkor miért nem világositsák fel rendesen az embereket erről mert több ügyvéd is mondta ez nem lehet kizáró ok.Nálunk ma voltak kint és ez miatt nem lehetséges.Tehát nem értem akkor!!!
Már alig várjuk hogy mehessünk, de jó lesz végre újra látni.... :-)Majd keresni fogunk, habár eddig sosem voltunk sokan, és mindig társalogtunk valakikkel.
oké,kérdezzetek rám,mert én gondba vagyok a nevekkel mindig :) majd felfedem magamat :) amúgy május 23.án is ott voltatok?? én akkor a fél 2es beszélőn voltam....
szia miért nem engedik az Rő-t feltöltös villanyoránál
Végre olyat is hallani, hogy valaki kifelé jön . Pár nappal ezelőtt kérdeztem én is, hogy miért bűntetnek minket is. Bár azt hiszem ez az "elmeny" hamar el fog múlni.
Barátosnőm párja ma 11 órakor szabad emberként átlépte csontos kitöltéssel az egyik bv. kapuját!
Amitől ugye az égbe verjük a seggünket, annyira örülünk neki!!!!
8-ra hívta a párja az intézet elé, mert a most szabadultakat 8-kor kiengedték - még tegnap is -, azt szoktak kicsit később, akinek a pénzügyi dolgai nincsenek lezárva, de neki már tegnap elrendeztek mindent, hogy mehessen mielőbb. Természetesen fél 8-kor már ott tobzódott a lány. Megegyeztek, hogy ha 9-ig nem jön ki az ajtón, becsenget a barátnőm és megkérdezi a portaszolgálattól, mi a helyzet, hol a párja? 9-kor csengetés, egy számára nagyon lekezelő stílussal élő ember közölte vele, hogy ne pattogjon, szabadon bocsátás hivatali időben történik, azaz 8-16 óráig. Majd megy a párja, a viszont látásra és becsukta az ajtót.
Reggel 9 óra óta 30 fok, egy darab fa sincs a környéken, elmenni nem tud/mer sehova, mert ha kijön az ura pont akkor, nem találja, pedig már nagyon kellene pisilnie is, de nincs hova.
A szabadulónál lévő telefon 4 éve lemerülve, még fülkét is csak hosszas keresés után tudna találni a környéken. 3,5 órája vár ... fél 11-kor nyílik a börtön ajtó pár másodpercre, meglátja a párját bent, aki teljes menetfelszereléssel, még a szemöldökén is a holmija lóg ... majd becsukódik az ajtó, de nem engedik ki.
11-kor viszont végre átléphette a küszöböt.
Nyilván az emberben határtalan az öröm, de hogy a végén is még bele tudnak csavarintani egyet ...
Emellett hogy miért nem lehet emberhez méltó helyet kialakítani a látogatók/várakozók számára, ezt sosem fogom megérteni. Természetesen ez a rendszer hibája és nem az adott intézeté. Mindenesetre a válasz megvan: bárki bármeddig várna a legdurvább körülmények között is, mert ezt kaptuk, na de mit tehetünk arról, amit a hozzátartozónk csinált és minket miért szívatnak ezzel??????
Akinek töltös villanyórája van az be se adja a Rő-t!Annak felejtős sajnos!!!
Melinda! Mi lett veletek a június első heti BV tárgyaláson a RÖ-t megkaptátok?
ne aggodj, jonni fog a telefon is! mostmár tudod hogy minden rendben vele. a leveledet megkapta biztosan, igy ő is megnyugodhatott.
nálunk is szokott lenni hogy nem hiv nem hiv..én már aggodalmaskodom aztán amikor azt mondom na jolvan nem érdekel...akkor tuti felhiv :)
ha ma holnap valaszol a héten még kapod a levelet is :)
Igen, a kedvezménytárgyalásra gondoltam, mert jön a nyári szünet, és skkor minden megáll.Mióta bent van azóta számolom, hogy mikor jöhet ki leghamarabb. Felezhető másfél év,az kilenchónap. Letöltött 6 hónap után esetleg RÖ. Május végén vonult be, február vége a feltételes, de letöltött 6 hónap után esetleg lehet RÖ ,az november vége, amit, ha 3 hónappal korábban kell kezdeni intézni, az augusztus vége. Ezért kérdeztem, hogy kell-e ügyvéd, mert azok július közepétől szeptemberig szabin vannak.Ezen ábrándozom, miközben még csak 1 levelet kaptam, semmi telefont.......
a BV bíró tárgyalásán is lehet ügyvéd, a kedvezmény tárgyaláson is
nálunk pl. azért nem volt ügyvéd a kedvezményes tárgyaláson mert volt olyan rendes, hogy előre megmondta hogy felesleges fizetni neki ezért külön, mivel abban az adott börtönben ahol volt a párom nagyon szigorú volt a BV bíró, csak ritkán adott kedvezményt, rengeteg piros ponttal, na ez nekünk nem volt egy se :-( úgyhogy mondta hogy feleslegesen kidobott pénz lenne ha ő ott lenne, persze ha nagyon ragaszkodtunk volna hozzá akkor bement volna
azt mondta hogy inkább arra tartalékoljunk ha van bent valami balhé, amit BV bíró elé visznek, mert akkor sokkal jobban elkél a fizetős segítség
A kedvezménytárgyalásra gondolsz? Nem, ott nem volt ügyvéd. De úgy tudom a bv bíróval történő tárgyalások esetében nem is szokott lenni, csak a fogvatartott van ott, meg max. a nevelő.
igy van magdiszabó87 jókat szoktunk beszélgetni segiteni egymást :D
Sziasztok én is megyek 13.án a reggeli beszélőre, mi munyesszal már ismerjük egymást. :-) De mindig jó egy új emberrel megismerkedni. :-)Főleg "ebben" a helyzetben több ismerös több informácio stb.... :-)
akkor tuti találkozunk és már biztos láttuk is egymást :) majd ha oda érek megkérdezem ki az a gézuimádó te meg kérdezd meg ki az a munyesz :D
13.án jöttök a reggeli beszélőre? :)nekünk is a 3. lesz
Felhívtam reggel Baracskát, a gazdaságisok nagyon normálisak voltak,. Bevonulás után 2 nappal a számláján volt a pénz, amit bevitt kiétkezésre. Már vásárolt is vele a boltban, azt látják. Nem tudják, hogy miért nem tud telefonálni, megadták a nevelő főnök mellékét, mert én még azt sem tudom, hogy melyik épületben van. A nevelőt nem hívtam fel, nem akartam, hogy az legyen a vége, hogy anyuci érdeklődik pici fiáról. Ha ezt a nevelőjével kell intézni, akkor azt ő bent jobban tudja. Vagy utaljak neki külön telefonra?
Nem válasz, hanem kérdés. Kell, illetve jó ha van kívülről ügyvéd ezekhez a tárgyalásokhoz? Tudsz valamit erről?
Sziasztok,
Párom múlt héten volt a bv bírónál kedvezménytárgyaláson. Zöld utat kaptunk az augusztusi feltételes szabaduláshoz, úgyhogy nagy boldogság van nálunk :))))
Tegnap viszont a nevelője azt mondta "igénybe" kell vennie a reintegrációs őrizetet. Miután két hónap az átfutási ideje a RÖ-nek semmi, de semmi értelme nem lenne, mert 1 héttel jöhetne csak ki előbb és nem akarjuk 1 hét miatt bevállalni ezt a herce-hurcát....Van valakinek esetleg infója erre vonatkozóan? Mi van, ha valaki nem akar RŐ-t?
BV BIZTONSÁGI TISZT ÁTNÉZI A PAPÍRJAIT AMIK NÁLA VANNAK. NE VIGYEN KI MÁS TELEFONSZÁMÁT CÍMÉT ILYENEKET,TILTOTT KAPCSOLATTARTÁS STB DOLGOK MIATT.
Igen változott már csak 1 órás. Am amint írtam a felügyelők jó indulatan múlik hogy 1ora kereken vagy esetleg ra tesznek még. Volt hogy a másfél órás majdnem 2lett.Most az 1ora helyett majd másfél óra. De ez a látogatók viselkedésen ia múlik.
az volt a problémám,hogy eddig mindig azt irtam rá hogy kiétkeztetésre és abbol tudott telefonálni is de mostmár rá kell irni mi megy telefonra és mi megy kiétkeztetésre,de történt egyszer egy olyan hogy a párom a kiétkeztetési pénzéből át akart rakatni telefonra,de azt egyből le is vonták amit át rakatott mert a rendszer ugy észlelte hogy az szabadon felhasználható összeg és mivel a páromnak van tartozása levonta egyből, tartzást értem bünügyi költség vagy ilyesmi ráadásul a lakásunkra is ráterhelték a bünügyi költséget és bennt is vonják tőle a fizetéséből.Végül is betelefonáltam és megérdeklődtem,hogy amit én küldök neki telefonra le e vonják és mondták hogy abbol nem vonnak csak amit ő felszabadit telefonra
További ajánlott fórumok: