Fiatal Kismamák 20-25 éves kor között (beszélgetés)
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Mi lassan szeretnénk közös fészket, de nekem még van 3 félévem a fősuliból, aztán meló ezerrel. De addig is mi is ellenénk egy albérletben =)
Hát igy jár aki nem néz utánna a röviditéseknek elnézést kérek most néztem utánna a 42mm az a feje nem irta mekkora meg akkor szerintem tényleg nem a 18hetes terhességemet jelzi a GN
bocsánat
Sziasztok!!Megjöttem a dokitol és végre láttam normálissan a babóm mocorgott forgott végül szopta az ujját!!42mm és a papiromra az van irva, h 18GN ez azt jelenti, h 18hetes terhes vagyok!!??
Nem lepődnék meg ha rosszul irta volna mert azon kivül, h ultrahangozott nem szólt hozzám végig egy másik nővért blamáltak mintha ott se lettem volna!!A kalkulátor szerint 21hetes vagyok na most ki érti ezt???Most akkor hány hetes is lehetek??
Igen, 12 kg az sztem is tök jó. Mondjuk én nem foglalkoztam vele... Jah és kb. 14 kg lett volna, csak a terhességem vége felé, hu asszem a 36. hét környékén volt egy furi betegségem és akkor fogytam 2 kg-ot.
A magzatvíz vétel 35 év fölött kötelezően csinálják, mert akkor sajnos nagy az esély a beteg babákra.
Nekem a koromhoz képest nagy százalák esélyt mondtak a betegségre és a magzatvíz vétel ad 99%-os választ rá. Ezért kellett megcsinálni és a 19. héten volt a vétel. Para volt, ideg voltam nagyon, aggódtam, több dokit is megkérdeztem, hogy mi legyen... aztán mindenki a mvízvételt mondta. Megtörtént, nem volt fájdalmas, 2 napig szigorú fekvés volt, aztán hogy vmi jó is legyen, a mvízből 100%-ra kiderült, hogy tököst hordok a szívem alatt, addig sajnos a szégyenlőssége miatt nem tudtuk:)
Én 12 kg-ot híztam. És nem ettem többet, mint amúgy. Annyi volt a változás, hogy reggeli, ebéd és vacsora be volt tartva, aztán már igényeltem is. Én régen nem ettem így, sztem ritka aki betartja az ajánlott napi 5*i étkezést.
Ne parázz a hízás miatt, nem szabad ezen aggódni. Annyit hízol amennyit... A szervezeted, a tested tudja, hogy mennyi kell. És ne feledd, hogy ebből jópár kg a pocaklakó miatt van (baba súlya, magzatvíz, lepény és minden más, ami ott van belül).
Várom a képeket, nagyon kíváncsi vagyok:)
Hát igen. Mi a szülőkkel lakunk együtt, de nem egy szinten. És hát ami ilyenkor szokásos... mindenbe beleszóltak/szólnak, okoskodnak, dirigálnak stb stb, ezzel idegesítettek/idegesítenek folyton, a mai napig is:S
Aztán nálunk volt egy kis para, ugyanis Bence 16 hetes uh-ján láttak vmit, ami miatt genetikai uh-ra kellett mennünk, aztán magzatvizet kellett venni, mert fennt állt az esélye, hogy kromoszóma rendellenesége lehet (down-kór stb). Aztán féltem a magzatvíz vétel következményétől, meg a betegségtől... Nem volt könnyű az biztos.
és mennyit hiztál a terhesség alatt? én eléggé be vagyok parázva mert már plusz 7 nél járok a védőnő szerint a 6. hónapra elérem a plusz 10-et
:( csinálok majd még a héten képet karácsonyi kép van fenn ahhoz képest már nőtt egy méretet :D sirtál a terhesség alatt? erről nem is tudtam mi volt a gond? a védőnőm szerint is igy van, ha valaki nyugodt a terhesség allatt akkor a babája sem lesz nagyon problémás.
Sziasztok!
Én is 25 éves koromig szeretnék babát. Nyáron lesz az esküvőnk. Sajnos a mai helyzet nagyon bizonytalan. Ti saját lakásban éltek, vagy anyósékkal, esetleg a ti szüleitekkel?
Jaj, tényleg. Emlékszem és gratuláltam is neki:)
Igen, én a 38. héten. Kedd este mondtam, hogy már szívesen szülnék, erre hajnalban elfolyt a magzatvíz. Már nyüglődtem sokat. Nekem inkább csak a nehéz pocak, a derék-hátfájás, nehéz mozgás volt már a gond. Nem tudtam zoknit húzni, mindig a párom húzta fel, pedikűrözni... meg hát ugye a lakás sem szaladhatott és bazi nehéz volt, 10 percenként pihennem kellett.
Védőnő és doki azt mondja, hogy minden baba más. Van akinek ennyi az alvásigénye és örüljünk, hogy legalább ennyit alszik. Viszont éjszaka ügyes, alszik mindig. Fél9-9 fele pancsi után elalszik, 1-2 és volt, hogy már 3-ig aludt, aztán 4-5-6 fele újra ébred. Azért ez így könnyebb, persze szívesebben aludnék egy nagyot:) Meg lehet, hogy stresszes szegénykém. A 9 hónapom nem volt felhőtlen, sokat idegeskedtem, stresszeltem, sírtam... ez mind kihatással van rá és sajnos a mai napig is vannak feszültségek... ezt mind érzi és ettől ilyen:(:(:(
Jól vagy amúgy? Most ketten vagyunk, jól látom? Mikor teszel fej újabb pocakképet?
Megszületett Mona babája? Hmm... vagy már olvastam és zombi vagyok megint?:S
Nem volt Laura? Huhu, akkor lehet, hogy akció van? Izgi...
Az anyaságot jól bírom, furi, de talán még nem igazán fogtam fel, hogy van egy tökim:) Majd mikor nevelni, fegyelmezni kell, izgi lesz. Ááá, dehogy alszik. Tnap ügyes volt, 1-1,5 órákat aludt, de csakis a pihiszékben... Ma pl. semmit sem, kb. 2xfél órát, nagyon nehéz ez a része. És e miatt nyügös, hisztizik, sír, semmi sem jó neki:(
Nekem sajnos semmilyen fájdalomcsillapításra nem volt lehetőségem. 2 héttel korábban jött Bence, így a kórházi "tárlatvezetés" elmaradt (pont arra a hétre terveztük), így aztán az óriási fájdalmak és a "nem tudom végig csinálni, vegyék ki belőlem, adjanak vmit..." közepette adták tudtomra, hogy az a kórház semmilyen fájdalomcsillapítást nem alkalmaz, semmire nincs lehetőség... Úgy indultam, hogy én tuti nem kérek, ha van rá lehetőség, érezni akarom és végig csinálni. De mikor ott voltam az erős és óriási fájdalmak között, mindenáron akartam.
Igaz, nekem elfolyt a magzaztvíz, így indult a szülés, viszont ennek ellenére nehezen tágultam. Így kaptam oxitocint, ami kb. 2-3 óra alatt olyan fájásokat idézett, hogy azt hittem besz**ok:):)Egyik pillanatról a másikra szünet nélkül jöttek, húú fájt...De aztán fél óra alatt meg volt Bence. Azt mondta a dokim, hogy nagyon ritka, hogy ilyen gyorsan hatott az oxitocin, akár estig is kihúzhattam volna. (Hajnal 3.44-kor elfolyt a magzatvíz, 11 körül kaptam az oxitocint és 14.10-kor megszületett Bence).
Kérdezz bátran bármit.
Szia Voltaire. Rég láttalak. Hogy vagytok?
Manócska is eltűnt. Mona, Naiv is ritkán jöttök. Na, mintha én sűrűn:S Ez az ördögfióka ma pl. ha összesen 2 órát aludt, zombi vagyok már, most apja próbálja altatni, de siker...ááá:S
Tudnék én is mesélni a szülésről, úgyh MissUrsula kérdezz bátran. Olyan szívesen mesélek, jól esik "büszkélkedni" és esetleg segíteni a történetünkkel:)
Laura hogy vagytok? Van már vmi fejlmény és újdonság?
Vigyázzatok magatokra!
olvaslak benneteket
jól vagyok nől a pocim van képem is holnap megyek uh-ra csak nemvárom mert ide az egészségházba kell mennem és kicsit bunkó a doki velem én csütörtökön töltöm a 20-at
További ajánlott fórumok:
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Miért néznek rossz szemmel a fiatal kismamákra, anyukákra?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- A 12 - 18 év közötti fiatalok nagyon szeretnének beszélgetni, de nincs kivel.
- Fiatal (akár nagyon fiatal) Pécsi anyukák és kismamák
- A debreceni White Angelbe mennyi a belépő, és kell vinni személyit? Könnyen lehet ismerkedni? Sok fiatal van? (17-18 között is akár)