Fiatal Kismamák 20-25 éves kor között (beszélgetés)
De ha sztrepto, akkor ne aggódj :)
Nekem is volt, és ekem nem írtak fel semmilyen tabletát...
Hanem amikor beindult a szülés, akkor intravénásan kaptam egy antibiotikumot, majd mégegyet 4 órával később (jól emlékszem, akkor 2-t kell kapni.. de lehet, hogy 3-at...).
Az is ugyan ugy megöli a basit, és egészséges lesz a baba!
Ha már kiderült, hogy van ilyen bacid, akkor ezt abban a pillanatban is tudják kezelni! Régen volt, hogy nem derült ki a nőnél, nem kezelték, és akkor a baci miatt lett valami súlyosabb fertőzése a gyereknek...
De mivel nálad ezt észrevették, ezért NYUGI :)
Nem lesz, semmi gond :)
Bevallom, szülés után azt mondtam sohatöbbé.. Viszont igy 5 hónap távlatából azt mondom simán! Bármikor!!!
Pedig az én szülésem se volt kutya...
De ez nálunk csak kb. 2-3év mùlva fog bekövetkezni..
Sziasztok lányok!
Rég jártam erre...
Hu.. málna levél tea... Én is nagyon szorgosan ittam, minden nap! Aztán.. Már tudjátok mi lett az eredménye: 42+1, és oxitocin :) Szóval én ezért nem zengenék ódákat róla :)
Laura, kitartást! Már ugy is a finisben vagy ;)
Szia!
A férjem nagyon szeretne másodikat.Én nem.Nehéz volt a szülésem, de nem akarlak benneteket megilyeszteni úgyhogy ha túl vagytok rajta majd leírom.:)
Igen igyad a málnalevél teát mindenképpen!Napi 2pohárral!
Most megyek megebédeltetem a kislánykámat!
Ja, a hatása meg hamarabb meglesz a baba, jobban tágulsz maj.Nekem az utolsó időkben mikor ittam nagyone erősek voltak a fájásaim, de nem kell megilyedni és abbahagyni az ivását!
Szép napot!
Akaratam kérdezni ti Fatima terveztek második babát a pároddal?
Laura sajnálom hogy ennyire megszenveded ezeket az utolsó heteket, kb 2 hete kezdődött az éjszakázásod ugye? de már megjött a dokid akár már ma este is szülhetnél. :)
Szia Laura!
Gyógynövény boltban lehet kapni a málnalevelet.Hát ha most kezded el szerintem nem lesz már annyira erős a hatása, de megpróbálhatod.Azért szokták a 36.héttől ajánlani:)
Én azt tanácsolom ha jönnek a fájások, ne várjátok meg az 5perceseket, mert akkor ha kér valaki epidurált, azt általában már nem szokták beadni ezzel a kifogással, h már nem használna!legalább is nekem ezt mondták annó.Közeben meg még volt 2órám mire megszültem...és ne mondja nekem egyik orvos sem, h két óra alatt nem hat...
Nekem is elkezdett fájni a derekam és a hasam egyben és, akkor tudtam, h itt az idő.
Kitartás.Én az utolsó egy hónapban nem tudtam mozogni sem, annyira fájt a hasam és alig volt magzatvizem és olyan érzés volt, h téglák mozognak a bőröm alatt.Ülve aludtam és alig tudtam fennt lenni.
Most néztem a képeidet:)csinos kismama vagy:D
Régebben az Elizabeth volt a kedvenc lány nevem!Ez most komoly!De aztán csak a Karola volt, amiben mind a ketten egyet értettünk:DVissza térve a kilókra, én soha nem ettem kettőnk helyett és nem is voltam kívánós.Az elején egy hónapig nem bírtam ránézni a húsra és csak főzelékeket ettem.Mondjuk észre sem vettem, h terhes vagyok!!Nem igazán volt hányingerem.Szval szerintem az a lényeg, h a babával minden rendben legyen, amúgy meg én szerintem sem kell zabálni két ember helyett:D
Mikorra vagy kiírva?Majd a 36.héttől ha gondolod idd a málnalevél teát nagyon sok jót hallani róla, mi is ittuk a barátnőmmel:DEttől hamarabb meglesz a bébi és reméljük nem kell császár!!
Szia!!Írj nyudodtan nagyon szívesen válaszolok bármire:)
Én 13 kilót híztam és 3190 volt a Karola.Ez is alkati kérdés.Valaki hízik 25-30 kilót és a baba meg alig 3kilós.Vagy pont fordítva.Pontosan nemtom miért van, de ez biztos befolyásolja.
Nálunk is vannak viták, hol nincsenek!!??Csak ha meglesz a baba, akkor kell nagyon együtt működnötök és a párodnak türelmesebbnek kell lenni.Ez nálunk szerencsére nem volt gond:)Remélem ti is így lesztek!A szülésre meg NEM lehet felkészülni, mert úgy sem tudod, h mi hogyan és mikor történik.Majd a helyzet adja.csak nyugalom.Én úgy indultam be annó, h az ég világon nem voltam ideges és még bennt röhögtünk:DSzval nem kell parázni, bár én nagyon féltem a szüléstől, de mikor arra került a sor megváltozott minden.A férjem ott volt velem és segített.Nálatok apás szülés lesz??
Szia!
Én úgy gondolom, h a málnalevél tea nem árt senkinek, de az hogy valaki milyen ütemben tágul az adottság kérdése.Anyukám annó mindössze 3 óra alatt lezavarta a dologkat velem:D De ha tudod itt a málnalevél teát szorgalmasan!A barátnőm is itta és neki is pár óra alatt meglett.Ha tudsz kérjél epidurált, mert ha nagyon kifáradsz a fájásoktól az megnehezíti a dolgokat.(Én így jártam)Hol fogsz szülni??Mi lesz a babád neve??
Sziasztok, Fatime szerintem én fogok majd tőletek kérdezni, mert én vagyok itt a leg tapasztalatlanabb, de még van 4 hónapom hogy felkészüljek a szülésre, utána meg majd titeket nyuzlak minden hülye kérdéssel, ha meglesz a baba :D
Egyébként azt nem értem mitől van hogy valakinek 2800 lesz a babája másnak meg majdnem 4 kilós pedig szinte egyszerre szülnek. Attól függhet hogy valaki mennyit hizik? mert én már most plusz 7 nél járok szerintem a 6 hónapra elérem a plusz 10 et :S Egyébként minden rendben van, nem vagyunk minta pár a vőlegényemmel, kisebb viták mindig vannak, talán ha áprilisba meglesz az esküvő utána már máshogy nézünk egymásra, legalábbis volt olyan pár akit az esküvő közelebb hozott egymáshoz. Na meg ha meglesz a baba akkor amugy is változik mindenki, talán akkor én is türelmesebb leszek vele.
Szia Laura!
Köszi szépen a gratulációt!
Én 2009 márciusában szültem, de már legalább 3héttel előtte voltak fájásaim.Tágultam is tőle rendesen.Már szülés előtt pár héttel ki voltam tágulva 2ujjnyira, de csak nem akart kijönni.Egyébként ittam a málnalevél teát a 36.héttől.Nekem is általában este felé kezdődtek a fájások és volt olyan ami 6percig eltartott!!Néztem mindig az órát, h milyen hosszú egy fájás.Nekem elég korán kezdődtek és hosszúak voltak ezért tágultam könnyen.Szval este 6-7-től jöttek a fájások olyan 11ig és aztán mindig úgy döntöttem inkább alszok:D
Aztán megszült a barátnőm 21-én és írta az sms-t, h bennt van a kórházban és nemsokára meglesz a kilánya.Na én meg aznap éjjeltől nem tudtam aludni mert úgy izgultam érte és jöttek a fájások éjjel is 5percenként, de valahogy nem volt kedvem szülni:D:D Aztán aznap bementünk, h megnézzék a magzatvizet(aznapra voltam kiírva) és utána megnéztük a barátnőméket a babával.Rögtön elkezdtem sírni mert úgy örültem nekik.Mikor hazaértünk nekem is megint jöttek a fájások, de nem nagyon foglalkoztam vele.Aztán este 6körül már a hátam is fájt a hasammal együtt és úgy éreztem összecsinálom magam:)4percenként jöttek a fájások és akkor azt mondtam, h lehet el kéne indulni:)Beértünk 7re ott felvették az adatokat, beöntés, borotválás és még ott röhögtem, de mikor burokrepesztés volt 9körül akkor már téptem a férjem haját meg haraptam és káromkodtam.De utána 2óra múlva meglett a Karola:)Nagyon hamar kibújt:)
Ha van kérdésed írj nyugodtan, bármire szívesen válaszolok!Meg persze bárkinek!!
Az éjszakákat átalussza 6hetes korától, de mostanában mindig felkel és sír.:(lehet a foga még nem tudjuk keressük a megoldást.
Ha megszületik a pici babád, akkor is írj ám és ha van kérdésed bármivel kapcsolatban nagyon szívesen segítek:)
Szép napot mindenkinek!!!
Sziasztok!
Nemrég regisztráltam és látom, h sok fiatal kismama van:)Az én kislányom 10hónapos lesz 21-én.
Laurától kérdezném, h mikorra vagy kiírva?Én is szívesen elmesélem a szülésem előtti időszakot ha érdekel.:D
Jó éjszakát mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Miért néznek rossz szemmel a fiatal kismamákra, anyukákra?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- A 12 - 18 év közötti fiatalok nagyon szeretnének beszélgetni, de nincs kivel.
- Fiatal (akár nagyon fiatal) Pécsi anyukák és kismamák
- A debreceni White Angelbe mennyi a belépő, és kell vinni személyit? Könnyen lehet ismerkedni? Sok fiatal van? (17-18 között is akár)