Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Fiatal Kismamák 20-25 éves kor között fórum

Fiatal Kismamák 20-25 éves kor között (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
2010. jan. 11. 20:16

De ha sztrepto, akkor ne aggódj :)

Nekem is volt, és ekem nem írtak fel semmilyen tabletát...

Hanem amikor beindult a szülés, akkor intravénásan kaptam egy antibiotikumot, majd mégegyet 4 órával később (jól emlékszem, akkor 2-t kell kapni.. de lehet, hogy 3-at...).

Az is ugyan ugy megöli a basit, és egészséges lesz a baba!

Ha már kiderült, hogy van ilyen bacid, akkor ezt abban a pillanatban is tudják kezelni! Régen volt, hogy nem derült ki a nőnél, nem kezelték, és akkor a baci miatt lett valami súlyosabb fertőzése a gyereknek...

De mivel nálad ezt észrevették, ezért NYUGI :)

Nem lesz, semmi gond :)

2010. jan. 11. 20:09
Hááát picit nehéz volt kismamás fórumokat olvasnom... De mostmár jobban vagyok... Picikét :)
1316. Laura1130 (válaszként erre: 1309. - B393c24117)
2010. jan. 11. 19:59
Szia jó hogy megint itt vagy:)Mindjárt megnézem a leletet.És leírom mi az a baktérium.
2010. jan. 11. 19:40
Nem sztreptokokuszod van?
1314. Laura1130
2010. jan. 11. 19:33
Már mint sírtam naa le maradt az s-betűűű
1313. Laura1130
2010. jan. 11. 19:32
Sziasztok.Hogy vagytok?Voltam ctg-én minden rendbe volt hála istennek,elég sokat mozgott a kincsem.Kicsit szomorú vagyok,sőt nagyon is.Ma kikészítet a védőnő úgy elijesztett hogy írtam is miatta.Tudjátok 36 hétbe leveszik a kenetet,meg mutattam az eredményt a védőnőnek,mert úgye a dokim nem volt itthon az még nem látta.És valami baktérium van benne.Erre mondja a bu ** védőnő hogy jó lenne ha nem szülnék meg még 5 napig mert akkor addig tudnák szedni antibiotikumot,és az megölné a baktériumot.De viszont ha holnap szülnék akkor lehet hogy benne lenne a babába 70-80%-ék hogy igen,és infuzioznák a kincsemet ha igy alakulna:(:( Azt mondta az utolsó hónapba 100 kismama között 80-nak ez a baktérium előfordul.Csak nagy elijesztett.Erre haza jöttem felhívtam az orvosomat,azt mondta nem kell ennyire megijedni,csak szedjem a tablettát.4X2 szóval megint 8db tabletta napiba.Most nem szeretnék még szülni egy pár napig,inkább én tablettázam magam,mint a kincsemet szenvedtessék:( Ideges vagyok a dokimra is meg a védőnőre is nagyon!!!Mer a leletem már egy hete meg van,ha a doki itthon lett volna akkor elöbb láthata volna és most nem idegeskednék,hogy addig meg ne szűljek.A Köcsög védőnő meg úgy megijesztett azt mondta a dokim,nem vészes ennyire,sőt a tabitól egyből elhalnak a baktériumok,és a fiamba elég kicsi esély van hogy benne lenne..Na ehhez mit szóltok?Ki vagyok teljesen....
1312. b393c24117 (válaszként erre: 1311. - 80e79356ac)
2010. jan. 11. 18:00

Bevallom, szülés után azt mondtam sohatöbbé.. Viszont igy 5 hónap távlatából azt mondom simán! Bármikor!!!

Pedig az én szülésem se volt kutya...

De ez nálunk csak kb. 2-3év mùlva fog bekövetkezni..

1311. 80e79356ac (válaszként erre: 1308. - 8aef124269)
2010. jan. 11. 17:39
Érdekes vannak anyák akik a szülés után pár héttel már ujra terhesek akarnak lenni, én mikor megtudtam hogy kislány lesz azonnal arra gondoltam jó akkor 2 év mulva jöhet a következő, mindenki fiúnak várta a babát, persze már megbarátkoztunk vele hogy lány lesz, de szerintem belehalnék ha soha nem lenne egy fiam, emiatt pont az beszéltük ma anyukámmal hogy én simán elmennék egy kilinikára ahol meg lehet választani a nemét, külföldön engedik nálunk még nem... Na mind1 nem erre akartam kilyukadni, a második szülés álltalában rövidebb szokott lenni, és ha idejében kapsz eda-t akkor csak túl lehet élni :)
1310. 80e79356ac (válaszként erre: 1309. - B393c24117)
2010. jan. 11. 16:54
Szia Voltaire aggódtam érted, hogy miért nem irsz soha nekünk, bár asszem nekem sem lenne jó kedvem a történtek után :( 42 hét még kimondva is nagyon sok, még szerencséd hogy neked nem volt olyan nagy pocid másoknak már a 40. héten hatalmas "dinnyéjük" van :)
2010. jan. 11. 14:35

Sziasztok lányok!

Rég jártam erre...

Hu.. málna levél tea... Én is nagyon szorgosan ittam, minden nap! Aztán.. Már tudjátok mi lett az eredménye: 42+1, és oxitocin :) Szóval én ezért nem zengenék ódákat róla :)

Laura, kitartást! Már ugy is a finisben vagy ;)

1308. 8aef124269 (válaszként erre: 1306. - 80e79356ac)
2010. jan. 11. 12:28

Szia!

A férjem nagyon szeretne másodikat.Én nem.Nehéz volt a szülésem, de nem akarlak benneteket megilyeszteni úgyhogy ha túl vagytok rajta majd leírom.:)

Igen igyad a málnalevél teát mindenképpen!Napi 2pohárral!

Most megyek megebédeltetem a kislánykámat!

Ja, a hatása meg hamarabb meglesz a baba, jobban tágulsz maj.Nekem az utolsó időkben mikor ittam nagyone erősek voltak a fájásaim, de nem kell megilyedni és abbahagyni az ivását!

Szép napot!

2010. jan. 11. 11:48

Akaratam kérdezni ti Fatima terveztek második babát a pároddal?

Laura sajnálom hogy ennyire megszenveded ezeket az utolsó heteket, kb 2 hete kezdődött az éjszakázásod ugye? de már megjött a dokid akár már ma este is szülhetnél. :)

2010. jan. 11. 11:43
Fatime hányingerem nekem sem volt, viszont a második hónapban 2 hétig nagyon sok gyomorsavam volt, emiatt még este 10 kor is ettem, egy banánt vagy szendvicset vagy bármit amit találtam :D ezért már a 3. hónap végére sikerült 4 kilót hizni. Emiatt van hogy én már plusz 7 nél járok, diétézni meg nem szabad, és én amugy sem vagyok az a típus aki ha megkiván egy péksütit nem eszi meg :D Május 15. re vagyok kiírva, de méretei alapján a doki 10. edike körülre saccolta. de ez majd kiderül. Másik fórumon is hallottam ezt a "Málnalevél" teát, egyébként pontosan mire jó, hogy hat? De ha mindenkinek bevált akkor Áprilistól inni fogom :)
2010. jan. 11. 09:41

Szia Laura!

Gyógynövény boltban lehet kapni a málnalevelet.Hát ha most kezded el szerintem nem lesz már annyira erős a hatása, de megpróbálhatod.Azért szokták a 36.héttől ajánlani:)

Én azt tanácsolom ha jönnek a fájások, ne várjátok meg az 5perceseket, mert akkor ha kér valaki epidurált, azt általában már nem szokták beadni ezzel a kifogással, h már nem használna!legalább is nekem ezt mondták annó.Közeben meg még volt 2órám mire megszültem...és ne mondja nekem egyik orvos sem, h két óra alatt nem hat...

Nekem is elkezdett fájni a derekam és a hasam egyben és, akkor tudtam, h itt az idő.

Kitartás.Én az utolsó egy hónapban nem tudtam mozogni sem, annyira fájt a hasam és alig volt magzatvizem és olyan érzés volt, h téglák mozognak a bőröm alatt.Ülve aludtam és alig tudtam fennt lenni.

1304. Laura1130
2010. jan. 10. 22:13
Sziasztok.Eléggé fájdogál a hátam és a derekam.Ilyen görcsök jönnek bele,de még rendszertelenek.A poci meg iszonyúan keményedik.Hiába próbálok nem megy így az alvás.Megvárom hogy kicsit enyhüljön és megpróbálok aludni,mert délután sütöttem és nem aludtam,nagyon fáradt vagyok.Szülni Szekszárdi kórházba fogok.Bonyhádi vagyok,de itt már megszűnt a szülészet.20 km -re van tőlünk,ha gyorsak vagyunk max 15 perc alatt bent vagyunk.Én is hallottam sokat a málnalevél teáról,most elkezdem akkor inni.De nem késő már amúgy?Hol vegyem meg a patikába?Vagy akár boltba is?Ha van valami csajok majd írok.De szerintem majd éjjel megint bealszok..bár ennyire még nem éreztem hogy fáj mint most...Amúgy szép álmokat nektek:)
1303. 8aef124269 (válaszként erre: 1302. - 80e79356ac)
2010. jan. 10. 20:14

Most néztem a képeidet:)csinos kismama vagy:D

Régebben az Elizabeth volt a kedvenc lány nevem!Ez most komoly!De aztán csak a Karola volt, amiben mind a ketten egyet értettünk:DVissza térve a kilókra, én soha nem ettem kettőnk helyett és nem is voltam kívánós.Az elején egy hónapig nem bírtam ránézni a húsra és csak főzelékeket ettem.Mondjuk észre sem vettem, h terhes vagyok!!Nem igazán volt hányingerem.Szval szerintem az a lényeg, h a babával minden rendben legyen, amúgy meg én szerintem sem kell zabálni két ember helyett:D

Mikorra vagy kiírva?Majd a 36.héttől ha gondolod idd a málnalevél teát nagyon sok jót hallani róla, mi is ittuk a barátnőmmel:DEttől hamarabb meglesz a bébi és reméljük nem kell császár!!

1302. 80e79356ac (válaszként erre: 1301. - 8aef124269)
2010. jan. 10. 19:29
13 kiló hizás szerintem ideális szerencsés vagy, én a 15 öt céloztam meg, igyekszem annál többet nem hizni, majd többet sétálok vagy valami. Hát valaki benn lesz velem de lehet hogy az egyik barátnőm, mert a párom nem magyar és amugy sem sokat értene abból amit folyik a szülőszobán, nekem meg nem lenne erőm tolmácsolni, hogy mit mondott az orvos. Én egyenlőre azért izgulok hogy ne császár legyen mert a családban 3 császáros baba is született mostanában, én is az voltam anno pedig 22 éve még nem volt "divat", ma már a szülések 30%-a császár.
1301. 8aef124269 (válaszként erre: 1299. - 80e79356ac)
2010. jan. 10. 18:47

Szia!!Írj nyudodtan nagyon szívesen válaszolok bármire:)

Én 13 kilót híztam és 3190 volt a Karola.Ez is alkati kérdés.Valaki hízik 25-30 kilót és a baba meg alig 3kilós.Vagy pont fordítva.Pontosan nemtom miért van, de ez biztos befolyásolja.

Nálunk is vannak viták, hol nincsenek!!??Csak ha meglesz a baba, akkor kell nagyon együtt működnötök és a párodnak türelmesebbnek kell lenni.Ez nálunk szerencsére nem volt gond:)Remélem ti is így lesztek!A szülésre meg NEM lehet felkészülni, mert úgy sem tudod, h mi hogyan és mikor történik.Majd a helyzet adja.csak nyugalom.Én úgy indultam be annó, h az ég világon nem voltam ideges és még bennt röhögtünk:DSzval nem kell parázni, bár én nagyon féltem a szüléstől, de mikor arra került a sor megváltozott minden.A férjem ott volt velem és segített.Nálatok apás szülés lesz??

1300. 8aef124269 (válaszként erre: 1295. - Laura1130)
2010. jan. 10. 18:39

Szia!

Én úgy gondolom, h a málnalevél tea nem árt senkinek, de az hogy valaki milyen ütemben tágul az adottság kérdése.Anyukám annó mindössze 3 óra alatt lezavarta a dologkat velem:D De ha tudod itt a málnalevél teát szorgalmasan!A barátnőm is itta és neki is pár óra alatt meglett.Ha tudsz kérjél epidurált, mert ha nagyon kifáradsz a fájásoktól az megnehezíti a dolgokat.(Én így jártam)Hol fogsz szülni??Mi lesz a babád neve??

2010. jan. 10. 16:22

Sziasztok, Fatime szerintem én fogok majd tőletek kérdezni, mert én vagyok itt a leg tapasztalatlanabb, de még van 4 hónapom hogy felkészüljek a szülésre, utána meg majd titeket nyuzlak minden hülye kérdéssel, ha meglesz a baba :D

Egyébként azt nem értem mitől van hogy valakinek 2800 lesz a babája másnak meg majdnem 4 kilós pedig szinte egyszerre szülnek. Attól függhet hogy valaki mennyit hizik? mert én már most plusz 7 nél járok szerintem a 6 hónapra elérem a plusz 10 et :S Egyébként minden rendben van, nem vagyunk minta pár a vőlegényemmel, kisebb viták mindig vannak, talán ha áprilisba meglesz az esküvő utána már máshogy nézünk egymásra, legalábbis volt olyan pár akit az esküvő közelebb hozott egymáshoz. Na meg ha meglesz a baba akkor amugy is változik mindenki, talán akkor én is türelmesebb leszek vele.

1298. Tündérke22 (válaszként erre: 1296. - Laura1130)
2010. jan. 10. 14:19
szia, hát ha nem veszem figyelembe, hogy itt szúr ott fáj akkor egész jól vagyok. Végre tudok pihizni mert a nagylányomat elvitte apukája halász judit koncertre. bele olvastam a naplódba hát téged se irigyellek, amilyen nehezen kezdődött a terhességed. Engem félidőbe akasztott ki az afp eredméyem amiről kiderült hogy alacsony, és pont akkor voltunk teljesen padlón egy rakás más dolog miatt is. De azóta kiderült a genetikai vizsgálaton h semmi gond. De akkor nagyon féltem h elveszítem a babám.
1297. Laura1130 (válaszként erre: 1292. - 80e79356ac)
2010. jan. 10. 12:25
Szia barátosném..:)Hát nem jó érzés az éjszakázás de már teljesen megszoktam.Délután meg annyit alszok hogy szinte abba fáradok el:)Holnap megyünk reggel 8.ra ctg,utána meg védőnőhöz.Inkább a csütörtököt várom,akkor talizok a dokimmal.Kiváncsi vagyok mit mond.Ha persze addig nem lesz semmi:)Bár ha igy folytatjuk szerintem kihuzzuk 20.-áig.De viszont akkor nagy babám lesz:)Veletek minden rendbe van?Olvastam a naplódat..a pároddal is minden okés?Pusz
1296. Laura1130 (válaszként erre: 1293. - Tündérke22)
2010. jan. 10. 12:21
Szia.Óh mindenképpen írjál ha valami van:)Izgulok érted is:)Bár mi nekünk még 10 nap van vissza,én már nagyon szeretném hogy meginduljon...Túl lennék már rajta.Amúgy sokszor nekem is olyan szúrkálás jön oda alulra hogy ááá meg se tudok mozdulni.Este a derekam zsibbadt meg fájdogált és ennyi:)Ismét jól bealudtam az éjjel.Hát jól érzi magát a szaros oda bent.Nem baj egyszer úgy is ki kell jönnie:)De várom már azt a napot.Mondtam is apának szét fogom puszilgatni mindenhol,a talpát meg megrágom mert kikészítette az oldalamat:)Amúgy te jól vagy??
1295. Laura1130 (válaszként erre: 1294. - 8aef124269)
2010. jan. 10. 12:17
Szia.Hát nagyon köszi hogy leírtad mind ezt.Az az igazság a fájások elég korán jöttek neked,de viszont hamar meg lett a babuci ez viszont meg jó dolog.Hát gondolom nem lehet kellemes dolog a szülés.Meg mondom őszintén nem tartok tőle.Lehet azért mert ugye első baba,és nem tudom milyen érzés lehet.De úgy vagyok vele bárcsak túl lennék már rajta.Óh ha meg lesz vagy ha indulok a kórházba ugy is írok majd:)Ez természetes dolog.Én csak csütörtökön megyek dokihoz,3 hete voltam akkor már és persze akkor zárt volt a méhszáj.Remélem most már más a helyzet.Amúgy neked hatot ez a málnalevél tea??Szegény pici lányod,akkor biztos a foga lehet.De azért milyen jó hogy átalussza az éjszakát ilyen kicsi kora óta.Ezt nem mindenki mondhatja el sajnos.Amúgy hogy vagytok?Mindenkinek szép napot.
1294. 8aef124269 (válaszként erre: 1291. - Laura1130)
2010. jan. 10. 12:09

Szia Laura!

Köszi szépen a gratulációt!

Én 2009 márciusában szültem, de már legalább 3héttel előtte voltak fájásaim.Tágultam is tőle rendesen.Már szülés előtt pár héttel ki voltam tágulva 2ujjnyira, de csak nem akart kijönni.Egyébként ittam a málnalevél teát a 36.héttől.Nekem is általában este felé kezdődtek a fájások és volt olyan ami 6percig eltartott!!Néztem mindig az órát, h milyen hosszú egy fájás.Nekem elég korán kezdődtek és hosszúak voltak ezért tágultam könnyen.Szval este 6-7-től jöttek a fájások olyan 11ig és aztán mindig úgy döntöttem inkább alszok:D

Aztán megszült a barátnőm 21-én és írta az sms-t, h bennt van a kórházban és nemsokára meglesz a kilánya.Na én meg aznap éjjeltől nem tudtam aludni mert úgy izgultam érte és jöttek a fájások éjjel is 5percenként, de valahogy nem volt kedvem szülni:D:D Aztán aznap bementünk, h megnézzék a magzatvizet(aznapra voltam kiírva) és utána megnéztük a barátnőméket a babával.Rögtön elkezdtem sírni mert úgy örültem nekik.Mikor hazaértünk nekem is megint jöttek a fájások, de nem nagyon foglalkoztam vele.Aztán este 6körül már a hátam is fájt a hasammal együtt és úgy éreztem összecsinálom magam:)4percenként jöttek a fájások és akkor azt mondtam, h lehet el kéne indulni:)Beértünk 7re ott felvették az adatokat, beöntés, borotválás és még ott röhögtem, de mikor burokrepesztés volt 9körül akkor már téptem a férjem haját meg haraptam és káromkodtam.De utána 2óra múlva meglett a Karola:)Nagyon hamar kibújt:)

Ha van kérdésed írj nyugodtan, bármire szívesen válaszolok!Meg persze bárkinek!!

Az éjszakákat átalussza 6hetes korától, de mostanában mindig felkel és sír.:(lehet a foga még nem tudjuk keressük a megoldást.

Ha megszületik a pici babád, akkor is írj ám és ha van kérdésed bármivel kapcsolatban nagyon szívesen segítek:)

Szép napot mindenkinek!!!

2010. jan. 10. 07:06
sziasztok, hát az én kis albérlőm se akar még kijönni, pedig már csak 6 napja van odabent. Az a legrosszabb amikor nagyon beindul mozogni, mert a fejével baromira nyomja a méhszájamat, a lábaival meg majd kirúgja a hasfalamat. Az én jóslóim is este indulnak be de sajna mindig leállnak :(
2010. jan. 10. 00:50
Sziasztok, jó késön irok 11 ig szüleimnél voltam késön jöttem haza. Üdv Fatima aranyos a kislányod, én is kislányt várok, végre itt van egy lányos anyuka, a többieknek mind fia van/lesz :D Nyuszkó maradhatsz nem vagy még kiöregedve innen :D Laura kitartás képzelem hogy nem lehet jó az éjszakázás de ha esetleg problémás lesz a kisfiad akkor talán ennyit sem fogsz tudni aludni. :S Pisilni nekem is ki kell mennem éjjel, de én virom hajnalig álltalában 3-4 körül ébredek mondjuk lefekfés elött is szoktam inni egy kicsit.
1291. Laura1130 (válaszként erre: 1289. - 8aef124269)
2010. jan. 9. 23:11
Jaj most néztem meg a képeidet.Nagyon szép a kislányod.Gratula hozzá.Kis cukor falat.Jó kislány amúgy?Végig alussza az éjszakát?
1290. Laura1130 (válaszként erre: 1289. - 8aef124269)
2010. jan. 9. 23:09
Szia.Üdv köztünk.Persze szívesen meghalgatnám.Amúgy Január 20 ra vagyunk kiírva.Még 11 nap,elég nehezen bírom már:)Jó éjszakát mindenkinek.
2010. jan. 9. 21:28

Sziasztok!

Nemrég regisztráltam és látom, h sok fiatal kismama van:)Az én kislányom 10hónapos lesz 21-én.

Laurától kérdezném, h mikorra vagy kiírva?Én is szívesen elmesélem a szülésem előtti időszakot ha érdekel.:D

Jó éjszakát mindenkinek!

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook