Fiatal Kismamák 20-25 éves kor között (beszélgetés)
Persze, mondanak mindent. Ezt is, azt is. Hol előírják, hogy napi fél liter legyen meg, hol meg azt, hogy ne, mert allergiás lehet a baba. Nálunk most a ne verzió van. A doki szerint ekcémája van, ez tejterméktől, erős fűszerektől, halaktól alakulhat ki. Na most én csak tejterméket fogyasztok ezek közül. Kaptunk rá bazi erős krémet, 2 nap alatt elmúlt. Most újra kijött, így elhagyom a reggelenti tejeskávémat és meglátjuk.
nekem azt mondták lehet inni tejet, pontosabban a tejtermék max napi 0,5 liternyi lehet. Ebbe mindent bele kell számolni... tehát a joghurtot is.
Jaj, ezt utálom én is. És a legrosszabb, hogy a nagy könyvek és a nagy okosok szerint semmit nem lehet enni. Annyi vitamintól kell megvonni a szervezetünket, hogy teljesen tönkre megy az immunendszerünk. Egy csomó zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, tejterméket, szinte semmit. De én inkább tesztelek. Múltkor gombát, rizibizit és kápi salit ettem. Se gombát, se borsót, se káposztát nem lehet enni. De Bencusnak semmi baja nem volt. Most épp a tejet tesztelem. Nem iszok, mert kijöttek megint rajta az ekcémás foltok. Meglátjuk, hogy ettől van e.
igen de ez az én szükségletem volt :D Én világ életemben sokat ittam.. napi kb 4 liter.. egy biztos nem leszek soha dehidratált :D Én asszem a 22. hétben voltam. nem hiszem hogy 1-2 hét diferencia sokat jelentene
Juj 6-7 liter? még belegondolni is sok, én azt hittem hogy a sok folyadék 2,5 - 3 litert jelent :) csak kedden megyek majd a cukros vizsgálatra, de az nem baj hogy akkor már 25+3 napos leszek? valakinek már a 24. héten csinálják... remélem emiatt nem ad ki rossz eredményt... nektek hányadik héten volt?
igen azt én is észrevettem hogy a gyerkőcöknek sem tetszett.. mondjuk én szerettem szoptatni és sajnálom hogy csak eddig sikerült :( utána 2 hónapig próbálkoztam aztán feladtam... Nekem csak az nem volt szimpi hogy mindenre oda kellett figyelni, hogy pl mit eszek, mert az a babának sem jó :(
Szióka.
Rég voltál erre megint.
Druki neked is a vizsgákra. Bár azért druki nélkül is megy, olvastam a naplódat:) Úgyh gratula inkább:)
Na, pancsi kész, vacsi kész, fejés kész.
Na, ilyet sem hallottam még, hogy gyümilé hozta meg a hatását.
Nekem szülés után egyáltalán nem volt étvágyam, sem éhségérzetem (ez kb. 2 hétig tartott), csak szomjas voltam, mint a fene. A Dunát is kitudtam volna inni és csak a bubimentes víz volt az, amit liter számra ittam. Meg még a kórházban voltunk, kevés jó rostos gyümilé a varratok miatt...:S
Már egy ideje nem iszom annyit és mégis sok tejem van, szerencsére! Az elején ittam Laktoherbet, de a doki tanácsára abbahagytam, mert hasfájást okozhat a babáknál.
nekem az almalé vált be... Hiába ittam a vizet meg a szopi teát.. mondta is az egyik védőnő ismerős hogy van akinek a cukros gyümilék indítják be jobban. Akkoriban beízlett a borbiupda**-es almalé aloe verával, és mivel amúgy is sokat iszom egy nap lecsúszott 6-7 liter... apa örült neki :D:D
Ez bizony így van. Nyugodt körülmények kellenek, sok folyadék (víz) és az, hogy sokat legyen cicin.
Na fürdetés indul, kezd nyügös lenni, utána jövök.
Néztem én is a pocak képeket. Nem semmi alakja volt és nagyon nagy.
Az én pocim nem volt vmi nagy, épphogy volt vmi kis dinnyém. Ezért el sem tudtam képzelni, hogy a fenébe fért el bennem egy 51 cm-es (kórházban 55 cm mértek:s) gyerek.
MissUrsula ne izgizz a lötyi miatt. Én mondjuk magánklinikára jártam, ott azért "ki volt nyalva a sejhaj", szóval nem volt probléma. Szerintem a bizti, hogy vigyél magaddal citromlét és húzd le secperc alatt. És szólj h lehet, hogy rosszul leszel. Egyébként ettől a cukros löttytől nem lehetsz sztem rosszul, nem mehet le a vércukrod, pont azért mert bazi édes.
Bizony. Ezek aztán a röhejes dolgok. Főleg a mai fejlett világban. És az is röhej, hogy az uh is milyen fejlett és mégsem tudják sokszor megállapítani a baba nemét... jó, mondjuk ez a babától is függ.
Nem bizony. Nagymamamák és a dédi rohangáltak mindenből még egyet venni. Nem irigylem őket, volt meglepetés az tuti:)
sajnos nem.. sok minden befolyásolja... de ha lelkileg minden rendben és sokat iszol és gyakran ciciztetsz akkor semmi baj sem lesz:) De ne hagyd hogy mindenki jöjjön az okosságaival.. ilyenkor azt szokták...
Hát sajnálom, mostanában elég sokan nem tudnak fél évig szoptatni, én kaptam könyvet karácsonyra a szoptatásról, akkor azt gondoltam hogy minek erről olvasni, ennek olyan természetes dolognak kéne lennie... de ezek szerint mégsem az.
nem, már nem. Egy hónapig volt tejem, de rengeteg, szopi mindkét gyerek és 3 deciket lefejtem utána. Aztán depressziós lettem, mert egy kis "műhiba" miatt majdnem el tettek láb alól szüléskor... az intenzíven kötöttem ki... és az ideg is meg a nemalvás megtette a hatását... azóta csak tápi...
Egyébként még mindig szoptatsz? és volt/van rendesen tejed?
Nah igen én meg már a 3. hónapra hiztam vagy 2-3 kilót. Akkor szerencsés voltál, nekem az eddigi hizásom alapján 16-17 plusz kilót jósol a védőnönő mire szülni megyek, mondjuk abból kb 3.5 a gyerek plusz a mellek, magazatviz meg ilyesmi de akkor is, szerintem 10 simán rajtam marad, csak abban bizok hogy a szoptatás alatt lemegy...
abszolút de nem! sokan azt se hitték el hogy terhes vagyok.. kb 6dik hónapnál kezdett a hasam nőni, de utána rohamléptekben. Régen a sima súlyom volt 75kg körül, 5 hónapos terhesen voltam 69kg. szülni 85tel mentem be. most vagyok 72. Szóval csak jót tett a dolog... :D:D de 7dik hónaptól már kezdődtek a gondok :D viccesen apa kérés hogy kimásszak az ágyból:D
:) tényleg vicces lehetett, amugy az elején nem is látszott hogy iker terhes voltál, néztem a régi képeid, nekem már a 4. hónapban látszott a pocim ezzel az eggyel, érdekesek ezek a dolgok :)
Hát néha érdekes alakokat vett fel a pocakom, ha megtalálom a képet felrakom a naplómba :D de nem, egyikük nagyon nyugis volt a másikuk meg örökmozgó... Ez kint is így lett. Fannikám kis türelmes, csendes, Vikim meg az igazi hisztis ... szóval hp :D
Ez édekes azthittem felébresztik egymást, és akkor egyszerre mozognak, olyan kicsi a hely benn, én azt is csodálom egy baba hogy fér el, nemhogy 2. :)
Az a poén hogy a mozgásukat sose tudtam megkülönböztetni!... és sose mozogtak egyszerre. Igaz a vége fele mikor az egyik a gyomromat rugdosta a másik a tüdőmbe talált be néha , akkor éreztem hogy nem egy van...
Szia, köszi hogy irtál, valahogy majd csak kivirom, a párom pl 4 kocka cukorral issza a teáját, ha ő virja, akkor én sem halhatok bele egy kis cukros lébe :P
Sziasztok lányok,
Igérem, amint vége ennek a fránya vizsgaidőszaknak újra csatlakozom...
Üdv. Damnedke köztünk!
MissUrsula, szerintem azért szédelegsz ha nem eszel miután felkeltél, mert leesik a vércukrod.. Na, ennyi cukor mellett tutira nem fog :)))
Nekünk is lehetett citromot belefacsarni, az egy icike picikét talán segít a dolgokon.
Mivel hányingerem volt a 9 hónap alatt végig, én nagyon nehezem viseltem ezt a lötyit. Szerencsére, mivel láták hogy fal fehér vagyok, felajánlották, hogy ledöljek. Úgy már elviselhetőbb volt. A lényeg: nem szabad kihányni, mert akkor kezdheted előröl :S
Viszont, pl. Anita barátosném nagyon jól bírta :)
Ez akkor is fura nekem, gondolom te is érezted mikor már 8-9 hónapos voltál hogy ketten mozognak benn vagy nem? mondjuk én ezt az egyet sem mindig érzem, pedig a 6 hónapban már majdnem 1 kilós...
Akkor nagy meglepi volt! :D De ilyenre most is van precedens... Nem tudom hol olvastam hogy a csajnak egész végig nem vették észre hogy ikrei vannak (amit a mai technika mellett...) és a szülésnél közölték vele hogy ne olyan hevesen jön mégegy... :D Én azon paráztam nehogy 3an legyenek csak kettőt láttak eddig... :D
na azért ez édesebb :D én is imádom az édeset de majdnem visszajött... mondom ahány hely annyi féle képpen csinálják. Hát ők ezzel nem igen foglalkoznak hogy mennyire lehetsz rosszul. Nekem előtte nem volt vérvétel, csak utána így én hajnalban bevágtam visszadőltem és kora reggel mentem vérvételre, így kibírtam. De nekem itthon kellett meginni
További ajánlott fórumok: