Ezel, bosszú mindhalálig (beszélgetés)
Kenan bőrén vastag a bőr, hogy odapofátlankodott Selma temetésére, még a halála nem is az ő lelkén szárad.
Ha már mindképpen ott akart, lenni megoldhatta volna diszkrétebben is.
A sorozat tagadhatatlan erénye, hogy hiteles atmoszférát teremt.
A fordulatos, feszült, drámai jeleneteket ügyesen vegyítik érzelmes, lírai pillanatokkal, amelyek megfogják a nézőt, miközben a cselekményben időnként felvillan a humor is, köszönhetően elsősorban a kiválóan megrajzolt Ali figurájának, ill. az őt alakító Baris Falaynak.
Kenan még nem sejti, hogy Cengizzel kígyót melengetett a keblén, hiszen a gyilkosság kiagyalója saját anyját is eladná önös céljai megvalósítása érdekében.
Bahar és Mert kiiktatása után egy újabb ember halt meg ártatlanul. Selma megyilkolása szerintem egyszerre szól Kenannak és Ramiznak, ezzel a merénylettel az ördögien gonosz, számító Cengiz mindkettőn ütött, mindkettőt gyengíti.
Itt most csak vesztesek vannak, ő pedig csak hiszi, hogy nyert vele, mert nem nehéz megjósolni:halott ember..
Összességében nekem sincs rossz véleményem a sorozatról, bár ebben a műfajban ezt a jelzőt én megtartom F.F. Coppola immár klasszikus "Keresztapa"-filmjére, amely közel 40 éve készült./Igaz, ez nem sorozat./
Nálam ez a csúcs.
A "nagyon jó" kategória.
Selma halála miatt lesz még egy nagyon csúnya veszekedés kettejük között.
Ramiz még a percet is megátkozza, amikor megismerte Kenant.
Ramiz-Selma utolsó jelenetről jutott eszembe:
"Egy sír felett a legkeserűbb könnyeket azokért a szavakért ejtjük, amiket nem mondtunk, és azokért a tettekért, amiket nem tettünk meg."
Ramiz is megmondta régen, mikor engedte, hogy Selma találkozzon Kenannal, hogy egyben biztos, Kenan sosem bántaná Selmát...
Szóval előbb utóbb rájöhetnek ki a bűnös, főleg, hogy Kenan meg biztos benne, hogy nem ő volt, sőt abban is, hogy nem Ramizék.
A mai rész számomra leghatóbb része az utolsó néhány perc: Ramiz "elkésett" szerelmi vallomása .
Nagyon szép lírai rész volt Tuncel Kurtiz nagyot alakított.
Szvsz Cengiz így akarja kiiktatni Kenant. Erre két oka is van: Kenan vagyonát és hatalmát akarja, valamint nem viseli el, hogy Kenan Eysan körül legyeskedik.
Ramiz biztos azt hiszi, hogy Kenan volt. Selma halála nem maradhat megtorolatlanul.
Abban bízik, hogy Ramizék megölik Kenant.
Ha azonban ez nem sikerül,és Ramiz hal meg, akkor szerezhet egy jó pontot Kenannál. Közelebb kerül az áhított hatalomhoz.
Számításába azonban egyetlen aprócska hiba csúszott, Kenan számára még mindig fontos Selma, őt sosem akarta bántani.
Baßus, így aztán már teljesen más a leányzó fekvése.
Azt hittem, hogy a gonoszságot az esküvőjükön történtek hozták ki Kenanból.
Ez az alak már előtte is egy beteg állat volt. Nem csoda, hogy Selmanak nem kellett egy olyan gyerek, aki erőszak gyümölcse.
Kb.ezt:
"Eddig ronda és öreg embereket öltem meg. Ő(Bahar viszont) fiatal volt és gyönyörű. A megölése nagy élvezet okozott nekem"
Ez verte ki Alinál a biztosítékot"
Szomorú, hogy szinte minden epizódot megvágnak, cenzúráznak.
Ha az illetékesek a sorozat megtekintésekor úgy ítélik meg, hogy az hemzseg az erőszaktól és a brutalitásoktól, ezért a Médiatanács valószínűleg megbüntetné őket, akkor szükségtelen megvásárolni, majd utána össze-vissza vagdosni.
Ez különösen akkor zavaró, amikor a film megkurtítása kifejezetten nehezíti a megértést. /lásd pl. a fürdőszoba-jelenetet nemrég, ahol Eysan egy késsel megszúrta Kenant, ám a néző az egészből nem láthatott, csak később Kenant a kórházi ágyon./
További ajánlott fórumok:
- Szerelem mindhalálig
- Mit szóltok a Bosszú álarca című sorozathoz?
- Gombás fertőzést kaptam egy sráctól! Meg fogom bosszulni, kérdés hogyan?
- Volt már olyan, hogy valaki nagyon ártott neked, és te bosszút álltál?
- Kit milyen bosszúság ért ma? Avagy nevessünk, vagy mérgelődjünk?
- A első szerelem mindhalálig elkisér?