Ezel, bosszú mindhalálig (beszélgetés)
Letty, Lynella, köszi mindkettőtöknek az alapos magyarázatot, amellyel megvilágítjátok a körülményeket és segítitek megérteni a vágások miatti kusza helyzeteket.
Nélkületek az ember csak kapkodja a fejét..
:))
A Szelim-Kenan testvérpároshoz még ennyit tennék hozzá:
Szelim a feltűnésekor borzasztóan unszimpatikus volt legalábbis nekem.
Az elmúlt részekben azonban kiderült, hogy egy a testvéréhez mélyen ragaszkodó emberke volt, aki az öcsikéjét a végsőkig próbálta védeni.
Kenant már az esküvő előtt is próbálta meggyőzni, hogy az esküvő egy hatalmas hülyeség.
Meghallotta Selma és Kenan veszekedésekor, hogy mi történt, és hogy esett teherbe Selma. Ezután követte Selmát és ki is hallgatta őket.
Figyelmeztette Kenant, hogy Ramiz mindent tud. Fújd le az esküvőt, hagyd Selmát és gyere vissza a családunkhoz. Kenan azonban nem hallgatott rá, helyette megütötte és az esküvőről is kitiltotta.
Szelim azonban még ekkor is kitartott Kenan mellett. A bár előtt várta Ramizt és hogy védje a testvérét még rá is lőtt. Ezzel nagyot kockáztatott mert Ramiz ellen annyi esély lett volna mint egy egérnek az elefánttal szemben.
Ramiz azonban ekkor még nem bántotta. Ha csak Szelimmel lett volna baja, azután, hogy rá lőtt végzett volna vele a habitusát ismerve.
Kenan kapott egy újabb esélyt, hogy megmentse a bátyját, helyette ő kimondta a halálos ítéletét.
A történtek után pedig volt képe Ramizt hibáztatni, és bosszúból végezni a neki semmit sem ártó gyerekeivel.
Kenan még Szelim szeretetére sem volt méltó.
Igen, ez már volt. Ha egyre gondolunk, akkor nem robbanás volt, hanem megtámadták a bárt, lövöldöztek. Kenant lelőtték, kórházba került. Ott mondta el Ramiznak, hogy tud kettejükről, és hogy nem is ő az akadály, hanem a felesége, mert őt úgysem hagyná el...
És akkor Ramiz eltűnt évekre, próbálta elfejteni Selmát.
Többször írtad Ramiz fiainak halálát, hogy nem mutatják.
Ez a jelenet is az olló áldozata lett. Még akkor mutatták, amikor Cengiz és Ali elkapták Azadot. (Akkor még nem tudták, hogy az öreg lánya, csak azt, hogy könyvet írt Ramizról).
Azad mesélte el, hogy az öregnek volt 3 fia akiket megöltek.
Az idő akkor visszaugrott 2001-ben és lepergett, hogy haltak meg a fiúk.
Sekiz apját az iskola előtt szitává lőtték a gyereke szeme láttára, a másik fiú cserbenhagyásos gázolás áldozata, lett a harmadikat pedig megkéselték.
Az öreg pedig kapott a börtönbe 3 ajándékot:
1 jegygyűrűt, 1 kabala zsetont, 3.ra nem emlékszem én sem.
Szerintem az a rész lehetett, amikor megtámadták a bárt, még 1976-ban ennek következtében sérült meg Kenan.
A kórházban akkor mondta Ramiznak, hogy az ő személye csak ürügy, arra miért nem lehetnek együtt, hisz ott volt Arabia és az akkor még csak egyetlen gyerekük is.
Ramiz ezután lemondott Selmáról, legalábbis 5 évig bírta.
Ezt ne bántsuk, ez már az ő kultúrájuk része.
Európai fülnek szokatlan és furcsa.
Ez így igaz.
Továbbra is várom azt a jelenetet, amit Kenan nemrég felidézett Selma előtt, amikor a vendéglőben robbanás történt és ők elestek, ha ugyan nem vágták ki az egészet.
Szó ami szó, ez nem volt valami tisztességes megnyilatkozás a túlfűtött, erőszakos Ramiztól.
Nem sokkal különbözik ő a riválisától.
Annyi történt, hogy az idegességtől elkezdett vetélni, amiatt vérzett. Temmuz nem lőtte le, a plafonba volt a golyó.
Viszont a tv-ben leadott jelenet meg azt sejtette, hogy Temmuz hasba lőtte...Én is ebben a hitben voltam, míg valaki itt írta, hogy nem így történt, akkor néztem meg vágatlanul. És valóban.
Szóval a hócipőm kivan, hogy az idiótaságuk miatt nemcsak, hogy nem érthető a film, de még félreérthetővé is teszik. Azért nem mindegy, hogy érte-e lövés, vagy sem.
A fiatal Ramiz valóban ilyen az indulatain uralkodni képtelen ember.
Az idős Ramiz bátyánk azonban teljesen más ember.
Gondolom a börtönben sokat olvashatott, mert egy tahóból igazi bölcselkedő lett.
Ramiz valóban nem akkora gazember, mint Kenan, de megéri a pénzét, mert indulatain képtelen uralkodni, elvakult, egész fellépése erőszakos, félelmet keltő, kutyául bánik az embereivel, azokat semmibe veszi, "last but not least" nincsenek erkölcsi gátlásai, a szerelméért gyilkolni képes.
Finoman szólva ő sem egy nő-ideál..
Amúgy ezek a kivágások egyre inkább zavarnak, és úgy érzem, hogy így a vége felé még jobban belejöttek a vagdosásba, és nem feltétlenül azért, mert több az erőszakos jelenet. Emlékszem, hogy az első évad elején, mikor mutatták a börtönlázadást, nem tudom, hogy abban volt-e csonkítás, de szépen lehetett látni, hogy vagdossák szét Ömer arcát. Most ehhez képest már olyat is kivágnak, hogy valaki fegyvert fog valakire? Ez milyen már?
És képesek beszélgetéseket is kihagyni, ami azért megnehezíti a megértést.
Azt sem értem, hogy Azad támadásánál a boltban mi volt a baj? Nem volt semmi vérengzés, Temmuz csak huzkodta Azadot.... És így, hogy megvágták, nem volt egyértelmű, hogy mi történt, hogy igazából nem is lőtték hasba...Szóval nagyon elegem van már.
És most a vége felé haladva bővelkedni fogunk erőszakban. Bele sem merek gondolni, hogy mit műveltek vele...
Ezt vitatom. Jó Ramiz az isztambuli alvilág uraként vitathatatlanul gazember: gondolok itt a védelmi pénzek szedésére, a fegyverkereskedelemre.
Ebben a szerelmi háromszögben azonban egyértelműen Kenan a hunyó.
Selma sosem volt szerelmes Kenanba. Ramizba viszont azóta, hogy anno 1974-ben egy a sajtó előtt bemutatott produkcióként lelőtte Selma fejéről a pálinkás poharat. Ramiz viszont akkor szeretett bele, amikor 1974-ben Haylatli meggyilkolása miatt Kenan vidéken volt.
Ennek ellenére amikor visszajött, Ramiz lemondott Selmáról. 1976-ban amikor Kenan meghallotta, hogy Ramiz szerelmet vallott, pedig a családja és ismételten Kenan miatt lemondott Selmáról.
Ezt egészen 1981-ig bírta is. (Ramiz). A szívnek azonban nem lehet parancsolni.
Kenan nem tudta elfogadni, hogy Selma csak barátként szereti, ezért megerőszakolta, innentől Selma már félt is tőle, Ramiztól azonban soha nem félt.
További ajánlott fórumok:
- Szerelem mindhalálig
- Mit szóltok a Bosszú álarca című sorozathoz?
- Gombás fertőzést kaptam egy sráctól! Meg fogom bosszulni, kérdés hogyan?
- Volt már olyan, hogy valaki nagyon ártott neked, és te bosszút álltál?
- Kit milyen bosszúság ért ma? Avagy nevessünk, vagy mérgelődjünk?
- A első szerelem mindhalálig elkisér?