Ezel, bosszú mindhalálig (beszélgetés)
Ramiz feleségét többször mutatták a visszaemlékezésekben. Először akkor, mikor megszületett az első fiú, de utána is előfordult. Pl. szilveszterkor, mikor bekapcsolták a rádiót, és Selma énekelt, meg a börtönbe látogatáskor, mikor álcázva igazából Selmához beszélt, vagy mikor Kenan kukacoskodott velük, és direkt este elment hozzájuk látogatóba Selmával, és még volt 1-2 jelenet. Plusz a tegnapi részben Kenan is figyelmeztette erre Ramizt, hogy neki bizony felesége is van...
Arra is volt utalás, hogy Selma nem a felesége Ramiznak. Pont az a jelenet volt, amit előttem is megírtak, mikor Ramizt le akarták kapcsolni a gépről.
...hát én tudok :D
Szerintem se vette el Selmát Ramiz, hisz nos volt már akkor. A tegnapi részben Kenan meg is mondta Ramiznak, hogy ok nem lehetnek egyutt soha, hisz felesége van.
Okay, akkor más kapcsolat fűzi hozzá.
Ramiz feleségéről ez idáig-jóformán semmit nem tudunk, mert erről nem szól a fáma, egyszer láttam mindössze, a '70-es évekből, vagy én kihagytam az elején a továbbiakat.
Ezt el is mondták, akkor amikor Ramizt le akarták kapcsolni a lélegeztetőgépről, Selma engedélyét kérték.
Ezel azonban széttépte a papírokat mondván nem kell az engedélye, mert Ramiznak nincs egyetlen hozzátartozója sem. Utána viszont kilopták a kórházból.
Ramiznak az a kis fejkendős asszonyka volt a felesége, akitől a három fia is született.
Igen. Más fórumon is olvastam, hogy mikor beharangozták a szív útjai c sorozatot, akkor jópáran fel voltak háborodva, hogy miért lesz megint török sorozat...
Én mégha nem is nézem, örülök, hogy kicsit kultúrát váltottunk, megismerünk egy másik nemzetet is, és nem csak az amerikai, és dél-amerikai sorozatokat majmoljuk. Kétség kívül más jellegűek, mint amit megszoktunk.
ez azért lehet szerintem is, mert rossz idősávban adják. este kéne, és vágatlanul.
de még úgy is necces egyébként, mert az amerikai sorozatokhoz szokott nézők nem annyira értik a török filmeket.
Igen, ez igaz, de az Ezel eleinte nem volt maffia történet, tele volt érzelmes jelenetekkel,az első évadnak is inkább csak a 2. fele kezdett durvulni, de még az is lazább volt, mint ez a 2. évad.
Érdekes,mert én meg nő létemre pont azért nem is terveztem nézni az Ezelt sem, mert hogy szappanoperának gondoltam. Láttam a hirdetését, és tetszett a történet, de azt hittem ilyen sima, megszokott sorozat.
Évek óta el vagyunk árasztva a romantikus szappanoperákkal, igaz nem törökkel, de ebben a műfajban már nem látok semmi fantáziát, annyira untatnak. Ezért is örültem meg az Ezelnek, hogy ez teljesen más. Belenéztem a Seherezádéba is, de még jobban untatott, mintha egy dél-amerikait néztem volna, mert abban legalább élet van.
Úgyhogy igen, engem továbbra is meglep kicsit, hogy ennyire alacsonyabb a nézettsége, mint a konkurencia sorozatának.
De ez tényleg azért van, mert képtelenek voltak abba az idősávba adni, amit megérdemelt volna. Akkor tényleg többen néznék, mert azt a nézőközönséget célozza meg, akit esetleg az ilyen tipusu érdekel. És még szétvagdosni sem kellene.
Igen, Kenan, a fanatizmustól fűtött maffia-vezér fő ellensége Ramiz, ez nem vitás, de elpusztítani a jelek szerint nem akarja, bár már régen megtehette volna-mert ifjúkori érzelmi szálak kötik hozzá, mindketten Selmába voltak szerelmesek, majd a riválisa felesége lett.
Egyébként Ezelt/és társait/ is régen megölethette volna, hiszen ismeri a mozgás-körzetét, valamennyi tartózkodási helyét.
/ Többek közt ezért is hangoztatom, hogy dramaturgiai túlzás ennyire elnyújtani a cselekményt, még ha azt szerelmi szálakkal fűszerezik is../
A Seherezádé ugyanabban a sávban megy a TV2-őn és szappanopera, mint az Ezel az Rtl-en, ami -tévésorozat. A két műfaj között nem vonható meg éles határ.
Tudomásul kell venni, hogy egy társadalmi dráma közelebb áll a nézőkhöz, mint egy tömény erőszakkal, lövöldözésekkel teli, és a hazai nézők számára kissé elnyújtott adok-kapok-maffia-történet.
Én ebben nem látok semmi meglepőt.
Hidd el, hogy a fő célpont továbbra is Ramiz. Ezelék ehhez csak bónuszpontként jönnek. Azért ne felejtsük el, hogy Ezelt még az első évad végén és a második évad végén többször próbálta a maga oldalára állítani, csak sikertelenül.
Kenan meg nem bírja elviselni, ha valaki nemet mond, Ezel azóta többször is borsot tört az orra alá.
Ezelre Eysan miatt is féltékeny.
Olyan sokkal nem hosszabb, csak 5 résszel, ami nálunk persze 10.
De a nézettség szerintem nem ezért nem jó. Én Letty véleményével értek egyet. Az Ezelt már az első évadnál lekörözte a Seherezádé. (Számomra érthetetlen, de így van.)
Ez a II. évad sokkal hosszabb, mint az első volt, de a fő baj szerintem az, hogy túlzottan elnyújtott, és a terjedelme nem áll arányban annak színvonalával.
Nem használ az egésznek az sem, sőt, helyenként az érthetőség rovására megy, hogy időnként a filmből egész jeleneteket kivágnak.
Ami a cselekményt illeti, az világosan látható, hogy Kenan az embereivel egyenként kívánja Ezeléket levadászni, de közben már-már megkérdőjelezhető, igazából akarja-e ifjúkori ellenségének a halálát.
További ajánlott fórumok:
- Szerelem mindhalálig
- Mit szóltok a Bosszú álarca című sorozathoz?
- Gombás fertőzést kaptam egy sráctól! Meg fogom bosszulni, kérdés hogyan?
- Volt már olyan, hogy valaki nagyon ártott neked, és te bosszút álltál?
- Kit milyen bosszúság ért ma? Avagy nevessünk, vagy mérgelődjünk?
- A első szerelem mindhalálig elkisér?