Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hát igazából heti 1-2 tojást javasolnak, de ezzel elég nehéz jóllakni. Én a fiamnak 2-3 -at sütöttem egy étkezésre, és azon a héten tojást már nem evett (max amit mártogatáshoz használtunk).
Esetleg a tojásos lecsónál meg tudod oldani az 1-2 tojást, mert ez laktatósabb.
Burgonya nem javasolt a diétában, majd csak a második időszaktól ott is a haladó candidások számára, mi pl 3 hónap diéta után havi egyszer ettünk burgonyát, majd később már pl havi két alkalommal.
Sárgarépa első időszaktól ehető. Sütőtök a másodiktól nyugodtan.
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak
Ez is itt van olvasgasd. Van fent az elején egy sütőtökös keksz, isteni finom és karácsonyi az ízesítése maitt (én vanilia nélkül készítettem).
Ír szódás kenyér candidásoknak
Hozzávalók:
25 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt
(ez cserélhető a megengedett lisztekre, de én ezzel a kétfélével próbáltam)
15 dkg zabliszt
1 kiskanál nyírfacukor
1 kiskanál só
1, 5 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kis pohár joghurt
5 dkg liga margarin vagy teavaj
szódavíz (én szénsavas ásványvizet raktam)
Elkészítés: Minden hozzávalót összegyúrunk annyi szódavizet adva hozzá, hogy puha de nem folyós tésztát kapjunk. A tésztát lapított gömbbé formáljuk, lisztben kicsit meghempergetjük, a tetejét kereszt alakban bevágjuk és 200 C fokon kb 40 percig sütjük.
Én nem pihentettem a tésztát, egyből raktam a sütőbe.
Tanácsok: Szóda helyett szénsavas ásványvizet is lehet használni. A vajat én meg szoktam olvasztani, sokkal könnyebb belegyúrni a tésztába.
A szóda kb 1-1,5 dl.
A sütőbe érdemes egy kis edénybe 1,5-2 dl vizet tenni a sütés ideje alatt ebből a hő hatására párologni fog a víz, és a kenyér sokkal jobb állagú lesz.
Elkészítési idő: 50 perc
Még lenne egy pár kérdésem a 2. szakaszt csinálom ott ugye már lehet eni tojást, reggelire ha hagymásan eszem 4 et megehetek?
Most azt nem tudom hogy sárgarépát, burgonyá, sütőtököt lehet e enni a 2. szakaszban mert olvastam ilyet is meg olyat is. :)
Gondolom azért mert tejszínből kell készíteni és a tejszín tiltó listás.
Most jöhet a kérdés, hogy a túrót meg tejből és a tej tiltólistás.
Még egy magyarázatra tudok gondolni a tejszín és a tej zsírtartalma között óriási a különbség. És szerintem ezért nem ehető.
Köszönöm a SEGÍTSÉGET!!
eddig Tk. Tönkölyliszetel és tönkölykorpával készítettem.
Hát én nem tudom milyet ahsználsz, én az ökonetest használtam annak jó volt az íze.
Ha gombaölőnek ezüstkolloidot használsz akkor hallottam olyat hogy a szájban kell tartani egy kicsit, de ebben kiscsije a jobb, mert ő használt ezüst kolloidot.
Sima durumlisztből is lehet készíteni kenyeret?
Vagy abból nem fontos a teljes kiörlésű?
Még valamit elfelejtettem megkérdezni: mascarponét ehetünk? Azt tudom, hogy nem érlelik, mert a friss sajtok csoportjába tartozik, de van esetleg más kizáró ok?
Köszi előre is! :)
Hogy érted hogy erős a grapefruit csepp? Keserű?
Vagy ..
A másik hogy akkor próbálj meg más "lisztből" kenyereket. A fogyasztható magok lisztjei is használhatóak, esetleg keverve...
Vagy durum liszt...vagy barna rizslisztől készíteni kenyeret.
Köszönöm, majd lehet, hogy kipróbálom a vizsgaidőszakom után :D
Tehát akkor akár félzsíros túrót is ehetnénk?
Köszönöm a válaszod!
Azt nem találtam meg eddig, hogy a trappistát hogyan érlelik, de így mostmár tudom. :)És azt is mire kell figyelni.
Azért merült fel bennem a kérdés, amit feltettem, mert a cserpes natúr sajtkrémét gomolya és egy másik típusú érett sajt felhasználásával készítik. És meg akartam tudni, hogy akkor az érlelés kizáró ok-e. Köszönöm. :)
Szia!
Ez egy nagyon jó írás volt, remélem a kételkedőket meggyőzöd.
Igen szoktam kenegetni a nyelvem fő étkezések után.
Iagaz az alkoholossal kenegettem a mostanivel egyszer próbáltam de hányingerem van tőle mert olyan erős íze van. (Citrovital)
Úgy tapasztalom hogy ha pl kenyereset eszek estére reggelre tele van a nyelvem vastagon. Azért gondolom hogy ez a teljes kiörlésű dolog nekem nem igazán jó. lehet nem függ össze.
Nem, nem mehet sajnos.
A cukor tiltott a diétában és a gyümölcscukor is!
Sajnálom.
Sziasztok! Megint egy kérdés :(
Igaz,h a diéta semlegesíti a gyógyszereket, így a fogamzásgátlót is? Akkor nem kéne szednem amíg diétázok vagy nem hatna biztosan ha szedném?
Egyébként a receptes oldalunkon van saját készítésű sajt recept.
A túróra annyit reagálnék, hogy a házi azért jobb mert tudod mi van benne, a bolti ki tudja hogy készül.
A trapista sajt érleléssel készítik. Az érlelés menete a következő:
Ez az eljárás a mai napig sem változott sokat: a tejhez – aminek 85 %-a víz, származzék bármilyen állattól - valamilyen oltóanyagot kell adni és megaltatni. Első lépésben kicsapják a tejből a fehérjét és eltávolítják a hátramaradt savót. Ezt a folyamatot gyorsítja fel az oltóanyag, ami lehet élesztő, nemespenész, vagy sajtflóra.
Vagyis ebből következik hogy azok a sajotok amelyek nem ehetők a diétában, valamilyen oltóanyaggal készül az oltóanyag pedig lehet élesztő, nemespenész vagy sajtflóra, és ezek azok amelyeket kerülni kell a diétában.
Ezzel szemben a mozzorela és a feta sajtok így nem érlelik.
a mozzorella pl így készül.
Mozorella:A mozzarella porcelánfehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt. A dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból származik, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik, a háziasított vízibivaly zsíros tejéből. Gyártása során nem érlelik, semmilyen tartósítószert nem adnak hozzá, és nem is ízesítik. A készítés során a sajt zsírdús alapanyagát addig nyújtják és gyúrják, amíg végül formázhatóvá válik.
graepfuit cseppet cseppegtes közvetlen a garat irányába 4-5 cseppet napi 2 alkalommal
Biotron lámpa kék és zöld fény ha van.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok