Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯
22506. a371baa376
2012. dec. 9. 19:20

Sziasztok!

Most kezdeném el a diétát, ma vettem ezüstkolloidot (DrJuice Co. száj és toroköblögető). De a dobozára az van ráírva, hogy nem lehet lenyelni, a dobozban lévő papíron pedig, hogy öblögetés után lassan le lehet nyelni. Akkor most mi a helyzet? Használta már ezt valaki?

22505. Vica93 (válaszként erre: 22504. - S.gaby)
2012. dec. 9. 17:49
Kölesgolyót igen, de csak natúrt, esetleg sósat.
22504. s.gaby
2012. dec. 9. 17:44
2 hete csinálom,most jön a 3.hét,lehet enni bio kölesgolyót?pl.mogyorósat
22503. Vica93
2012. dec. 9. 17:18

És innen mely sajtokat lehet fogyasztani? (természetesen 2. időszakban)

[link]

22502. Vica93
2012. dec. 9. 16:32
2. időszakban lehet már enni sütőtököt és krumplit? És mennyit?
22501. Vica93
2012. dec. 9. 16:26
Jonagold almával próbálkozok most, de nagyon édesnek érzem. Ez mennyire baj ha úgyis csak napi egyet eszek meg max?
22500. Kiscsijke (válaszként erre: 22498. - Loklo)
2012. dec. 9. 12:24

Probiotikumot, mindegy milyet szedsz, nem feltétlen a candid plusz-t kell, de tökéletes. Természetesen ez pénztárca függő.

Igen, ha 2 db kell egy nap (rá van irva a dobozra) akkor reggel és este.

Vitamint mindegy milyet szedsz, egy kritérium van hogy nem lehet benne alkohol. De ha a grapefruit cseppeket szeded tovább az tökéletes.

Nagyon jól csinálod az almával. Figyeld ma majd hogy nem okoz e puffadást, vagy savat és ilyeneket.

Ha nincs panasz akkor ami ajánlott max 1 /nap.

22499. Vica93 (válaszként erre: 22498. - Loklo)
2012. dec. 8. 22:29
Szia! Én is ezt a probiotikumot, és mivel azt írja, hogy főétkezés után kell bevenni, ezért én akkor szoktam mikor a legtöbb ételt ettem, legtöbbször ez az ebéd, de néha vacsora utánra csúszik és egyszerre szoktam a két szemet.
22498. loklo
2012. dec. 8. 21:48

Szia

Azt szeretném kérdezni, hogy a második időszakban a probiotikumot (Protexin candid plusz) 2 szem kell naponta. Azt hogy jó szedni pl: reggel, este egy- egy szem?

Valami vitamin félét kell szedni Pl bérescseppem van itthon. vagy esetleg valami mást?

Vettem zöldalmát azt fogom bevezetni a héten. Ma már ettem 1/4-t, anyukám szerint elég savanykás alma én elég édesnek éreztem. Igaz nem is csoda egy hónapja nem ettem édeset.

Egy nap menyit lehet belőle megenni ha nem okoz panaszt?

Köszönöm a segítséget! kellemes napot mindenkinek!

22497. Kiscsijke (válaszként erre: 22496. - Vica93)
2012. dec. 8. 20:44

Nem e miatt szaporodik el a gomba félreérted. csak okozhat pl puffadást, vagy gyomorfájást és ilyen tüneteket.

Hát mivel az oliva, a feta és az alma is most került visszavezetésre..így pont erről beszéltünk, hogy egyszerre egy dolgot vezetünk vissza!

Ez 3 volt.

Ha nincs tünet az szuper, ha van akkor sajna nem fogod tudni melyik okozta!

A visszavezetés úgy ,egy, hogy egyik nap egy szelet..aztán másnap már több mehet és pl harmadnap már megehetsz egy almát. Nem jó ha ilyen sok féle van visszavezetve egyszerre.

22496. Vica93
2012. dec. 8. 19:08

Most tartok a 2., időszaknál. Csütörtökön ettem egy kis fetasajtot és olívabogyót a görög salátámban, tegnap egy grapefruitot vacsira, ma pedig ettem egy almát. Ez így milyen?

Kicsit hülyeségnek tartom, hogy csak egy szeletet lehet először stb, vagyis inkább képtelenség számomra hogy emiatt szaporodna el újra a candida. Inkább azt nem szabad, hogy akkor mostantól minden nap eszek egy almát, hanem akkor majd jövő héten, addig más élelmiszerekkel próbálkozok.

22495. Kiscsijke (válaszként erre: 22494. - Loklo)
2012. dec. 7. 20:26

Készits magadnak kókusz,mandula..stb tejet,

Vagy olyat vegyél amiben nincs semmi. cocomas kókusztejszín...kókuszsűrítmény. Higítva kókusztej és semmi nincs benne.

igen...sajna ez hosszú időnek tűnik,de ki kell derülnie hogy okoz e gondot a szervezetednek és ha összeolvadnak az új dolgok akkor nem tudo majd mi okoz,ha okoz bajt.

22494. loklo
2012. dec. 7. 17:13

Szia!

Szomorú vagyok ettem volna egy kis tejbe valamit.

Kérdésedre igen a probiotikumot már megvettem.

Protexin candid pluszt vettem.

Úgy gondoltam hogy először az almát vezetném be. akkor 7 nap után lehet bevezetni pl a csirkehúst?

22493. Kiscsijke (válaszként erre: 22485. - Greenish)
2012. dec. 7. 13:53

Szia,

Hát.. "csak kuszkuszt eszem, halat, barna rizst, ilyeneket "

sajnálom, de ez nem megfelelő étrend. Miért nem eszel mást? egy csomó mindent lehetne!

A másik csoportban találsz nagyon sok receptet, de ha kell akkor küldök neked, ha adsz egy mail címet. Nekem is anyum segített, mármint ő főzött, de nem nagyon kellett külön.

Nem csak hal létezik!!!!! Főleg, hogy a 2. időszakban vagy már..ha jól veszem ki a dolgokat.

22492. 116199a424 (válaszként erre: 22490. - Kiscsijke)
2012. dec. 7. 13:37
Szia :) azt is mondta az orvos, hogy igyekezzek kerulni a nyers zoldsegeket, gyumolcsoket, de azt bevallom, nagyon nehez, mert nagyon szeretem oket. A cukrot, elesztot viszont eleg jol kiiktattam az etrendembol, es ez oriasi valtozast eredmenyezett.
22491. Kiscsijke
2012. dec. 7. 13:32

Milyen tüneteknél gondoljunk CANDIDÁRA?

- fáradékonyság, fáradtság érzet,

- kimerültség, letargia,

- rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam,

- feledékenység, emlékezetzavar (memória-zavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés (fiatalkorban is),

- gondolkodási képtelenség (mintha nem ezen a bolygón élne), képtelen magán uralkodni,

- ekcémás, vagy ahhoz hasonló bőrproblémák

- fejfájás (migrén),

- ingerlékenység, robbanékonyság, intolerancia.

- gyomorégés, haspuffadás (kellemetlen, fájdalmas), gázképződés, hasfájdalom,

- hasmenés vagy székrekedés,

- éhség esetén jelentkező (esetleg remegéssel járó) rosszullét,

- vastagbél gyulladás,

- hüvely panaszok: folyás, égő érzés, viszketés,

- gyakori felfázás, hólyaghurut,

- libidó csökkenés vagy szexuális vágy elvesztése,

- méhnyálkahártya gyulladás, visszatérő petefészek ciszták, vagy gyulladások, petevezeték gyulladás, meddőség,

- menstruációs zavarok, prementruáciális feszültség, PMS tünetek,

- férfiaknál makacs prosztata gyulladás,

- látásromlás: kettőslátás, homályos látás, szikrázó látás

22490. Kiscsijke (válaszként erre: 22489. - 116199a424)
2012. dec. 7. 13:32

Igen...

Örülök, hogy elmúlt, annak ellenére hogy csak ennyit tartottál be.

22489. 116199a424
2012. dec. 7. 13:24

Candida okoz valakinek ekcemat? Bocsi, nem tudom visszaolvasni az osszes hsz-t.

Nekem ezzel volt problemam es azota nem fogyasztok cukrot, meg elesztos dolgokat, es nagyon szepen elmult.

22488. Kiscsijke (válaszként erre: 22484. - Andy8917)
2012. dec. 7. 13:20

Természetesen hogy nem lehet és nem is kell, hisz mindenkiben benne van és nem véletlen vannak, csak ha túlszaporodik akkor nem jó.

Hát sajna igen, fogyással is járhat a tűnet, de a diéta ha jól csinálja valaki, nem jár jelentős fogyással.

Ez a diéta nem fogyokúra. Nagyon sok mindent lehet enni és jó dolgokat.

Sajna sokan azt látják csak ,hogy szénhidrátot NEM szabad enni...de ez nem így van! hisz mindenben van..csak nem mindegy milyet eszünk.

Hát tünetmentes akkor leszel ha normál mennyiségű lesz a candida a szervezetedben, ezt meg akkor éred el ha...hisz tudod..diéta.

22487. Kiscsijke (válaszként erre: 22483. - Loklo)
2012. dec. 7. 13:17

Szia!

Nagyon örülök, hogy már itt tartasz. Ugye megvetted már a probiotikumodat ?? :))))))))))))))

Hát visszavezetni elsőnek a csirkét és gyümiket szoktuk, mert ezek nagyon fontosak. De azt tudod,hogy heti 1 fajta dolgot vezetünk vissza és nagyon apránként! Elsőre egy szelet alma..ha nincs baj akkor jöhet egy fél másnap..és stb...

Sajna amit vettél tejet nem jó! Ott a szacharóz ami ugye...nádcukor, répacukor nak mondhatunk. Nem ihatod meg!

Amit lehet használni csak xilit v stevia!

Candidában más nem megengedett.

A diéta alatt az ilyeneket pont a sok adalék miatt mi magunk szoktuk csinálni.

Nem, a cseppeket szedd nyugodtan tovább..sőt csak használ. Én azóta is használom...

Sajna a szójatejed sem jó!....miért???? Hát mert...

"A maltodextrin egy közepesen édes poliszacharid, élelmiszerek adalékanyagaként használatos. Keményítőből vonják ki; megjelenési formája krémfehér, nedvszívó por. Könnyen emészthető, olyan gyorsan szívódik fel, mint a glükóz."

22486. Kiscsijke (válaszként erre: 22482. - Medizona)
2012. dec. 7. 13:11

Ha candidás vagy akkor nem hiszem hogy nagyon befolyásol, de ha felhívod a dokit megmondja pontosan.

Ha a doki nem akar elküldeni akkor próbáld meg a Prolabort.

Sokan ott voltunk. Igaz fizetni kell de....

22485. Greenish
2012. dec. 7. 06:52

Szeptember végén kezdtem a diétát, de nem normálisan, már akkor a 2. héten fele, 3. héten egyáltalán megszűntek a tünetek. (még az iszonyú fáradtságom megmaradt)Ez az időszak nem számítható, mert az útifű maghéjra csak később találtam rá, nystatint meg beszedtem de kiderült a mintámból, hogy az nem írtja ezt a fajtát.

Október közepétől szedtem a nekem való gyógyszert (bár mivel 45ezer ft-os volt a másik felírható és magyaroroszágon nem is lehet kapni, így az sem biztos, hogy megfelelő gyógyszert szedtem, senki nem tud magyaroroszágon erről a fajról semmit, kb én fordítgattam le angol gyógyszerész tanulmányokból, hogy akkor most mire érzékeny...)

A lényeg hogy október közepétől -végétől csinálom rendesen a diétát, annyi hogy húst ettem egy nagyon picit (csirkét) az elején. Aztán a felvetésetekre már azt sem 2 teljes hétig, csak a szigorú időszakot útifűmaghéjjal, hogy biztos ami biztos legyen!almát is elhagytam, azt is ettem előtte. Most ott tartok, hogy elhúzodott ez az időszak, csak kuszkuszt eszem, halat, barna rizst, ilyeneket kb novemberben (sok -sok vitaminnal!!)útifűmaghéjat már nem szedem, megviselte a belecskéimet. Már a fáradtságom is elmúlt, nem jönnek ki a kozmetikumre az érzékenységeim, kb új életem van. Az édeset abszolút nem kívánom, már az elvonási tüneteim sem jönnek elő. Kb ráállt a szervezetm sztem már erre a kajákra. Fitt is vagyok. Csak hát mostmár kezdem picit unni ezeket a kajákat, meg anyu már nem nagyon bírja mindig külön készítgetni nekem. Meg hát drága is a hal, külön kenyérsütés stb...

22484. Andy8917 (válaszként erre: 22464. - Kiscsijke)
2012. dec. 7. 00:22
Ebben igazad van h a dieta segithet de a candidat nem lehet kiirtani sztem,az mindig is a szervezetben marad csak arra lehet torekedni h visszaszoritsuk h ne okozzanak tuneteket,ezert kell az immunrendszert erositeni mert tudom anno mikor elkaptam nagyon rossz borben voltam,lefogytam,nem ettem rendesen,gyenge voltam es lam megtamadott.Azota jobb lett a tunetek is enyhultek,neha meg elojon de probalom kezelni mint most is,en annyira nem kuzdok ellenuk csak tunetmentes akarok maradni.
22483. loklo
2012. dec. 6. 22:33

Sziasztok!

Holnap telik le a szigorú diétám.

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mit célszerő az eső héten visszavezetni? Húst vagy inkább gyümölcsöt. én ez idő alatt nem ettem pl tésztafélét inkább kölest barnarizst.

Olvastam hogy lehet inni pl kökusztejet eddig még nem kóstoltam, de szeretnék csinálni tejbe rizst vagy grízt. kókusz vagy szója tejből lehet e.

Vettem egy litert leírom az összetevőjét hogy lehet e fogyasztani.

Kókusztej:

ivóvíz,kókusztej,szőlőlé kncentrátum,kálcium foszfát,emulgálószer, szacharóz,ész-ter, tengeri só. Ízfokozó tartósítószer színezék nincs benne.

Szója ital:

víz, hántolt szójabab,savanyúságot szabályzó anya(monokálium foszfát,kálium foszfátok) kálcium karbónát, maltodextrin,gellángumi.

Még egy kérdés a grapefruit cseppet nem kell abbahagyni?

22482. medizona
2012. dec. 6. 18:12
A vérvétel előtt mennyivel nem szabad gombaölöt szedni.
22481. Kiscsijke (válaszként erre: 22475. - Greenish)
2012. dec. 6. 10:20

Szia!

Nem olvastam annyit visszább. Mióta diétázol és mióta nincsenek tüneteid?

A diéta ugye 3 szakaszból áll.

1. szigorú időszak

2. a lazább

3. levezetés.

A 2. már ugye vezetünk vissaz sok dolgot, persze mindig csak egyet. Heti 1 dolgot lehet visszavazetni és csak lassan. Pl 1 nap egy szelet alma. Ha nincs baj akkor másnap 2 szelet..ás stb..

Ha gondot okoz akkor abba kell hagyni és majd jóval később megpróbálni.

Nagyon sokan akik csinálták a diétát, már nem is akarnak visszatérni a cukros dolgokhoz. természetesen ez nem jelenti hogy nem lehet.

DE! Ha megint csak ugye eltúlozzuk a dolgokat a candida visszatérhet.

22480. Kiscsijke
2012. dec. 6. 10:15

Kis infó, mert olvastam újakat akiknek hazsnálhat:

Nőgyógyászati panaszok esetén

A gomba nagyon szereti a nedves közeget, így nagyon fontos a tisztálkodás ebből a szempontból. Tusolás, fürdés után mindig jó alaposan törüljük szárazra a nemi szerveket. A nőgyógyászati candida elszaporodásának megelőzése céljából strandolás esetén ne hagyjuk magunkon megszáradni a fürdőruhát, egyből vegyünk szárazat és törölközzünk meg. Amennyiben nőgyógyászati problémánk van, akkor ne a szaunát használjuk méregtelenítésre és természetesen ebben az esetben a fürdő használata sem megengedett.

- A tünetek enyhítésében segíthet a sós ülőfürdő. Vannak, akik gyógyszertárban kapható tejsavat vásárolnak és ezzel irrigálnak.

- Van egy tamponos megoldás, mely lényege a következő:

Édes (alkoholmentes) graepfuit cseppet szívass fel tamponra a következőképpen: egy pici pohárba kell tenni 10-15 cseppet, s ebbe nyomkodd bele a tampont, tedd fel éjszakára, majd probiotikummal kevert élőflórás natúr joghurtos tampont tegyél fel következő éjszaka. Ezután érdemes valamilyen tejsavas irrigálást végezni, aztán este megint graepfuitos tampont. Ezt hat napon keresztül váltogasd. Az alsóneműidet külön mosd, s mindig tegyél a mosóvízbe grape cseppet. Citrus alleriga esetén nem használható.

- Egy másik irrigálási lehetőség az ezüst kolloidos irrigálást (ebbe lehet rakni grappe cseppet is). Az egyik lány a fórumon ezt próbálta ki és már egy irrigálás után jelentős változást tapasztalt, a folyása tisztává vált. Az ajánlott mennyiség az irrigátor tartályába ami körülbelül 2 dl-es lehet 3 ml ezüstkolloidot és 2 csepp graepfuit cseppet kell tenni, és ezzel irrigálni. Fémallergia esetén nem használható.

Ezek persze csak ötletek, mivel a hüvelyflóra mindenkinél más, ezért a szervezet is különböző képen reagálhat. De mivel azok, akik ilyen panasszal küzdenek, már annyi mindent kipróbáltak, úgy gondolom, hogy egy próbát megér.

Amíg panaszok vannak, addig nem javasolt a sexuális élet. Amikor panaszmentes lesz az illető, akkor az óvszer használata az együttléteknél ajánlatos, további javaslat még graepfuitmag cseppel mindkét félnek a nemi szervét a sexuális együttlét előtt és után külsőleg megtörölni.

Addig, amíg nem teljes a gyógyulás candida szempontjából (és itt nem csak a nőgyógyászati tünetek megszűnéséről van szó) nem szabad gyermeket vállalni, mert a gyerek már a születéskor magával hozhatja a candidiast. Ennek az első megjelenési formája a szájpenész szokott lenni.

- A hölgyek számára az anolinos betét használata javasolt, a tampont használatot (kivéve a terápiás kezelés kapcsán) nem javasoljuk.

Az alsónemű szempontjából fontos, hogy csak pamutalsót szabad hordani és a hagyományos fajtát. Ugyanis a tanga alsónemű szinte hidat képez a végbél és a hüvely között a gombák számára.

Fontos az is, hogy sok esetben a férj/partner nem is tud arról, hogy ő maga is candidiasban szenved. A férfiaknál nagyon gyakran előfordul, hogy a nemi szerven nem nincs elváltozás, de ettől még jelen van a candida gomba túlszaporodása. Amellett, hogy a tüneti krémes kezelést javasolt, természetesen ugyanolyan fontos lenne az ő számukra is a terápia/diéta tartása, hiszen később a sexuális együttlét során a gombák visszakerülhetnek a hüvelybe (pin-pong effektus).

Végezetül egy általános megfigyelés, ha valakinek hüvelyi úton candidája van, nagy a valószínűsége, hogy a szervezet más területén is megvan az elszaporodás, ezért nem szokott hatni csak ideig óráig a nőgyógyász által felírt krém, kúp stb., mert csak helyileg van a gomba kezelve, véglegesen csak a teljes terápiával lehet meggyógyulni."

22479. Kiscsijke (válaszként erre: 22471. - Fd934d1a0d)
2012. dec. 6. 10:15

Hát, bár nem nekem írtad a válaszodat de remélem nem baj hogy írok.

Amit írtál,hogy mit ettél..az ne haragudj de nagyon nem kielégítő, ez nem ad megfelelő energiát, LE FOGSZ GYENGÜLNI és akkor a szervezet nagyon hosszan fog csak helyrejönni, vagy ....

Nem is tudom miért nem eszel??? Attól hogy eszel nem fog szaporodni a gomba amennyiben a megfelelő

dolgokat eszed!

Ha kétségeid vannak a kolloid miatt, esetleg próbáld meg dokival kijratni valamit, vagy Cancelld Ökonet-től.

22478. Kiscsijke (válaszként erre: 22470. - Vica93)
2012. dec. 6. 10:07

A diéta 2. szakaszában már kezdjük a szervezet megerősítését, ami pl probiotikummal történik. De ha folyamatosan adod neki azt ami gyengíti..nem sok értelme van.

A 2. szakaszban ne szedd már a gombaölőt.

De a te döntésed!

22477. Kiscsijke (válaszként erre: 22465. - Fd934d1a0d)
2012. dec. 6. 10:06

Igen, használhat amennyiben ez Candida. Mindenképpen javaslok, ha még nem voltál egy vérvételt ami kimutatja.

Sajna sem a kenet, sem a székletminta sem semmi nem olyan biztos eredmény mint a vérvétel!

❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook