Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok!
Kb nektek mennyi idő volt, amíg teljesen kiürültek a szervezetetekből a méreganyagok?
2 hónap után még mindig olyan pattanásos az arcom, mint még soha. Vagyis a bőröm gyönyörű alapjában véve, de egy két mély, nagyon mély pattanásom van, ilyenek sose voltak. (plusz szagos izzadás, bár az már mérséklődött egy kicsit) Létezik, hogy ezek a mélyek még "megmaradtak" a diéta során megjelentekből? Ez egyáltalán el fog múlni? Diétát még mindig tartom természtesen, régi tüneteim nincsenek szerencsére semmi. Ez az egy, ami aggaszt, hogy nem szép az arcom. (plusz szagos izzadás, ami már kicsit mérséklődött)
Valaki tud ajánlani egy természetes (pl. olyan mint a cékla, répa, alma, gyömbér elixír léböjt)
méregtelenítő kúrát? Ami hatásos lenne? Nem mesterséges teára, vagy colonixra gondolok, hanem ami zöldségből áll, vagy vízből, ilyesmik.
Útifűmaghéjat nem szeretném újra elkezdeni, zöld teát sem, mert abból rengeteget megittam az elmúlt hetekben.
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Bár erről már volt szó..pl sajt:
A trapista sajtot pl. érleléssel készítik. Az érlelés menete a következő:
Ez az eljárás a mai napig sem változott sokat: a tejhez – aminek 85 %-a víz, származzék bármilyen állattól - valamilyen oltóanyagot kell adni és megaltatni. Első lépésben kicsapják a tejből a fehérjét és eltávolítják a hátramaradt savót. Ezt a folyamatot gyorsítja fel az oltóanyag, ami lehet élesztő, nemes penész, vagy sajtflóra.
Vagyis ebből következik hogy azok a sajotok amelyek nem ehetők a diétában, valamilyen oltóanyaggal készül az oltóanyag pedig lehet élesztő, nemes penész vagy sajtflóra, és ezek azok amelyeket kerülni kell a diétában.
Ezzel szemben a mozzorella és a feta sajtok így nem érlelik.
a mozzarella pl így készül.
Mozzarella:A mozzarella porcelánvfehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt. A dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból származik, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik, a háziasított vízibivaly zsíros tejéből. Gyártása során nem érlelik, semmilyen tartósítószert nem adnak hozzá, és nem is ízesítik. A készítés során a sajt zsírdús alapanyagát addig nyújtják és gyúrják, amíg végül formázhatóvá válik.
Köszönöm, a lista megvan, de szeretném megérteni a miérteket is, nem csak vakon követni a tiltólistát. Sok dolog hátterét értem, viszont sok dolognak nem. Bárki megkérdezi tőlem, pl miért csak félszíros túrót ehetsz, félzsírósat miért nem? hát mert azt mondták...
A sajtoknál is szeretném megérteni az alap kizáró okot. Nem akadékoskodni akarok, csak kitölteni a hézagokat. :)
A második időszakban ehető sajtok:
* feta
* mozarella,
* gomolya
* kecskesajtok (amik 6 hónapnál nem tovább érleltek, ha gombakultúrával vagy erjesztéssel érlelik akkor NEM ehető)
* juhsajt (brindza),
* svájci cheddar,
Sziasztok!
Még a múltkor szó volt a sajtokról. Én akkor írtam is a Cserpes Sajtgyárnak, és kaptam is választ.
Rákérdeztem a mozarella, a gomolya, a Kapuvári, a Cheddar sajtokra, illetve a sajtkrémben található érett sajtra, és egyik sem tartalmaz gombákhoz tartozó színtenyészetet, csak baktérium színtenyészettel gyártják ezeket.
Én ebből arra a következtetésre jutottam, hogy ehetjük ezeket. Más vélemény?
Amúgy a Cserpest ajánlani tudom mindenkinek, ők egyértelműen a tartósítószermentes élelmiszergyártás képviselői!
Hát...ugye erről nagyon megoszlanak a vélemények. Elvileg 2. időszak vége felé lehet..de nagyon keveset,mert nagyon magas a cukor tartalma.
Nem lesz bajod, nem ettél sokat....
Nem sajnos, az agave szirupnak nagyon magas a ch tartalma. Olyan mint a cukor, csak természetes. Sajna nem jó.
Steviás v xilites mehet
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok