Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Van egy másik fórum itt, oda mi töltögettünk fel recepteket, nem olyan régen tettem fel egy kenyérreceptet Ír szódás kenyér néven (candidásoknak átalakítva). Ez finom kenyér próbáld ki ha gondolod. Sajnos ezeket kenyérsütőben nem lehet sütni, de maga az összekeverés 5 perc, berakod a sütőbe és kb 40 perc múlva kész is a kenyér. Én az este sütöttem pont. Az adatlapomon talász róla képeket is.
A fórum neve: Mit főztél ma? receptek candidásoknak
Egyébként itt sem ehetel mindent az első időszakban, de erre majd visszatérünk ha hozzákezdel a diétához.
A kenyérhez annyi kiegészítés: én tettem a sütőbe egy kis lábasban vizet, és kitapasztaltam, hogy elég 180 C on sütni, fogpiszkálóval szoktam ellenőrizni és utánna konyharuhába csavarva kihűteni. Pamut konyharuhát használj, mert a műszálásba benedvesedik a kenyér. Ja és tehetsz rá magvakat vagy bele (vigyázz ha túl sok a mag, akkor súlykos lesz a kenyér, én szemre szoktam a liszre szórni).
Gyanítottam, hogy amiket te is felsoroltál, nem lehet enni. Azt hiszem, hogy a kenyeret magam fogom sütni, már vettem is hozzá lisztet.
Kemény lesz,de a párom legalább támogat!
Hát én nem értek egyet az étrenddel. elsősorban azért mert vannak benne olyan élelmiszerek amik az egész diéta alatt tiltó listán vannak pl a tej, kukorica.
Másodsorban azért mert a diéta első szakaszában egy még szigorúbb diétát kell követni itt a zöldségen és a teljes kiőrlésű köreteken és természetesen az élesztőmentes tk kenyéren kívül nem lehet enni semmit. Itt pedig a túrótól elkezdve gyümölcsöt és még sorolhatnám mi mindent ír. Az első időszakban a citromon kívül gyümölcsöt sem lehet enni.
Szia!
Itt a honlapon találtam egy cikket "Diéta cansisa fertőzés esetén", itt található egy mintaétrend. Szerinted ez az első szakaszban követhető vagy még szigorúbb diétára lenne szükség?
Akár candidám van, akár nem, most nagy szükségem van egy teljes megtisztulásra, feltöltődésre. Az elmúlt pár honapban elég sok stress ért és nem is figyeltem kellően oda magamra, a táplálkozásomra, ezen mindenképp változtatnom kell.
Szia!
Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a hüvelyedben még nincs candida (gondolom olyan tesztet vettél), de az nem jelenti azt, hogy máshol nincs túlszaporodva. az is lehet, hogy még sehol sincs, csupán felborult a mikrobiológiai egyensúlyod, ami ha tartósan így marad, candidához és egyéb betegségekhez vezethet. Ezért akár pozitív, akár negatív a candida eredményed, érdemes megcsinálnod a terápiát és évente legalább egyszer utána béltisztítással egybekötött tisztítókúrát csinálni.
Itt egy életmódot tanulsz meg, ami segít túlélni életed nehéz időszakait, s megtanít egészségesen élni, kikerülni sok bajt.
Ehhez azonban fegyelmezett programot kell összeraknod magadnak.
Nagyon köszönöm! :)
Ha voltam orvosnál, ismét jelentkezem. Ha a nőgyógyász nem kéri a vérvételt, vagy nem küld kenetet tenyésztésre, akkor tőle kérjem a vérvételt, vagy háziorvosomtól kérjek beutalót?
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi, jövő héten megyek orvoshoz, de tegnap kipróbáltam kíváncsiságból a mostanában sokat reklámozott candida gyorstesztet. Negatív lett. Nem nagyon dobott fel a hír, mivel a tüneteim alapján én candidára gyanakszom. Valaki közületek találkozott már ezzel a teszttel, mennyire tartjátok megbízhatónak?
Leírom ide a tüneteimet is, hogy szerintetek is okkal gyanakszom-e candidára, és ha bebizonyosodik, azt hiszem, támogatásra is szükségem lesz :)
A tüneteim a következők: hajhullás, fáradékonyság, puffadás, székrekedés, nagy mennyiségű és kellemetlen szagú folyás, viszketés.
Előre is köszönöm a segítseget!!!
Az aszalt gyümölcs annak való, aki már rendbehozta magát. A lekvárra is ezt mondanám :)
A tánc és a mozgás jó. Az izomláz valóban egy savas állapot, de rá kell dolgozni, s rendszeresen kell mozogni, minden nap annyit, hogy kiizzadjunk bele. Az izzadás ugyanis méregtelenít, a mozgás pedig több oxigénhez juttatja a sejteket. Ha megfelelően betartjuk a diétát, a mozgás által kialakult izomláz nem olyan veszélyes. Az azonban valóban igaz, hogy nem lehet egyik napról a másikra hirtelen nekilátni diétának, mozgásnak, méregtelenítésnek, mert az hatalmas stressz az amúgy is agyonstrapált szervezetnek. ezeket a dolgokat egyéni tűrőképességhez mérten fokozatosan kell bevezetni. A stressz valóban az egyik ellenségünk, de attól még nem leszünk stressz nélkül, hogy ezt tudjuk. Tudatosítani kell magunkban a lazítás fontosságát és meg kell tanulnunk napi szinten relaxálni például.
Bocsi közben olvasgattam még...
A gyümölcsökről annyit, hogy főleg a savanykás gyümölcsöket lehet fogyasztani kandidakúra közben, de néha lehet az édeseket is, de csak néha és kicsit. Mi mostanában eszünk néha pár szem aszalt gyünit - főleg meggyet, szilvát, mazsit, barackot, datolyát, fügét. Fontos, hogy ezek maguktól édesek, nem kandírozottak, mint az ananász, mangó, papaja, áfonya, stb. De persze csak pár szemet lehet, mert ezzt a gomba is nagyon bírja :(
De a lekvárról jutott eszembe, hogy ez a cibere, a cukor nélkül főzött szatmári szilvalekvár - van ez a sűrű fajta, meg találkoztam már nem tarpai fajtával, ami hígabb volt jóval, én ilyet főztem magunknak nyár végén, és isteni - elég cukor van benne, hogy elálljon tartósítószer nélkül is dunsztolás után, és sokkal intenzívebb gyümölcsíze van. Budapesten a Herbaházban lehet kapni a bioételek közt - itt sok jó dolog van, és nem is minden drága a hely általános népszerűségével ellentétben. De persze ha valaki ide akar menni (vagy bárhova) vásárolni, jobb, ha előre tájékozódik dolgokról, illetve pontosan tudja, mit keres és mit akar venni, különben szépen elúsztathatják - jó sok minden "fontos" dolgot megvetetnének az emberrel. Sajnos rossz tapasztalataim vannak, hogy mi minden marhaságot akartak sokfelé rámsózni, mikor valami után érdeklődtem - azt sem értették, mit keresek, de "valami hasonlót" tudnak adni, aminek "hasonlóan jó hatása van". Volt, aki nem hitte el, amit mondtam egy termékéről, míg el nem olvastattam vele, ami a csomagolásra magyarul írva vagyon. Aztán bizonygatta, hogy eddig nem ez volt... Na persze, a kedvéért másból vonták ki a hatóanyagot attól a naptól... Úgyhogy bioboltokban, drogériákban óvatosan, akinek kedves a pénztárcája!
A táncolóknak meg gratula! Jó lehet! A mozgás nagyon jótékony kandidánál is! Óvatosan, hogy ne legyen nagy izomláz, mert az savasítja a test többi részét is, viszont jó stresszoldó, olcsó gyógyszer, mert a KANDIDA EGYIK KEDVENC FŐ TÁPLÁLÉKA A STRESSZ!!! Imádja, ha minket stresszelnek. Úgyhogy csak nyugi, semmi stressz! :)
Szia!
Megkérdezem őket - bár gondolom, igen, de így illik. Addig is küldj kérlek privát emil-címet! Nem szeretném, ha ebből bajuk lenne, hogy én itt reklámot írnék.
Szép estét!
Sziasztok!
Ezt a szilvalekvárt vette a párom,valami isteni és 100%gyümölcs.A többi cukrozott sajnos.
Érdemes kipróbálni,500ft 240gr.
Warj!
Gratula!!!!:)))
Monkesz: kinek szól a kérésed???
Szia!
Engem is nagyon érdekelne ,hogy milyen természetgyógyász segített meggyógyulnod. Már 9 éve küzdök hüvelygombával,ami már kezelhetetlen.Rengeteg pénzt ráköltöttem,de teljes a kudarc.Kérlek segíts!
Túl vagyunk a versenyen, standardból 3. helyezést értünk el, a latin nem igazán lett jó, majd legközelebb, meglátszik, hogy tavaly nyáron voltunk versenyen. De a standard az nagyon jó
:-))))))
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok