Esmya tapasztalatok (beszélgetés)
Az Esmya szerintem csak lecsökkenti a növekedési folyamatot.... nekem sem mondott többet a főorvosom (Kecskemét- dr Nemes András)
Köszönöm az információt.:) Bízom az embolizáció sikerében, de attól függetlenül jobb, ha van több megoldás is a tarsolyban. A nőgyógyász csak az Esmyában tudott gondolkozni, meg a hasfeltárós műtétben, ha a gyógyszer nem segít. Nekem egyik sem volt szimpatikus.
Sajna ezekhez a szakszavakhoz én sem értek, de most hogy kérdezted feltúrtam a leleteimet, nehogy valami marhaságot írjak válaszként.
Sosem hallottam még erről. De, utánanézek majd ennek a lehetőségnek is. Most embolizációval próbálkozom első körben...
Nem.
Hiszteroszkópia eljárással.
Szia! Lézeres megoldásról még nem is hallottam... Vagy ez az a bizonyos laparoszkópos eljárás?
Köszönöm szépen kedves Mackó:)
Lézeres műtét volt...Nem gondoltam volna, hogy 1 év alatt duplájára képes nőni. Persze arra készültem/tudtam, hogy nőni fog, de nem számítottam rá, hogy ennyit és ekkorát!
Szerencsére egyelőre tünetmentes vagyok - műtét jól sikerült - és nem is áll szándékunkban műteni.
Talán ha elhagy a mensi (45) akkor remélhetőleg ez sem lesz már kérdéses? Nem tudom.
A főorvos annyit mondott, akár a sírba is vihetem :D :D
Téged mikor műtenek?
Üdv a klubban! Neked milyen műtét volt? Nekem hasmetszés lesz. Érdekelne, hogy pl. utána milyen hamar tudok önállóan kimenni wc-re, mosakodni stb. Ez borzasztó, hogy 1 év múlva újra nagy volt a mióma.
Boldog új évet mindenkinek!
Én már a harmadik kúrával szedem az Esmya-t. Az első műtét előtt volt, egy hónapig. A másodiknál 3 hónapig szedtem a műtét után.
Mivel a mioma műtétem csak 90%-os volt, a maradék amit nem tudott leműteni... nos a gyógyszerrel visszaszorította a növekedését.
A műtét után egy évvel ujra controll és már dupla nagyságú volt újra a miomám. Most újra felírta a gyógyszert. Ha elfogy az esmya újra megnézetem a főorvossal, hogy alakult a helyzet.
Mellékhatás? A lábaim fájnak. És éhesebb is vagyok a kelleténél. Más különösebbet nem tapasztaltam míg szedtem.
Jobbulást neked, de műtétig még bőven van időd meggyógyulni. Amiket beszedtél nem hiszem, hogy meglátszanak a vérvételben, de szólj előtte mindenképp. Házorvoshoz meg menj el holnap feltétlenül.
Én is próbálok vigyázni, hogy ne betegedjek le péntekre. A vérzésemmel nem lesz gond remélhetőleg, mert december 30-án jött meg, most már elmúlófélben van. Igaz, elmaszatol sokáig, de az már mégsem olyan, mint, amikor ömlik. Azt viszont nem tudom embolizáció után vajon lesz-e vérzés? Felkészülök azért majd rá...
Köszi. Még azon is izgulok nehogy "megjöjjön" a 16-i műtét időpontjára. December 21-én fogyott el az Esmya.
Addigra biztos meg fogsz gyógyulni az még több mint 10 nap.Nyugi.Sok folyadék sok c vitamin és feküdd ki.Jobbulást!
El vagyok keseredve csajok. Megtámadott 3-4 napja ilyen torokfájás, erős nátha, hőemelkedés 37,2 ill. 37,3. Próbálkoztam Coldrex, Neocitran, Septofort, kamilla tea, csipke tea, nagydózisú C vitamin, Centrum A-tól Z-ig, jelenleg kiszakad a torkom és megy föl 37,5-re. Hogy kúrálom ki magam a 16-i műtétre? Holnap tudom először felkeresni a háziorvost, ünnepekben nem is volt. Lehet, amiket beszedtem, a 6-i vérvétel eredményében meg fog látszani.
Ne izgulj annál rosszabb... :)
Köszi!
Magamtól tartok a legjobban, abból a szempontból, hogy sima vérvételtől is ájulok. Akkor hogy fogom a többit elviselni? Hisztizni nem szoktam, csak ájulni.
Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kívánok! Mióma menteset!!!!!Kórházba készülőknek szorítok!!!
Rendben..., én is gondolok majd rád. Aztán túl leszünk majd rajta mindketten.
Ja bocs Viva, 9-én gondolok Rád. Én aznap megyek az altatóorvoshoz beszélgetni.
Viva70 gondolok majd rád 5-én, te is gondolj rám 16-án. BUÉK.
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Nincs rosszabb érzés a kiszolgáltatottságnál.
Szeretnék én is Mindenkinek Békés, Boldog karácsonyt, és eredményekben gazdag Boldog Új Évet kívánni! :)
Én is aggódok ilyen dolgokon, hogy pl. ne kelljen ágytálat kérni, vagy ne kelljen mosdatni. Még nem volt részem ilyenekben. Férjemet én mosdattam a kórházban, mikor 5 napig feküdt.
Én is mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok.
Sziasztok Lányok!
2014-ben az ez utolsó munkanapom, ezért most:
Kívánok Mindannyiótoknak békés, boldog karácsonyt. Az új esztendő hoza el Mindenkinek az áhított gyógyulást, a kívánt babákat:)
Csinszka
Mackóbandi ezek nagyon jó hírek :)
Nagyon örülök a jó híreknek Mackóbandi! :) Fontos, hogy megbízz az orvosodban. Megnyugtató érzés. Én minden műtét előtt jobban félek a kiszolgáltatottságtól, mint a fájdalomtól.
Még annyit tennék hozzá, a beszélgetésből nekem úgy jött le, hogy mind a két főorvos úr nagyon pozitívan vette, hogy szedem az Esmya-t, gondolom a műtét előkészítése miatt is. Már csak 4 szem van, vasárnap elfogy.
A Mika Péterhez járok, benne nagyon megbízom.
Az osztályvezető főorvos úr és a másik főorvos úr (Győrben) nagyon kedvesek, rendesek voltak, azt mondták ezt ki lehet szépen keríteni, a méh megtartásával. Hasfelvágásos módszerrel lesz január 16-án. És amint mondta a főorvos úr, hogy akkor a Mika Péter doktort írja be a műtét elvégzésére, megnyugodtam, utána már vidáman mentem fel a nőgyógyászati osztályra a papírokért.
Mackóbandi, mi volt a fődokinál?
További ajánlott fórumok: