Esmya tapasztalatok (beszélgetés)
Mármint hogy az Esmyát nem szeded úgy értetted? Köszi a szurkolást. Én is jobbulást kívánok a fiadnak.
Ez szörnyű!:(( Jobbulást a fiadnak.
Köszönöm, hogy gondoltál rám.:) Bízom a sikerben én is. Két hónap múlva többet tudok már...
Szia! Te is mindjárt túl leszel rajta.Tök jó hogy megjött.Meglátod minden rendben lesz.Én még nem szedek semmit.16-án elmegyek egy másik nőgyógyászhoz és megkérdezem az ő véleményét is.Most sajnos volt elég más gondom.A kisebbik fiamat elgázolták a zebrán.Combcsonttörés kéztörés száját átharapta.Úgyhogy elég sok aggódnivalóm van,már azt érzem hogy pánikbeteg leszek.Na jobbakat mindenkinek!!!!
Örülök hogy túl vagy az embolizáción.Gondoltam rád.Reméljük sikeres volt.
Istennek hála, akkor tutira rendben leszel most már. Köszönöm kérdésed, én elég jól viselem az embolizáció utóhatásait. A jobb karom még fájdogál. Ott vezették be a katétert. Meg enyhe alhasi fájdalmaim vannak időnként. Kb. mint vérzésekkor. Olyankor veszek be egy apranaxot. Bízom benne, hogy más egyéb tünet nem jön már elő. Sajnos még mindig bent van a pakliban... Ha minden jól megy, akkor szeretnék munkába állni szerdán. Nagyon szorítok neked majd pénteken.:)
Ma megjött, 21 nappal az Esmya abbahagyása után. Még soha nem örültem neki ennyire, így a műtét napjára már csak pici lesz. A náthával még küzdök, az új antibiotikumom szerda este fogy el, csütörtök, péntek már semmit sem veszek be, így gondolom a pénteki műtétnél már nem zavarja az altatáshoz használt szert az antibiotikum. Meg 1000 mg-os C és szintén nagydózisú D vitamint szedek az altatóorvos javaslatára. Erről most hallottam először, hogy a D is jó a megfázásos tünetekre, a C-t azt természetesen tudtam. Hogy vagy Viva???
Akinek nem túl nagy, annak igen. Nálam sajnos már nem fog teljesen eltűnni, mert 55 mm-es. De, már az is eredmény lenne, ha fele ekkora lenne.
Bízzunk benne, hogy nem jön meg a vérzésed műtétig. De, szerintem, ha megjön sem lesz akadály a műtét.
De jó, túl vagy rajta. És ettől úgymond elsorvad a mióma? Nekem 6 napom van, ha kimegyek addigra a náthából, mert azt mondta az altatóorvos, így nem altat el. Félek, hogy ilyen malőröm (ájulás) nekem is lesz. Én 5 - 7 napig leszek benn a papíron az van. Most meg már fáj a hasam is, csak nehogy akkor jöjjön meg.
Sziasztok! Túl vagyok az embolizáción. Tíz órakor már ithon is voltam. Tegnap délelőtt negyed tizenkettőkor került rám a sor, kb. 20 perc volt maga a beavatkozás, plusz pár perc az előkészület. Simán ment minden, csak az elején éreztem egy pici fájdalmat, amikor az érzéstelenítőt beadták. Magát az embolizációt már nem éreztem. Csak egy enyhe feszítést éreztem a jobb karomban, meg időnként olyan melegségérzetet lent alhasban. De, mondták is, hogy így lesz. Amúgy végig mondta az orvos, hogy mi után, mi fog következni. Lábon kísértek be a műtőbe, meg úgy is jöttem ki mosolyogva.:) Utána kaptam egy bódító injekciót farba, majd bekötötték az infúziót a bal karomba. A jobb karhajlatra meg nyomókötést tettek, ami estig rajt volt. Addig nem volt szabad behajlítani a kezemet. Az injekciótól kábult voltam délután, de aludni nem tudtam. De, nagyon jól ellazított. Hasi görcseim szerencsére nem voltak, csak enyhe alhasi diszkomfortérzésem, meg kis szédelgés volt/van időnként. Aztán, hogy még mi lesz ezután? Majd kiderül... Pár napig még előfordulhat bármi.
Egy apró malőröm azért volt.:D Ugyanis elájultam a kora esti órákban. Minden bizonnyal az intravénásan kapott nospától. Az okozhat állítólag vérnyomás esést. Hányingerem és rossz közérzetem lett, indultam kifelé a wc-re. Szerencsére épp kint volt a folyosón a nővér és mondta, hogy visszakísér a szobába és ad valamit hányingerre. Arra még emlékszem, hogy beléptünk a szobába, aztán elsötétült előttem minden. Aztán már csak arra eszméltem, hogy emelik a lábaimat magasra, mérik a vérnyomásomat, meg ütögetik az arcomat, szólongatnak, nevemet kérdezik. Hárman is körém gyűltek hirtelen. Utána már nem volt gond, hamar rendbe jöttem, vacsorát is kaptam. A gyomrom ugyan fádogált még később, de az nekem alapból is problémás hosszú évek óta már. Most is kinyírta gondolom az antibiotikum, amit már előtte nap reggeltől 6 óránként szedni kellett. Tegnap déltől azonban már nem szedem. Ha nem leszek lázas, akkor nem is kell már beszedni. Szóval összességében véve nagyon pozitívak a benyomásaim. Példaértékű volt a pécsi radiológia orvosa Dr. Harmat Zoltán és a nővérek hozzáállása.:) Ilyent máshol még sosem tapasztaltam. Aztán, hogy eredményes lesz-e az embolizáció? Fél év múlva kiderül... Két hónap múlva kell menni az első kontrollra.
Szuper! Én viszont nem bírok kimenni a náthából és ma elfogyott az antibiotikum. Ma voltam altatóorvosnál, a műtétre ki kell jönnöm belőle.
Voltam vissza a héten a nőgyógyászomhoz, és már fél cm-t csökkent mindkét mioma, pedig még nincs 1 hónapja hogy szedem az esmyat.
Én sem kaptam privit ilyen téren.
Megbízok a főorvosomban, mert nem azzal kezdte, hogy kedves hölgyem magát holnap kipakoljuk, mert nincs rá megoldás.
Konzultált más dokikkal is mielőtt el kezdte volna a műtétet. Sőt műtét előtt a saját kocsiján vitt el a kórházból, a maszek rendelőjébe, hogy megnézze a mioma méretét.
Szóval bizalommal működhet az orovos-beteg kapcsolata....ha nem lenne, biztosan másik dokit keretem volna.
Nekem nem írt senki. De, ha írna, hamar elhajtanám melegebb éghajlatra... Mindenkinek a saját döntése, hogy mit tart jónak...
Nektek is írt priviben valami férfi? "Ha még nem talált megfelelő megoldást a problémájára szívesen segítek." Nahát! Azzal a lendülettel töröltem is ki válasz nélkül. Saját anyámnak se engedtem beleszólást és a család többi tagjának sem, munkatársaknak sem akik más orvoshoz járnak, mind azt javasolta "nem kellene máshoz is elmenni magánrendelésre és megkérdezni más véleményét?". Én ilyen dolgokban nagyon makacs vagyok - és ez is a BAK jegyű ember egyik tulajdonsága - egyedül döntök, csak akit én választok!!! A műtét sikerében bízom, és az orvosomban Mika Péter doktor úrban! Vele akartam egy terhességet és szülést végigcsinálni, ehhez Őt választottam (és remélem később sikerül is), és most pedig vele akarom a mióma műtétet is.
Én úgy tudom, hogy azért kétszer három hónap, mert csak annyit finanszíroz a Tb. De, lehet tévedek...
Nem az van a gyógyszer papírján, és a neten is azt olvastam, hogy a 3 hónapos kúra egy alkalommal ismételhető meg? Így van tesztelve és engedélyezve biztonságossági okokból? Én is fel akartam íratni mégegyszer, ha az első három havi adagra csökkent volna a mióma mérete.
...húzódoznak is.
De kérdés.... innentől fogva mindig Esmya-n fogunk élni? Mert nem is túl gazdaságos és ....?? hát nem tudom.
Remélem több sikered lesz mint nekem, én nagyon bíztam benne. Most a dokim kezében bízom a műtétnél. Valószínű azért is bízom 100 %-osan a dokimban, mert Ő is BAK jegyű, mint én, és a BAK maximalista és precíz a munkájában.
Köszönöm a válaszokat Kanga7, pöszke:), és Bichter. 5-6 hétig fájt? :/ Nekem már ez a 1,5 hét fájás is sok. De ha más bajom nem lesz tőle, akkor ennyit kibírok, csak aztán húzódjanak össze azok a miómák. Van egy rakás belőlük.
Nem mondanám hólyaghurutnak, de igen, kb. 5-6 hétig fájt a hasam pisilés előtt-után, amikor szedtem az esmya-t, de aztán szuperül elmúlt :)
Köszi. Kaptam antibiotikumot, hogy a műtétre jól legyek.
Én azzal kezdtem, hogy elindultam egy általános kivizsgálásra, mert az állandó hólyaghurutot már nem bírtam elviselni. Ez után küldtek el vérvételre, és ott derült ki, a vérszegénységem, amit a mioma okoz. December közepén kezdtem el szedni az esmyát, eddig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam. Év végére viszont én is nagyon beteg lettem. 3 napig nyomtam az ágyat 39,6 fokos lázzal, pedig én nem szoktam lázas lenni. Boldog Új Évet és sikeres műtéteket kívánok Mindenkinek!
Sziasztok! Hólyaghurut mellékhatásként jelentkezett valakinél? 18. napja szedem az Esmyat, rendületlenül fájogat az alhasam, és pár napja hólyaghurut+fogfájásom is van (nálam ha gyulladás van a szervezetben, az több helyen is jelentkezik).
január 16. Győrben, Dr. Mika Péter.
Szóval nagyon úgy tűnik nem oldja meg hosszútávon a mióma problémát...
"Ez a gyógyszer a progeszteron, a szervezetben természetesen jelenlévő hormon aktivitását módosítja. Legfeljebb 3 hónapig alkalmazható folyamatosan (ezt a 3 hónapos kezelést egy alkalommal meg lehet ismételni) a fibrómák méretének csökkentésére, a vérzés megszűntetésére vagy csökkentésére, valamint a vörösvértest szám növelésére a műtét előtt."
"Milyen típusú gyógyszer az Esmya és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Esmya hatóanyaga az uliprisztál-acetát, mely szájon át alkalmazható a méhfibrómák (gyakori nevén myomák), amelyek az uterus (méh) jóindulatú daganatai, mérsékelt-súlyos tüneteinek kezelésére.
Olyan, menopauza előtt álló felnőtt (18 év feletti) nőknél alkalmazható, akiknél a méhfibróma műtéti megoldása szükséges."
További ajánlott fórumok: