Esküvő 2010 (beszélgetés)
ennyivel előbb bementetek? az jó,gondolom megérdeklődtetek mindent igaz? az időpontot is beszéltétek meg hogy milyen papírok kellenek?
Na végre sikerült beszélni az anyakönyvvezetővel. Decemberben mehetünk bejelentkezni =)
Szia! Remélem az én dokim is rábólint erre a dátumra, végülis addig még több mint egy év van hátra, addig csak befejezi a fogszabályzós kezelésemet...
Én is ugyanígy vettem meg a ruhát, hogy találtam egy boltot ami tavaji modelleket árult, és olcsóbbban megvettem mint a kölcsönzéri ára lett volna! Ráadásul én annyira beleszerettem abba a ruhába hogy mást fel sem próbáltam, az az egy ruha volt rajtam, de álomszép, és a barátnőm is ezt mondta! Engem egyátalán nem riasztott el az hogy csak jövő augusztusba lesz az esküvő és már most megvettem a ruhát, tuti hogy jövőre is ugyanez tetszett volna! De ha esetleg kihoznak egy újabb modellt és az szebb (bár ezt kötve hizsem) :), a csalódás elkerülése érdekében megfogadtam hogy nem nézegetek több ruhát!
Én 80.000-ért tudom majd varratni a menyasszonyit és koszorúst együtt. Ráadásul olyat csinálnak, amilyet én szeretnék. És egy rosszabb minőségű fotóról is el tudják készíteni.
A menyasszonyi ruha 110 ezer volt,a koszorúsoké 15 e a kettő,ezek csak kölcsönözve voltak..A völegényé 66 e, az saját maradt.De ez attól függ milyen a ruha és honnan kölcsönzöd.Elég szélsőségesek az árak.
Nézz szét alaposan,nem kell az első helyen kölcsönözni,még van időtök.Amint készen lesznek a képek teszek fel a naplómba.
Én is ugyanígy vagyok ezzel.
A párom mondta, hogy lehet, megérné most megvenni a ruhát, ha olcsó, mert a divat változik, az ízlésem úgy sem, de jól esik próbálgatni őket :D
én pont ezért választok olyat, amit majd máskor is fel tudok venni.
:)
Én már nagyon be vagyok zsongva szeretnék minden ruhába belebújni,de az lenne a legjobb,ha mindig iilyen csodaszép ruhákba lehetnék,és nem csak egy napra
Én ma találtam egy boltot, ahol olcsóbban meg lehet venni, mint máshol kölcsönözni. De jövő augusztusig még sok idő van....
Én minél hamarabb szeretném ha le lenne foglalva,mert nekem suli mellett elég nehéz lesz majd járkálni és keresgélni.Kiválasztottam néhányat,ami nagyon tetszik minden szempotból,de most találtam egy olyat amit megláttam és azt mondtam,hogy ez kell nekem :) aztán meglátjuk melyikben fogom jól érezni magam,és persze melyik áll majd a legjobban
én majd előtte két hónappal elkezdem keresni.
A pia miatt én is félek :(
Nehéz olyan helyet tali, ahova be lehet vinni, és ezért nem kell fizetni :(
Gyálon 12000 a lakodalmas ház, Dabason 8000 és az sokkal szebb is és többminden van benne az árban. Most erre próbálom rábeszélni a vőlegényemet, mert inkább utazom 30 km-t és kiszámoltam, hogy majdnem 200.000 ft a differencia a 2 hely között.
Jól szét kell nézni,mert akkor tudtok igazán dönteni.A helyel nekem könnyű dolgom volt,mert öcsém megmondta hol legyen.Viszont a szervezés na az már húzossabb volt.Én szerveztem mert apukánk már nincs velünk anyu meg messze lakik.Szerencsém volt hgy faluban lakunk és mindenkit ismerek,így segítségből nem volt hiány.
Az ital és az étel volt a java lóvé.Kis lagzio volt de 5 l jéger és 4 l házi pálinka + a női italok elfogyott.27 láda sőr ment el.Az üdítő kevésbé fogyott.Férjem keresztanyjának boltja van,így a pia nagyker áron volt,és ami nem fogyott el vissza vette,persze a bontatlant.
Az étteremben nagyon kell ügyelni nehogy átvágjanak benneteket az itallal,mi egyszer régen már megjártuk így soha többet nem csinálunk semmit ott.
Szia!
Mi is augusztus 14-re tervezzük =))))
Ez egy panzió, de igen, mert a helyért nem kell külön fizetni.
Nagy udvara van, így jó idő esetén ott, rossz idő esetén pedig bent egy kisebb teremben lehet a polgárit tartani.
Egy park van mellette, ahol a fényképezkedést is le lehetne tudni.
De ez csak egy, mert van még egy-két hely, ahova el akarunk még menni :)
Jó böséges az is.Étteremben gondoltad?
Én ilyeneket találtam:
Újházi tyúkhúsleves, ftt húsokkal
Vegyes sültes tál:
Ropogósra sült fszeres csirkecomb
Sertésflecken fszeresen, fokhagymával grillezve
Sertésszelet bundázva
Gombafejek rántva, sajtszelet rántva
Köretek: Petrezselymes-vajas burgonya, párolt rizs
Vegyes saláta: Uborkasaláta, lilahagymás paradicsomsaláta, káposztasaláta
4200-ért, és tejfölös töltött káposzta, tejföl, friss ropogós kenyér 990-ért.
Az ital nincs benne, de ajándék "welcome drink" jár hozzá :)
Az öcsémnek most szombaton volt a lagzija.60 fős volt.A menű:Tyúkhús leves,birka pöri+krumpli káposzta saláta,Sülthúsok vegyesen kompottal.Sütik,rétes .menyaszonytorta.Éjfélkor fasírt+ kenyér.+ az ital.Mindent házilag csináltunk.Kb 450 ezerből jöttünk ki.termet béreltünk.Az éttermivel össze se lehet hasonlítani a kaját.
Igen mi is gondolkodtunk ebbe,de a terem bérleti díja,meg a szakácsok akkor akik főznek,meg a felszólgálók többe kerülnek,mintha egy étterembe elmegyünk!Sajna
Szia!
Én érdeklődtem ilyen helyen is, de többet kérnek a hely bérleti díjáért az esküvő miatt, mint amennyibe máshol a vacsora kerül :S
Sziasztok! Mi is jövő augusztusban szeretnék esküvőt, de már elég sok minden meg van szervezve, vagyis legalább átbeszéltük az elvárásainkat! Kb 100 fő lesz, biztos hogy külsős helyen mert az éttermek nagyon lehúznka! Csak még nem találtuk meg a megfelelőt! :( A ruhám is megvan már, ráadásul sikerült jó áron megvennem a kedvenc modellemt, amit februárban kinéztem a neten! :) Nem is próbáltam fel csak ezt az 1 ruhát, sőt nem is voltam más szalonba! Ezt a ruhát nekem írta a soros! Az időpontot viszont még nem tudtuk kitűzni, mert nekem fogszabályzóm van, és szeretném ha az lekerülne az esküvőre! Úgyhogy holnap kész tények elé állítom a dokit és azt mondom hogy 2010 aug.14-én lesz, kiváncsi vagyok mit mond rá!?
sziasztok! bocs hogy beleszólok, de miért nem béreltek inkább egy kultúrházat vagy hasonlót. Oda legalább ti veszitek a piát és a kaját is, és ha nagykerbe vásárolsz sokkal olcsóbban jösz ki. Ez csak egy tipp.
....csak még a ruhát nem tudom
Az anyakönyvvezetővel már beszéltünk, a pappal is tudattuk, a hely is megvan. :)
Azért bízom benne,hogy találunk olyan helyet,ahova legalább a rövid italokat mi vihetjük be.Az ami rohadt drága az ilyen helyeken,míg akárhol akár akciósan is lehet kapni!Na majd meglátjuk mi lesz
Én találtam olyan helyet is, ahol 4 000! forintot kell fizetni egy liter bevitt bor után! :S
Ez azért kemény, nem?!
További ajánlott fórumok: