Esküvő 2010 (beszélgetés)
Igen nekunk is azt mondtak az anyakonyvi hivatalba, hogy csak 6 honappal hamarabb jelentkezhetunk be. Igy decemberben megyunk.
Remelem sikerul azt a napot kapni, amit szeretnenk.
Koszi a valaszt.
Csak azok szervezkednek tuti dátumra, akik le tudták foglalni az időpontot. Egyes hivatalokban lehetőség van több mint 6 hónappal előre bejelentkezni. Ilyenkor csak ceruzával írják be a nevüket, és amikor elérik a 6 hónapot, vissza kell menniük, akkor teszik hivatalossá a foglalást, meg beviszik a sükséges dokumentumokat.
Ez a megoldás csak az anyakönyvi hivatalon múlik... De ennek hiányában csak nagyjából lehet szervezkedni... Az éttermet, a ruhát, a díszítést, meg egy csomó mindent ki lehet választani, csak nem tudják konkrétan lefoglalni...
Szisztok,
Mi is jovore tervezzuk az eskuvot. Lehetoleg majusban.
Ti mar most szerveszkedtek? Mi van akkor,ha mar foglalat lesz a nap?
ok, megvan :D
Kérünk majd fotókat!!!
L..r.
Pótold ki a magánhangzókat =)
Most jöttem haza a próbáról, itt tök aranyosak voltak. És végre megmondta, hogy milyen ruha áll jól, hogy milyet keressek. Tényleg eddig próbáltam mindenfélét, de most már belátom, tényleg a letisztultabbak állnak jobban nekem, nem pedig a habos babos ruhák. =)
Délután megyünk a helyszínre fotózni =)
Hát hogy engem mekkora csalódás ért ma....
Ruhát próbálni voltam ott, ahol bunkó volt a nő a telefonban is. Hát élőben is az volt. Egy mosoly, egy kedves szó sem hagyta el a száját sőt....
Kérdezte, van-e olyan ruha amit eddig felpróbáltam és nagyon tetszett. Mondtam hogy ha muszáj lenne választanom, tudnék az eddigiekből. Erre megkérdezte, hogy akkor miért jöttem .....
Amire ráböktem, hogy szeretném felpróbálni, nem volt egyik sem. De folyamatosan hangsúlyozta, hogy hétfőn megy a kereskedő és azonnal fizessek ha tetszik valamelyik.
Elmondtam az elképzelésemet is: hogy tetszik ha a csípőnél van virág, tetszenek a nagyobb szoknyák, modern ruhák. És hozzátettem, hogy Párom kedvéért hagyományosat is felpróbálnék. Erre hoz egy ruhát és gusztustalan stílusban közli, hogy ez olyan amit én szeretnék: hagyományos is meg nem is, virágos is meg nem is, fehér is meg nem is.....ekkor már nagy volt a fejem.
Fotózni nem lehetett, sőt még egy papírra sem lehetett felírni a felpróbál ruhák nevét és árát. De ezek után.....törjön le az ujjam ha onnan kölcsönzök.
A szalon neve reklámnak minősülne, de maradjunk annyiban, hogy a Podmaniczky utca sarkán van.
Tök rossz kedvem van. Eddig csak pozitív tapasztalataim voltak, mindenhol kedvesek és segítőkészek voltak.....
Sopronban nem tud esetleg valaki olyan varrónőt, aki tervez is? Én még nem találtam olyan ruhát képen se, amire azt mondtam ,hogy húúú...
Ráadásul nem tudom, miben nézek ki jól. Szóval szakember kéne. Ha tud valaki, légyszi, írja meg privátban! Köszi!
Küld el lécci!
Csak kíváncsiságból megkérdezem!
Hátha olcsóbb, mint itt :)
Én pesten találtam ezt a szalont, ha gondolod, elküldöm az elérhetőséget. Kép alapján megmondják, hogy a méretedre kb. mennyiért varrják meg! Csak gondolom nincs kedved ennyit utazni!
Amúgy az ilyenekkel nem kell foglalkozni. Ők a tipikus olyan emberek, akik azt hiszik magukról ők többek, közben a kutya se jár hozzájuk, mert bár egyediek valóban nagyon rondák amit csinálnak!
Az tök jó!
Én is voltam egy szalonban, ahol állítólag ügyesen, és olcsón megvarrnák, de nem vállalták, mert túl egyszerű és nem egyezik az ő "hitvallásukkal" :S
Hát való igaz, elég egyedi ruhákat gyártanak. Csak nem tudom, azokat ki veszi fel, mert baromi rondák :S
Én mutattam neki többet is.
Lehet, hogy szerencsére, mert teljesen más az elképzelésünk az egészről. A egyedibb, kihívók ruhát képzelt el nekem, én pedig egy visszafogottabb, egyszerűbb ruhát.
Még az is felmerült bennem, hogyha megyek próbálni, csinálok képet, és megmutatok neki egy olyat, amit kizártam. Csak mert képen teljesen más, mint élőben :)
Köszönöm! Találtam egy helyet, ahol kép alapján rám szabják, most várom az árajánlatot!
Ti egyébként mutogattok a párotoknak képeket, hogy melyik ruha tetszik nekik? Én tegnap mutattam neki egy csomót, mert nem szeretnék olyan ruhában lenni, ami neki nem tetszik! És megmutattam neki ezt is, és tetszett neki! :D
Nekünk valószínű megvan a zenekarunk is =)
Én is már voltam 3 szalonban, átlag 1 órát voltam mindenhol. Ahova pénteken megyek, már a telefonban is bunkók voltak, de remélem jó lesz a hangulat.
Fotóssal holnap beszélünk.
Köszönöm a segítséget =)))
Sikerült!