Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Esküvő 2010 fórum

Esküvő 2010 (beszélgetés)

805. Rozmary (válaszként erre: 804. - Myrthil)
2009. nov. 25. 21:44
Igazad van :) Szervezkedek, időm az nem sok rá.
804. Myrthil (válaszként erre: 800. - Sylvia81)
2009. nov. 25. 21:40

Szerintem a második is lehet nagy :)

Ezen ne rágodj! Élvezd a szervezést! :D

803. Rozmary (válaszként erre: 802. - Sylvia81)
2009. nov. 25. 21:38
Hajjaj :) akkor bulizunk!!!
802. Sylvia81 (válaszként erre: 801. - Rozmary)
2009. nov. 25. 21:37
De akkor nagyon!!! :D
801. Rozmary (válaszként erre: 800. - Sylvia81)
2009. nov. 25. 21:37
Ez is igaz :) És különben is egyszer élünk :)
800. Sylvia81 (válaszként erre: 797. - Rozmary)
2009. nov. 25. 21:35
Ez manapság szerintem már nem téma. Az meg hogy nézne ki, ha az ő részéről elhívnátok a másodunokatestvérének a kiskutyáját, tőletek meg csak a szüleid lennének? Szerintem ez inkább lenne beszédtéma, mint az, hogy minek ekkora felhajtás, ha neked ez a második...
799. Sylvia81 (válaszként erre: 795. - Myrthil)
2009. nov. 25. 21:33
Találgass csak! Majd megdöglök, de nem mondom el.
798. Rozmary (válaszként erre: 796. - Sylvia81)
2009. nov. 25. 21:32
Igen én is ilyesmire gondoltam és nem habos babosra, kis egyszerű :)
797. Rozmary (válaszként erre: 794. - Myrthil)
2009. nov. 25. 21:31
Ez az egyik dolog. A másik meg olyan nagy felhajtás szerintem másodszorra nem kellene, de akkor meg igazságtalan lennék a párommal akinek ez az első.
796. Sylvia81 (válaszként erre: 789. - Rozmary)
2009. nov. 25. 21:31
Nekem úgy rémlik, hogy ruhából ilyenkor nem illik hófehér. No de kérdem én, 10 ruhából hány hófehér manapság??? Szerintem jó, ha 1... Tötfehér, vajszínű, ekrü, meg a jó ég tudja.
795. Myrthil (válaszként erre: 793. - Sylvia81)
2009. nov. 25. 21:30

Azt hittem, valamilyen próbléma adódott... :)

De a mosoly jelből ítélve nem :)

794. Myrthil (válaszként erre: 792. - Rozmary)
2009. nov. 25. 21:29

Mi épp most kezdtük el a vendéglistát lecsökkenteni.

Korábban nagyot akartunk, 120 fős volt a vendéglista, de az anyagiak közbe szóltak :(

793. Sylvia81 (válaszként erre: 788. - Myrthil)
2009. nov. 25. 21:29
De kíváncsi vagy :) Ha eljön az ideje, és kiderül a folytatás, elmondom, hisz megígértem...
792. Rozmary (válaszként erre: 791. - Myrthil)
2009. nov. 25. 21:28
Az én kedvesem ahogy észrevettem elég nagyot, jót szeretne bulizni :) De nagyon tervezzük a közös babát is úgyhogy nem tudom.
791. Myrthil (válaszként erre: 790. - Myrthil)
2009. nov. 25. 21:25

szeretnétek :)

A vége lemaradt :D

790. Myrthil (válaszként erre: 789. - Rozmary)
2009. nov. 25. 21:25

Szia!

Attól függ, mekkorát szeretek :)

789. Rozmary
2009. nov. 25. 21:20
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Párommal úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk. Nekem ez a második házasságom és van már két gyerkőcöm is. Igazán nem tudom mi illik ilyenkor. Milyen ruha, mennyi vendég, kik legyenek azok? Ha segítenétek ebben megköszönném, tanácstalan vagyok.
788. Myrthil (válaszként erre: 787. - Sylvia81)
2009. nov. 25. 21:08
Mi történt?
787. Sylvia81 (válaszként erre: 786. - Myrthil)
2009. nov. 25. 21:06

Én most leálltam mindennel, mert fennforgások vannak. Ha biztos lesz, ígérem, megírom. Amúgy ezt utálom a legjobban: várni...

Ja, anyóstól még mindig nincs meg párom családjának a névsora... Pedig ő még nem is sejti, hogy pillanatnyilag pihentetek.

786. Myrthil
2009. nov. 25. 21:00
De nagy csend van itt mostanában.... :(
2009. nov. 15. 13:00

Elég sok minden eldőlt ebben a pár napban!

Pl az egyházi szertartás!Szóval lesz,itt ahol szeretnénk beszéltem a pappal,és azt mondta abszolút nem feltétele az esketésnek,hogy meglegyünk keresztelve,ő nem akar így a fiatalok útjába állni,csak elmegyünk hozzá vagy 2-3alkalommal,elbeszélgetünk vele a kapcsolatunkról,és kész,utána összead bennünket!Nagyon örültem neki,hogy nem kell az a sok herce hurca meg minden!

A másik,hogy a polgárin mi nem akartunk az elejétől kezdve gyertyagyújtást,mert az egyikünknek sem tetszik,viszont szép,ezért hogy legyen ilyesmi de ne gyertya,ezért a homoköntés mellett döntöttünk!!!!

784. kacsa118 (válaszként erre: 782. - A.barbi)
2009. nov. 12. 13:07
Először mi is így szerettük volna. Ugyanilyen okokból, pénztárcakímélésből. Aztán, mikor párom tavaly karácsonykor odaállt elém a gyűrűvel, valahogy nem volt kérdés a lagzi. Ráadásul, mikor először (úgy 3 éve) odaálltan anyu elé, hogy összeházasodunk párommal csak két tanú és a szülők előtt, azt mondta, hogy az én dolgom. Én viszont láttam rajta, hogy ő valahogy nem így képzelte az esküvőm. Most már nem bánom, hogy így döntöttünk! Valószínűleg életem legszebb napja lesz.
783. Myrthil (válaszként erre: 782. - A.barbi)
2009. nov. 12. 10:48

Szia!

Ízlések és pofonok! :)

Nekünk annyira sok barátunk van, hogy kiteszik a vendégsereg háromnegyedét. És senkinek nem akarom azt mondani, hogy ne gyere el, míg a másikat meghívom.

A rokonokkal jó viszonyunk van. Én a páromhoz költöztem, a szüleim, és a rokonságom is messzebb van, de ez nem tartja őket vissza.

Az ő szülei is elváltak, de ez egy olyan esemény, ahol nincs helye a haragnak.

Mi is családi házat akarunk venni. Nagyszülőktől, szülőktől már kaptunk pénzt nászajándékba előre,így velük szemben se lenne fair, ha csak egy egyszerű ebéd lenne.

A hogy miértre? A szüleim 26 éve házasok. Még ma is előveszik a esküvői fotókat, és videót, ami igaz szörnyű minőségű, de ők mosolyogva nézegetik.

És utolsó sorban minden lány álma, hogy végigvonuljon abban a bizonyos fehér ruhában :D

782. a.barbi
2009. nov. 11. 21:59

Sziasztok!

Nekünk úgy 3 hete jött az elhatározás, 7 évi együdtélés után, hogy itt a nagy alkalom a házasságra, mivel párom külföldre készül külszolgálatba jövő szept-be.

Mi semmi nagy csinnadrtattát nem tervezünk.

Csak a 4-es fogat ami inkább 5-ösnállunk,mert már van egy gyönyörű kislányunk Virág.

Hogy miért?

egyszerű:

Szüleim bő 250km-re leknak, párom szülei 150-re elváltak és nem beszélnek egymással. BAráti kör csekéj, alig tudnánk 50főt összehozni. Továbbá a lakodalomra szánt összeget inkább egy kertesházba fektetjük be.

Nállunk minden féle képp szállásolni kell az egész csapatot, ráadásul jövőre tervezzük a kislányunk keresztelőjét, és már most gondok vanak azzal a meghívott 15 fővel, hogy kit hogyan ültessünk ... lehetne erről regélni ... :D

Szóval azért döntöttünk az 5-ös fogatra, szószerint pénztárca kímélő megoldás.

Mi szerdai nap szeretnénk kimondani az igent, de dátumot még nem tudunk, a tanuk miatt,mert a tanuk is jó 300km-ről jönnek (Balassagyarmat, mi meg Hódmezővásárhelyen lakunk)

Így meusszuk a házasságkötést ingyen, csak a gyűrű és az étterem, meg esteleg a egy egyszerű ruci a költség.

A csokrot a tanum, aki a nővérem elviekben Ő köti.

Hogy miért így?

25 évvel ezelött a szüleim is így tetek és egyáltalán nem bánták meg a dolgot. Illetve a baráti körben akiknél voltunk lakodalomba mind, mind szenvedtek, hogy mindenkinek megfelejenek, csak saját elképzelésüknek nem tudtak eleget tenni. Akkor meg mi értelme? Ja és egy kis csöpség melett nem tudnék szervezkedni ... :/ De ez egyáltalán nme bánom! :D

781. kacsa118 (válaszként erre: 779. - 9554ed1dc0)
2009. nov. 11. 08:18
Amúgy valóban nem mindig van fél év várakozás. Még kerületenként is eltérhet. Minket az egyikben már be is írtak volna jövő júliusra, a másikban azt mondták, majd januárban... Tehát tényleg nem egységes... Még Budapesten sem!
780. Sylvia81 (válaszként erre: 779. - 9554ed1dc0)
2009. nov. 10. 21:32

Azért nem kell az egedülállósági igazolás, mert házon belül ezt elintézik... Nekünk kelleni fog! :D

Ugyanis a párom félig magyar, félig német és Ausztriában él. :) Szóval a németet és az osztrákot be kell szereznünk. De a magyart nem. :)

2009. nov. 10. 20:54

Sziasztok!

Megosztok veletek 1 kis tapasztalatot!

Mosonmagyaróváron lesz az esküvőnk.Tegnap mentünk be kikérni a papírt hogy mind a ketten egyedülállóak vagyunk.Tök hülyének néztek mert oda ilyen nem kell.Viszont be lettünk írva május 22-re este 7re:)Szóval már biztos a dátum.Annyit mondtak,hogy január utolsó hetében menjünk vissza addigra kb meglesz a jövő évi költségvetésük meg tudjuk rendelni az esküvőt és akkor veszik fel a jegyzőkönyvet.De a dátum már biztos.Szóval menjetek de kérdezzétek meg mi hogy működik mert lehet,hogy nektek is szerencsétek lesz.Jah meg azt mondták,hogy kb 1,5 hónapja már lefoglalták az előttünk lévő időpontot.Szóval egyáltalán nem számított a fél év...

Szervezéssel mi sztem nagyon jól állunk.Étterem,fotós,videós,vőfély,zenész megvan.

Hétfőn megyek az első ruhapróbára.Hétfőn elmegyünk meghívót nézni ha találunk meg is rendeljük.Ültetőkártyát és köszönő ajándékot én csinálom.Ahhoz is hétfőn vesszük meg a cuccokat.

Szóval mi így állunk jelen pillanatban:)

A templomos témához én nem tudok hozzászólni mert nekünk nem lesz.De nővéremnek meg kellet keresztelkednie igaz neki csak az esküvő után.De itt a keresztlevél hiánya a lényeg ahogy kivettem Bernibebe írásából:)

778. kacsa118 (válaszként erre: 777. - Bernibebe)
2009. nov. 10. 17:51

Szia!

Én úgy tudom, hogy katolikus templomban katolikus pap csak úgy ad össze, ha mind a ketten meg vagytok keresztelve (kérik a keresztlevelet), viszont a reformátusban a lelkész úgy is összead, ha nem vagy megkeresztelve! Én úgy emlékszem, hogy a nagymamám ezt mondta (ő református). Jegyesoktatásra viszont úgy tudom mindkettőnél kell járni! Nem tuti, de én úgy emlékszem, nekem ezt mondták. Mi is utánanéztünk, mert nálunk egyikünk sincs megkeresztelve!

777. bernibebe (válaszként erre: 776. - 78743204fc)
2009. nov. 10. 16:35
köszi utána nézek,csak a párom oldaláról nem egyszerű,hogy akkor most mi is van
2009. nov. 10. 16:21

Szia Bernibebe!

Ha Te meg vagy keresztelve szerintem az elég, de ha nem akkor pár hónappal előtte jelentkezni kell az adott templomban ahol szeretnétek az esküvőt és bizonyos felkészítési idő után megkeresztelnek. Legalábbis én úgy tudom. Én is szeretnék templomit ezért utánaböngésztem. Azért nézz még utána Te is. Én írtam egy e-mailt annak a templomnak ahol szeretném amjd valamikor az esküvőt hoyg mi kell hozzá hoyg megkerezsteljenek. Írj te is oda ahol szeretnétek, nagyon segítőkészek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook